Προς το περιεχόμενο

Συνθεση pc

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σκεφτομαι να αλλαξω των 12 χρονων pc και εχω καταληξει στα παρακατω κομματια. PSU, HDD και καρτα γραφικων θα τα κρατησω απο το τωρινο.

Μητρικη-> https://www.skroutz.gr/s/24222314/Gigabyte-B550M-Aorus-Elite-Motherboard-Micro-ATX-me-AMD-AM4-Socket.html

CPU -> https://www.skroutz.gr/s/35208627/AMD-Ryzen-5-5600-3-5GHz-Epexergastis-6-Pyrinon-gia-Socket-AM4-se-Kouti-me-PSyktra.html

RAM -> https://www.skroutz.gr/s/21377044/Corsair-Vengeance-RGB-Pro-32GB-DDR4-RAM-me-2-Modules-2x16GB-kai-Tachytita-3600-gia-Desktop-CMW32GX4M2D3600C18.html

SSD -> https://www.skroutz.gr/s/32335602/Adata-Legend-840-SSD-512GB-M-2-NVMe-PCI-Express-4-0-ALEG-840-512GCS.html

Κουτι -> https://www.skroutz.gr/s/46232381/CoolerMaster-Q300L-V2-Mini-Tower-Kouti-Ypologisti-me-Plaino-Parathyro-Mayro.html (Θελω οσο πιο μικρο γινεται γι'αυτο και το επελεξα)

Ψυκτρα -> https://www.skroutz.gr/s/23278630/Be-Quiet-Pure-Rock-2-PSyktra-Epexergasti-gia-Socket-AM4-AM5-1200-115x.html

Ολα αυτα βγαινουν γυρω στα 470 ευρω και το μπατζετ θελω να κυμανθει εκει, αυστηρα. Αποκλειουμε δηλαδη AM5 η αντιστοιχο της Intel γιατι παει ψηλοτερα. Δεν μου χρειαζεται και κατι παραπανω.

Ερωτησεις:

1) Oι μνημες θα παιξουν στα 3600 γιατι εχω διαβασει οτι μερικες φορες υπαρχει θεμα. Να πηγαινα καλυτερα στα 3200?

2) Για μελλοντικο 2Κ gaming (τωρα εχω οθονη 1080p) σε ultra γραφικα και σε παιχνιδια τυπου Diablo 4 αλλα και σε λιγο πιο απαιτητικα τι καρτα θα μπορουσα να βαλω? Εχω μια προτιμηση στην Nvidia λογω DLSS. Μια 4070 8GB θα μπορουσε να αντεπεξελθει?

Πως σας φαινεται?

Επεξ/σία από ardi21
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τα κομμάτια που παίρνεις είναι καλά για am4. 

1)Πρώτη προσωπική ένσταση ο δίσκος, καθώς τα tbw των 512 είναι πολλά λιγότερα συνήθως από το 1tb, αλλά και το ίδιο το headroom που δίνουν οι 512 δίσκοι είναι πολύ λίγο αν αφαιρέσεις windows, και βασικές εφαρμογές και πάρεις υπόψη ότι πάνω από το 90% χωρητικότητα αλλάζει δραστικά η συμπεριφορά του δίσκου.Η διαφορά τιμής 15-20 ευρώ από τους  1tb δίσκους κάνει ασύμφορη την επιλογή εκτός αν μιλάμε καθαρά για pc γραφείου, που δε θα μπουν ταινίες, games, φωτογραφίες, κλπ. 

Εσύ μιλάς για gaming στο μέλλον, οπότε αμαρτία να ταλαιπωρηθείς (όπως όλοι όσοι ξέρω που έκαναν τέτοια επιλογή), ενώ μπορείς να έχεις άνεση. Δες kioxia exceria G2, teamgroup mp33, mp33 pro και mp44l με προτίμηση στον τελευταίο, σαν δευτερεύουσα λύση υπάρχει και ο kingston nv2 αν δεν βρεις στο μαγαζί που θες τους άλλους σε καλή τιμή. Όλοι γύρω στα 60 με 70 παίζουν.

2) Η pure rock 2 είναι λίγο overpriced στην ελλάδα για διάφορους λόγους. Αν και πολύ καλή, παραμένει single tower single fan ψύκτρα. Θα την έπαιρνα μόνο στην τιμή εκκίνησής της 30 με 35. Την ίδια δουλειά θα κάνεις με άλλο γερμανό, την arctic  με την arctic freezer 36 στα 30 ευρώ. Η τιμή είναι αυτή γιατί συνολικά τρέχει προσφορές η arctic σε όλες τις καινούργιες ψύκτρες και υδροψύξεις. Mολις τελειώσει αυτό, και πάρει και τις αντίστοιχες καλές κριτικές γιατί είναι μια καλή ψύκτρα για τα λεφτά της, θα πάει κι αυτή 40 ευρώ ή και παραπάνω, όπως έχει κάνει παλιότερα η arctic.

Για τα υπόλοιπα που ρωτάς. Όχι, κατά πάσα πιθανότητα στην aorus elite που έχει πάρει άπειρα bios update, δεν θα έχεις πρόβλημα με τις μνήμες στα 3600. Το ddr4/am4 πλέον είναι ένα streamlined combo.

Για το δεύτερο, είναι πιο σύνθετη η απάντηση. Αφενός ο επεξεργαστής που παίρνεις, μπορεί να ανταπεξέλθει σε μια 4070, ή μια 7800xt. Το αναφέρω ως επίπεδο κάρτας. Αυτό για 1440p κυρίως. Και στα 1080 όμως θα είναι τίμιος. Παραπέρα δεν πάει όμως. Όπως και η πλατφόρμα am4 συνολικά. Είναι μια end of life πλατφόρμα.

Για αυτό πριν μιλήσουμε για κάρτες, θα ήθελα να σκεφτείς αν έχεις τα χρήματα να πας σε ένα combo ryzen 7600, b650 μητρική ( δεύτερη επιλογή), και ddr5 μνήμες. Ναι, είναι 130 ευρώ πάνω σύνολο, αλλά παίρνεις και σημαντικά καλύτερες επιδόσεις και Longevity στην πλατφόρμα. Σίγουρα θα  αναβαθμίσεις πάνω σε αυτό το μηχάνημα. Και κάρτα και επεξεργαστή. Αυτή είναι προσωπικά η πρότασή μου, να σου πω την αλήθεια, και μακροπρόθεσμα πιθανότατα θα σου γλιτώσει λεφτά (πέρα από την αναβαθμισιμότητα και η μεταπωλητική αξία των am4 θα είναι στα τάρταρα σε 3-5 χρόνια. Των am5 όχι). Από την άλλη 130-150 ευρώ δεν βρίσκονται στα δέντρα, και είναι κατανοητό να μην μπορείς να πας εκεί. 

Όταν ήταν φτηνά τα am4, και έβγαινε μισή τιμή από το παραπάνω combo, δεν συγκρινόταν ως επιλογή, πλέον 110 για b550 το 2024 είναι λίγο πεταμένα λεφτά. 

Αφού είπαμε το παραπάνω, ας μιλήσουμε για κάρτες. Λες προτιμάς nvidia λόγω dlss. Γενικά έχεις δίκιο αξίζει το dlss, κι εγώ προτίμησα nvidia σε αυτήν την γενιά, αλλά παίζει ρόλο πόσα λεφτά έχεις, τι σύστημα θα φτιάξεις, και για ποιο μοντέλο μιλάμε. Μιλάς για 4070 8GB. Αρχικά δεν υπάρχει κάτι τέτοιο, αν έχεις βρει κάπου να λέει 8gb 4070 λογικά είναι scam. Βγαίνει μόνο με 12. Δευτερευόντως, έχει κόψει την παραγωγή της 4070 η nvidia και έχει βγάλει την 4070 super. H οποία είναι λίγο πιο ακριβή 600 με 650 αλλά συμφέρει όσον αφορά την απόδοση. Ό,τι βλέπεις σε 4070 σκέτο είναι στοκ με παλιά τιμή. Η οποία δεν συμφέρει για πολλούς λόγους. 

Τώρα, το επίπεδο καρτών 7800xt, 7900 GRE, 4070 Super είναι αυτή τη στιγμή ok για 1440p. Tα παίζουν όλα high/ultra. Δεν ξέρω αν θα ισχύει το ίδιο για του χρόνου. Μία από αυτές τις τρείς πάντως θα πρότεινα τώρα για τη χρήση που θες. Πάντως, ανάμεσα σε 4070 super και 5600, και 7800xt και 7600 σε καινούριο pc θα πήγαινα καρφί στο δεύτερο. Παίζω με dlss και rt, και έχω παίξει και χωρίς. Ε, θα προτιμούσα το πιο καινούριο και το καλύτερο μηχάνημα με παρόμοιες επιδόσεις στην κάρτα χωρίς dlss. 

Επεξ/σία από tzavardin

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σ'ευχαριστω για την αναλυση.

Για τον δισκο ωραια περιπτωση ο mp44l. Εχει τις ιδιες ταχυτητες με τον adata και 1TB με 20 ευρω παραπανω.

Για την καρτα εκανα λαθος, την 4060 εννοουσα. Βεβαια θα με απασχολησει στο μελλον οποτε θα δω και τοτε τι υπαρχει και σε τι τιμες.

Οσον αφορα την ψυκτρα και γω την arctic ειχα ξεχωρισει αλλα το κουτι που θελω να παρω ειναι απολυτα οριακα στο υψος του cooler. 159mm λεει η coolermaster και η arctic ειναι ακριβως 159! Η be quiet ειναι 155mm οποτε γι'αυτο την εβαλα.

Επεξ/σία από ardi21

1 ώρα πριν, ardi21 είπε

Σ'ευχαριστω για την αναλυση.

Για τον δισκο ωραια περιπτωση ο mp44l. Εχει τις ιδιες ταχυτητες με τον adata και 1TB με 20 ευρω παραπανω.

Για την καρτα εκανα λαθος, την 4060 εννοουσα. Βεβαια θα με απασχολησει στο μελλον οποτε θα δω και τοτε τι υπαρχει και σε τι τιμες.

Οσον αφορα την ψυκτρα και γω την arctic ειχα ξεχωρισει αλλα το κουτι που θελω να παρω ειναι απολυτα οριακα στο υψος του cooler. 159mm λεει η coolermaster και η arctic ειναι ακριβως 159! Η be quiet ειναι 155mm οποτε γι'αυτο την εβαλα.

Για την ψύκτρα πιθανότατα θα χωράει ακριβώς. Λογικά είναι 160 ακριβώς η απόσταση του κουτιού και δίνουν 1 κάτω.  Αλλά κι εγώ δεν θα το ρίσκαρα σε περίπτωση που ένας από τους δύο είναι λιγο λάθος. Αν δεν έχεις άλλο τρόπο να το τσεκάρεις εννοείται ίσως αξίζει να δεις οποιαδήποτε άλλη είναι 157 και κάτω για σιγουριά. Και η pure rock 2 είναι εξαιρετική εννοείται. 

4060 δεν υπάρχει στη συζήτηση για 2k σίγουρα. Δυστυχώς και για 1080p η τιμολόγηση της είναι ψιλοαπαραδεκτη και μάλλον επίτηδες από την πράσινη για να πας παραπάνω. Το κύριο πρόβλημα για 2k ειναι τα 8gb vram. Ήδη η τωρινή γενιά παιχνιδιών τα ξεπέρασε. Τα 12 ακόμα είναι αρκετά στην πλειοψηφία των περιπτώσεων στο 2k. Από την επόμενη (2025 δηλ και μετα) θα γινουν ψιλοκανόνας τα 16 για άνεση πιστεύω. Βέβαια μιλάμε για AAA τίτλους, όχι για cs, lol, και fortnite.

Σε αυτήν την κατηγορία τιμής θα έλεγα να δεις amd. Κάποια 7700xt, η κάποια μεταχειρισμένη nvidia  αν βρεις σε καλή τιμή. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το techpowerup σαν σαιτ για συγκρίσεις είναι σε γενικές γραμμές δίκαιο, λίγο παραπάνω δίνει στην nvidia αλλά επειδή σε νοιάζει και το dlss ακόμα καλύτερα.  

• Like 1

Η φθηνότερη και πιο αξιόπιστη κάρτα 4070 Souper που μπορείς να βρεις πχ. από Skroutz είναι η Gigabyte GeForce RTX 4070 Super 12GB GDDR6X Eagle OC Κάρτα Γραφικών (εδώ - με κόστος 648 Ευρώ).

Η φθηνότερη και πιο αξιόπιστη κάρτα RX 7700 XT που μπορείς να βρεις πχ. από Skroutz είναι η ASRock Radeon RX 7700 XT 12GB GDDR6 Challenger OC Κάρτα Γραφικών (εδώ - με κόστος 439 ευρώ) ή η Gigabyte Radeon RX 7700 XT 12GB GDDR6 Gaming OC Κάρτα Γραφικών (εδώ - με κόστος 449 ευρώ - όχι όμως αγορά από skroutz αλλά κατευθείαν από κατάστημα) την οποία και θα προτιμούσα (μια και η διαφορά τους είναι περίπου ~10 ευρώ).

Με αυτές τις δυο κατηγορίες καρτών έχεις συνοπτικά μια κάρτα (RTX) με επιδόσεις περίπου 25% με 28% καλύτερες από την Radeon, αλλά πρέπει να δώσεις επιπλέον 200 ευρώ. Η πρώτη είναι κορυφαία σε όλα (και σε χαρακτηριστικά) αλλά εφόσον όπως αναφέρεις υπάρχει κάποιος περιορισμός στο συνολικό budget η δεύτερη λύση θα έλεγα είναι κάπου στη μέση και αποτελεί μια καλή λύση και σωστά προτάθηκε και από τον φίλο tzavardin.   

• Like 1
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για την ιστορία , μπορείς να δώσεις περισσότερα στοιχεία για το τροφοδοτικο ,που πρόκειται να κρατήσεις από το προηγούμενο σύστημα.

Επεξ/σία από atheatos
  • Like 2

10 minutes ago, atheatos said:

Για την ιστορία , μπορείς να δώσεις περισσότερα στοιχεία για το τροφοδοτικο ,που πρόκειται να κρατήσεις από το προηγούμενο σύστημα.

Corsair RMx 550 watt

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το combo 5600/b550/ 32 gb ddr4 δεν έχει αντίπαλο στο vfm αυτή την στιγμή. Από την στιγμή που έχεις 12 ετών σύστημα μάλλον δεν αναβαθμίζεις συχνά οπότε το ΑΜ4 είναι λουκούμι με τις σημερινές τιμές.

Είτε πας σε ram 3600 ΜΗz cl 18 είτε σε 3200 MHz cl 16 η απόδοση θα είναι περίπου η ίδια.

Επεξ/σία από fotaras76
  • Like 3

Εάν είσαι από αυτούς που στήνουν ένα pc και δεν ξανασχολουντε μέχρι να το αλλάξουν κοίτα για 5600 η ακόμα και 12400 από Intel με ddr4.

Εάν από την άλλη αλλάζεις/αναβαθμίσεις ότι μπορείς προσπερασε τα και πήγαινε σε am5.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 hours ago, @topos said:

Εάν είσαι από αυτούς που στήνουν ένα pc και δεν ξανασχολουντε μέχρι να το αλλάξουν κοίτα για 5600 η ακόμα και 12400 από Intel με ddr4.

Εάν από την άλλη αλλάζεις/αναβαθμίσεις ότι μπορείς προσπερασε τα και πήγαινε σε am5.

Eιμαι στην πρωτη κατηγορια οποτε γι'αυτο επελεξα και γω τον συνδιασμο αυτον.

Και μια τελευταια ερωτηση. Το τροφοδοτικο που εχω μεχρι τι σημερινες καρτες μπορει να καλυψει με το συγκεκριμενο pc? Νομιζω μεχρι 4070 ανετα ετσι? Το ξερω οτι ειναι λιγα τα watt αλλα ειναι η κορυφαια σειρα της Corsair και αρκετα ποιοτικο.

Επεξ/σία από ardi21

19 minutes ago, ardi21 said:

Eιμαι στην πρωτη κατηγορια οποτε γι'αυτο επελεξα και γω τον συνδιασμο αυτον.

Και μια τελευταια ερωτηση. Το τροφοδοτικο που εχω μεχρι τι σημερινες καρτες μπορει να καλυψει με το συγκεκριμενο pc? Νομιζω μεχρι 4070 ανετα ετσι? Το ξερω οτι ειναι λιγα τα watt αλλα ειναι η κορυφαια σειρα της Corsair και αρκετα ποιοτικο.

Δεν ξέρω τι τροφοδοτικό έχεις.

20 minutes ago, @topos said:

Δεν ξέρω τι τροφοδοτικό έχεις.

Το αναφερω 2-3 μηνυματα πιο πανω. Ενα Corsair RMx 550 watt

11 minutes ago, ardi21 said:

Το αναφερω 2-3 μηνυματα πιο πανω. Ενα Corsair RMx 550 watt

-Sorry, δεν το ειδα-

Εάν και προτείνετε 650αρη από Nvidia λογικά δεν θα έχεις προβλημα.

Η 4070 τραβάει 200-220watt ο 5600 ~90 αποτε σου μένουν ~250watt για όλα τα υπόλοιπα.

• 3 μήνες μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λοιπον μετα απο πολυ σκεψη, αποφασισα να παω σε AM5 και οχι σε AM4.

Αυτα ειναι τα κομματια στα οποια εχω καταληξει. Ολα μαζι βγαινουν στα 700 ευρω.

1) Οσον αφορα την καρτα θα περιμενω να βγουν οι καινουργιες της nvidia μηπως πεσουν οι τιμες στις 4αρες.

2) Τροφοδοτικο εχω τo Corsair RMx550. Προς το παρον το κραταω και αναλογα με την καρτα θα δω αν θα το αλλαξω στο μελλον.

3) Τα parts θα αγοραστουν απο skroutz και δεν εχω θεμα να ειναι ολα απο διαφορετικα καταστηματα η να ειναι αμεσα διαθεσιμα, μπορω να περιμενω.

4) Δεν με ενδιαφερει καθολου το overclocking.

Υπαρχει κατι που θα μπορουσαμε να αλλαξουμε και να κατεβει το κοστος? Πχ σε μητρικη η μνημες. Εκτος απο το κουτι γιατι εχω καταληξει 100% σε αυτο. Επισης διαβασα οτι σε λιγο καιρο βγαινει η σειρα 9 απο AMD. Μηπως να περιμενα? Αλλα ηδη το εχω τραβηξει πολυ το θεμα.

image(1).jpg

Επεξ/σία από ardi21

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, ardi21 είπε

Λοιπον μετα απο πολυ σκεψη, αποφασισα να παω σε AM5 και οχι σε AM4.

Αυτα ειναι τα κομματια στα οποια εχω καταληξει. Ολα μαζι βγαινουν στα 700 ευρω.

1) Οσον αφορα την καρτα θα περιμενω να βγουν οι καινουργιες της nvidia μηπως πεσουν οι τιμες στις 4αρες.

2) Τροφοδοτικο εχω τo Corsair RMx550. Προς το παρον το κραταω και αναλογα με την καρτα θα δω αν θα το αλλαξω στο μελλον.

3) Τα parts θα αγοραστουν απο skroutz και δεν εχω θεμα να ειναι ολα απο διαφορετικα καταστηματα η να ειναι αμεσα διαθεσιμα, μπορω να περιμενω.

4) Δεν με ενδιαφερει καθολου το overclocking.

Υπαρχει κατι που θα μπορουσαμε να αλλαξουμε και να κατεβει το κοστος? Πχ σε μητρικη η μνημες. Εκτος απο το κουτι γιατι εχω καταληξει 100% σε αυτο. Επισης διαβασα οτι σε λιγο καιρο βγαινει η σειρα 9 απο AMD. Μηπως να περιμενα? Αλλα ηδη το εχω τραβηξει πολυ το θεμα.

image(1).jpg

1) Θα περιμένεις αρκετά, πραγματικά άγνωστο το ποσό θα είναι αυτό. Για την ώρα καθυστέρησαν και οι δύο την ανακοίνωση της 5090 και 8800(;)xt και πάει για αρχές 2025. Προσοχή, η ανακοίνωση, όχι το release. Και αυτό για τις μεγάλες. Οι μικρές στην καλυτερη περίπτωση όπως πάμε θα ανακοινωθούν άνοιξη και θα βγουν καλοκαίρι, αλλιώς πάμε για φθινόπωρο. Και δεν εγγυάται κανένας ότι οι καινούριες θα συμπιεσουν την τιμή των παλιών. Στην προηγούμενη γενιά ανακοίνωσε 4070 στα 700 και έμεινε χοντρικά εκεί μέχρι να ξεπουλήσει η 3070 στα 500. 

2) λογική και σωστή σκέψη. Το τροφοδοτικό αυτό έχει χρόνια μπροστά του. Όπως είπαν και άλλοι με έναν 7600 και μια κάρτα κάτω από 300 w tdp μπορεί και να κρατήσει ως έχει. 7900 gre έχει 260 ας πούμε. Με ένα underclock δεν θα φτάσει ποτέ στο 80% το σύστημα με 7600.

4) και δεν θα έπρεπε, δεν υπάρχει ανάγκη. Όσοι ασχολούμαστε αν δεν παίζουμε stock, αντε να κάνουμε underclock. Μόνο οι μνήμες αξίζουν να ασχοληθείς.

Τώρα για τα parts. 

Φτηνότερη μητρική, ίδια vrm στα 120.

Φτηνότερος δίσκος στα 50κατι. Εξαιρετικός ο kc3000 αλλά όταν ζορίζεσαι σε υποσυστημα οπως η καρτα γραφικν δεν μπορούμε να πάμε σε κορυφαίο part στον nvme.

Φτηνότερη και καλύτερη ψυκτρα. Σε στέλνω στο site της arctic επειδη θες rgb και ει αι ακριβη στην ελλαδα. Αν σε βολευει και χωρις rgb η τιμη ειναι οκ στο scroutz για την ιδια.  

Φτηνότερες rgb μνήμες 6000 cl30. Βασικό το 6000 cl30 γιατί 6400 δεν μπορείς να τρέξεις με xmp στο am5. Ούτε καν 6200. Το μόνο που μπορείς να κάνεις όπως εγώ που έχω τις ίδιες είναι να καρφώνεις timings manually 6200 c32 το οποίο δεν αξίζει αν δεν το κάνεις για χόμπι. Οπότε 6000 cl30 xmp και προχωράμε. 

9000 σειρά έχει βγει ήδη, είναι πανάκριβη και δεν αξίζει ούτε θα αξίζει στο άμεσο μέλλον. 7600 είναι σωστός ο προσανατολισμός.

Το κουτι καταλαβαίνω ότι σου αρέσει οπτικά, αλλά δεν κάνει για gaming. Είναι κλειστό μπροστά και πανω, δεν βλέπω καν γρίλιες για αέρα. Μέσα θα μπει εξαπυρηνος επεξεργαστής, και καρτα με 250w min tdp. Δηλαδή θα έχεις ένα μηχάνημα που καίει 300-400w για πλάκα και δεν θα παιρνει αέρα . Υπάρχουν aircondition που καίνε λιγότερα. 

Με τέτοιες θερμοκρασίες που ανεβάζει επίσης ξεχνα το silent. Θα αλλάξει όνομα σε fractal design mini turbo intercooler γιατι ψύκτρα επεξεργαστή και κάρτας θα δουλεύουν 100% (ηχος τουρμπινα αεροπλάνου και θα ακουγεται απο τις πισω γριλιες δεν θα σε σωσει το μπροστα πανω κλειστο) , και αυτό άμα δεν έχεις και throttle που το βλέπω πολύ πιθανό.

Οπότε κοιτας για άλλο κουτι. Be quiet 500dx, (άμα θες μικρότερο δες 3000d airflow) lianli lancool mesh κλπ. Υπάρχουν πολλά στα 80 με 110. 

Γενικά υπάρχει ο εξής κανόνας. Αυτα τα silent κουτιά είναι για ενσωματωμενα γραφικά και για ambient θερμοκρασίες Σουηδίας. Στην Ελλαδα ένα κουτί mesh με δύο ανεμιστηρακια arctic p12 ή p14 είναι πιο silent. 

Αφού βγάλεις λογαριασμό με τα παραπάνω, (νομίζω σε έχω ρίξει ένα κατοστάρικο), δες τι σου περισσεύει και πάρε καρτα. Η 7900gre είναι οκ αυτή την περίοδο. Αλλιώς περιμένεις. 

Επεξ/σία από tzavardin

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...