dpz4 Δημοσ. 15 Μαΐου 2024 Δημοσ. 15 Μαΐου 2024 (επεξεργασμένο) καλημέρα, αγόρασα το Mercusys ME 30 για να παίρνει από το κινητό μου (mobile hotspot) και να αυξήσω την εμβέλεια και ενώ βλέπει και συνδέεται κανονικά με το 2,4G του hotspot δεν βλέπει καθόλου το 5G (του hotspot) με αποτέλεσμα να χάνω πάρα πολύ σε ταχύτητα. Φτάνει περίπου τα 40mps, ενώ όταν συνδέω μια συσκευή απευθείας στο hotspot έχω ταχύτητα περίπου στα 90mps. Να σημειώσω ότι βλέπει κανονικότατα όλα τα 5g των ρουτερ είτε των δυο που έχω εγώ, είτε της γειτονιάς. Έχει κάποιος συναντήσει αυτό το πρόβλημα σε αυτό ή σε άλλο extender; Γνωρίζει κάποιος ένα extender που να έχει δοκιμαστεί σε mobile hotspot; Επεξ/σία 17 Μαΐου 2024 από dpz4
Λύση dpz4 Δημοσ. 17 Μαΐου 2024 Μέλος Λύση Δημοσ. 17 Μαΐου 2024 βρήκα τελικά την απάντηση και την παραθέτω για όποιον τυχόν την χρειαστεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση για λόγους νομοθεσίας τα repeater κτλ δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα κανάλια 149 και άνω στα 5Ghz που όμως χρησιμοποιούν τα κινητά. Έτσι πρέπει να βρω κάποιο που να μην ακολουθεί την συγκεκριμένη νομοθεσία. 2
kage Δημοσ. 22 Μαΐου 2024 Δημοσ. 22 Μαΐου 2024 (επεξεργασμένο) Εντός σπιτιου κανονικά θα έπρεπε να μπορείς...ισως με πιο σοβαρα extender τυπου unify μπορείς να ορίσεις κ manual συχνότητες..στο mercurys άλλαξε χώρα π.χ. UK ή USA κ εκεί μπορει να εμφανιστούν οι συχνοτητες... Αν ειναι android κινητο δες οταν κανεις hotspot εκει π επιλέγεις 2.4 ή 5ghz αν έχει επιλογή για ενεργοποιηση π.χ. wifi6 https://community.cisco.com/t5/wireless-mobility-knowledge-base/tpc-and-dfs-overview/ta-p/3110379 Επεξ/σία 22 Μαΐου 2024 από kage 1
dpz4 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2024 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουνίου 2024 Στις 22/5/2024 στις 3:21 ΠΜ, kage είπε Εντός σπιτιου κανονικά θα έπρεπε να μπορείς...ισως με πιο σοβαρα extender τυπου unify μπορείς να ορίσεις κ manual συχνότητες..στο mercurys άλλαξε χώρα π.χ. UK ή USA κ εκεί μπορει να εμφανιστούν οι συχνοτητες... Αν ειναι android κινητο δες οταν κανεις hotspot εκει π επιλέγεις 2.4 ή 5ghz αν έχει επιλογή για ενεργοποιηση π.χ. wifi6 https://community.cisco.com/t5/wireless-mobility-knowledge-base/tpc-and-dfs-overview/ta-p/3110379 αν και καθυστερημένα, σε ευχαριστώ για την απάντηση αν θυμάμαι καλά , επειδή το δοκίμασα, δεν παίρνει αλλαγή χώρας. Έκανα μπόλικες προσπάθειες με διάφορα router και extenter και την λύση έδωσε ένα παλιό router netis που του έβαλα firmware US και δούλεψε ως wifi WAN
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα