nikos_greece Δημοσ. 17 Μαΐου 2024 Δημοσ. 17 Μαΐου 2024 καλησπέρα θέλω όταν αλλαζει το νούμερο στο κελι β2 και κάτω να μπαίνει η ημερομηνία στο κελι c2 και κάτω..καπου βρήκα αυτό το if με αυτήν την ρυθμηση που την έκανα αλλα μου βγάζει error.. τι κάνω λάθος ??
node7 Δημοσ. 17 Μαΐου 2024 Δημοσ. 17 Μαΐου 2024 Έχεις κυκλική αναφορά στο κελί C2. Εισάγεις τον τύπο στο κελί C2 και στον τύπο του λες: Αν το C2 είναι κενό βάλε την ημερομηνία και ώρα. Δεν μπορείς να εισάγεις τύπο σε ένα κελί και στον τύπο να αναφέρεσαι στο ίδιο κελί.
nikos_greece Δημοσ. 17 Μαΐου 2024 Μέλος Δημοσ. 17 Μαΐου 2024 (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, node7 είπε Έχεις κυκλική αναφορά στο κελί C2. Εισάγεις τον τύπο στο κελί C2 και στον τύπο του λες: Αν το C2 είναι κενό βάλε την ημερομηνία και ώρα. Δεν μπορείς να εισάγεις τύπο σε ένα κελί και στον τύπο να αναφέρεσαι στο ίδιο κελί. αρα το σωστό είναι =ifs(B2="","",B2="",now(),C2<>"",C2) για να λειτουργεί και να μπαίνει η ημερομηνια στο κελι c2 ?? ή πως είναι η αλλαγή που πρέπει να κάνω ?? Επεξ/σία 17 Μαΐου 2024 από nikos_greece
Xvipes Δημοσ. 17 Μαΐου 2024 Δημοσ. 17 Μαΐου 2024 Μια απλή IF φτάνει =IF(B2<>"",NOW(),"") αλλα υπάρχει πρόβλημα με την now() μέθοδο, ανανεώνει όλα τα κελιά που την χρησιμοποιούν. Θα πρέπει να φτιάξεις custom function για να το πετύχεις. Δες εδώ: https://stackoverflow.com/a/25347809/2907079
nikos_greece Δημοσ. 17 Μαΐου 2024 Μέλος Δημοσ. 17 Μαΐου 2024 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, Xvipes είπε Μια απλή IF φτάνει =IF(B2<>"",NOW(),"") αλλα υπάρχει πρόβλημα με την now() μέθοδο, ανανεώνει όλα τα κελιά που την χρησιμοποιούν. Θα πρέπει να φτιάξεις custom function για να το πετύχεις. Δες εδώ: https://stackoverflow.com/a/25347809/2907079 αρα αν βάλω αυτών το κωδικα για τις στειλες και τα κουτιά που θέλω θα λειτουργεί ή θέλει κάποια αλλαγή ?? γιατί δεν ξέρω να γραφω κωδικα 😕 function onEdit(e) { var sheet = e.source.getActiveSheet(); var activeCell = sheet.getActiveCell(); var col = activeCell.getColumn(); var row = activeCell.getRow(); if (col == 2 ) { sheet.getRange(row, col+1).setValue(new Date()).setNumberFormat('MMM dd yyyy'); } } 7 λεπτά πριν, nikos_greece είπε αρα αν βάλω αυτών το κωδικα για τις στειλες και τα κουτιά που θέλω θα λειτουργεί ή θέλει κάποια αλλαγή ?? γιατί δεν ξέρω να γραφω κωδικα 😕 function onEdit(e) { var sheet = e.source.getActiveSheet(); var activeCell = sheet.getActiveCell(); var col = activeCell.getColumn(); var row = activeCell.getRow(); if (col == 2 ) { sheet.getRange(row, col+1).setValue(new Date()).setNumberFormat('MMM dd yyyy'); } } το έβαλα και δούλεψε ...ευχαριστώ φιλε Επεξ/σία 17 Μαΐου 2024 από nikos_greece 1
Λύση Xvipes Δημοσ. 17 Μαΐου 2024 Λύση Δημοσ. 17 Μαΐου 2024 Θα πας: 1) Επεκτάσεις-> Σενάρια Apps 2) Στο νέο παράθυρο αντικαθιστάς την "myFunction" με το παρακάτω: function onEdit(e) { var sheet = SpreadsheetApp.getActiveSheet(); var activeCell = sheet.getActiveCell(); var col = activeCell.getColumn(); var row = activeCell.getRow(); if (col == 2 ) { // assuming status is in column 2, adapt if needed sheet.getRange(row, col+1).setValue(new Date()).setNumberFormat('MMM dd yyyy, hh:mm:ss');// change the display format to your preference here } } 3) Πατάς στο εικονίδιο της δισκέτας Save project και μετά πατάς "Run" 4) Στο pop up θα πατήσεις Review permissions, θα επιλέξεις το google account σου και μετά πατάς εδώ που σου δείχνω στην φώτο και τέλος allow. Αν τα κάνεις όλα σωστά κάθε φορά που αλλάζεις τιμή στην στήλη B θα έχεις νέα ημερομηνία στην στήλη C. Ξέρω είναι αρκετά αλλά έτσι δουλεύει. 15 minutes ago, nikos_greece said: αρα αν βάλω αυτών το κωδικα για τις στειλες και τα κουτιά που θέλω θα λειτουργεί ή θέλει κάποια αλλαγή ?? γιατί δεν ξέρω να γραφω κωδικα 😕 function onEdit(e) { var sheet = e.source.getActiveSheet(); var activeCell = sheet.getActiveCell(); var col = activeCell.getColumn(); var row = activeCell.getRow(); if (col == 2 ) { sheet.getRange(row, col+1).setValue(new Date()).setNumberFormat('MMM dd yyyy'); } } το έβαλα και δούλεψε ...ευχαριστώ φιλε Χαίρομαι, θες να μαρκάρεις και το σωστό post σαν σωστή απάντηση 😅 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα