Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Στην προσπάθεια μου να φτιάξω μια σελίδα στο wordpress,που είναι η πρώτη φορά που το χρησιμοποιώ,βρήκα ένα δωρεάν theme και αποφάσισα να το χρησιμοποιήσω και αν μείνω ικανοποιημένος θα πάρω την pro έκδοση.Ξαφνικά,εκεί που άρχιζα να προσθέτω κάποια plugins που ήθελα,η σελίδα εμφανίζει 508 Resource Limit Is Reached error.Έψαξα στο ίντερνετ να δω τι είναι και διαπίστωσα ότι έχει "φάει" όλη τη διαθέσιμη RAM του server στον Hoster που έχω το domain name....Πιθανολογώ ότι ευθύνεται ένα plugin για φόρμα επικοινωνίας που εγκατέστησα το WP Forms Lite...Λογικά πρέπει να περιμένω ν΄αλλάξει ο μήνας για να ανανεωθεί η διαθεσιμότητα RAM.Κατάφερα και μπήκα στο cpanel και είδα την παρακάτω εικόνα.Έχει κάποιος ανάλογη εμπειρία;

image.png.9320870d17bd01f99511700460db07c9.png

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτό δεν είναι όριο που γίνεται reset με την αλλαγή του μήνα. Είναι σε real time τι γίνεται. Με το που μπαίνει ένας επισκέπτης στη σελίδα ή όταν κάνεις οποιαδήποτε ενέργεια στο διαχειριστικό τρέχει κάποιο ή κάποια php scripts. Στο WordPress τρέχει το index.php και το wp-admin/admin-ajax.php. Αυτά κατά την εκτέλεση τους καταναλώνουν RAM. Γενικά το 1GB RAM δεν είναι συνήθως επαρκές για να καλύψει πολλαπλά requests εκτός εάν μιλάμε για πολύ βασική σελίδα χωρίς επιπλέον plugins. Χονδρικά κατά μέσο όρο το WordPress χρειάζεται για το κάθε request 128-256ΜΒ και μπορεί να χρειάζεται και πολύ περισσότερο εάν στήσεις πάνω του WooCommerce ή έχεις πολλά plugins.

Επίσης φαίνεται ότι πιάνεις το όριο των 20 ταυτόχρονων PHP processes. Αυτό σημαίνει ότι είτε έχεις υπερβολικά μεγάλη επισκεψιμότητα στη σελίδα ή για κάποιο λόγο το κάθε PHP αργεί πολύ να εκτελεστεί. Εάν συμβαίνει το δεύτερο μπορεί να οφείλεται σε λάθος στήσιμο του WordPress (π.χ. χρήση κάποιου προβληματικού ή απαιτητικού plugin) ή μπορεί να οφείλεται και σε υπερφορτωμένο server.

Θα πρότεινα να μιλήσεις με τον webhost σου για να κοιτάξει τον λόγο που συμβαίνει αυτό.

Επεξ/σία από CyberCr33p
  • Thanks 1
Δημοσ.

Επικοινώνησα με την εταιρεία και αναμένω απάντηση. Επισκεψιμότητα δεν υπάρχει,απλώς εχθές έκανα πολλές φορές εγώ έλεγχο της σελίδας όταν έκανα κάποια αλλαγή.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μια λύση ειναι να έχεις cached content μέσω κάποιο coudfront ή άλλου CDN. Η ιδέα ειναι ότι η php παράγει ένα περιεχόμενο που μπορεί να μην αλλάζει τόσο συχνά πχ. blog η ακόμα και eshop. Άρα το να έχεις ένα caching layer μεταξύ hosting και τελικού χρήστη θα σε βοηθήσει στο να καταναλώνεις πόρους από το hosting σου.

Έτσι αν όλοι επισκεπτονται το: https://example.com/mypage.php  το CDN αποθηκεύει την σελίδα στην μνημη του και την σερβίρει κανονικά χωρίς να χτυπά τον hosting. Βέβαια, η αποθήκευση έχει ένα χρονικό όριο (λιγα λεπτα) αλλά ειναι αρκετά στο να μην τραβα πόρους απο το hosting με τον ίδιο αριθμό επισκεπτών έτσι μπορείς να εξυπηρετείς περισσοτέρους επισκέπτες με λιγότερους πόρους.

Επεξ/σία από PC_MAGAS
  • Thanks 1
Δημοσ.

Η εταιρεία που έχω τη σελίδα μου αύξησε στα 2GB την Ram και διπλασίασε το χώρο που έχω στη διάθεσή μου κι έτσι τώρα δεν έχω πρόβλημα.Αν αποκτήσω τόση επισκεψιμότητα που δε θα μπορεί να ανταπεξέλθει θα δούμε ξανά όλες τις λύσεις!!!!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...