cobra23 Δημοσ. 17 Μαϊου Μέλος Δημοσ. 17 Μαϊου 40 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Και η στιγμιαία σε λίτρα ανα 100χλμ δεν μετράει; Δεν νομίζω.η στιγμιαία γράφει l/h
GoMaR Δημοσ. 17 Μαϊου Δημοσ. 17 Μαϊου 5 minutes ago, cobra23 said: Δεν νομίζω.η στιγμιαία γράφει l/h L/h γραφει οσο ειναι ακινητο το αμαξι.(σε φαναρι δλδ) Η στιγμιαια ειναι οσο καιει εκεινη την στιγμη. Μπορει να δεις και 30-40-50L / 100 αν ανοιξεις πχ την 1η / 2α Ford focus 1000 125hp ΜΚ4 (2020) μεσα στην πολη (καλλιθεα - παπαγου κανα 50λεπτο με κινηση) εχω ~7.5 - 8.5. Σε ταξιδι με 110-115 εχω 4.8 - 5.3. 3
katalitis Δημοσ. 17 Μαϊου Δημοσ. 17 Μαϊου Lt/h δίνει η στιγμιαία κατανάλωση όσο δεν κινείται το αυτοκίνητο. Σε αυτή την περίπτωση καίει καύσιμο, αλλά δεν κινείται καθόλου, άρα θα έπρεπε να γράφει στιγμιαία άπειρα Lt/km (κυριολεκτικά ). Εν κινήσει και οι 2 μετρητές δίνουν τιμές με μονάδα τα Lt/100km. Με πρόλαβες GoMaR 2
compuholic Δημοσ. 17 Μαϊου Δημοσ. 17 Μαϊου Τσέκαρε και τον αισθητήρα λάμδα σε ένα συνεργείο! Όταν ο λάμδα δεν μετράει σωστά ή δεν λειτουργεί καθόλου τα αμάξια καίνε σαν τρελά!
cobra23 Δημοσ. 17 Μαϊου Μέλος Δημοσ. 17 Μαϊου 7 λεπτά πριν, GoMaR είπε L/h γραφει οσο ειναι ακινητο το αμαξι.(σε φαναρι δλδ) Η στιγμιαια ειναι οσο καιει εκεινη την στιγμη. Μπορει να δεις και 30-40-50L / 100 αν ανοιξεις πχ την 1η / 2α Ford focus 1000 125hp ΜΚ4 (2020) μεσα στην πολη (καλλιθεα - παπαγου κανα 50λεπτο με κινηση) εχω ~7.5 - 8.5. Σε ταξιδι με 110-115 εχω 4.8 - 5.3. Ναι κι εμένα η στιγμιαία τόσο γράφει όταν ανοίγω 1η 2α.και σταματημένος 0.5 περίπου.απο πάνω μου γράφει 11L/100km 5 λεπτά πριν, compuholic είπε Τσέκαρε και τον αισθητήρα λάμδα σε ένα συνεργείο! Όταν ο λάμδα δεν μετράει σωστά ή δεν λειτουργεί καθόλου τα αμάξια καίνε σαν τρελά! Αυτό έχω κι εγώ στο μυαλό μου.με διαγνωστικό τσεκαρεται αυτό?
GoMaR Δημοσ. 17 Μαϊου Δημοσ. 17 Μαϊου 23 minutes ago, cobra23 said: Ναι κι εμένα η στιγμιαία τόσο γράφει όταν ανοίγω 1η 2α.και σταματημένος 0.5 περίπου.απο πάνω μου γράφει 11L/100km Στα ποσα χιλιομετρα σου δινει 11L/100? Εννοω πως αν μηδενισεις και κανεις 2-3 χιλιομετρα και κανεις 1-2 ανοιγματα, λογικο να γραψει τοσο. 1
cobra23 Δημοσ. 17 Μαϊου Μέλος Δημοσ. 17 Μαϊου 2 λεπτά πριν, GoMaR είπε Στα ποσα χιλιομετρα σου δινει 11L/100? Εννοω πως αν μηδενισεις και κανεις 2-3 χιλιομετρα και κανεις 1-2 ανοιγματα, λογικο να γραψει τοσο. Σε διαδρομή 144 χιλιομέτρων.ολα εντός πόλης.
Ukforthemoment Δημοσ. 17 Μαϊου Δημοσ. 17 Μαϊου 15 λεπτά πριν, cobra23 είπε Σε διαδρομή 144 χιλιομέτρων.ολα εντός πόλης. επαναλαμβάνω ότι έτσι δει βγάζεις άκρη.Γεμισμα,χλμ ,γέμισμα.Ετσι θα δεις τι κατανάλωση έχεις. 5
GoMaR Δημοσ. 17 Μαϊου Δημοσ. 17 Μαϊου Κανε αυτο που λεει ο φιλος @Ukforthemoment ωστε να επιβεβαιωσεις αν λεει αληθεια το αμαξι σου. Και στο γεμισμα μερικα αμαξια απο το σκασιμο της αντλιας μεχρι να "ξεχυλισει" μπορει να χωραει αλλα 2-3 λιτρα. Εγω παντα το γεμιζω μεχρι σκασιμο για να εχω ενα στανταρ.
Bigi444444 Δημοσ. 18 Μαϊου Δημοσ. 18 Μαϊου Και το που "σκαει" η αντλία δεν είναι απόλυτο κι αυτό, αλλά ναι, είναι πιο κοντά κάθε φορά. Κι εγώ έτσι προσπαθώ να το μετράω. Πάντως είναι πολύ χαοτική η συγκεκριμένη κουβέντα. Ειδικά με τόσες λίγες πληροφορίες. Γενικώς, χωρίς να έχω το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, ναι, ηχεί ως αρκετά τσιμπημένη κατανάλωση. Αλλά δεν έχεις εικόνα από το πόσο σου έκαιγε παλαιοτερα ή τώρα το πήρες στα χέρια σου; Θα μπορούσαν άπειροι παράγοντες πάντως να αυξήσουν την κατανάλωσή σου, χωρίς να περιοριζονται μόνο στην ταχύτητα. Σίγουρα πάντως παίζει ρόλο και αυτή, αλλά και το πώς φτάνεις σε αυτήν. Εγώ όσο είχα το τελευταίο βενζινοκινητο στην Αθήνα, μου έκαιγε αρκετά περισσότερο απ' όσο έκαιγε σε επαρχιακό αστικό περιβάλλον, όχι λόγω κίνησης, αλλά λόγω μικρότερων διαδρομών. Όταν δηλαδή το έπαιρνα για 2-3 χλμ κάθε διαδρομή, ναι, έπιανε και 9ρια πηγαίνοντας αργά. Πιο μικρό βέβαια από το focus, αλλά και με.σχεδον διπλάσια άλογα. Είχα παρατηρήσει όμως ότι μόνο και μόνο που έπαιρνε μπροστά τόσο συχνά για τόσο μικρές διαδρομές, η αυτονομία έπεφτε σχεδόν 10 χλμ τη φορά. Και ας ήμουνα στην διαδρομή με 7-8 λ/100χλμ... Οπότε η κατανάλωσή σου μπορεί να είναι φυσιολογική με βάση τις συνθήκες κίνησής σου, αλλά μπορεί και όχι. Το ξέρω, σε φώτισα, αλλά μόνο εσύ ξέρεις πώς και πού πας. 1
Black Demis Δημοσ. 18 Μαϊου Δημοσ. 18 Μαϊου (επεξεργασμένο) 3 hours ago, Bitbit said: Μέσα στην πόλη και ειδικά Αθήνα άκρη δε παίζει να βγει. Εδώ μπορεί για 15 χμ να χρειαστείς πάνω από 1 ώρα. Σταμάτα ξεκινά συνέχεια. Πόσο νομιζεις ότι θα κάψει για αυτά τα 15χμ; Κι αν όλες οι διαδρομές σου είναι τέτοιες; Άσε που μερικοί οδηγούν σαν Ταλιμπάν 15 χιλομετρα κέντρο θεσσαλονικης 1,5 ωρα (το κλασσικό αν έχει πλήρες σταση η αλλιώς πλήρες μποτιλιάρισμα εχω βαρέσει και 2 ώρες) start and stop καπως σώζει την κατάσταση......... αλλα αν στάσεις ειναι πολυ κοντινές μεταξύ τους(λιγοτερο απο 30 μετρα) (που ειναι) απλά κλείνει (το αναγράφει και manual) πάντως μετρήσεις που εχω κάνει και βάση από γέμισμα σ γέμισμα και από το τι γράφει η οθονη και το obd πάνω κάτω ειναι τα ιδια Επεξ/σία 18 Μαϊου από Black Demis
zaccki Δημοσ. 18 Μαϊου Δημοσ. 18 Μαϊου 4 hours ago, cobra23 said: Αυτό έχω κι εγώ στο μυαλό μου.με διαγνωστικό τσεκαρεται αυτό? Ναι με σωστο διαγνωστικο μπορεις να ελεγξεις τις τιμες του λαμδα.
cobra23 Δημοσ. 18 Μαϊου Μέλος Δημοσ. 18 Μαϊου 8 ώρες πριν, Bigi444444 είπε Και το που "σκαει" η αντλία δεν είναι απόλυτο κι αυτό, αλλά ναι, είναι πιο κοντά κάθε φορά. Κι εγώ έτσι προσπαθώ να το μετράω. Πάντως είναι πολύ χαοτική η συγκεκριμένη κουβέντα. Ειδικά με τόσες λίγες πληροφορίες. Γενικώς, χωρίς να έχω το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, ναι, ηχεί ως αρκετά τσιμπημένη κατανάλωση. Αλλά δεν έχεις εικόνα από το πόσο σου έκαιγε παλαιοτερα ή τώρα το πήρες στα χέρια σου; Θα μπορούσαν άπειροι παράγοντες πάντως να αυξήσουν την κατανάλωσή σου, χωρίς να περιοριζονται μόνο στην ταχύτητα. Σίγουρα πάντως παίζει ρόλο και αυτή, αλλά και το πώς φτάνεις σε αυτήν. Εγώ όσο είχα το τελευταίο βενζινοκινητο στην Αθήνα, μου έκαιγε αρκετά περισσότερο απ' όσο έκαιγε σε επαρχιακό αστικό περιβάλλον, όχι λόγω κίνησης, αλλά λόγω μικρότερων διαδρομών. Όταν δηλαδή το έπαιρνα για 2-3 χλμ κάθε διαδρομή, ναι, έπιανε και 9ρια πηγαίνοντας αργά. Πιο μικρό βέβαια από το focus, αλλά και με.σχεδον διπλάσια άλογα. Είχα παρατηρήσει όμως ότι μόνο και μόνο που έπαιρνε μπροστά τόσο συχνά για τόσο μικρές διαδρομές, η αυτονομία έπεφτε σχεδόν 10 χλμ τη φορά. Και ας ήμουνα στην διαδρομή με 7-8 λ/100χλμ... Οπότε η κατανάλωσή σου μπορεί να είναι φυσιολογική με βάση τις συνθήκες κίνησής σου, αλλά μπορεί και όχι. Το ξέρω, σε φώτισα, αλλά μόνο εσύ ξέρεις πώς και πού πας. Καλημέρα φίλε μου.η αλήθεια είναι ότι το αμάξι το έχω σχεδον ένα χρόνο.στα ταξίδια η κατανάλωση του είναι πολύ καλή.ηξερα ότι εντός πόλης θα είναι αυξημένη λόγο του βάρους του αλλά τώρα που το οδηγώ πιο ήρεμα(στην αρχή το παταγα λιγάκι)παρατηρώ ότι η κατανάλωση δεν πέφτει.οι αποστάσεις που κάνω είναι όντως μικρες.εχω αλλάξει βενζινάδικα μήπως φταίει η βενζίνη αλλά πάλι τα ίδια.λεω να το πάω σε διαγνωστικό να δω αν έχει κάνα θεμα.
cabdik Δημοσ. 18 Μαϊου Δημοσ. 18 Μαϊου (επεξεργασμένο) δυστυχως, οι μικροτεροι κινητηρες με πολλα αλογα δεν ειναι παντα η σωστη κατευθυνση. καθως εχουν βαρυνει τα αυτοκινητα, οι εταιρειες επιμενουν να θελουν να βγαλουν αλογα απο 1000 κυβικα με τουρμπο και πολλαπλους ψεκασμους υψηλων πιεσεων.....! καμια φορα η κατευθυνση που παιρνουν ειναι λανθασμενη, αλλα........... αυτοι κοβουν και ραβουν......! και με το παλιοτερο 1600/1800κε να εχεις την ιδια ακριβως καταναλωση.............?????? ειναι ντροπη για την "συγχρονη" μηχανολογια.........!!! παντως καλου κακου, κανε διαγνωση μπας και ειναι κανα αισθητηρας και σου προκαλει θεμα. αλλα πανω απο 10λ/100 με αυτα τα αυτοκινητα, δεν επιτρεπεται..................!!!! Επεξ/σία 18 Μαϊου από cabdik 1 1
tutuyo Δημοσ. 18 Μαϊου Δημοσ. 18 Μαϊου ωαχαχαχαχαχχαχαχα φραγμενο ηταν οτι καποιος θα ανεφερε τα λιγα κυβικα, πολλοι ιπποι, ειναι ζορισμενο το μεχανημα😀 2 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα