Προς το περιεχόμενο

Σουλούπωμα μουρης αυτοκινήτου

FilipIoannidis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

19 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

p04.jpg

Θέλω να πιστεύω πως δεν, τις βλέπω οκ. Τα φτερά είναι που τα βλέπω παράξενα, και εκεί που τελειώνουν και μπαίνουν τα φλας, 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πιστεύω οικονομικά θα γίνει η δουλειά σου. Δεν ακούγεται για κάτι σοβαρό. Όταν μπορέσεις ανέβασε φωτογραφίες. 

Γενικά γουστάρω όταν κάποιος ασχολείται με παλιά οχήματα ανεξάρτητα από τον λόγο που το κάνει. 

• Like 1

6 λεπτά πριν, liakinen είπε

Πιστεύω οικονομικά θα γίνει η δουλειά σου. Δεν ακούγεται για κάτι σοβαρό. Όταν μπορέσεις ανέβασε φωτογραφίες. 

Γενικά γουστάρω όταν κάποιος ασχολείται με παλιά οχήματα ανεξάρτητα από τον λόγο που το κάνει. 

Το κάνω και για λόγους συναισθηματικους, σε αυτό το αμάξι μεγάλωσα, καθώς το χε ο παππούς μου, όταν κατέβω από το σπίτι θα βγάλω φώτο.. 

• Like 3
  • Thanks 1

58 λεπτά πριν, FilipIoannidis είπε

Θέλω να πιστεύω πως δεν, τις βλέπω οκ. Τα φτερά είναι που τα βλέπω παράξενα, και εκεί που τελειώνουν και μπαίνουν τα φλας, 

Χιλιοστά αν έχουν πειραχτεί δεν φαίνεται με το μάτι.

Επίσης παίζει ρόλο και τι ποιότητας ανταλλακτικά έχουν μπει.Αν είναι φτηνιάρικα ιμιτασιον  τα φτερά δεν είναι απίθανο να μην πεφτουν στα σωστά σημεία και να παίρνουν μπαλα όλα τα άλλα όπως φωτα,φλας ,προφυλακτήρες.

47 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Χιλιοστά αν έχουν πειραχτεί δεν φαίνεται με το μάτι.

Επίσης παίζει ρόλο και τι ποιότητας ανταλλακτικά έχουν μπει.Αν είναι φτηνιάρικα ιμιτασιον  τα φτερά δεν είναι απίθανο να μην πεφτουν στα σωστά σημεία και να παίρνουν μπαλα όλα τα άλλα όπως φωτα,φλας ,προφυλακτήρες.

Τα φτερά είναι και τα δύο γνήσια

Αν θες σίγουρες απαντήσεις, με σωστές μετρήσεις, με εργοστασιακές τιμές (πόσες μοίρες και πόσα εκατοστά και πόσα χιλιοστά κλπ, εννοώ με το τιμές)
και εφαρμογές λύσεων, πας σε κάποιο εξουσιοδοτημένο σερβις που ξέρουν την μάρκα και το μοντέλο πραγματικά (πχ Γουδί / Φλαμιάτος)...

Αν δεν θες κάτι τόσο σίγουρο, αλλά να είναι οκ στο μάτι, πας σε όποιον θες και μπορεί να μαστορέψει λαμαρίνα κλπ.....

Όχι ότι με το 2ο δεν θα γίνει η δουλειά σου, απλά με το 1ο θα είσαι και σίγουρος για το τι φταίει για το σύνολο του προβλήματος
και ίσως να μάθεις και λεπτομέρειες που δεν σου είπαν οι προηγούμενοι ιδιοκτήτες -  αλλά και μάστορες - για τον χ-ψ λόγο
(συγγενείς από ντροπή να μην είπαν πως είχαν δυνατό τρακάρισμα, μάστορες να μην κοίταξαν πέρα από τη μύτη τους γιατί τους πλήρωσες να δουν μόνο αν ισιώνει το φτερό κλπ)

Το συναισθηματικό το καταλαβαίνω αλλά βάλε λίγο την λογική σου. Οτι και να κανείς στο αμάξι αυτό είναι πεταμένα χρήματα. Αφού είναι εντάξει μην ασχολησε με λεπτομέρειες. Το πιο απλό θα σου πω, κάποιος να πέσει πάνω σου η ασφάλεια θα σου δωσει την εμπορική αξία και άντε γεια και αυτό αν είσαι τυχερός. Αν σου χαλάσει ανταλλακτικά δύσκολα θα βρίσκεις ότι μηχανικό και να πάθει. Επισκευή μηχανής του έκανες αλλά οι επισκευές δεν κρατάνε για πάντα, ανάλογα τι έκανες θα έρθει η σειρά του επόμενου αδύναμου κρίκου στην αλυσίδα των φθορών. 

Αν πας στο μηχανικό, στο λαμαρινά κλπ θα στο φτιάξω κουκλί θα σου πει, δουλειά θέλει. Ακόμη και να είναι αλήθεια αυτό τι θα έχεις κερδίσει; Πάλι ένα αμάξι 25ετιας θα είναι με μηδενική αξία που δεν θα μπορείς να το εμπιστευθείς να πας ένα ταξίδι με το φόβο μη σε αφήσει με ξεπερασμένα στάνταρ ασφαλείας.

Δεν μιλάμε για κανένα εξοτικο και σπάνιο όχημα που μπορείς και κάπως ισως να το δικαιολογήσεις όχι με την έννοια ότι δεν θα χάσεις χρήματα διατηρώντας το αλλά ότι δύσκολα το αντικαθιστάς , πχ χειροκίνητο δυνατό πισωκίνητο που σου προσφέρει κάποια οδηγική ικανοποίηση σε σχέση με ένα καναπέ με ρόδες που είναι τα σύγχρονα αυτοκίνητα. 

34 λεπτά πριν, gakost είπε

Πάλι ένα αμάξι 25ετιας θα είναι με μηδενική αξία που δεν θα μπορείς να το εμπιστευθείς να πας ένα ταξίδι με το φόβο μη σε αφήσει με ξεπερασμένα στάνταρ ασφαλείας.

Πρωτα θα πεθανω εγω που ειμαι 40 και μετα το avensis 25 ετιας , το οποιο ακουσον ακουσον ειναι αναξιοπιστο μηχανικα , οταν ολα τα νεα αυτοκινητα με πιεσμενα μοτερ λιγων κυβικων τουρμπο , καινε λαδια απο το 1ο χλμ.(κατοχος αυτοκινητου 27ετιας με χρηση μονο για ταξιδια)

• Like 2
  • Confused 1

8 minutes ago, leolipop said:

Πρωτα θα πεθανω εγω που ειμαι 40 και μετα το avensis 25 ετιας , το οποιο ακουσον ακουσον ειναι αναξιοπιστο μηχανικα , οταν ολα τα νεα αυτοκινητα με πιεσμενα μοτερ λιγων κυβικων τουρμπο , καινε λαδια απο το 1ο χλμ.(κατοχος αυτοκινητου 27ετιας με χρηση μονο για ταξιδια)

Δεν είναι μόνο "βάζω μπροστά και πάει" τα αυτοκίνητα. Η ασφάλεια των επιβαινοντων θα πρέπει να μας ενδιαφέρει περισσότερο από όλα τα υπόλοιπα. Στο συγκεκριμένο αβενσις πιθανότατα δεν ανοίγουν καν οι αερόσακοι πλέον μετα από τόσα χρόνια σε ένα ενδεχόμενο τρακάρισμα. 

• Like 1

Το παλικάρι γράφει ότι είναι συναισθηματικά δεμένος οπότε όλα τα άλλα για παλιό αμάξι, δεν αξίζει, θα σου βγάλει κάτι παρακάτω κτλ δεν τον αγγίζουν. 

Έχω Ascona C 1.6 του 1987, Audi 80 1.6 του 1991 και Carina E 1.6 του 1992.

Η Ascona είναι σε κατάσταση καινούργιου. Στο πλυντήριο όταν πάω όλα τα μάτια είναι πάνω της. Ιστορικό δεν ήταν ποτέ αλλά εγώ για να φάω το φαΐ μικρός έπρεπε να με βάλεις στο τιμόνι. Πρώτα έμαθα να την οδηγώ και μετά να περπατάω. Για μένα είναι κάτι πολύ παραπάνω από λαμαρίνες. 

Με ανταλλακτικά δεν είχα ποτέ πρόβλημα. Άσε που βρίσκω όταν χρειάζεται καινούργια - γνήσια στην Γερμανία φθηνότερα και από εδώ. 

Άλλωστε δεν χρειάστηκε και πολλές φορές να πάει συνεργείο. Δίσκος - πλατό έχουν 25 χρόνια πάνω με 6500 χλμ τον χρόνο χρήση περίπου τα τελευταία χρόνια. 

Κανένα από τα τρία δεν έχει ιστορικές πινακίδες. Κυκλοφορούν κανονικά παρότι υπάρχουν στην οικογένεια και δύο σχετικά νέα αυτοκίνητα. 

Τα καινούργια για μένα ναι είναι απλά λαμαρίνες και δεν με αγγίζουν αν πάθουν κάτι. Η Ascona είναι σαν μέλος της οικογένειας (υπερβολή απλά για να γίνω κατανοητός). 

• Like 5
  • Confused 1

23 λεπτά πριν, giannis808 είπε

Δεν είναι μόνο "βάζω μπροστά και πάει" τα αυτοκίνητα. Η ασφάλεια των επιβαινοντων θα πρέπει να μας ενδιαφέρει περισσότερο από όλα τα υπόλοιπα. Στο συγκεκριμένο αβενσις πιθανότατα δεν ανοίγουν καν οι αερόσακοι πλέον μετα από τόσα χρόνια σε ένα ενδεχόμενο τρακάρισμα. 

Με τους αερόσακους θέλω να ψαχτώ απλά δεν το έχω κάνει ακόμα 

20 λεπτά πριν, liakinen είπε

Το παλικάρι γράφει ότι είναι συναισθηματικά δεμένος οπότε όλα τα άλλα για παλιό αμάξι, δεν αξίζει, θα σου βγάλει κάτι παρακάτω κτλ δεν τον αγγίζουν. 

Έχω Ascona C 1.6 του 1987, Audi 80 1.6 του 1991 και Carina E 1.6 του 1992.

Η Ascona είναι σε κατάσταση καινούργιου. Στο πλυντήριο όταν πάω όλα τα μάτια είναι πάνω της. Ιστορικό δεν ήταν ποτέ αλλά εγώ για να φάω το φαΐ μικρός έπρεπε να με βάλεις στο τιμόνι. Πρώτα έμαθα να την οδηγώ και μετά να περπατάω. Για μένα είναι κάτι πολύ παραπάνω από λαμαρίνες. 

Με ανταλλακτικά δεν είχα ποτέ πρόβλημα. Άσε που βρίσκω όταν χρειάζεται καινούργια - γνήσια στην Γερμανία φθηνότερα και από εδώ. 

Άλλωστε δεν χρειάστηκε και πολλές φορές να πάει συνεργείο. Δίσκος - πλατό έχουν 25 χρόνια πάνω με 6500 χλμ τον χρόνο χρήση περίπου τα τελευταία χρόνια. 

Κανένα από τα τρία δεν έχει ιστορικές πινακίδες. Κυκλοφορούν κανονικά παρότι υπάρχουν στην οικογένεια και δύο σχετικά νέα αυτοκίνητα. 

Τα καινούργια για μένα ναι είναι απλά λαμαρίνες και δεν με αγγίζουν αν πάθουν κάτι. Η Ascona είναι σαν μέλος της οικογένειας (υπερβολή απλά για να γίνω κατανοητός). 

Χαίρομαι που υπάρχουν και άτομα που έχουν μπει στην θέση μου ως προς την συντήρηση παλιών οχημάτων 😅

1 ώρα πριν, gakost είπε

Το συναισθηματικό το καταλαβαίνω αλλά βάλε λίγο την λογική σου. Οτι και να κανείς στο αμάξι αυτό είναι πεταμένα χρήματα. Αφού είναι εντάξει μην ασχολησε με λεπτομέρειες. Το πιο απλό θα σου πω, κάποιος να πέσει πάνω σου η ασφάλεια θα σου δωσει την εμπορική αξία και άντε γεια και αυτό αν είσαι τυχερός. Αν σου χαλάσει ανταλλακτικά δύσκολα θα βρίσκεις ότι μηχανικό και να πάθει. Επισκευή μηχανής του έκανες αλλά οι επισκευές δεν κρατάνε για πάντα, ανάλογα τι έκανες θα έρθει η σειρά του επόμενου αδύναμου κρίκου στην αλυσίδα των φθορών. 

Αν πας στο μηχανικό, στο λαμαρινά κλπ θα στο φτιάξω κουκλί θα σου πει, δουλειά θέλει. Ακόμη και να είναι αλήθεια αυτό τι θα έχεις κερδίσει; Πάλι ένα αμάξι 25ετιας θα είναι με μηδενική αξία που δεν θα μπορείς να το εμπιστευθείς να πας ένα ταξίδι με το φόβο μη σε αφήσει με ξεπερασμένα στάνταρ ασφαλείας.

Δεν μιλάμε για κανένα εξοτικο και σπάνιο όχημα που μπορείς και κάπως ισως να το δικαιολογήσεις όχι με την έννοια ότι δεν θα χάσεις χρήματα διατηρώντας το αλλά ότι δύσκολα το αντικαθιστάς , πχ χειροκίνητο δυνατό πισωκίνητο που σου προσφέρει κάποια οδηγική ικανοποίηση σε σχέση με ένα καναπέ με ρόδες που είναι τα σύγχρονα αυτοκίνητα. 

Στα ανταλλακτικά πάντως μέχρι στιγμής δεν έχω κάποιο θέμα, άτομο φουλ έμπιστο έχω για τα σέρβις κτλπ, τώρα τα άλλα που πειράζω είναι δευτερεύοντα, τώρα, απλά όπως είπα θέλω να προλάβω καταστάσεις με τα φτερά κτλπ 

9 ώρες πριν, FilipIoannidis είπε

Καλημέρα. Έχω που λετε ένα toyota avensis 2000, το οποιο πήρα από τον παππού μου. Έχω αρχίσει τελευταία να το συμμαζεύω. Έχω παρατηρήσει μπροστά ότι το δεξί και αριστερό φτερό, σαν να μην εινσι σε τόσο σωστή θέση, καθώς όταν πήγα να βάλω γνησια αλλά φανάρια και φλας, με το ζόρι μπαίνανε. Ξέρω πως ο παππούς μου πριν το πάρει χτύπησε λίγο το δεξί φτερό, και πως ο προηγούμενος είχε επίσης τρακάρει από την άλλη πλευρά. Το πήγανε σε έναν φανοποιό ο οποιος  έκανε ένα "ψευτο" σουλούπωμα, ίσα ίσα για να μην φαίνεται με το μάτι πολύ..

Εκ του αποτελέσματος, φανάρια και φλας όπως είπα δεν μπαίνουν όπως πρέπει, ήθελαν λίγο πίεση για να κάτσουν. 

Εγω θέλω να γίνει δουλειά 100% επαγγελματική πλέον, αλλά, γίνεται τα φτερά να επισκευαστουν πλήρως από ψιλοτρακαρισκατα? 

Messenger_creation_f1e42467-fe1b-4eb6-a001-f9adc5ee5795.jpeg

Messenger_creation_f65cbaaa-2e00-4e62-ba2c-3172a485d338.jpeg

Messenger_creation_c0827ab7-8537-46fb-a436-205c961fe105.jpeg

Messenger_creation_07cd0ee4-2e61-4c28-8c0b-b759a57f91b0.jpeg

Messenger_creation_ab2a06bc-e286-4eaa-9fe0-8623e18c0a11.jpeg

44 λεπτά πριν, FilipIoannidis είπε

Χαίρομαι που υπάρχουν και άτομα που έχουν μπει στην θέση μου ως προς την συντήρηση παλιών οχημάτων 😅

Στα ανταλλακτικά πάντως μέχρι στιγμής δεν έχω κάποιο θέμα, άτομο φουλ έμπιστο έχω για τα σέρβις κτλπ, τώρα τα άλλα που πειράζω είναι δευτερεύοντα, τώρα, απλά όπως είπα θέλω να προλάβω καταστάσεις με τα φτερά κτλπ 

Ορίστε μερικές φώτο.. 

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, FilipIoannidis είπε

Ορίστε μερικές φώτο.. 

Καταρχάς ποια είναι αυτή που σου στέλνει στο μεσεντζερ;;; 

🤣🤣🤣

Για τα φλας, είσαι σίγουρος ότι αυτά είναι για το συγκεκριμένο μοντέλο; Διότι στο  συγκεκριμένο μοντέλο είχε γίνει facelift και άλλαξαν κάποια πράγματα. Βέβαια σύμφωνα με αυτό το άρθρο δεν έγιναν σημαντικές εξωτερικές παρεμβάσεις αλλά το αναφέρω μήπως και.

https://mag.toyota.co.uk/history-of-the-toyota-avensis/

Πάντως οι διαφορές είναι πολύ μικρές κ σίγουρα ένας φανοποιος μπορεί να τα διορθώσει με μικρό κόστος, εφόσον είναι για το συγκεκριμένο μοντέλο.

Επεξ/σία από bill999r
  • Haha 1

53 λεπτά πριν, bill999r είπε

Καταρχάς ποια είναι αυτή που σου στέλνει στο μεσεντζερ;;; 

🤣🤣🤣

Για τα φλας, είσαι σίγουρος ότι αυτά είναι για το συγκεκριμένο μοντέλο; Διότι στο  συγκεκριμένο μοντέλο είχε γίνει facelift και άλλαξαν κάποια πράγματα. Βέβαια σύμφωνα με αυτό το άρθρο δεν έγιναν σημαντικές εξωτερικές παρεμβάσεις αλλά το αναφέρω μήπως και.

https://mag.toyota.co.uk/history-of-the-toyota-avensis/

Πάντως οι διαφορές είναι πολύ μικρές κ σίγουρα ένας φανοποιος μπορεί να τα διορθώσει με μικρό κόστος, εφόσον είναι για το συγκεκριμένο μοντέλο.

Αστην αυτη😂

Φλας και φανάρια είναι κανονικά για αυτό το μοντέλο, είναι πριν το lifting 

• Like 1

Στις 16/5/2024 στις 5:18 ΜΜ, FilipIoannidis είπε

Ορίστε μερικές φώτο.. 

με της φωτο που εχεις βαλει δεν καταλαβα και πολλα..  το κενο αναμεσα στο φαναρι με το φλας σε ανυσηχει ?

τα φλας δεν βιδωνουν στο σασι του φτερου?  στο σταρλετ μου θυμαμαι οτι βιδωνουν ...    

μια χαρα φαινονται παντως  , πεταμενα λεφτα να δωσεις να φτιαξεις αυτες της  λεπτομεριες ..   δεν ειναι αναγκη να μπεις σε τρελα  εξοδα για να μην ξεκολανε τα φλας..   με λιγη σιλικονη κανεις την δουλεια σου χωρις να φαίνεται καν 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...