Προς το περιεχόμενο

smartphone της προκοπής

MikhailBakurin

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1) Χρήματα που μπορούμε να διαθέσουμε;

Δε με απασχολεί ιδιαίτερα. Έχω μία προσωπική λόξα να μην έχω πολύ ακριβά πράγματα πάνω μου, καθώς θεωρώ ότι καθίσταμαι στόχος. Μέχρι 300-400 ευρώ.

2) Μας ενδιαφέρει η αγορά από Ελλάδα ή από εξωτερικό;

Προτιμώ άμαζον λόγω απουσίας ΦΠΑ σε ενδοκοινοτικές.

4) Αναζητούμε μόνο καινούριες ή και μεταχειρισμένες συσκευές;

Καινούρια.

5) Μέγεθος οθόνης;

Έχω πόκο Χ3 προ, δε με έχει απογοητεύσει, αλλά δε θέλω μεγαλύτερη από αυτό.

6) Κάποιο ειδικό χαρακτηριστικό (όπως αδιαβροχοποίηση, 2SIM+1SD, NFC κτλ);

2 σιμ και/ή δυνατότητα e-sim οπωσδήποτε.
7) Μας ενδιαφέρει η απόδοση των καμερών;

όχι ιδιαίτερα
8 ) Μας ενδιαφέρει η αυτονομία;

πάρα πολύ

9) Έχουμε κάποια προτίμηση στο λογισμικό;

όσο γίνεται λιγότερο bloatware και δυνατότητα να περάσω adblocks σε όσο περισσότερα σημεία του κινητού μπορώ

10) Για τι χρήση προορίζεται η συσκευή; (Γράψτε ενδεικτικά μερικές εφαρμογές που χρησιμοποιείτε συχνά)

Το κινητό μου το κάνω 4-5 πράγματα: Χάρτες, instant messaging, hotspot, τράπεζες, browsing. Α, και τηλέφωνο. 😛 

Γενικά, ψάχνω κάτι να μην είναι χοντροκομμένο όπως το πόκο, ούτε να είναι γεμάτο με σάομι αηδίες, ούτε να σου πετάει διαφημίσεις όπου σε βρει. Με απασχολεί να έχει e-sim για να του βάλω διεθνείς κάρτες (ταξιδεύω συχνά). Με απασχολεί να είναι πολύ δυνατό και αξιόπιστο χοτ-σποτ. Αυτά τα 2, θέλω να τα κάνει με καλή αυτονομία. Ιδανικά, θα ήθελα oled οθόνη.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σ' ευχαριστώ για την πρόταση, αλλά διαβάζω ανάμεικτες κριτικές για το συγκεκριμένο. Επίσης, με 8gb ram, δεν ξέρω αν θα με βγάλει τα 3-4 χρόνια που κρατάω συνήθως ένα κινητό (τόσο έχω ΣΧΕΔΟΝ και το πόκο).

Για να διευρύνω λίγο τας επιλογάς, τα 300-400 είναι μπάτζετ τελικής τιμής για εμένα. Δηλαδή, αφορά κινητά που στο άμαζον πωλούνται έως και 500 ευρώ!

18 hours ago, Kag1ante said:

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Βάλε κάτι παραπάνω και πάρε το s23 με snapdragon στα 567Ε τιμή καταλογου amazon.de 

https://www.amazon.de/Samsung-Enterprise-Smartphone-Business-Contract/dp/B0BVGQRJCB/ref=mp_s_a_1_12?crid=5KMYGTQVHJE4&dib=eyJ2IjoiMSJ9.kXGtNjTZDvoLmh8E7FtqOwHBFhSMZ4tDj64cWJ9HdLUpsgfY7wM3cdBkP5a_W-z9nXhkqncemTuz0CfjyI2Ns7XUWIP8hoG8Xre_73axrh1weDsRsGeEAsa7yiZBNFX4lxe6X8b6x1D8Np1MPvOJEfMs5op7-7vzymL0_2FF3t0Tl_y7adYyeQPIUCjITXXLx8Sz6iHtQ45_feC--p6KLQ.AnLEq_mgtUBx_BrdRHOjE2haaQY-hYIAeLyJKGH2JSM&dib_tag=se&keywords=s23&qid=1716036017&sprefix=s23%2Caps%2C118&sr=8-12

Λέει enterprise edition κι ολας! Δεν είμαι σίγουρος τι ακριβώς σημαίνει αυτό. 

Ίσως οι 36 μήνες εγγύηση?

Επεξ/σία από sattack

Χμμμ, είμαι στο όριο. Θα το σκεφτώ, κυρίως γιατί άμα έχω στην τσέπη κινητό τέτοιας αξίας ,δίνω αντίστοιχο κίνητρο για ληστεία - κλοπή σχεδόν όσο το να έχω άηφον. Και γενικά θέλω να κυκλοφορώ άνετος και άφοβος στην Αθήνα, ακόμα και κεντρικά. Όλοι οι φίλοι μου με αηφόνια κατουριούνται πάνω τους όποτε φύγουν εκτός κολονακίου και εμπορικού τριγώνου...

Δεν υπάρχει κάνα βφμ κινέζικο με αυτά τα χαρ/κά στα 300-400 ευρώ, να κρατάω χαμηλό προφίλ;

3 hours ago, MikhailBakurin said:

Σ' ευχαριστώ για την πρόταση, αλλά διαβάζω ανάμεικτες κριτικές για το συγκεκριμένο. Επίσης, με 8gb ram, δεν ξέρω αν θα με βγάλει τα 3-4 χρόνια που κρατάω συνήθως ένα κινητό (τόσο έχω ΣΧΕΔΟΝ και το πόκο).

Για να διευρύνω λίγο τας επιλογάς, τα 300-400 είναι μπάτζετ τελικής τιμής για εμένα. Δηλαδή, αφορά κινητά που στο άμαζον πωλούνται έως και 500 ευρώ!

Τα 8 GB πάντως για τα 3-4 χρόνια που σκοπεύεις να το κρατήσεις μια χαρά είναι. Αν εξαιρέσεις το θέμα που έχει με το δαχτυλικό αποτύπωμα (που ΟΚ δεν το λες και ασήμαντο, αλλά έχει και face unlock) προσωπικά δεν έχω διαβάσει κάτι άλλο αρνητικό.
Ίσως θα είχε νόημα να ρίξεις μια ματιά και στο Nothing Phone 2 (256 GB + 12 GB Ram) από Amazon.  Πριν από λίγες μέρες είχε πέσει στα 520 - 530 € στα Amazon Ισπανίας, Ιταλίας και Γερμανία.
Αν δεν βιάζεσαι πάρα πολύ, μπορείς να χρησιμοποιήσεις το https://camelcamelcamel.com/ για να παρακολουθήσεις τις πτώσεις τιμών και να ειδοποιηθείς όταν πέσει ξανά αυτό ή κάποιο άλλο κινητό που σε ενδιαφέρει από Amazon.

1 hour ago, stark said:

Τα 8 GB πάντως για τα 3-4 χρόνια που σκοπεύεις να το κρατήσεις μια χαρά είναι. Αν εξαιρέσεις το θέμα που έχει με το δαχτυλικό αποτύπωμα (που ΟΚ δεν το λες και ασήμαντο, αλλά έχει και face unlock) προσωπικά δεν έχω διαβάσει κάτι άλλο αρνητικό.
Ίσως θα είχε νόημα να ρίξεις μια ματιά και στο Nothing Phone 2 (256 GB + 12 GB Ram) από Amazon.  Πριν από λίγες μέρες είχε πέσει στα 520 - 530 € στα Amazon Ισπανίας, Ιταλίας και Γερμανία.
Αν δεν βιάζεσαι πάρα πολύ, μπορείς να χρησιμοποιήσεις το https://camelcamelcamel.com/ για να παρακολουθήσεις τις πτώσεις τιμών και να ειδοποιηθείς όταν πέσει ξανά αυτό ή κάποιο άλλο κινητό που σε ενδιαφέρει από Amazon.

Το nothing μου φαίνεται απίστευτο, αλλά δεν παίρνει e-sim, η οποία μου είναι απαραίτητη γιατί κινούμαι αρκετά συχνά και αρκετά τακτικά στην Ε.Ε. όπου χρησιμοποιώ data (για τα οποία το ροαμινκ ειναι αναξιόπιστο όταν τα θες για δουλειά! ).

41 minutes ago, CaptainChris said:

Δες τα Motorola Edge 40 η 50 fusion και  Pro.

Πολύ ενδιαφέρον to 40. Το βρίσκω 272 τελική τιμή με αποφορολόγηση, φαίνεται να κάνει τα πάντα που θέλω και έχει καλές κριτικές. Απλά διίστανται οι απόψεις για το αν παίρνει 2 σίμ + e-sim, Ή αν παίρνει 1 φυσική και 1 e-sim. Στη δεύτερη περίπτωση δε μου κάνει, όπως έχω γράψει εξ αρχής στο σημείο 6...

1 hour ago, MikhailBakurin said:

Πολύ ενδιαφέρον to 40. Το βρίσκω 272 τελική τιμή με αποφορολόγηση, φαίνεται να κάνει τα πάντα που θέλω και έχει καλές κριτικές. Απλά διίστανται οι απόψεις για το αν παίρνει 2 σίμ + e-sim, Ή αν παίρνει 1 φυσική και 1 e-sim. Στη δεύτερη περίπτωση δε μου κάνει, όπως έχω γράψει εξ αρχής στο σημείο 6...

Φαντάζομαι εξαρτάται και από πού θα το προμηθεύεται το εκάστοτε κατάστημα. Πάντως αυτό που έρχεται επίσημα στη χώρα μας έχει 

Dual SIM (eSIM+nano SIM)

https://www.motorola.gr/smartphones-motorola-edge-40/p?skuId=41

• 5 μήνες μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επαναφέρω το θέμα, γιατί τελικά αποφάσισα να μην πάρω καινούριο κινητό και το υποβάλω στο Ελληνικό καλοκαίρι.

Μάζεψα και παραπάνω μπάτζετ (πάω μέχρι το 1000ρικο συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ).

Επίσης, ραφίναρα περισσότερο τι θέλω:

Μαξ 6.2/6.3 ίντσες οθόνη (τέρμα στους κινέζους γκαζοτενεκέδες με τις 7)

Πολύ καλή ποιότητα φωτογραφίας, ιδανικά και βραδινής. Το βίντεο δε με απασχολεί καθόλου.

Διάρκεια μπαταρίας που να βγαίνει η μέρα με απλά τασκς.

Ιδανικά jack2jack, αλλά ξέρω ότι πλέον τα πράματα δυσκολεύουν για τα παλιά - καλά ακουστικάκια μου.

Λοιπές απαιτήσεις που έθεσα εξ αρχής (e-sim, dual sim, ΚΑΛΟ hotspot) παραμένουν.

Βάσει των ανωτέρω, έχω ξεχωρίσει iphone 15/16 προ ( με ξενίζει το λειτουργικό, δεν το ξέρω ), samsung s23/24 (διαβάζω μέτρια σχόλια για κάμερες) και google pixel 8A/9 (μικρή υποστήριξη στην Ελλάδα και ελάχιστη διαθεσιμότητα στο άμαζον).

Τι θα προτείνατε επί του τριπόλου, βάσει του τί ζητάω;

Επεξ/σία από MikhailBakurin

28 λεπτά πριν, MikhailBakurin είπε

Επαναφέρω το θέμα, γιατί τελικά αποφάσισα να μην πάρω καινούριο κινητό και το υποβάλω στο Ελληνικό καλοκαίρι.

Πολύ καλή ποιότητα φωτογραφίας, ιδανικά και βραδινής. Το βίντεο δε με απασχολεί καθόλου.

Ιδανικά jack2jack, αλλά ξέρω ότι πλέον τα πράματα δυσκολεύουν για τα παλιά - καλά ακουστικάκια μου.

Λοιπές απαιτήσεις που έθεσα εξ αρχής (e-sim, dual sim, ΚΑΛΟ hotspot) παραμένουν.

Βάσει των ανωτέρω, έχω ξεχωρίσει iphone 15/16 προ ( με ξενίζει το λειτουργικό, δεν το ξέρω ), samsung s23/24 (διαβάζω μέτρια σχόλια για κάμερες) και google pixel 8A/9 (μικρή υποστήριξη στην Ελλάδα και ελάχιστη διαθεσιμότητα στο άμαζον).

Σε αυτά τα λεφτά πάς iphone 15pro

• Like 1

1 ώρα πριν, MikhailBakurin είπε

https://www.bestprice.gr/item/2159018504/sony-xperia-5-v-5g-128gb.html

Εδω εισαι.....

Εγώ σου παραθέτω στα 400€ που ήθελες.

Τα υπόλοιπα που μάζεψες άστα καβατζα.

Ή πας σε iPhone.

https://www.skroutz.gr/s/53621156/Sony-Xperia-10-VI-5G-Dual-SIM-8GB-128GB-Mayro.html

Στις 18/5/2024 στις 8:39 ΜΜ, MikhailBakurin είπε

2 sim + 1 e-sim ξέχασε το.

Στις 18/5/2024 στις 5:50 ΜΜ, MikhailBakurin είπε

άμα έχω στην τσέπη κινητό τέτοιας αξίας ,δίνω αντίστοιχο κίνητρο για ληστεία - κλοπή σχεδόν όσο το να έχω άηφον. Και γενικά θέλω να κυκλοφορώ άνετος και άφοβος στην Αθήνα, ακόμα και κεντρικά. Όλοι οι φίλοι μου με αηφόνια κατουριούνται πάνω τους όποτε φύγουν εκτός κολονακίου και εμπορικού τριγώνου...

Αυτό δηλαδή το αγνοούμε. 🤔

• Haha 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...