Προς το περιεχόμενο

Αλλαγή ρότας για τη Marvel: Ποιότητα αντί για ποσότητα


nchatz

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Υπό το άγρυπνο μάτι της μητρικής εταιρείας Disney, τα Marvel Studios έχουν βιώσει ένα ταραχώδες ταξίδι τα τελευταία χρόνια μετά το "Endgame", γεμίζοντας την αγορά με άφθονο περιεχόμενο τόσο στη μεγάλη οθόνη όσο και στην τηλεόραση.

Τα τελευταία 5 χρόνια παρατηρήθηκε μια άνευ προηγουμένου έξαρση στις παραγωγές της Marvel, αν και η ποιότητα αυτού του περιεχομένου κατά γενική ομολογία δεν εντυπωσίαζε, κυμαινόμενη από μέτρια έως εξαιρετική. Αναγνωρίζοντας την ανάγκη για μια πιο μετρημένη προσέγγιση, η Disney στοχεύει τώρα να περιορίσει τις προηγούμενες φιλοδοξίες της.

Κατά τη διάρκεια ανακοίνωσης των τελευταίων οικονομικών αποτελεσμάτων, και σε διάλογο με τους μετόχους, ο διευθύνων σύμβουλος της Disney, Bob Iger, ανακοίνωσε τα σχέδιά του να περιορίσει τις παραγωγές της Marvel. Συγκεκριμένα ο αριθμός των ετήσιων τηλεοπτικών σειρών αναμένεται να μειωθεί από τέσσερις σε περίπου δύο ενώ και οι κινηματογραφικές ταινίες αναμένεται να περιοριστούν σε τρεις το πολύ ετησίως, από τέσσερις που είναι σήμερα. Η στρατηγική αυτή στροφή ευθυγραμμίζεται με το ευρύτερο όραμα του Iger να εστιάζει σε επιτυχίες υψηλού αντίκτυπου, ελαχιστοποιώντας παράλληλα το κόστος της συνολικής παραγωγής.

Το λανσάρισμα του Disney+ έχει εντείνει την πίεση στην εταιρεία να προσφέρει όχι μόνο ένα πλήθος κινηματογραφικών κυκλοφοριών αλλά και πρωτότυπο περιεχόμενο για να αναβαθμίσει το κύρος της streaming πλατφόρμας. Ενώ υπήρξαν αξιοσημείωτες “νίκες” σε διάφορα franchise, συμπεριλαμβανομένου του πρόσφατου X-Men '97, τα Marvel Studios έχουν αντιμετωπίσει την απογοητευτική διαπίστωση ότι η κινηματογραφική φόρμουλα δεν μεταφέρεται απρόσκοπτα στο χώρο της τηλεόρασης, γεγονός που καθιστά αναγκαία τη συνεχή επαναξιολόγηση των παραγωγών.

Παρά την προτεινόμενη μείωση, ο Iger παραμένει αισιόδοξος για το μέλλον της Marvel, εκφράζοντας ενθουσιασμό για τις επερχόμενες ταινίες του 2025 και την προοπτική περισσότερων ταινιών Avengers στον ορίζοντα. Τόνισε τη δέσμευσή του να αφιερώσει περισσότερο χρόνο και προσοχή στο στούντιο, εκφράζοντας ακλόνητη εμπιστοσύνη στην ομάδα και την απαράμιλλη πνευματική ιδιοκτησία που διαθέτει.

Καθώς η νέα πολιτική τίθεται σε ισχύ, το τρέχον πρόγραμμα ενδέχεται να υποστεί περαιτέρω προσαρμογές. Με τέσσερις ταινίες να έχουν προγραμματιστεί για κυκλοφορία την επόμενη χρονιά (Captain America: Blade, Thunderbolts, Fantastic Four αλλά και αναμενόμενες τηλεοπτικές σειρές όπως η σειρά Agatha Harkness και το πολυαναμενόμενο Daredevil: Born Again, η Marvel αντιμετωπίζει την πρόκληση να ευθυγραμμίσει την παραγωγή της με το όραμα του Iger. Η σχετικά πιο ήσυχη τρέχουσα χρονιά για τη Marvel μπορεί να αποτελέσει προάγγελο μιας πιο ισορροπημένης και εκλεπτυσμένης προσέγγισης τα επόμενα χρόνια. Υπενθυμίζουμε ότι φέτος τα Marvel Studios θα κυκλοφορήσουν στους κινηματογράφους μόνο μία ταινία, η οποία φυσικά αναμένεται να σπάσει ταμεία και δεν είναι άλλη από το Deadpool 3.


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

  • Haha 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 113
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Αλλαγή ρότας για τη Marvel: Ποιότητα αντί για ποσότητα

Από την άλλη θα μπορούσε να το παίξει Λένιν και να πεί «Η ποσότητα αποκτά τη δική της ποιότητα».

  • Like 2
  • Haha 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

η μοδα που ξεκινησε με το νετφιλ φτανει μαλλον στο τελος της. η κουβεντα αυτη εχει αρχισει το χολυγουν περιπου απο την πανδημια. οτι δεν ειναι πολυ βιωσιμο πλεον το μοντελο να βγαζεις δεκαδες μετριοτητες αντι για 5 μεγαλες ταινιες. η εποχη που με ενα ονομα η ενα γνωστο τιτλο εκοβες χρημα εχει περασει. ο κοσμος εχει δει πολυ σκουπιδι και πλεον προσπερναει πιο ευκολα απο πριν.

  • Like 5
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Διώξανε την παλιά φρουρά που έφερε τις  προηγούμενες δεκαετίες τις επιτυχίες και πήρανε προσωπικό και ταλέντα με βάση τις DEI απαιτήσεις της Disney. 

Δεν κρατάω την αναπνοή μου, μια απο τα ίδια θα είναι, δεν υπάρχει πλέον το ταλέντο και οι ιδέες πίσω απο αυτά που αγάπησε ο κόσμος. Είναι μια νέα γενιά δημιουργών που ήρθαν για να επιβάλλουν την δική τους άποψη και αισθητική αφήγησης, απορίπτοντας ότι αγάπησε ο κόσμος τα προηγούμενα χρόνια.

  • Like 16
  • Thanks 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όταν αντί να κοιτάς την ποιότητα και τι πραγματικά θέλουν οι fans ώστε να ακολουθήσει μετά ο υπόλοιπος κόσμος τα περνάς όλα από ένα φίλτρο woke αυτό συμβαίνει. 

  • Like 13
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, cpc464 είπε

Από την άλλη θα μπορούσε να το παίξει Λένιν και να πεί «Η ποσότητα αποκτά τη δική της ποιότητα».

Δεν ισχύει αυτό δεδομένου ότι υπάρχει περιορισμένος αριθμός αιθουσών στους κινηματογράφους (για τις οποίες τα στούντιο ανταγωνίζονται μεταξύ τους, δηλαδή ποιανού η ταινία θα κρατήσει περισσότερο) και οι θεατές έχουν περιορισμένο διαθέσιμο εισόδημα. Όταν πάω στο σινεμά, η Disney έχει μια και μοναδική ευκαιρία να μου αποδείξει ότι το εισιτήριο που μόλις πλήρωσα άξιζε τα λεφτά του, δεν είναι σαν το streaming όπου ρίχνει content στην υπηρεσία (παλιό και καινούριο) και όλο και κάτι θα βρει ο άλλος να δικαιολογήσει τα λεφτά που έδωσε αυτό το μήνα για την υπηρεσία.

Και ναι, τώρα που τελείωσαν τα lockdown, το σινεμά είναι ξανά η πιο επικερδής μορφή release για τα στούντιο, αρκεί φυσικά να γεμίζουν τις αίθουσες με λίγες και καλές ταινίες. Γιατί πέρυσι η Disney ξόδεψε περισσότερα σε βόμβες και από τον προϋπολογισμό των Αμερικανικών ΕΔ για πραγματικές βόμβες:
https://deadline.com/2024/05/biggest-box-office-bombs-2023-lowest-grossing-movies-1235902825/

Επεξ/σία από kurkosdr
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ποιοταχαχαχααχαχχα......

 

...

....

 

...

αχχαχαχαχαχααχχαχαχαχαχαχααχαχ.

 

σε καλο μας καινουριο σηκωτι μας εφτιαξαν

παντως αν θεωρουν ποιοτητα τα νεα woke trash που ηρθαν να αντικαταστησουν τα προηγουμενα mainstream trash οχι ευχαριστω δε θα παρω

 

tldr

 

 

  • Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...