j0hnn1e Δημοσ. 17 Μαϊου Δημοσ. 17 Μαϊου Δεν έχω διαβάσει τα βιβλία οπότε δεν ξέρω αν έχει κάποια επαφή με τα βιβλία αυτό αλλά, το τρέιλερ λέει 10.000 χρόνια πριν και δείχνει (σχεδόν) τον ίδιο τεχνολογικό εξοπλισμό. Δηλαδή στα 10.000 χρόνια που πέρασαν δεν υπήρχε κανένα advancement. Οκ, άρμεξε το αλλά άρμεξε το ρεαλιστικά. 2
GreekMonkey Δημοσ. 31 Αυγούστου Δημοσ. 31 Αυγούστου Στις 17/5/2024 στις 11:10 ΠΜ, j0hnn1e είπε Δεν έχω διαβάσει τα βιβλία οπότε δεν ξέρω αν έχει κάποια επαφή με τα βιβλία αυτό αλλά, το τρέιλερ λέει 10.000 χρόνια πριν και δείχνει (σχεδόν) τον ίδιο τεχνολογικό εξοπλισμό. Δηλαδή στα 10.000 χρόνια που πέρασαν δεν υπήρχε κανένα advancement. Οκ, άρμεξε το αλλά άρμεξε το ρεαλιστικά. Ναι λες και το ζουμί της σειράς αυτής είναι στην τεχνολογία. Η ιστορία που θα μας πει είναι, σοβαρευτείτε μερικοί και απλά απολαύστε ότι υπάρχει διαθέσιμο
Skywalker333 Δημοσ. 31 Αυγούστου Δημοσ. 31 Αυγούστου βασικα ειναι απο τις πολυ λιγες περιπτώσεις που υπαρχει εξηγηση γιατι συμβαίνει αυτο στο παρελθον στο συμπαν του Dune εγινε μια τεραστια διαμάχη που λεγεται Butlerian Jihan. Hταν τοσο καταστροφικη που η ανθρωπότητα αποφάσισε να καταργήσει αυτό που θεωρούν "high technology" (computers, AI, robots κλπ), που οδήγησε την ανθρωπότητα σε ενα τεχνολογικό stagnation που κρατάει για χιλιετίες. Oι mentats "δημιουργήθηκαν" από ανάγκη να μπορεί η ανθρωπότητα να κάνει φυσικη/μαθηματικα κλπ σε υψηλο επιπεδο χωρις την αντιστοιχη τεχνολογια. δε θυμαμαι ολες τις λεπτομεριες αλλα γενικα εχει ενδιαφερον το κονσεπτ και ειναι βασικο στοιχειο του συμπαντος. 7
spiritclay Δημοσ. 18 Οκτωβρίου Δημοσ. 18 Οκτωβρίου ξερει καποιος ποια εκριβως βιβλία καλύπτει η σειρά?
Chrisxxx Δημοσ. 23 Οκτωβρίου Δημοσ. 23 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) Kανενα από τα 6 του αρχικού συγγραφέα. Πρεπει να παιρνει references από ολα για τις bene gesserit και να εφτιαξαν μια ιστορία αν εχω καταλάβει καλα. Επεξ/σία 23 Οκτωβρίου από Chrisxxx
Skywalker333 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου Δημοσ. 23 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) Στις 18/10/2024 στις 5:36 ΜΜ, spiritclay είπε ξερει καποιος ποια εκριβως βιβλία καλύπτει η σειρά? βασιζεται στο Sisterhood of Dune που ειναι ενα απο τα (παρα) πολλα (κυριως μετρια/μετριοτατα) βιβλια που εχει γραψει ο Brian Herbert, o γιος του Frank Herbert. το συγκεκριμενο ειναι το πρωτο απο μια τριλογια (Great Schools of Dune), που ηταν sequel απο αλλη τριλογια (Legends of Dune) Επεξ/σία 23 Οκτωβρίου από Skywalker333
xavier Δημοσ. Κυριακή στις 10:02 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 10:02 μμ το ανησυχητικο ειναι οτι απο τα reviews τρωει αρκετο ξυλο. Θα δειξει. 1
xavier Δημοσ. Δευτέρα στις 07:19 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 07:19 πμ (επεξεργασμένο) μοιαζει λιγο μικρο(οπτικα) σε κλιμακα σε σχεση με οτι θα περιμενε καποιος ακουγοντας το ονομα dune, αλλα σε γενικες γραμμες τιμιο. Το καστινγκ των ενηλικων ειναι οκ, για τους μικρους θα δουμε στην πορεια και ποσο μεγαλο ρολο θα εχουν στη σειρα. εχω ασχοληθει ελαχιστα με το dune κομματι του brian herbert , παντως οτι διαβασα(1-2 βιβλια) δεν με ειχε χαλασει, χωρις να φτανει βεβαια στα φιλοσοφικα υψη της σειρας του frank. σιγουρα παντως μου κινησε το ενδιαφερον η σειρα. αν και το φιναλε ειναι η αληθεια οτι με τρομαξε λιγο, στο dune δεν υπαρχει μαγεια, τα βιβλια εξεταζουν τα ορια του ανθρωπινου σωματος και των μηχανων. πιστευω οτι θα εχουν καποια εξηγηση. Επεξ/σία Δευτέρα στις 07:41 πμ από xavier
Mhlogiatros Δημοσ. Τρίτη στις 12:30 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 12:30 μμ (επεξεργασμένο) Tιμιο προς καλο και σκαει και ο Ragnar μεσα . Kαι οι επαγγελματιες critics που τα θαβουν ολα και δε τους αρεσει τιποτα να πα να γμθουν ποτε προλαβε αυτος ο Chris Gore .... εννοειται θα τη δω Επεξ/σία Τρίτη στις 12:49 μμ από Mhlogiatros
Πέτρος Δημοσ. Τρίτη στις 11:40 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 11:40 μμ Όντως, τίμιο προς καλό, αλλά μέχρι εκεί. Κάπου κουτσαίνει, κάπου παραπατάει σε κάποιες στιγμές-σκηνές. Φτάνει με τον Ράγκναρ, όμως...ένα ρόλο/τρόπο παιξίματος έχει. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα