Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους θέλω να μοιραστώ λίγο την εμπειρία μου με το web development .Ξεκίνησα πριν ένα χρόνο να ασχολούμαι έχω κάνει σεμινάρια, έχω δει πολλά courses ,έχω κάνει και δύο τρία πρότζεκτ με react.Εχω κάνει άπειρες αιτήσεις ψάχνω εταιρείες στο google είτε μικρές είτε μεγάλες και στέλνω βιογραφικό αλλά εδώ και 3-4 μήνες μετά από καμιά 10 άρια συνεντεύξεις δεν έχω δει φως στο τούνελ ενώ όλοι μου λένε  ψάχνουν άτομα και έχω φτάσει σε σημείο να μην ξέρω τι να κάνω να συνεχίσω να ψάχνω η όχι άλλα πραγματικά έχω στείλει παντού 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 17/5/2024 στις 8:19 ΜΜ, nickooo είπε

Καλησπέρα σε όλους θέλω να μοιραστώ λίγο την εμπειρία μου με το web development .Ξεκίνησα πριν ένα χρόνο να ασχολούμαι έχω κάνει σεμινάρια, έχω δει πολλά courses ,έχω κάνει και δύο τρία πρότζεκτ με react.Εχω κάνει άπειρες αιτήσεις ψάχνω εταιρείες στο google είτε μικρές είτε μεγάλες και στέλνω βιογραφικό αλλά εδώ και 3-4 μήνες μετά από καμιά 10 άρια συνεντεύξεις δεν έχω δει φως στο τούνελ ενώ όλοι μου λένε  ψάχνουν άτομα και έχω φτάσει σε σημείο να μην ξέρω τι να κάνω να συνεχίσω να ψάχνω η όχι άλλα πραγματικά έχω στείλει παντού 

Γιατί δεν ξεκινάς σαν Freelancer σε Fiverr και Upwork για να εφαρμόσεις κάπου αυτά που έχεις διαβάσει και να μπορέσεις να δημιουργήσεις ένα πραγματικό Portfolio και project τα οποία εφαρμόζονται και χρησιμοποιούνται στην πραγματικότητα ;

Αν σε ενδιαφέρει το παραπάνω θα σου προτείνω (αυτά ισχύουν για Fiverr ίσως και για Upwork):
- Να αποφύγεις γενικά Listing και να πας niche σε κάτι συγκεκριμένο (πχ ξεκίνα με βάση τα project που έκανες) ώστε να μειώσεις τον ανταγωνισμό γιατί αλλιώς δεν θα μπορέσεις να βρεις πελάτες εύκολα
- Ξεκίνα με ανταγωνιστικές τιμές αλλά μην ρίξεις σε σημείο που δεν αξίζει για εσένα ( ο καθένας το κρίνει μόνος του)
- Ανέλαβε Project στα οποία ξέρεις ότι αν ασχοληθείς μπορείς να τα φτιάξεις αλλά ακόμα δεν έτυχε να δουλέψεις σε αυτά
- Δημιουργείς νέα Listings με βάση προβλήματα / ιδέες ή project που βλέπεις ότι έχουν ζήτηση, γιατί οι καλύτερες ιδέες / Projects θα σου έρθουν από τα τυχαία προβλήματα που θα σου λένε οι πελάτες που θα έχεις

Θεωρώ αν το κυνηγήσεις πραγματικά ως freelancer , average θα σου πάρει 7-12 μήνες (εφόσον δουλεύεις ήδη αλλού ή αν είσαι φοιτητής και σε συντηρούν γίνεται ή είχες έστω μαξιλαράκι ασφαλείας για αυτό το ενδεχόμενο) για να ξεκινήσεις να βγάζεις τα ίδια ή ίσως περισσότερα από αρχικό μισθό που θα ξεκινούσες να είχες σε κάποια εταιρεία. (μιλάμε για καθαρό ποσό μετά ασφάλειας, κόστος λογιστή κλπ). Φυσικά αν περιμένεις με "σηκωμένα τα χέρια" δεν θα γίνει ούτε σε 2-3 χρόνια αυτό.

Απλά είναι πολύ πιο δύσκολο γιατί όλα τα προβλήματα πρέπει να τα λύνεις μόνος σου και δεν θα υπάρχει βοήθεια καθοδήγηση όπως ίσως θα υπήρχε σε κάποια εταιρεία, και υπερβολικά περισσότερο τρέξιμο. 

Και από εκεί και πέρα αν ο σκοπός είναι η πρόσληψη, θα μπορείς πιο ενεργά και να διεκδικήσεις περισσότερες θέσεις να διορθώσεις το βιογραφικό σου με πραγματικά πράγματα που ξέρεις και όχι που έχεις "ασχοληθεί", γιατί έχεις δει ένα πολύ μικρο κομμάτι της αγοράς και επειδή πατάς καλύτερα στα πόδια σου στις (αποδεδειγμένες) γνώσεις που απέκτησες. Ταυτόχρονα μπορείς να χτίσεις και ένα GitHub και linkedin.

Πρακτικά δεν ξέρεις τίποτα αυτή την στιγμή (όπως και αν ακούγεται αυτό), αν σκοπός σου είναι να μπεις απλά να δουλέψεις σε εταιρεία δεν έχω να σου δώσω κάποια συμβουλή ίσως κάποιος άλλος είναι πιο κατάλληλος για σου πει πως να το πετύχεις με το background που έχεις.

Επεξ/σία από Billator
Δημοσ.

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση το έχω σκεφτεί το fiverr και το upwork αλλά δεν έχω κάτσει να ασχοληθώ γιατί δεν ξέρω κατα πόσο θα με εμπιστευθεί κάποιος εφόσον δεν έχω εμπειρία .Γενικά δεν ξέρω τι παίζει με αυτές τις πλατφόρμες και πόσο εύκολο είναι κάποιος να αναλάβει δουλειές .Βέβαια θα κάτσω να τα δω τώρα που μου το ανέφερες και συ 

Δημοσ.
Στις 21/5/2024 στις 11:13 ΠΜ, nickooo είπε

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση το έχω σκεφτεί το fiverr και το upwork αλλά δεν έχω κάτσει να ασχοληθώ γιατί δεν ξέρω κατα πόσο θα με εμπιστευθεί κάποιος εφόσον δεν έχω εμπειρία .Γενικά δεν ξέρω τι παίζει με αυτές τις πλατφόρμες και πόσο εύκολο είναι κάποιος να αναλάβει δουλειές .Βέβαια θα κάτσω να τα δω τώρα που μου το ανέφερες και συ 

Όλοι από το μηδέν ξεκινάμε. Όλα εξαρτώνται από το πόσο θες εσύ να "εκτεθείς", και να ζοριστείς. Αλλά το θεωρώ καλή λύση για να κάνει κάποιος εξάσκηση και να εδραιώσει τις γνώσεις σου.

Για αυτό σου είπα να πας σε κάτι πιο niche (στο οποίο θα είσαι και πιο σίγουρος), γιατί αν μπεις με αγγελία τύπου "I will be your expert front end web developer in react" έφαγες Goal από τα αποδυτήρια. Σε όσες περισσότερες πλατφόρμες μπεις τόσο πιο γρήγορα θα έρθει ο πρώτος πελάτης.

Στο fiverr μετά τα πρώτα 15-25 completed jobs (βασικά μετά τα πρώτα 2000$) και αν έχεις τουλάχιστον 6-7 unique buyers ξεκινάει η πλατφόρμα να σε εμπιστεύεται περισσότερο και θα δεις να αρχίζει η "κίνηση" πιο ενεργά.

Long term όλες οι πλατφόρμες θα σου δημιουργήσουν ένα πελατολόγιο (περίπου 7-10%, όπου το 50% αυτών θα είναι σίγουρα Έλληνες) που θα το "βγει" από την πλατφόρμα για direct cooperation μαζί σου. Αν ανοίξεις ατομική επιχείρηση προφανώς το προτιμάς αλλιώς τον κρατάς όσο μπορείς μέσω πλατφόρμας (τουλάχιστον στο Fiverr όπου ο πελάτης λαμβάνει τιμολόγιο από την ίδια την εταιρεία και όχι από εσένα). 

Δημοσ.

καταλαβαινω αλλα και ποσο ευκολο ειναι να βρεις πελατες μεσα στο fiverr ως καινουργιος εκει μεσα γιατι που το ειδα λιγο γινετε χαμος απο ατομα.Σιγουρα φανταζομαι δεν θα ειναι απλο να βρεις τον πρωτο σου πελατη

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, nickooo είπε

καταλαβαινω αλλα και ποσο ευκολο ειναι να βρεις πελατες μεσα στο fiverr ως καινουργιος εκει μεσα γιατι που το ειδα λιγο γινετε χαμος απο ατομα.Σιγουρα φανταζομαι δεν θα ειναι απλο να βρεις τον πρωτο σου πελατη

Κάποια στιγμή όλοι καινούριοι είναι και όλοι ξεκινάνε από το μηδέν.
Αν διαβάσεις το μήνυμα μου σου γράφω to the point πως να βρεις πολύ πιο γρήγορα πελάτες.

Δυστυχώς με αυτό το mindset που έχεις (με βάση τις απαντήσεις σου) θα σου είναι πολύ δύσκολο το freelancing, οκ και το καταλαβαίνω γιατί δεν είναι για όλους. 
Επίσης δυστυχώς οι entry level θέσεις έχουν μειωθεί  πάρα πολύ τους τελευταίους μήνες, ειδικά στο level που είσαι και αναζητάς, αλλά όπως και να έχει κάνε ότι καλύτερο πιστεύεις και μην το παρατήσεις. 

Σου εύχομαι καλή τύχη. 

Επεξ/σία από Billator
Δημοσ.

Η ερωτηση μου δεν ηταν με ποιον τροπο να βρω τον πρωτο πελατη γιατι μου το εκανες κατανοητο πως να το κανω...Αυτο που ρωτησα ειναι ποσο εφικτο ειναι να βρεις πελατη ενω εισαι καινουργιος και στο fiver αλλα και στον χωρο αλλα τελως παντων ευχαριστω και παλι για την βοήθεια 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 λεπτά πριν, nickooo είπε

Η ερωτηση μου δεν ηταν με ποιον τροπο να βρω τον πρωτο πελατη γιατι μου το εκανες κατανοητο πως να το κανω...Αυτο που ρωτησα ειναι ποσο εφικτο ειναι να βρεις πελατη ενω εισαι καινουργιος και στο fiver αλλα και στον χωρο αλλα τελως παντων ευχαριστω και παλι για την βοήθεια 

Για να σου το προτείνω είναι 100% εφικτό, αλλιώς δεν θα είχε νόημα να σου το πω. Το έκανα και ξέρω πολλούς που το έχουν κάνει επίσης.
Βέβαια ξαναλέω δεν είναι για όλους γιατί είναι πολύ πιεστικό αλλά είναι πολύ καλός τρόπος για να πληρώνεσαι και να μαθαίνεις μέσω εξάσκησης επίσης. 

Ο τρόπος για να μπεις χωρίς προβλήματα είναι με project που έχεις δουλέψει ήδη ώστε να είσαι 100% familiar με τις ενέργειες που απαιτούνται γύρω από αυτό. Και πάνω σε αυτό θα χτίσεις και τα επόμενα. Αν δεν είσαι σίγουρος για κάτι που ζητάει ο πελάτης και ξέρεις ότι δεν μπορείς να το διαχειριστείς απλά δεν θα δεχτείς την προσφορά του, ξεκινάς με αυτά που "βαστάν" τα πόδια σου. 

Επεξ/σία από Billator
Δημοσ.

Ωραια καταλαβα θα παω με κατι στοχευμενο που να γνωριζω καλα και αναλογα το χτιζω με τον καιρο

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...