papoys1 Δημοσ. 16 Μαΐου 2024 Δημοσ. 16 Μαΐου 2024 Ναι το ξέρω άσχετο αλλα μελαγχολικό θέμα. Διαμένω μόνιμα στο Δημο Παλλήνης.Από όσο θυμάμαι τουλάχιστον τα τελευταία 20 χρόνια κάθε χρόνο από Φλεβάρη- Μάρτη έρχονταν στη γειτονιά μας ζευγάρια από κοτσύφια και κάθε πρωί ακούγαμε το ωραίο καλάηδημα του αρσενικού κότσυφα που καλούσε το ταίρι του.Και σε άλλα σημεία της περιοχής μου έτυχε να ακούω την ίδια εποχή Βλέποντας πριν λίγο ένα θέμα για κατσύφια στο youtube διαπίστωσα ότι ήδη έχουμε 16 Μαίου και δυστυχώς φέτος δεν έχω ακούσει καλάηδημα κότσυφα. 'Αραγε συμβαίνει μόνο στη γειτονιά μου ή καταφέραμε να το εξαλείψουμε αυτό το ωραίο πουλί από τις γειτονιές μας;;; https://www.youtube.com/watch?v=PEuWt1z5p-0 3
Tsino Δημοσ. 16 Μαΐου 2024 Δημοσ. 16 Μαΐου 2024 Εγώ είδα ένα πριν 3 μέρες στην περιοχή της παιανίας 1
Moderators stormrain Δημοσ. 16 Μαΐου 2024 Moderators Δημοσ. 16 Μαΐου 2024 Αθηνα Κεντρο εχει καμποσα 1
Tsilitheo2 Δημοσ. 16 Μαΐου 2024 Δημοσ. 16 Μαΐου 2024 2 ώρες πριν, papoys1 είπε Ναι το ξέρω άσχετο αλλα μελαγχολικό θέμα. Διαμένω μόνιμα στο Δημο Παλλήνης.Από όσο θυμάμαι τουλάχιστον τα τελευταία 20 χρόνια κάθε χρόνο από Φλεβάρη- Μάρτη έρχονταν στη γειτονιά μας ζευγάρια από κοτσύφια και κάθε πρωί ακούγαμε το ωραίο καλάηδημα του αρσενικού κότσυφα που καλούσε το ταίρι του.Και σε άλλα σημεία της περιοχής μου έτυχε να ακούω την ίδια εποχή Βλέποντας πριν λίγο ένα θέμα για κατσύφια στο youtube διαπίστωσα ότι ήδη έχουμε 16 Μαίου και δυστυχώς φέτος δεν έχω ακούσει καλάηδημα κότσυφα. 'Αραγε συμβαίνει μόνο στη γειτονιά μου ή καταφέραμε να το εξαλείψουμε αυτό το ωραίο πουλί από τις γειτονιές μας;;; https://www.youtube.com/watch?v=PEuWt1z5p-0 Τα κοτσυφια ειναι αποδημητικά πτηνα. Ξεχειμωνιαζουν εδω και επειτα την "κοπανανε" βορεια. Καποια μενουν λογω ανικανοτητας να κανουν το ταξειδι βορεια(τουφεκιες κτλ). Και καποια αλλα ισως λογω τεμπελιας. Τεσπα ,αυτα που θα μεινουν ,θα τραγουδήσουν το τραγούδι του ερωτα να κανουν σχεση. Ισως ο ηπιος φετινος χειμωνας τα ωθησε νωρις στα βορεια 1
kogba Δημοσ. 17 Μαΐου 2024 Δημοσ. 17 Μαΐου 2024 (επεξεργασμένο) Εγώ βλέπω κάπου κάπου, Πανεπιστημιούπολη - Ιλίσια. Ερώτηση: τι ώρες κοιμούνται αυτά τα πουλιά ή... κοιμούνται και καθόλου; Τα βλέπω ώρες πριν την ανατολή, τα βλέπω και ώρες μετά την Δύση (όταν ας πούμε, σπουργίτια και περιστέρια ακόμα βλέπουν όνειρα ή ετοιμάζονται για ύπνο) . Επεξ/σία 17 Μαΐου 2024 από kogba
blackhill66 Δημοσ. 18 Μαΐου 2024 Δημοσ. 18 Μαΐου 2024 Xτες που ημουνα βριλησσια κελαιδουσαν ασταματητα αυτα τα πανεμορφα πλασματακια 1
gpapadakis Δημοσ. 18 Μαΐου 2024 Δημοσ. 18 Μαΐου 2024 Αν έχει πράσινο και δεντρα όλο και κάποιο θα ακουστεί... Άλσος Παγκρατίου έχει, Κολωνάκι κοντά στον ευαγγελισμο έχει. Η φωνή τους είναι καλλιτεχνική σε σχέση με κάτι καρακάξες και πράσινα παπαγαλάκια που συχνά ακούγονται... Μαύρο πουλάκι με κίτρινο ράμφος, κατεβαίνει και στο γκαζόν και κάνει βόλτες άμα έχει ησυχία, σφυρίζοντας... 1
*nenya* Δημοσ. 18 Μαΐου 2024 Δημοσ. 18 Μαΐου 2024 On 16/05/2024 at 20:53, papoys1 said: Ναι το ξέρω άσχετο αλλα μελαγχολικό θέμα. Διαμένω μόνιμα στο Δημο Παλλήνης.Από όσο θυμάμαι τουλάχιστον τα τελευταία 20 χρόνια κάθε χρόνο από Φλεβάρη- Μάρτη έρχονταν στη γειτονιά μας ζευγάρια από κοτσύφια και κάθε πρωί ακούγαμε το ωραίο καλάηδημα του αρσενικού κότσυφα που καλούσε το ταίρι του.Και σε άλλα σημεία της περιοχής μου έτυχε να ακούω την ίδια εποχή Βλέποντας πριν λίγο ένα θέμα για κατσύφια στο youtube διαπίστωσα ότι ήδη έχουμε 16 Μαίου και δυστυχώς φέτος δεν έχω ακούσει καλάηδημα κότσυφα. 'Αραγε συμβαίνει μόνο στη γειτονιά μου ή καταφέραμε να το εξαλείψουμε αυτό το ωραίο πουλί από τις γειτονιές μας;;; https://www.youtube.com/watch?v=PEuWt1z5p-0 Αχ τα αγαπω τα κοτσυφακια, απιστευτο κελάηδισμα. Μου αρεσει περισσότερο δλδ απο καναρινια κλπ. Ιλιον παντως τα απολαμβανω καθε μερα. Τι τους κανατε εκει στη γειτονια σου; 1
papoys1 Δημοσ. 18 Μαΐου 2024 Μέλος Δημοσ. 18 Μαΐου 2024 4 ώρες πριν, *nenya* είπε Αχ τα αγαπω τα κοτσυφακια, απιστευτο κελάηδισμα. Μου αρεσει περισσότερο δλδ απο καναρινια κλπ. Ιλιον παντως τα απολαμβανω καθε μερα. Τι τους κανατε εκει στη γειτονια σου; Χαίρομαι που είναι σε πολλές περιοχές της Αττικής. Φοβόμουν μήπως ήταν γενική η έλειψη. Πιστεύω του χρόνου να γυρίσουν και στη γειτονιά μας.🙂
SB_1957 Δημοσ. 18 Μαΐου 2024 Δημοσ. 18 Μαΐου 2024 27 minutes ago, papoys1 said: Χαίρομαι που είναι σε πολλές περιοχές της Αττικής. Φοβόμουν μήπως ήταν γενική η έλειψη. Πιστεύω του χρόνου να γυρίσουν και στη γειτονιά μας.🙂 Μήπως γίνονται έργα ή ανέγερση οικοδομής στη γειτονιά σας? Πριν χρόνια μέναμε Μαρούσι και είχαμε κοτσίφια και αηδόνια να κελαηδούν ασταμάτητα κάθε άνοιξη. Αλλά όταν άρχισαν να κτίζουν μια πολυκατοικία κοντά μας και γινόταν χαμός από τα μηχανήματα εξαφανίστηκαν όλα για 3 χρόνια! 1
papoys1 Δημοσ. 19 Μαΐου 2024 Μέλος Δημοσ. 19 Μαΐου 2024 9 ώρες πριν, SB_1957 είπε Μήπως γίνονται έργα ή ανέγερση οικοδομής στη γειτονιά σας? Πριν χρόνια μέναμε Μαρούσι και είχαμε κοτσίφια και αηδόνια να κελαηδούν ασταμάτητα κάθε άνοιξη. Αλλά όταν άρχισαν να κτίζουν μια πολυκατοικία κοντά μας και γινόταν χαμός από τα μηχανήματα εξαφανίστηκαν όλα για 3 χρόνια! 'Οχι φίλε τίποτε στασιμότητα αυτό στη γειτονιά μας , σε άλλες ναι έχουμε κίνηση οικοδομικη , με ανησύχησε και ανέβασα το θέμα. Απλά γενικά στο Γέρακα σκάβουν για την αποχέτευση και αλλάζουν κάθε τόσο περιοχή πιθανώς να μοιράζεται η ενόχληση. στην κάθε γειτονιά. Ενδεχομένως να είναι και αυτό επειδή συχνά περπατάω το πρωί και δεν μου έχει τύχει να ακούσω και σε άλλες τριγύρω περιοχές.Φοβήθηκα μήπως είναι γενικό αλλά ευτυχώς ακούω ότι σε άλλες περιοχές υπάρχουν. Ελπίζω και εύχομαι να μας τιμήσουν του χρόνου, γιατί μου έλειψαν επειδή είμαι πρωινός τύπος. 1
tutuyo Δημοσ. 19 Μαΐου 2024 Δημοσ. 19 Μαΐου 2024 Απλά δεν γουστάρουν Παλλήνη φέτος για κάποιο λόγο Μπορεί να παίζουν κάποιο ρόλο τα καμένα ίσως Πάντως και Πεντέλη γίνεται χαμός 1
Dark_son20 Δημοσ. 19 Μαΐου 2024 Δημοσ. 19 Μαΐου 2024 (επεξεργασμένο) σε εμάς πειραιά, κοντά στο λιμάνι. ήρθε και εγκαταστάθηκε ένα ζευγάρι τσαλαπετεινών. O ένας έχει βρει τη γάτα στο μπαλκόνι που είναι μέσα από γατόδιχτο και κάθεται ο κερατάς στους 50 ποντους και την δουλεύει! Επεξ/σία 19 Μαΐου 2024 από Dark_son20 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα