Προς το περιεχόμενο

Αλλαγή από 24άρα γραμμή σε 50άρα-Συνδεσιμολογία

Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από geoavlonitis,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα, είχα 24άρα εδώ και χρόνια, είπα να βάλω 50άρα και λόγω του ότι έχει ευρυζωνική πλέον η σύνδεση υπάρχει ένα προβληματάκι στην συνδεσιμολογία.

Λοιπόν η συνδεσιμολογία η παλιά ήταν ως εξής στον κάτω όροφο είχαμε τηλέφωνο μόνο και πάνω το ρουτερ. Κεντρική πρίζα δεν υπάρχει,είχε κάνει μια πατέντα ο πατέρας μου και τράβηξε 2 ξεχωριστά καλώδια τα οποία τα ένωνε με το κεντρικό σε μπουάτ έξω από το σπίτι στο μπαλκόνι το οποίο έχει κλείσει και δεν νομίζω να μπορεί να ξανα-ανοίξει αφού έχει σοβατιστεί.(Γιαυτό και παλιά που είχαμε 2 συσκευές τηλεφωνικές μπορούσε να μιλήσει ο ένας πάνω στον άλλον όταν σηκώναμε ταυτόχρονα και τα 2 τηλέφωνα στους 2 ορόφους).

Το ρουτερ το έχω συνδέσει και έχω φέρει το τηλέφωνο στον πάνω όροφο προσωρινά, το πρόβλημα μου είναι πως θα πάω κάτω το τηλέφωνο.

-Στον πρώτο όροφο είχα βάλει ένα διπλό πριζάκι στο οποίο μέσα έχει ένα καλώδιο

-Στον δεύτερο όροφο δεν έχω πριζάκι, είναι ένα ξέμπαρκο καλώδιο  που το βάζω απευθείας στο ρουτερ.

παραθέτω και μία φωτογραφία ελπίζω να βγάλετε άκρη.

image.png.751bbda500c627b2d629a9df281e2bb5.png

Τώρα οι λύση που σκέφτομαι και νομίζω είναι η πιο ορθή είναι ένα καλώδιο αφού η μαστερ πλέον θα γίνει η πάνω πρίζα να έμπαινε 2πλο τηλεφωνικό πριζάκι το καλώδιο του οτε να έπαιρνε απο το 1σλοτ της πρίζας και στο δεύτερο σλοτ απτό πριζάκι να έδινε την τηλεφωνία στον κάτω όροφο με το νέο καλώδιο να γινότανε απομόνωση οριζόντιας.

Επεξ/σία από lp_fan_1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Από ό,τι καταλαβαίνω, ο 1ος και ο 2ος όροφος είναι πάνω στο ίδιο ζεύγος. Αυτό πρέπει οπωσδήποτε να ξεχωρίσει γιατί είναι εν δυνάμει πρόβλημα. Μπορεί να μην το αντιλαμβάνεσαι σε αυτή τη φάση, αλλά η παράλληλη σύνδεση μόνο ζημιά κάνει στο DSL. Στην προκειμένη είναι τόσο μικρή που δεν σε επηρεάζει. Μία λύση στην παρούσα κατάσταση είναι να παρακάμψεις εντελώς την υπάρχουσα καλωδίωση (αν δεν μπορεί να ανοιχτεί το μπουάτ) και να φέρεις ένα εξωτερικό καλώδιο μονοκόμματο από το "εξωτερικό μπουάτ πολυκατοικίας", όπως το έχεις ονομάσει στο σχεδιάγραμμα, κατευθείαν στον 2ο όροφο και στο ρούτερ. Από εκεί θα χρησιμοποιήσεις το παλιό καλώδιο για να κατεβάσεις την τηλεφωνία στον κάτω όροφο μέσω του Phone1 του ρούτερ.

Αν, τελικά, ανοίξεις το μπουάτ, στείλε και φωτογραφίες ώστε να δούμε και εμείς τι παίζει. Πρέπει να ξεχωρίσεις τα ζεύγη για να κάνεις αυτό που σκέφτεσαι στην τελευταία παράγραφο.

Την λύση της "επιστροφής", αυτό που προτείνουν δηλαδή οι πάροχοι στα εγχειρίδια χρήσης, εγώ προσωπικά δεν στην προτείνω. Αυτή είναι και η πιο εύκολη λύση για να παίζει η τηλεφωνία ακριβώς όπως πριν.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 ώρες πριν, geoavlonitis είπε

Αν, τελικά, ανοίξεις το μπουάτ, στείλε και φωτογραφίες ώστε να δούμε και εμείς τι παίζει. Πρέπει να ξεχωρίσεις τα ζεύγη για να κάνεις αυτό που σκέφτεσαι στην τελευταία παράγραφο.

Την λύση της "επιστροφής", αυτό που προτείνουν δηλαδή οι πάροχοι στα εγχειρίδια χρήσης, εγώ προσωπικά δεν στην προτείνω. Αυτή είναι και η πιο εύκολη λύση για να παίζει η τηλεφωνία ακριβώς όπως πριν.

Το μπουατ στο μπαλκόνι δεν μπορεί να ανοίξει.Στο μπουατ στο μπαλκόνι από τι καταλαβαίνω έχει γίνει ένωση το καλώδιο του οτε(που έρχεται από το εξωτερικό μπουατ) με 2 καλώδια-ζευγάρια μπλεγμένα μεταξύ τους εκ των οποίων το ένα πηγαίνει στον πάνω όροφο και το άλλο στο κάτω.

Αν φέρω νέο καλώδιο από το εξωτερικό μπουατ του σπιτιού και συνδέσω εκεί το ζευγάρι του οτε με το νέο καλώδιο που θα φέρω και θα το τερματίσω στον 2ο όροφο θα γίνει δουλειά λογικά έτσι?Το άλλο καλώδιο που θα περισσέψει θα με κάνει την δουλειά για να μπορώ να δώσω στον 1ο όροφο την τηλεφωνία.Λογικά δεν χρειάζεται να ανοιχτεί το μπουατ του μπαλκονιού αφού είναι συνδεδεμένα μεταξύ τους. Άρα το παλιό καλώδιο απλά θα αποσυνδεθεί από το εξωτερικό μπουατ και θα λειτουργεί σαν κόμβος-ενωση μεταξύ του 1ου ορόφου με τον 2ο όροφο για να δώσει την τηλεφωνία.

Επάνω(2ο όροφο) θα χρειαστώ και 2πλο εξωτερικό τηλεφωνικό πριζάκι λογικά.

Επεξ/σία από lp_fan_1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...