Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
19 ώρες πριν, MikhailBakurin είπε

Tελικά επειδή βιαζόμουν για ταξίδι που ήθελα μια κάμερα πιο της προκοπής από το πόκο ΚΑΙ μια καλύτερη μπαταρία ΚΑΙ e-sim γιατί δουλεύω με ντάτα, πήγα και πήρα στα 349 το Xperia 10 VI, 4 μέρες πριν πέσει στα 319. 😛 

Δεν πειράζει, υγεία.

Θετικά:

1) Απέθαντη μπαταρία (φόρτισα χθες 11 το πρωί στο 91, πασπάτευα όλη μέρα, είχα και 40 λεπτά GPS, σήμερα το πρωί φόρτισα καταναγκαστικά λόγω ταξιδιού με.. 55% να απομένει)

2) Πολύ αξιοπρεπής κάμερα , εκπληκτική για point & shoot. Καμία σχέση με κινεζιά. Όπου σημαδέψεις, φτιάχνει ένα ωραίο σενάριο και αποτυπώνει καλά. Ευκρινής και ειλικρινής σε χρώματα - αντιθέσεις.

3) Αίσθηση στο χέρι, (υπερ)ελαφρύ, κομψό.

4) Συνολικά, ο ήχος. Είτε μιλάμε για ακουστικά, είτε για ηχεία (δεν είναι πολύ χειρότερο από ένα μικρό JBL! ), είτε για το legacy support jack2jack.

4,5 γιατί δεν ξέρω αν είναι αυτονόητο πλέον: Πολύ καλή συνδεσιμότητα. Έπιασε 5γ με 600άρι, πιάνει ΒΤ με τη μία, παίρνει και τα 100mbps της σύνδεσής μου στο ίντερνετ, δούλεψε απροβλημάτιστα κι απευθείας με την e-sim. Αυτά στο poco δεν υπήρχαν, κι όσα υπήρχαν δεν ήταν έτσι αυτονόητα, μιλάμε βέβαια για μοντέλο 2020.

Αρνητικά:

1) Έλλειψη proximity sensor, οπότε η οθόνη δεν κλείνει ποτέ σε κλήση. Έλεος!

2) Σχετικά αδύναμος επεξεργαστής, το 3ετίας poco x3 pro είναι λιγότερο σνάππυ στο UI, ΑΛΛΆ ταχύτερο στις περισσότερες εφαρμογές.

3) ΠΑΡΑ πολύ περίεργο UI για κάποιον που είναι από MIUI. ΠΑΡΑ πολύ όμως, είναι άλλο σύμπαν. Θα χρειαστώ καιρό να το μάθω. 1:30 ώρα πτήσης σήμερα θα φύγει ανέτως στο σκάλισμα.

4) Μπακαλιάρος (για να μην πω ΜΛΚ) αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων. Όταν καταλάβει, άμα καταλάβει, ανοίγει μετά από 1 δευτερόλεπτο το κινητό.

5) Φλας - φακός ανέκδοτο. Καλύτερα να μην το έβαζαν καθόλου.

6) Φόρτιση κυριολεκτικά προηγούμενης δεκαετίας. Αν δεν κρατούσε τόσο η μπαταρία, το κινητό θα ήταν για πέταμα. Τώρα, πάει κι έρχεται, ειδικά αν έχεις παουερμπανκ πάνω σου μονίμως όπως εγώ εδώ και χρόνια, δεν έχεις κανένα άγχος φόρτισης. Αλλιώς, μη σου τύχει να είσαι με αυτό το κινητό πρωί για εξωτερικές δουλειές / βόλτα και να θες να φορτίσεις 5-10 λεπτα, την έβαψες. Θα σου πάει από το 10 στο 18%.

Συμπέρασμα: Είναι κινητό που με έπεισε ότι προτιμώ πλέον τις μικρότερες οθόνες και τις κομψότερες συσκευές, αντί τα ΒΡΡΡΜ ΠΙΟΥ ΠΙΟΥ ΤΑΤΑΤΑΤΑ κινεζέξ κιτς τάμπλετ που πωλούνται πλέον ως ''κινητά''. Θα το ήθελα πιο δυνατό (γρήγορο είναι), με κάποια καλύτερα φίτσουρς και ΙΣΩΣ δε μου κάνει αυτό το φορματ οθόνης. Τέσπα, το κρατάω 1-2 μήνες να δω πώς συνηθίζεται, θα δοκιμαστεί τώρα στο ταξίδι. Θα πάω σε samsung εκτός απροόπτου σύντομα, αλλά χωρίς βιασύνες και με πιθανώς καλύτερες τιμές. Αν κάποιος ενδιαφέρεται να μου το αγοράσει σε τιμή - τυρόπιτα τύπου 200 ευρώ τότε, να μου στείλει Π.Μ. :P

Αν δεν είχα πρεσβυωπία θα το παιρνα εγώ......:)

• Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Στις 15/11/2024 στις 2:52 ΜΜ, MikhailBakurin είπε

Κάποιος που θέλει με 120 ευρώ να πάρει παντόφλα κινεζίλα γεμάτη βλοατγουερ με μόνο σελλινκ ποιντ τον επεξεργαστή, προφανώς δε θα κοιτάξει ένα τέτοιο κινητό εν όλω.

Είναι όπως το δει κανείς,εγώ βρήκα το Poco X6 Pro στα 265€ εδω και 7+ μήνες με κουπόνι που έβαλαν τα παιδιά εδώ μέσα το αγόρασα δεύτερη φορά (την πρώτη το είχα δώσει και το μετάνιωσα) και είμαι ενθουσιασμένος από την πρώτη μέρα μέχρι σήμερα (θα ήθελα ένα κλικ καλύτερη μπαταρία αλλά οκ δεν το αφήνω από τα χέρια όταν έχω χρόνο) και ενώ έχω περάσει από όλες τις "μεγάλες" εταιρίες τα Xiaomi είναι αυτά που έχω κρατήσει περισσότερο από κάθε τηλέφωνο.Δεν διαφωνώ και ο κάθε άνθρωπος το βλέπει διαφορετικα με βάση τις ανάγκες του,άλλωστε και συ poco είχες και ξέρεις,αλλά είναι καμιά φορά κάποιες ευκαιρίες που τις αρπάζεις και νιώθεις σα να κλέβεις εκκλησία και χαίρεσαι με το κινητό σου και όλα αυτά που προσφέρει με βάση την τιμή που έδωσες.Ριξε μια ματιά τώρα στην Black Friday όλο και κάτι θα βρεις που είναι κοντά σε τιμές skroutz ή και καλύτερη τιμή και να έχεις και την εγγύηση της αλυσίδας και το μέγεθος που θες!!Αν βρω κάτι θα το στείλω 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, George6633 είπε

Είναι όπως το δει κανείς,εγώ βρήκα το Poco X6 Pro στα 265€ εδω και 7+ μήνες με κουπόνι που έβαλαν τα παιδιά εδώ μέσα το αγόρασα δεύτερη φορά (την πρώτη το είχα δώσει και το μετάνιωσα) και είμαι ενθουσιασμένος από την πρώτη μέρα μέχρι σήμερα (θα ήθελα ένα κλικ καλύτερη μπαταρία αλλά οκ δεν το αφήνω από τα χέρια όταν έχω χρόνο) και ενώ έχω περάσει από όλες τις "μεγάλες" εταιρίες τα Xiaomi είναι αυτά που έχω κρατήσει περισσότερο από κάθε τηλέφωνο.Δεν διαφωνώ και ο κάθε άνθρωπος το βλέπει διαφορετικα με βάση τις ανάγκες του,άλλωστε και συ poco είχες και ξέρεις,αλλά είναι καμιά φορά κάποιες ευκαιρίες που τις αρπάζεις και νιώθεις σα να κλέβεις εκκλησία και χαίρεσαι με το κινητό σου και όλα αυτά που προσφέρει με βάση την τιμή που έδωσες.Ριξε μια ματιά τώρα στην Black Friday όλο και κάτι θα βρεις που είναι κοντά σε τιμές skroutz ή και καλύτερη τιμή και να έχεις και την εγγύηση της αλυσίδας και το μέγεθος που θες!!Αν βρω κάτι θα το στείλω 

Εγγυηση αλυσιδας;Γελανε και τα τσιμεντα.....ειμαι παθων.Ουτε για χιαομι δεν θα πηγαινα απο εκει.

Επεξ/σία από osfp1978
Δημοσ.
1 ώρα πριν, osfp1978 είπε

Εγγυηση αλυσιδας;Γελανε και τα τσιμεντα.....ειμαι παθων.Ουτε για χιαομι δεν θα πηγαινα απο εκει.

Είναι να μη σου τύχει... Τα υπόλοιπα είναι να χαμε να λέγαμε,που θα πέσεις και τι όρεξη θα έχει κάποιος να ασχοληθεί με το θέμα σου...Εγω το ρίσκαρα όταν είχε 449€ στις αλυσίδες και το πήρα από Xiaomi Γαλλίας (μέσω Αλί) στα 265€.Δεν μου χρειάστηκε η εγγύηση ευτυχώς,αν μου χρειαζόταν ίσως να προτιμούσα να αλλάξω τηλέφωνο. 

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, George6633 είπε

Είναι να μη σου τύχει... Τα υπόλοιπα είναι να χαμε να λέγαμε,που θα πέσεις και τι όρεξη θα έχει κάποιος να ασχοληθεί με το θέμα σου...Εγω το ρίσκαρα όταν είχε 449€ στις αλυσίδες και το πήρα από Xiaomi Γαλλίας (μέσω Αλί) στα 265€.Δεν μου χρειάστηκε η εγγύηση ευτυχώς,αν μου χρειαζόταν ίσως να προτιμούσα να αλλάξω τηλέφωνο. 

Συμφωνω...σε αλλο ποστ γραφω για την δικη μου περιπτωση.Τουλαχιστον,σε περιπτωση αγορας απο σκρουτζ ή εκτος αλυσιδας γλιτωνεις το "καπελο" της τιμης των αλυσιδων.

• Like 1
Δημοσ.
On 15/11/2024 at 16:04, ilias43 said:

Δηλαδή από την κομψότητα και βολικοτητα θα πας σε κουμουτσα Samsung?😋 

Επιτρέπεται να κάνω λίγη πλάκα ε;...😁

Η σάμμυ έχει το DEX, κάτι το οποίο ταιριάζει αρκετά με τον τρόπο ζωής μου (και το οποίο δεν ήξερα ότι υπήρχε όταν άνοιγα το τόπικ, οπότε δεν το έγραψα). Αλλάζω τακτικά τόπο διαμονής σε σπίτια που έχουν υποδομή pc για να ντοκάρω λάπτοπ. Ε, τώρα θα βολεύει πολύ να ντοκάρω σμαρτφον, για να μν κουβαλάω διαρκώς.

12 hours ago, George6633 said:

Τα πόκο δεν τα θέλω λόγω μπλοατγουερ, κακής κάμερας, μέτριας μπαταρίας και ΚΥΡΙΩΣ λόγω θηριώδους κατασκευής. Έφτασα λίγο πριν το αλλάξω, να το πιάνω στα χέρια μου και να σιχαίνομαι τον όγκο και το βάρος.

Update: Το Σόνυ είναι καλύτερο από όσο έγραψα αρχικά. Οι φωτογραφίες του είναι φοβερές για point + click. Η μπαταρία του βγάζει σε φουλ χρήση εντός ταξιδιού άνετα 2 24ωρα (και μένει και ένα 10%). Έχει εκπληκτική συνδεσιμότητα, πιάνει 5γ καμπάνα σε σημεία που το iphone της παρέας δεν πιάνει τίποτα. Γενικά, είναι ένα πολύ καλό ΚΙΝΗΤΟ (και όχι παιχνιδομηχανή ή εργαλείο κλαρινογαμπρισμού).

Το μόνο που με εκνευρίζει ακόμα, είναι το proximity sensor, το φλας/φακός - παρωδία και η διαφορά στο UI, η οποία όμως ξεπερνιέται γρήγορα. Σε 4 μέρες αισθάνομαι ότι δεν είμαι τελείως ξένος, φαντάζομαι σε άλλες 10 θα έχω αρχίσει να συνηθίζω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...