Προς το περιεχόμενο

3 στον αέρα Podcast S07E35: Google I/O 2024, OpenAI, Cosmote, Vodafone και...έλεγχοι στους δρόμους


insomnia.gr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • News Editors

Στο ετήσιο συνέδριο προγραμματιστών της Google, είναι αφιερωμένο το σημερινό μας podcast, με τον Τίμο να βρίσκεται στα κεντρικά της εταιρείας για να παρακολουθήσει από κοντά το Google I/O 2024.

Λίγο μετά την κεντρική παρουσίαση, σχολιάζουμε μαζί τις κυριότερες ανακοινώσεις, στο επίκεντρο των οποίων βρίσκεται φυσικά το AI και το γλωσσικό μοντέλο της Google, το Gemini και οι multimodal δυνατότητές του.

Μία μέρα πριν και σε κλειστή παρουσίαση, είδαμε άλλη μια πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση, αυτή της OpenAI, η οποία αφορούσε το νέο LLM της εταιρείας, το GPT-4o. Οι δυνατότητές του και γενικότερα ανακοινώσεις οι οποίες παρουσιάστηκαν με αντίστοιχα demos, σίγουρα έκλεψαν λίγο από τη δόξα της Goolge, μία μέρα μετά.

Συνέχεια με ΑΑΔΕ και την είδηση για έλεγχο από εφοριακούς των ανασφάλιστων οχημάτων αλλά και οχημάτων που αν και έχουν δηλωθεί σε καθεστώς ακινησίας, κυκλοφορούν κανονικά. Ολοκλήρωνουμε με τα τελευταία οικονομικά αποτελέσματα των Cosmote & Vodafone, όπου μεταξύ άλλων μαθαίνουμε ότι το Gigavoucher θα κυκλοφορήσει τελικά το Φθινόπωρο.

00:00 - Εισαγωγή
01:30 - Σχόλια
05:16 - Google I/O 2024
35:30 - OpenAI
36:40 - ΑΑΔΕ
38:40 - Cosmote & Vodafone αποτελέσματα
49:40 - Εκδηλώσεις

Το podcast "3 στον Αέρα" είναι διαθέσιμο σε πολλές υπηρεσίες όπως το Anchor, Apple Podcasts και με βίντεο στα YouTube Music και Spotify!


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αγαπητοί 3 στον Αέρα: Πείτε στους διευθυντάδες της Google ότι δεν μας νοιάζει το Gemini στα ελληνικά αλλά να στρώσουν τον κώλο τους να βάλουν σημεία στίξεως στην φωνητική πληκτρολόγηση. Η μισητή Apple το έχει εδώ και 5-6 χρόνια. Είναι πραγματικά απαράδεκτο. Έχει καταντήσει κουραστικό να πρέπει να κάνεις 5 διορθώσεις σε μήνυμα 3 σειρών. Ας αφήσουν τις p@p@rie$ με το Gemini και ας κοιτάξουν να φτιάξουν την φωνητική πληκτρολόγηση στα ελληνικά που την χρησιμοποιεί καθημερινά χιλιάδες κόσμος. Αν σας δοθεί ευκαιρία θέστε το σε κανέναν υπεύθυνο υπόψιν.

Και επειδή ρωτήσατε τι δουλειά κάνω και σας ακούω στο γραφείο 3 η ώρα την νύχτα, όχι δεν είναι κάποιο περίεργο σεξουαλικό φετίχ, κάνω οικονομικό προγραμματισμό στην εταιρία ακινήτων στην οποία είμαι συνέταιρος και την έχω καταβρεί να δουλεύω το βράδυ. Έχει απόλυτη ησυχία, τα τηλέφωνα δεν χτυπάνε και μπορώ να συγκεντρωθώ και να δουλέψω απρόσκοπτα. Το κάνω μία με δύο φορές την εβδομάδα και αφού ολοκληρώσω το σχέδιο εργασιών που απαιτεί απόλυτη συγκέντρωση στην συνέχεια ξεκινάω την διαδικαστική εργασία που δεν απαιτεί σκέψη και τότε βάζω το podcast και σας ακούω. Τίμο ρίχνε "κουλά" να γελάμε. Thanks

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σχετικά με τον εξοπλισμό του ΟΤΕ στο FTTH, στο 1gbit έχει πρόβλημα με το GPON. Συγκεκριμένα παρέχονται 2 λύσεις: 1) GPON της Nokia που δίνει WAN στο Cosmote Speedport ή σε Router της επιλογής του χρήστη και 2) Fritzbox Router με ενσωματωμένο GPON. Το GPON της Nokia δεν δίνει πάνω από 940mb/s (για γραμμές 100/300/500 είναι ΟΚ) ενώ το fritzbox επειδή έχει ενσωματωμένο GPON δημιουργεί προβλήματα βάζοντας έξτρα router της επιλογής του χρήστη (double NAT) + υπάρχουν και περιστατικά ελαττωματικών συσκευών. Και θα ρωτήσετε εύλογα που βρίσκεται το πρόβλημα. Σύμφωνα με τον κανονισμό της ΕΕΤΤ για επιλογή τερματικού εξοπλισμού από τους χρήστες, οι πάροχοι θα πρέπει να είναι σε θέση να αντεπεξέλθουν με τα αυστηρά όρια (ελάχιστο δυνατό) στο FTTH καθώς το όριο στην απόκλιση είναι απειροελάχιστο σε σχέση με τα επιτρεπτά όρια στο adsl κ vdsl. Με λίγα λόγια ο ΟΤΕ (δεν γνωρίζω για NOVA κ Vodafone) δεν  είναι σε θέση ακόμα να παρέχει το 1gbit αν ο χρήστης ασκεί το δικαίωμα του να έχει δικό του τερματικό εξοπλισμό μετά το GPON (που ευλόγως δεν γίνεται να είναι και αυτό ιδιόκτητο).

Επεξ/σία από Konst13
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...