WebDevGr Δημοσ. 29 Μαΐου 2024 Δημοσ. 29 Μαΐου 2024 Ξέρεις κανείς τι γίνεται στις περιπτώσεις που ήταν μεγάλο αγροτεμάχιο, έχει τεμαχιστεί σε "οικόπεδα" (βλέπε Χαλκιδική) και στο κτηματολόγιο στο ΚΑΕΚ φαίνονται πολλοί ιδιοκτήτες; Όλοι μπορούν να κάνουν δήλωση; Το πρόστιμο άραγε πάει στο συνολικό αγροτεμάχιο; Θα βρούμε τον μπελά μας!
Moderators Malthador Δημοσ. 29 Μαΐου 2024 Moderators Δημοσ. 29 Μαΐου 2024 Δηλαδή για να καταλάβω: καθαρίζεις το οικόπεδό σου, το έχεις πένα, το δηλώνεις στην πλατφόρμα. Πέφτουν φύλλα, ξύλα και σκουπίδια από το δίπλα οικόπεδο που το έχει ένας αούγκανος και δεν τον ενδιαφέρει. Αν περάσει έλεγχος τρως πρόστιμο; 1
Super Moderators Thresh Δημοσ. 29 Μαΐου 2024 Super Moderators Δημοσ. 29 Μαΐου 2024 10 minutes ago, Malthador said: Πέφτουν φύλλα, ξύλα και σκουπίδια από το δίπλα οικόπεδο που το έχει ένας αούγκανος και δεν τον ενδιαφέρει. Μόνο από του γείτονα? Κι οι δικοί μας θάμνοι/δέντρα ακόμα κι αειθαλείς ρίχνουν κάμποσα κάθε τρεις και λίγο... Με πεύκα προφανώς τον έχεις πιει, θα καθαρίζεις λες κι είσαι φαντάρος... 4
SeNNinhA Δημοσ. 29 Μαΐου 2024 Δημοσ. 29 Μαΐου 2024 6 ώρες πριν, WebDevGr είπε Ξέρεις κανείς τι γίνεται στις περιπτώσεις που ήταν μεγάλο αγροτεμάχιο, έχει τεμαχιστεί σε "οικόπεδα" (βλέπε Χαλκιδική) και στο κτηματολόγιο στο ΚΑΕΚ φαίνονται πολλοί ιδιοκτήτες; Όλοι μπορούν να κάνουν δήλωση; Το πρόστιμο άραγε πάει στο συνολικό αγροτεμάχιο; Θα βρούμε τον μπελά μας! Εδώ μπαίνεις στα βαθειά και τα δύσκολα. Αυτές οι περιπτώσεις είναι δύσκολες σε κάθε πτυχή τους και το ξέρετε καλά. Ήσασταν εν γνώση το τι αγοράζατε όταν το αγοράζατε αλλά προχωρήσατε στην αγορά με την ελπίδα ότι κάποια στιγμή κάτι θα γίνει και η παράνομη κατάτμηση θα γίνει νόμιμη. Το γνωρίζετε ότι αυτές οι κατατμήσεις είναι παράνομες και δεν αναγνωριζονται εξ ου και οι τιμές πωλήσης τέτοιων μεριδίων. Σε πάμπολλες περιπτώσεις δεν υπάρχουν καν συμβόλαια αλλά μόνο προσύμφωνα. Επειδη και στις περισσότερες περιπτώσεις δεν μπορεί να γίνει καν κάθετη ιδιοκτησία το γνωρίζετε ότι είστε όλοι εξ αδιαίρετου ιδιοκτήτες εις όλον. Άρα και οι ευθύνες πάνε σε όλους. Κανονικά το πρόστιμο βεβαιώνεται στο σύνολο του αγροτεμάχιο. Δεν γίνεται αλλιώς. Δεν υφισταται κάποια αλλαγή επίσημη κατάσταση. Οι εσωτερικές σας πια σχέσεις είναι δικό σας θέμα. Εάν κάνατε ίσως μια συμβολαιογραφικη πράξη για αποκλειστική χρήση των μεριδίων τότε θα μπορούσατε νομίμως να αποποιηθειτε τις ευθύνες αλλά σε δεύτερο χρόνο και πιθανολογώ με κόπο. Επειδή στην Ελλάδα όλα είναι ρευστά δεν μπορώ να πω ότι είναι και πλήρως ενημερωμένος για το εάν έχει γίνει κάποια αλλαγή στο θέμα αυτό τελευταία. Υπάρχουν κάτι σχετικες με το θέμα διατάξεις στην τακτοποίηση αυθαιρέτων αλλα δεν τις θυμάμαι τώρα. Δεν γνωρίζω το ακριβές status της κατατμησης και τι τίτλους ιδιοκτησίας έχετε οπότε σε μπορώ να πω περισσότερα 1
thanosAIAS Δημοσ. 29 Μαΐου 2024 Δημοσ. 29 Μαΐου 2024 Τώρα κατάλαβα γιατί έβλεπα παντού στη Λάρισα συσκευασίες απο χορτοκοπτικά! Και απορούσα τι τους έπιασε όλους ξαφνικά και τα αγοράζανε!
WebDevGr Δημοσ. 29 Μαΐου 2024 Δημοσ. 29 Μαΐου 2024 1 hour ago, SeNNinhA said: Εδώ μπαίνεις στα βαθειά και τα δύσκολα. Αυτές οι περιπτώσεις είναι δύσκολες σε κάθε πτυχή τους και το ξέρετε καλά. Ήσασταν εν γνώση το τι αγοράζατε όταν το αγοράζατε αλλά προχωρήσατε στην αγορά με την ελπίδα ότι κάποια στιγμή κάτι θα γίνει και η παράνομη κατάτμηση θα γίνει νόμιμη. Το γνωρίζετε ότι αυτές οι κατατμήσεις είναι παράνομες και δεν αναγνωριζονται εξ ου και οι τιμές πωλήσης τέτοιων μεριδίων. Σε πάμπολλες περιπτώσεις δεν υπάρχουν καν συμβόλαια αλλά μόνο προσύμφωνα. Επειδη και στις περισσότερες περιπτώσεις δεν μπορεί να γίνει καν κάθετη ιδιοκτησία το γνωρίζετε ότι είστε όλοι εξ αδιαίρετου ιδιοκτήτες εις όλον. Άρα και οι ευθύνες πάνε σε όλους. Κανονικά το πρόστιμο βεβαιώνεται στο σύνολο του αγροτεμάχιο. Δεν γίνεται αλλιώς. Δεν υφισταται κάποια αλλαγή επίσημη κατάσταση. Οι εσωτερικές σας πια σχέσεις είναι δικό σας θέμα. Εάν κάνατε ίσως μια συμβολαιογραφικη πράξη για αποκλειστική χρήση των μεριδίων τότε θα μπορούσατε νομίμως να αποποιηθειτε τις ευθύνες αλλά σε δεύτερο χρόνο και πιθανολογώ με κόπο. Επειδή στην Ελλάδα όλα είναι ρευστά δεν μπορώ να πω ότι είναι και πλήρως ενημερωμένος για το εάν έχει γίνει κάποια αλλαγή στο θέμα αυτό τελευταία. Υπάρχουν κάτι σχετικες με το θέμα διατάξεις στην τακτοποίηση αυθαιρέτων αλλα δεν τις θυμάμαι τώρα. Δεν γνωρίζω το ακριβές status της κατατμησης και τι τίτλους ιδιοκτησίας έχετε οπότε σε μπορώ να πω περισσότερα Όπως έγραψα και σε προηγούμενο μήνυμα εγώ γενικά είμαι κατά της ιδιοκτησίας που προέρχεται από κληρονομιά. Πόσο δε τώρα που η κληρονομιά μόνο προβλήματα θα μου φέρει. Όταν έρθει εκείνη η ώρα θα κάνω αποποίηση. Τώρα όμως τρέχω να βοηθήσω τη κατάσταση όσο μπορώ και μου επιτρέπουν οι γνώσεις μου και τα οικονομικά μου. 1
SeNNinhA Δημοσ. 29 Μαΐου 2024 Δημοσ. 29 Μαΐου 2024 (επεξεργασμένο) 16 λεπτά πριν, WebDevGr είπε Όπως έγραψα και σε προηγούμενο μήνυμα εγώ γενικά είμαι κατά της ιδιοκτησίας που προέρχεται από κληρονομιά. Πόσο δε τώρα που η κληρονομιά μόνο προβλήματα θα μου φέρει. Όταν έρθει εκείνη η ώρα θα κάνω αποποίηση. Τώρα όμως τρέχω να βοηθήσω τη κατάσταση όσο μπορώ και μου επιτρέπουν οι γνώσεις μου και τα οικονομικά μου. Εάν δεν δεις τα ακριβή συμβόλαια και εάν υπάρχουν άλλες συμβολαιογραφικες πράξεις που να διαχωρίζουν χρήσεις και δικαιώματα δεν μπορείς να ξέρεις εάν είναι δυνατόν να βοηθήσεις και πως. Ναι δεν είναι εύκολο πράγμα οι κληρονομιες αλλά δεν είναι και εύκολο να ξεφύγεις από αυτές. Εάν θέλεις να βοηθήσεις τότε ξεκινα να βάζεις σε μια τάξη την χαρτουρα που υπάρχει. Τα άλλα είναι πιο εύκολο να αποφασιστουν μετα. Μην βιάζεσαι. Ζύγισε τα δεδομένα. Αλλα πρέπει πρώτα να τα βρεις Επεξ/σία 29 Μαΐου 2024 από SeNNinhA
kostasiour Δημοσ. 30 Μαΐου 2024 Δημοσ. 30 Μαΐου 2024 (επεξεργασμένο) Μπορεί κάποιος να μας αποσαφηνίσει αν οι περιπτωσεις α, β, και γ αφορούν μόνο ΑΔΟΜΗΤΑ οικόπεδα; Τα συγκεκριμένα σημεία (εκτός του δ) αποτι καταλαβαίνω δεν αφορούν οικόπεδα με κατοικία μέσα. Αρα όσοι έχουν οικόπεδο με σπίτι στις 3 πρωτες περιπτωσεις δεν περιλαμβάνονται εδω, και κοιτάζουν αλλη διάταξη (πχ πυροπροστασια ακινητων), σωστά; Αναφορά σε κείμενο Με την συγκεκριμένη Πυροσβεστική Διάταξη καθορίζεται η υποχρέωση των ιδιοκτητών, νομών, επικαρπωτών, μισθωτών ή υπομισθωτών οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων που βρίσκονται σε: (α) περιοχές εντός εγκεκριμένων ρυμοτομικών σχεδίων, (β) περιοχές εντός ορίων οικισμών χωρίς εγκεκριμένο ρυμοτομικό σχέδιο, (γ) εκτάσεις που βρίσκονται εντός ακτίνας 100 μ. από τα όρια των ανωτέρω περ.(α) και (β), κατόπιν ενημέρωσης της αρμόδιας δασικής υπηρεσίας και Επεξ/σία 30 Μαΐου 2024 από kostasiour
alexone1978 Δημοσ. 30 Μαΐου 2024 Δημοσ. 30 Μαΐου 2024 Στις 28/5/2024 στις 3:51 ΜΜ, Malthador είπε Μπήκα να κάνω δήλωση και στις συντεταγμένες ζητάει μόνο ένα Χ και μόνο ένα Υ. Το οικόπεδό μου έχει δέκα κορυφές όμως. Το έχει κάνει κανείς να μας πει πως τις βάζουμε όλες; Και εγώ τα ίδια..... Δεν τις παίρνει όλες , αυτό είναι το περίεργο....
SeNNinhA Δημοσ. 30 Μαΐου 2024 Δημοσ. 30 Μαΐου 2024 3 λεπτά πριν, alexone1978 είπε Και εγώ τα ίδια..... Δεν τις παίρνει όλες , αυτό είναι το περίεργο.... Δεν διαβάζετε τις οδηγίες... Έχει απαντηθεί και πιο πάνω επίσης... 13 λεπτά πριν, kostasiour είπε Μπορεί κάποιος να μας αποσαφηνίσει αν οι περιπτωσεις α, β, και γ αφορούν μόνο ΑΔΟΜΗΤΑ οικόπεδα; Τα συγκεκριμένα σημεία (εκτός του δ) αποτι καταλαβαίνω δεν αφορούν οικόπεδα με κατοικία μέσα. Αρα όσοι έχουν οικόπεδο με σπίτι στις 3 πρωτες περιπτωσεις δεν περιλαμβάνονται εδω, και κοιτάζουν αλλη διάταξη (πχ πυροπροστασια ακινητων), σωστά; Καταρχήν μιλάει για ακαλύπτους χώρους. Και ως ορισμός υφίσταται και εμπεριέχει και τους ακαλύπτους χώρους δομημένων εκτασεων. Δεύτερον διαβάζεις παρακάτω στην ίδια διαταξη: "Από την υποχρέωση αυτή εξαιρούνται οι διαμορφωμένοι, συντηρημένοι κήποι ή φυτευμένες επιφάνειες ακάλυπτων χώρων κτιρίων, πολυκατοικιών, κ.α. των περιοχών και εκτάσεων που αναφέρονται παραπάνω." Οπότε η απάντηση σου είναι: ΝΑΙ. Αφορά όλους τους ακαλύπτους χώρους. Με δόμηση ή χωρίς. Άλλωστε με πνεύμα του νόμου θα ήταν εντελώς παραλογο το αντίθετο
basilis_k6 Δημοσ. 30 Μαΐου 2024 Δημοσ. 30 Μαΐου 2024 Έχω εμπιστοσύνη στο ελληνικο -μπιπ- και δεν θα κανω τπτ απολυτως. Ο νομος είναι για αποσυρση και ο υπουργός που υπέγραψε για σφαλιαρες. Ανεφαρμοστα πράγματα και ανουσια ως συνηθως. Σε ενα χρονο θα το εχουν ξεχασει ολοι. 3
SeNNinhA Δημοσ. 30 Μαΐου 2024 Δημοσ. 30 Μαΐου 2024 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, basilis_k6 είπε Έχω εμπιστοσύνη στο ελληνικο -μπιπ- και δεν θα κανω τπτ απολυτως. Ο νομος είναι για αποσυρση και ο υπουργός που υπέγραψε για σφαλιαρες. Ανεφαρμοστα πράγματα και ανουσια ως συνηθως. Σε ενα χρονο θα το εχουν ξεχασει ολοι. Σου υπογραφω ότι ΔΕΝ θα το εχουν ξεχασει απλα και διοτι ειναι ο ευκολος τρόπος για αυτούς να αποποιηθούν τις ευθύνες τους σαν κρατος. Τον δημιουργησαν για να τους βολέψει και θα φροντίσουν να ειναι σε ισχύ διότι αυτό ειναι το δικο τους προσωπικό συμφέρον. Εαν λοιπον δεν υπαρξει σοβαρη αντιδραση για την τροποποιησή του τότε μπορει φετος να μην υπαρξουν προστιμα αλλα του χρονου θα υπαρξουν 59 λεπτά πριν, elgol είπε Ακαλυπτοι χωροι ειναι τα αγροτεμαχια; Η ακριβής έκφραση στην πυροσβεστικη διαταξη ειναι: "(γ) εκτάσεις που βρίσκονται εντός ακτίνας 100 μ. από τα όρια των ανωτέρω περ.(α) και (β), κατόπιν ενημέρωσης της αρμόδιας δασικής υπηρεσίας και" Οπότε η απαντηση ειναι ΝΑΙ για το τμημα που βρισκεται στα ορια της περιπτωσης (γ). Επεξ/σία 30 Μαΐου 2024 από SeNNinhA
Clytoceyx Δημοσ. 30 Μαΐου 2024 Δημοσ. 30 Μαΐου 2024 (επεξεργασμένο) On 29/05/2024 at 15:01, WebDevGr said: Θα βρούμε τον μπελά μας! Το μονο σιγουρο ακομα και αν θελεις να εισαι τυπικος. ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΤΙΠ: αν εχετε βαλει ανθρωπο και εχει ηδη καθαρισει το κτημα aka οικοπεδο aka γηπεδο aka αγροτεμαχιο aka ακαλυπτο χωρο aka δεν ξερω και εγω τι αλλο σκ*τα, μην τρεξετε να το δηλωσετε χωρις να τσεκαρετε. Υπαρχουν πληροφοριες απο διαφορες περιοχες οτι πανε "νοικοκυραιοι" να καθαρισουν τα δικα τους και μες στη "βιασυνη" τους με τα προστιμα και τους ελεγχους, τα πετανε οπου βρουν. Αγαπημενο spot απορριψης: το χωραφι του μ*λακα του Αθηναιου που δεν πολυερχεται στο χωριο. 54000€ η ψευδης δηλωση λεει, pas mal. Μια αποφαση για ενα σημαντικο ζητημα που στηριζεται στο κτηματολογιο (το μεγαλυτερο καλαμπουρι του δημοσιου) και στους δημους. Μαντεψτε τον τροπο με τον οποιο καποιο δημοι θα αποφασισουν να κανουν δειγματοληπτικα ελεγχους στα δηλωμενα. Αν θυμαμαι καλα το προστιμα το εισπρατουν αυτοι. Υπερβολες, δεν εχει ακουστει ποτε και για κανεναν δημο κατι μεμπτο. 🤐 Εχεις ενα κωλοκτημα στην μεση του πουθενα εχεις φροντισει να καθαριστει και δεν μπορεις να το δηλωσεις γιατι η κληρονομια ειναι προσφατη και στην περιοχη εννοειται οτι το κτηματολογιο ειναι αφαντο, αλλα εσυ το εχεις δηλωσει. Παιρνεις τηλ. καποιον συγχωριανο, τον προεδρο της κοινοτητας, τον μηχανικο που ειχες βαλει, τον δημο και ολοι σε κοιτανε σαν να τους ζητησες να λυσουν την υποθεση Ριμαν. Μετα απλα λενε "Νταξ μωρε. Δεν θα γινει και τιποτα". Λογικο για Ελλαδα. Επεξ/σία 30 Μαΐου 2024 από Clytoceyx
basilis_k6 Δημοσ. 30 Μαΐου 2024 Δημοσ. 30 Μαΐου 2024 24 λεπτά πριν, Clytoceyx είπε 54000€ η ψευδης δηλωση 😄 ρε τους αθεοφοβους. αυτο ειναι 100% legit? ειναι και περιεργο νουμερο, μου κανει εντυπωση
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα