Προς το περιεχόμενο

Αγορά νέου PC και οθόνης για gaming σε 1440p

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σε όλους, θα ήθελα μερικές συμβουλές/γνώμες σχετικά με την αγορά νέου υπολογιστή. Έχουμε και λέμε:

Φόρμα Αγοράς-Αναβάθμισης υπολογιστή

Ποσό που διαθέτουμε : Θα προτιμούσα να μην πάω πάνω από τα 1200, έστω 1300 ευρώ.

Χρήση υπολογιστή : Light/Mid gaming κυρίως στα 1440p, ίσως να δοκιμάσω και κανένα ΑΑΑ σε πιο χαμηλά γραφικά.

Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: Δεν θα χρησιμοποιήσω "ειδικά προγράμματα", μέχρι Discord, qBittorrent και Chrome είμαι.

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Θα χρειαστώ (μελλοντικά) 1440p οθόνη. Προς το παρόν έχω μια Alienware 25'' 1080p 240hz.

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? Όχι, αυτά τα διαθέτω ήδη.

Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος). Αθήνα, κέντρο.

Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? Θα προτιμούσα να αγοράσω το pc συναρμολογημένο, αλλά δεν αποκλείω και τα parts από διαφορετικά μαγαζιά αν δεν μπορώ να πιάσω το budget μου και να το συναρμολογήσω μόνος μου.

Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο. Είμαι καλυμμένος από Windows.

Μέχρι τώρα μια γρήγορα λίστα parts που έχω ετοιμάσει είναι η εξής:

CPU: 7600 ή 7600x

GPU: Sapphire 7800xt Nitro+ Gaming

Motherboard: ASUS TUF Gaming A620M-Plus WiFi

SSD: WD SN850X 1TB

RAM: G-Skill DDR5 6000hz 32GB CL30

PSU: Corsair RM750x Plus Gold Full Modular

Case: Corsair 4000D ATX Black

CPU Cooler: Be Quiet! Pure Rock Slim (ίσως δεν είναι αρκετή για τους παραπάνω CPU)

Ερωτήσεις:

1) Είναι κάτι από τα παραπάνω λειψό ή overkill κατά τη γνώμη σας για 2Κ gaming?

2) Διαβάζω κάπως προβληματικά πράγματα online για τις θερμοκρασίες του 7600x κυρίως. Μου φαίνεται ασύμφορο να πληρώσω 190 ευρώ για CPU και ακόμα 60-70 minimum για δυνατό cooler. Τι προτείνετε?

3) Θα εκτιμούσα μια πρόταση για μια οθόνη από 27'' και πάνω που να ταιριάζει στα παραπάνω και να μην καταστρέψει τον τραπεζικό μου λογαριασμό ^^

Thanks εκ των προτέρων για τα σχόλιά σας.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

cpu 7600 non x

Cooler peerless assassin 

Μητρική πήγαινε καλύτερα σε μια αξιοπρεπή b650 και όχι σε a620

Έχω την hp omen 1440p 165 hz 27αρα και μέχρι τώρα είμαι ευχαριστημένος

• Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...