Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν έχω ασχοληθεί ιδιαίτερα με μελάνια, παλιότερα απλώς αγόραζα από το τοπικό κατάστημα το αντίστοιχο αυθεντικό για τον εκτυπωτή μου.

Στην παρούσα φάση έχω στα χέρια μου ένα μηχάνημα canon το οποίο πρόκειται να χρησιμοποιώ σπάνια, μόνο για ασπρόμαυρο.

Οι τιμές των μελανιών έχουν ανέβει και έψαξα τι εναλλακτικές υπάρχουν.

Έπεσα σε καταστήματα όπως αυτό:

https://tonersales.eu/shop/search?search_query=CANON CLI 526&submit_search=&orderby=price&orderway=asc

που τα μελάνια είναι πολύ φθηνά. Τι ακριβώς παίζει; Προφανώς τα γεμίζουν αυτοί με υποδιέστερο προιόν, αλλά έχει κανείς σχετική εμπειρία; Είναι τεράστιο ρίσκο για να πάθει φθορά το μηχάνημα;

Δημοσ.

Οι συγκεκριμενοι κωδικοι μελανιων (526) σε συμβατα ειναι οντως υπερβολικα φθηνοι στη χονδρικη. Αυτα που που πουλαει το site που λες ειναι συμβατα ετοιμα, δεν τα γεμιζουν εκεινοι. Αλλωστε δεν αξιζει τον κοπο να ξαναγεμισεις μελανι για να βγαλεις <1€, αν δεν εισαι εργοστασιο. 

Οσο για το ρισκο, οσο δε βαζεις γνησια, ναι ειναι υπαρκτο. Καποια στιγμη θα σου πεταξει ενα σφαλμα κεφαλης στα καλα καθουμενα και θα τον παρεις στο χερι. 

Και ΜΗΝ το χρησιμοποιεις σπανια, γιατι το υγρο μελανι πρεπει να κινειται τακτικα.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Χρόνια χρησιμοποιώ σε Canon κάτι κινέζικα από τοπικό κατάστημα στην πόλη μου. Ποιότητα εκτύπωσης σχεδόν ίδια με τα γνήσια (ένα κλικ λιγότερο έντονα χρώματα). Κόστος όλης της σειράς 521 & 520 12€ σε σχέση με τα 55€ γνήσια. Εξαιτίας της χαμηλής τιμής ρίχνω μια εκτύπωση test κάθε βδομάδα για μην έχουμε θέμα με στέγνωμα κτλ. Το μηχάνημα είναι 10 ετών και δουλεύει άψογα. Ακόμα και να χαλούσε τώρα η κεφαλή (λέμε τώρα) η εξοικονόμηση που έχω κάνει στα μελάνια είναι τέτοια που δεν θα με ένοιαζε καθόλου. 

Έχω χρησιμοποιήσει όμως και Pelikan γεμισμένα και ήταν εφάμιλλη η ποιότητα με τα γνήσια. Κόστος όμως σχεδόν διπλάσιο από τα απλά κινέζικα. 

Αν το μηχάνημα είναι κάποιων ετών ή οικονομικό (πχ 150€) νομίζω είναι μονόδρομος τα "μαϊμού". 

Επεξ/σία από liakinen
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...