ntafiduck Δημοσ. 17 Μαϊου Δημοσ. 17 Μαϊου Καλησπέρα παιδιά , Έχω ένα πρόβλημα στον υπολογιστή μου εδώ και λίγους μήνες που δεν μπορώ να το προσδιορίσω πότε και αν θα το κάνει με πετάει kernel power το βλέπω από την προβολή συμβατών (event viewer)με κωδικό : BugcheckCode 239 BugcheckParameter1 0xffff81870348c140 και μετά κάνει επανεκκίνηση και ανοίγει το κάνει συνήθως όταν παίζω παιχνίδια ότι και να παίξω από όποια πλατφόρμα και να είναι επίσης μπορεί να παίζω και δέκα ώρες και να μην κλείσει και μπορεί να παίξω και 30 λεπτά και να κλείσει 5 φορές. 1)Έχω κάνει stress test Cpu,Gpu,ram,hard disk δεν με έχει βγάλει τίποτα τα προχωράει κανονικά χωρίς να έχει κλείσει ούτε μια φορά. 2)Έχω κάνει format 3)Έχω κάνει memtest για τις ραμ 4)Έχω κάνει bios, drivers update 5)Έχω κάνει εσωτερικό καθαρισμό και αλλαγή πάστας 6)Έχω ελέγξει το τροφοδοτικό με εργαλείο να δω τι ρεύμα δίνει όλα εντάξει Και μετά από όλα αυτά εξακολουθεί και το κάνει εκτός από το να δοκιμάζω ένα ένα άλλα εξαρτήματα που δεν είναι εφικτό ξέρεις κανένας που μπορεί να οφείλεται όλο αυτό?? Το σύστημα μου είναι : MSI MAG B550 TOMAHAWK CPU AMD RYZEN 7 5800X GPU NVIDIA GEFORCE RTX 3060 8GB MSI POWER SUPPLY 850W 1 TOSHIBA HDD 1 KINGSTON SSD M2 1 ADATA SSD M2 32GB RAM DDR4 HYPERX
fmarkos Δημοσ. 17 Μαϊου Δημοσ. 17 Μαϊου Δοκίμασε να κάνεις ένα reset to default στις ρυθμίσεις του bios και μια επαναφορά στις ρυθμίσεις overclock του επεξεργαστή.
ntafiduck Δημοσ. 17 Μαϊου Μέλος Δημοσ. 17 Μαϊου το έχω κάνει και αυτό δεν έχω κάνει ποτέ overlock τίποτα
atheatos Δημοσ. 17 Μαϊου Δημοσ. 17 Μαϊου (επεξεργασμένο) Το λειτουργικό το έχεις στον Adata? Γενικα υποψιαζομαι το controller του που συνήθως είχε προβλήματα στους adata. Επεξ/σία 17 Μαϊου από atheatos
ntafiduck Δημοσ. 17 Μαϊου Μέλος Δημοσ. 17 Μαϊου όχι στο kingston το έχω το λογισμικό αλλά στoν adata έχω όλα τα παιχνίδια υπάρχει περίπτωση να φταίει αυτό το controller που λες όταν τρέχει τα games από εκεί να μου βγάζει αυτό το πρόβλημα?
atheatos Δημοσ. 18 Μαϊου Δημοσ. 18 Μαϊου 9 ώρες πριν, ntafiduck είπε όχι στο kingston το έχω το λογισμικό αλλά στoν adata έχω όλα τα παιχνίδια υπάρχει περίπτωση να φταίει αυτό το controller που λες όταν τρέχει τα games από εκεί να μου βγάζει αυτό το πρόβλημα? Δοκίμασε. Βγάλε τον και δες.
ntafiduck Δημοσ. 18 Μαϊου Μέλος Δημοσ. 18 Μαϊου Τελικά ούτε αυτό είναι εγκατέστησα τα παιχνίδια σε άλλον δίσκο έβγαλα και τον άλλο m2 και τίποτα
atheatos Δημοσ. 18 Μαϊου Δημοσ. 18 Μαϊου αν δεν είναι κάποιος σκληρός τότε κάτι συμβαίνει με την τροφοδοσία του επεξεργαστή. Τα default της μητρικής σου μήπως έχουν ενεργοποιημένο κάποια λειτουργία όπως PBO ή 4g decoding. Δοκιμασε να απενεργοποιησεις οτι μπορεί να στρεσαρει τον επεξεργαστή από τα settings του bios αχσετα αν δεν ειναι πειραγμένα.
Λύση ntafiduck Δημοσ. 8 Ιουνίου Μέλος Λύση Δημοσ. 8 Ιουνίου Καλησπέρα παιδιά ήθελα να είμαι σίγουρος πριν απαντήσω γιατί δοκίμασα μερικά πράγματα. ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΠΕΙ ΑΛΛΑ ΤΑ ΓΡΑΦΩ ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ 1) Είχα ένα τροφοδοτικό και το άλλαξα για να δω τι θα κάνει για λίγο ήταν εντάξει και μετά πάλι τα ίδια κάθε δέκα λεπτά με πετούσε 2) Έβγαλα τον ένα δίσκο από πάνω τα ίδια πάλι 3) Εγκατέστησα τα παιχνίδια στον άλλον δίσκο τα ίδια πάλι 4) Είχαν γίνει memtest και stresstest και το μηχάνημα από θερμοκρασίες ήταν μια χαρά 5)Είδα ρυθμίσεις bios και πάλι τα ίδια 6) Μετά από απελπισία έλυσα το μηχάνημα παράγγειλα νέα πάστα Thermal Grizzly Kryonaut για την ακρίβεια πριν είχα Arctic MX-6 έβαλα ξανά το παλιό τροφοδοτικό μου που το είχα αλλάξει για την δοκιμή και από τότε δεν έχει ξανά κλείσει δεν ξέρω να πω με σιγουριά την ήταν αυτό που έφταιγε αλλά μετά την αλλαγή πάστας δεν μου έχει κλείσει εδώ και αρκετό διάστημα σε ότι παιχνίδι και να παίξω
benign Δημοσ. 8 Ιουνίου Δημοσ. 8 Ιουνίου 2 hours ago, ntafiduck said: Καλησπέρα παιδιά ήθελα να είμαι σίγουρος πριν απαντήσω γιατί δοκίμασα μερικά πράγματα. ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΠΕΙ ΑΛΛΑ ΤΑ ΓΡΑΦΩ ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ 1) Είχα ένα τροφοδοτικό και το άλλαξα για να δω τι θα κάνει για λίγο ήταν εντάξει και μετά πάλι τα ίδια κάθε δέκα λεπτά με πετούσε 2) Έβγαλα τον ένα δίσκο από πάνω τα ίδια πάλι 3) Εγκατέστησα τα παιχνίδια στον άλλον δίσκο τα ίδια πάλι 4) Είχαν γίνει memtest και stresstest και το μηχάνημα από θερμοκρασίες ήταν μια χαρά 5)Είδα ρυθμίσεις bios και πάλι τα ίδια 6) Μετά από απελπισία έλυσα το μηχάνημα παράγγειλα νέα πάστα Thermal Grizzly Kryonaut για την ακρίβεια πριν είχα Arctic MX-6 έβαλα ξανά το παλιό τροφοδοτικό μου που το είχα αλλάξει για την δοκιμή και από τότε δεν έχει ξανά κλείσει δεν ξέρω να πω με σιγουριά την ήταν αυτό που έφταιγε αλλά μετά την αλλαγή πάστας δεν μου έχει κλείσει εδώ και αρκετό διάστημα σε ότι παιχνίδι και να παίξω Μακαρι να ειναι ολα καλα τωρα.Ελεγχεις τις θερμοκρασιες του συστηματος κατα την διαρκεια του gaming αλλα και γενικα με καποιο προγραμμα?
ntafiduck Δημοσ. 8 Ιουνίου Μέλος Δημοσ. 8 Ιουνίου Μακάρι ναι. Γενικά χρησιμοποιώ δύο προγράμματα το ένα είναι της MSI CENTER που είναι της μητρικής μου και το άλλο είναι το hwinfo και γενικά μου δείχνουν ίδια δεδομένα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα