Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα στο φορουμ,

Έχω έναν ενισχυτή ήχου και συγκεκριμένα τον Pioneer SA-610 (προίκα από γονείς)

τα χαραχτηριστικά του είναι 45w ανα κανάλι σε 8Ω, 82dB (MM), 100dB (γραμμή).

Έχω βρει ένα ηχείο που με ενδιαφέρει και συγκεκριμένα το Audio RX centre

όπου τα χαραχτηριστικά του είναι 125W 6Ω 90dB Nominal Impedance.

Θα παίζει οπως πρέπει ο συνδυασμός τους;

Ενδιαφέρομαι γενικα να φτιάξω ένα απλό σύστημα για να ευχαριστιέμαι μουσική και να εκμεταλευτώ τον ενισχυτή που ήδη έχω.

Τι άλλα χαραχτηριστικά ηχειών μπορώ να συνδέσω πάνω στον ενισχυτή μου;

Ευχαριστώ πάρα πολυ εκ των προτέρων

Δημοσ.

Ποιό είναι το budget  σου για τα ηχεία ??

Το ηχείο που ανφέρεις είναι κεντρικό ηχείο για σύστημα Home Theater, είναι παλαιό και δεν παράγεται πια. Και τεχνικά δεν ειναι καταλληλο από αντίσταση και ευαισθησία, αλλά δεν έχει νόημα να τα συζηταμε αυτά, στην παρούσα φάση.

Δεν είναι το καταλληλο ηχείο για ακρόαση σε stereo ενισχυτή.  Το έχεις βρει κάπου ?

Ανέφερε ένα ποσό που θα ήσουν διατεθημένος να πληρώσεις,  να σου προταθούν κάποιες λύσεις. 

Και ο ενισχυτής είναι vintage και χαμηλής ισχύος αλλά αυτό το ξέρεις φανταζομαι.....

• Like 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
On 16/05/2024 at 17:48, Jiakometi said:

Ποιό είναι το budget  σου για τα ηχεία ??

Το ηχείο που ανφέρεις είναι κεντρικό ηχείο για σύστημα Home Theater, είναι παλαιό και δεν παράγεται πια. Και τεχνικά δεν ειναι καταλληλο από αντίσταση και ευαισθησία, αλλά δεν έχει νόημα να τα συζηταμε αυτά, στην παρούσα φάση.

Δεν είναι το καταλληλο ηχείο για ακρόαση σε stereo ενισχυτή.  Το έχεις βρει κάπου ?

Ανέφερε ένα ποσό που θα ήσουν διατεθημένος να πληρώσεις,  να σου προταθούν κάποιες λύσεις. 

Και ο ενισχυτής είναι vintage και χαμηλής ισχύος αλλά αυτό το ξέρεις φανταζομαι.....

Καλημέρα,

Βρήκα και κάτι παλιά ηχεία κουτιά που παίζουν κανονικά με τον ενισχυτή απλώς θέλω να αντικαταστήσω τα ηχεία που έχει πάνω καθώς έχουν σχιστεί.

Μπορείς να μου προτείνεις τι χαραχτηριστικά πρέπει να έχουν πέρα του μεγέθους;

Δημοσ.

Ευαισθησία : Ιση ή καλύτερα μεγαλύτερη από 90db.

Αντίσταση 8 ohm

Ισχύ : Δεν χρειάζεται μεγαλύτερη των 80 Watt (και πολλά είναι, για χρήση του ενισχυτή που έχεις). 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...