Προς το περιεχόμενο

M1 Pro Macbook Storage Upgrade

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

εδώ και καιρό βλέπω διαφορά video για την δυνατότητα upgrade της χωρητικότητας με Nand chips που υπάρχουν σε site όπως το aliexpress.

Ξέρετε κάποιον στην Αθήνα που να αναλαμβάνει την εργασία αναβάθμισης της χωρητικότητας;

Δημοσ.
34 minutes ago, spoullos said:

Καλησπέρα,

εδώ και καιρό βλέπω διαφορά video για την δυνατότητα upgrade της χωρητικότητας με Nand chips που υπάρχουν σε site όπως το aliexpress.

Ξέρετε κάποιον στην Αθήνα που να αναλαμβάνει την εργασία αναβάθμισης της χωρητικότητας;

μην το προσπαθησετε καν! Μονο κατι κινεζοι το εχουν κανει. Εαν ηταν τοσο απλο και χωρις ππροβληματα θα ειχε στηθει ενα συστημα με τεχνικους που θα κονομουσαν κανοντας αυτη την δουλεια, δυστυχως δεν!

Δημοσ.
6 ώρες πριν, spoullos είπε

O Dosdude πάντως δείχνει όλη τη διαδικασία με επιτυχία

Είναι λίγο σαν να λες ότι βρήκες βίντεο από εγχείρηση στο youtube, και μπορεί να το ακολουθήσει οποιοσδήποτε! Θέλει πολύ εξειδικευμένες γνώσεις και εμπειρία για να πετύχει, όποτε δεν θα διακινδύνευαν πολλοί αυτή την επέμβαση.

Δημοσ.

Άρα αγοράζεις εξοπλισμό και ξεκινάς να το κάνεις μόνος σου , βήμα βήμα με το βιντεάκι, λογικά θα δουλέψει, αφού το λέει ο dosdude

• Like 1
  • Haha 1
Δημοσ.
11 ώρες πριν, thanasis00 είπε

Είναι λίγο σαν να λες ότι βρήκες βίντεο από εγχείρηση στο youtube, και μπορεί να το ακολουθήσει οποιοσδήποτε! Θέλει πολύ εξειδικευμένες γνώσεις και εμπειρία για να πετύχει, όποτε δεν θα διακινδύνευαν πολλοί αυτή την επέμβαση.

Πως βγάζεις αυτό το συμπέρασμα;

Απλά ρωτάω αν υπάρχει κάποιος με που να αναλαμβάνει τέτοια δουλειά.

Προφανώς και αναφέρομαι σε επαγγελματία με την αντίστοιχη καταρτιση και όχι στον οποιοδήποτε

1 ώρα πριν, zourman1981 είπε

Άρα αγοράζεις εξοπλισμό και ξεκινάς να το κάνεις μόνος σου , βήμα βήμα με το βιντεάκι, λογικά θα δουλέψει, αφού το λέει ο dosdude

Ο εξοπλισμός αυτός κοστίζει πανω απο 500 ευρώ και δεν έχω την εμπειρία να το κανω ουτε τη διαθεση.. Προτιμω να δώσω ένα καλό μεροκάματο σε κάποιον που είναι η δουλειά του και ξέρει τι να κάνει.

Και παιδια παρακαλω πολυ...ήμουν συγκεκριμένος...αν γνωρίζει κάποιος έναν επαγγελματία που να το κάνει ας μου. 

Όλα τα αλλά δεν έχουν νόημα

Δημοσ.

Αν το θέμα είναι όχι η οποιαδήποτε αύξηση του storage, αλλά η αύξηση του storage με την συγκεκριμένη μέθοδο τότε είμαι off topic. 
Αν όμως θέλεις μεγάλο storage στις ίδιες ταχύτητες με το εσωτερικό, αγοράζεις  μία θήκη Thunderbolt 4, και έναν NVMe δίσκο 2ΤΒ. (Ή και 4ΤΒ ενδεχομένως). Τα σύνδεση στο MacBook και σε 1 ώρα με μηδέν ρίσκο και μικρό κόστος έχεις όσο storage θέλεις/χρειάζεσαι με μικρό κόστος. 
Επαναφέρεις εκεί το Time Machine backup σου, ή κάνεις καθαρή εγκατάσταση, όποτε θέλεις αντικαθιστάς τον δίσκο. 
Μπορείς να μεταφέρεις τον δίσκο από  μηχάνημα σε μηχάνημα. 
Δεν  πληρώνεις για μεγάλη χωρητικότητα ρητά κατά την αγορά του μηχανήματος. 

Βέβαια  έχεις ένα μικρό πράγμα να «κρέμεται» από το MacBook αλλά δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα …. Είναι άλλωστε το μοναδικό downside. 

Από το 2013 και τον τότε iMac μου, δουλεύω έτσι. Κάθε φορά που αγοράζω μηχάνημα τα παραπάνω χρήματα που θα πήγαιναν σε μεγαλύτερο δίσκο τα δίνω για μεγαλύτερη μνήμη.  Win - Win 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, spoullos είπε

Προφανώς και αναφέρομαι σε επαγγελματία με την αντίστοιχη καταρτιση και όχι στον οποιοδήποτε

Βλέποντας τον εξοπλισμό και τη διαδικασία στο βίντεο, νιώθεις άνετα να το παραδώσεις στον οποιοδήποτε μηχανικό με σιγουριά και ασφάλεια για το αποτέλεσμα και το μηχάνημα; Αν ναι, μάλλον δεν κατανοείς πόσο ριψοκίνδυνη είναι αυτή η διαδικασία. 

Το ότι είδες σε βίντεο στο YouTube ότι μπορεί να γίνει, δε σημαίνει ότι είτε είναι εφικτό απ όλους τους μηχανικούς, ή ότι θα έχει 100% επιτυχία. Αν υπήρχε τόσο γνωστός μηχανικός εδώ που να αναλαμβάνει με ασφάλεια και εγγύηση τέτοιο εγχείρημα, θα ήταν πραγματικά ξακουστός στο χώρο.

Χίλιες φορές τη λύση που προτείνει ο @Jiakometi, παρά επέμβαση στη μητρική. Και εγώ αντίστοιχη λύση ακολουθώ, στο λαπτοπ μένουν μόνο τα απολύτως απαραίτητα, και όλα τα αρχεία πάνε είτε σε τοπικό NAS είτε backup σε 2 εξωτερικούς σκληρούς.

Δημοσ.
21 hours ago, spoullos said:

Ο εξοπλισμός αυτός κοστίζει πανω απο 500 ευρώ και δεν έχω την εμπειρία να το κανω ουτε τη διαθεση.. Προτιμω να δώσω ένα καλό μεροκάματο σε κάποιον που είναι η δουλειά του και ξέρει τι να κάνει.

Και παιδια παρακαλω πολυ...ήμουν συγκεκριμένος...αν γνωρίζει κάποιος έναν επαγγελματία που να το κάνει ας μου. 

Όλα τα αλλά δεν έχουν νόημα

Τα MacBook με κολημενο τον ssd ειναι σχεδον 7 χρονια!!! εαν υπηρχε, παγκοσμια, η τεχνικη να γινετε η αναβαθμιση θα ηταν τοσο διαδεδομενο οσο και η αλλαγη τις μπαταριας. Φανταζομαι ειστε νεος με Mac τουλαχιστον νεοτερης γενιας,  οποτε καταλαβαινουμε την εμμονη σας να μην καταλαβαινετε αυτα που σας γραφουν!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 19/5/2024 στις 11:49 ΠΜ, Dinos1973 είπε

Τα MacBook με κολημενο τον ssd ειναι σχεδον 7 χρονια!!! εαν υπηρχε, παγκοσμια, η τεχνικη να γινετε η αναβαθμιση θα ηταν τοσο διαδεδομενο οσο και η αλλαγη τις μπαταριας. Φανταζομαι ειστε νεος με Mac τουλαχιστον νεοτερης γενιας,  οποτε καταλαβαινουμε την εμμονη σας να μην καταλαβαινετε αυτα που σας γραφουν!

Αγαπητέ χρησιμοποιώ φορητά Mac 15 χρόνια. Καταλαβαίνω απόλυτα τι λεει ο καθένας καταλαβαίνω και τα ρίσκα.

Εγώ όμως έθεσα συγκεκριμένη ερώτηση. Δεν είναι θέμα εμμονής. Είδα ανθρώπους στην Κίνα, είδα και έναν Αμερικανό να το κάνουν με επιτυχία.

Απλά ρώτησα αν κάποιος, ξέρει κάποιον (επαγγελματία) που να μπορεί να το κάνει.

Το αν θα έπαιρνα το ρίσκο ή όχι θα εξαρτιόταν από τον επαγγελματία. Πχ παροχή εγγύησης

Επεξ/σία από spoullos
Δημοσ.
2 minutes ago, spoullos said:

Αγαπητέ χρησιμοποιώ φορητά Mac 15 χρόνια. Καταλαβαίνω απόλυτα τι λεει ο καθένας καταλαβαίνω και τα ρίσκα.

Εγώ όμως έθεσα συγκεκριμένη ερώτηση. Δεν είναι θέμα εμμονής. Είδα ανθρώπους στην Κίνα, είδα και έναν Αμερικανό να το κάνουν με επιτυχία.

Απλά ρώτησα αν κάποιος, ξέρει κάποιον (επαγγελματία) που να μπορεί να το κάνει.

Το αν θα έπαιρνα το ρίσκο ή όχι θα εξαρτιόταν από τον επαγγελματία. Πχ παροχή εγγύησης

Το τι βλέπετε στο βίντεο δεν σημάνει ότι θα δουλέψει. Επαναλαμβάνω, εάν ήταν εφικτό χωρίς θέματα θα ήταν χρυσορυχείο για τους τεχνικούς, έτσι λειτουργεί η αγορά! Η Apple δεν είναι χαζή να χρεώνει τα κέρατα τις για μεγαλύτερη χωρητικότητα όταν θα υπήρχε δυνατότητα να γίνει αυτό που ζητάτε. Αν δείτε βίντεο με την γραμμή παραγωγής και σε τι περιβάλλον γίνετε η συναρμολόγηση και οι συγκολλήσεις στην πλακέτα και συγκρίνετε τα βίντεο που είδατε, δεν θα είχαμε αυτή την συζήτηση τώρα! Δεν είστε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος που έχει κάνει λάθος αγορά. Δυο είναι οι επιλογές σας, η το κρατάτε η το πουλάτε και αγοράζετε αυτό που θα σας βολέψει. Βέβαια θα ήθελα να βρεθεί κάποιος που θα κάνει αυτό που ζητάτε, για να έχουμε την αντίστοιχη συζήτηση εδώ με θέμα: Μου κατέστρεψαν τον υπολογιστή!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...