Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας θέλω να κάνω αναβαθμιση στο PC μου.

Ειναι i5 πύργος HP με λειτουργικό wid. 8.1 και λέω να το  πάω στα win.10.

Ομως υπάρχει  θέμα με τα αρχεία και τις ρυθμίσεις.

Θέλω να κρατήσω ολα τα άλλα εκτός από τα win 8.1

Εστω ότι  κανω back up συνολικα του  δίσκου ,μετά που θα κάνω επαναφορά σε καινούργιο δίσκο C δεν θέλω να μου ξαναπεράσουν και τα windows 8.1

Πως θα το πετύχω αυτό;

Ευχαριστω

Δημοσ.

Βασικά κάνε upgrade απλά σε 10αρια μέσα από το desktop και δεν θα χάσεις τίποτα. Δεν σου έχει βγάλει δυνατότητα μέσα από το windows update?

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κάνε το μόνος σου (εάν για κάποιο λόγο δε σου έχει βγάλει μήνυμα αναβάθμισης όπως σωστά ανέφερε ο φίλος Dragonlordcv2002), ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:

• Πήγαινε σε αυτό το Link της Microsoft.
  • Κάνε κλικ στο κουμπί "Λήψη τώρα" (Download Now) για λήψη του μέσου εγκατάστασης των Windows 10.

image.png.93f15e590dbe9bb01a42c1fb8419f22b.png

• Κάντε διπλό κλικ στο αρχείο “MediaCreationTool22H2.exe” που κατέβασες για να εγκαταστήσεις το πρόγραμμα.
  • Μόλις ξεκινήσει το πρόγραμμα επιλέγεις "Αναβάθμιση αυτού του υπολογιστή τώρα" (Upgrade this PC now) και κάνε κλικ στο κουμπί "Επόμενο" (Next).

image.png.36094b43bb88ef1d2c3269e1a31e664e.png

• Κάντε κλικ στη σύνδεση "Αλλαγή  των στοιχείων που θέλεις να διατηρήσεις" (Change what to keep) για να επιβεβαιώσεις  ότι θα κρατήσεις τα προσωπικά αρχεία σου και τις εφαρμογές σου κατά την αναβάθμιση.

image.png.1985e9335985c1a3d30fdd299631df35.png

• Στη συνέχεια, κάνεις κλικ στο  κουμπί "Εγκατάσταση" (Install) και άφησε την αναβάθμιση να προχωρήσει.
  • Μόλις τελειώσει η εγκατάσταση τα windows θα μπουτάρουν.
  • Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία και ξεκινήσει εκ νέου ο υπολογιστής ακολούθησε τις οδηγίες και είσαι έτοιμος.  

Εάν για κάποιο λόγο η παραπάνω διαδικασία αποτύχει μπορείς αντί να επιλέξεις το "Αναβάθμιση αυτού του υπολογιστή τώρα" (Upgrade this PC now) χρησιμοποιείς την επιλογή "Create Installation Media'.

Μπορείς να δεις εδώ περισσότερα για το πως μπορείς να προχωρήσεις με αυτή την επιλογή (πρακτικά με αυτό τον τρόπο κατεβάζεις ένα ISO αρχείο των windows 10, είτε σε ένα USB (που πάντα έτσι και αλλιώς πρέπει να υπάρχει), είτε σε έναν φάκελο του υπολογιστή και η εγκατάσταση πραγματοποιείται μέσω αυτού του αρχείου (τα επόμενα βήματα είναι τα ίδια όπως τα παραπάνω για να κρατήσεις τα προσωπικά αρχεία σου και τις εφαρμογές σου κατά την αναβάθμιση.

Επεξ/σία από JPaxilleas
  • Like 1
Δημοσ.
On 16/05/2024 at 12:06, monoxromos said:

Γεια σας θέλω να κάνω αναβαθμιση στο PC μου.

Ειναι i5 πύργος HP με λειτουργικό wid. 8.1 και λέω να το  πάω στα win.10.

Ομως υπάρχει  θέμα με τα αρχεία και τις ρυθμίσεις.

Θέλω να κρατήσω ολα τα άλλα εκτός από τα win 8.1

Εστω ότι  κανω back up συνολικα του  δίσκου ,μετά που θα κάνω επαναφορά σε καινούργιο δίσκο C δεν θέλω να μου ξαναπεράσουν και τα windows 8.1

Πως θα το πετύχω αυτό;

Ευχαριστω

Σε ενα χρονο και κατι μηνες ληγει η υποστηριξη του Windows 10.Καλυτερα να πας σε windows 11.Ομως αν ο i5 σου ειναι παλιος,μπορει να μην υποστηριζεται στα Windows 11.Υπαρχουν μερικα ''κολπα'' για να τρεξουν τα Windows 11 και σε παλιοτερο hardware αλλα δεν σε εξασφαλιζει απο μπλε οθονες και conflicts.Επισης λεγεται οτι η Microsoft στα επομενα updates του συστηματος θα εμποδισει πλεον τετοια πραγματα στο Windows 11 και θα υπαρχει προβλημα σε οσους εχουν παλιο υλικο.

Εναλλακτικα,αν δεν τρεχεις κατι το πολυ συγκεκριμενο,μπορεις να περασεις Linux στο μηχανημα σου.Εγω συνιστω Fedora,αλλα προφανως ειμαι biased.Διαβασε μερικα reviews και διαλεξε κατι που να σου ταιριαζει.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, benign είπε

Σε ενα χρονο και κατι μηνες ληγει η υποστηριξη του Windows 10.Καλυτερα να πας σε windows 11.Ομως αν ο i5 σου ειναι παλιος,μπορει να μην υποστηριζεται στα Windows 11.Υπαρχουν μερικα ''κολπα'' για να τρεξουν τα Windows 11 και σε παλιοτερο hardware αλλα δεν σε εξασφαλιζει απο μπλε οθονες και conflicts.Επισης λεγεται οτι η Microsoft στα επομενα updates του συστηματος θα εμποδισει πλεον τετοια πραγματα στο Windows 11 και θα υπαρχει προβλημα σε οσους εχουν παλιο υλικο.

Εναλλακτικα,αν δεν τρεχεις κατι το πολυ συγκεκριμενο,μπορεις να περασεις Linux στο μηχανημα σου.Εγω συνιστω Fedora,αλλα προφανως ειμαι biased.Διαβασε μερικα reviews και διαλεξε κατι που να σου ταιριαζει.

Ας βάλει τα 10 πρώτα να δει ότι όλα παίζουν καλά και μετά όπως σωστά λες μπορεί να δοκιμάσει και τα 11. Το Linux όπως πάντα είναι η ιδανική λύση (εναλλακτικά σε dual boot κατάσταση) και αφού δει τι τον βολεύει αποφασίζει. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μπορει θεωρητικα να εγκαταστησει Windows 10 IoT Enterprise LTSC που θα εχουν υποστηριξη μεχρι 30/11/2031. Με μια ματια που ερριξα στα on line κλειδαδικα, βρισκεις και με κατω απο 15 ευρω.Αν ειναι συντηρητικος χρηστης. (Αυτα υποστηριζουν παλιο hardware.)

Επεξ/σία από benign
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 minutes ago, fotaras76 said:

Οι intel cpu από την 8η γενιά και μετά έχουν native υποστήριξη win 11.

Σωστα,για αυτο ειπα στον TS οτι αν εχει παλιο επεξεργαστη μπορει να εχει θεματακια.

Επεξ/σία από benign
  • Like 1
Δημοσ.
13 ώρες πριν, fotaras76 είπε

Οι intel cpu από την 8η γενιά και μετά έχουν native υποστήριξη win 11.

13 ώρες πριν, benign είπε

Σωστα,για αυτο ειπα στον TS οτι αν εχει παλιο επεξεργαστη μπορει να εχει θεματακια.

Επειδή έχω "μαντικές" ικανότητες:

Πύργος HP (= branded) με Windows 8.1 = Πιθανή αγορά ΠΡΙΝ την κυκλοφορία των Windows 10 (2015).

Οι Cofee Lake που υποστηρίζονται από τα Windows 11 (πριν από αυτούς δεν υποστηρίζεται τίποτα) κυκλοφόρησαν το 2018.

Όπως βλέπετε δεν "βγαίνουν" τα νούμερα (2015 < 2018)!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...