Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, yiankap είπε

Απορία - αν και θα ρωτήσω αύριο στο δήμο - αλλά δεν είναι σίγουρο ότι θα πάρω απάντηση :

εγω παντως που πηρα τηλεφωνο τον κοινοταρχη, δεν ειχε ιδεα καν γιατί πράγμα του μιλάω!

• Like 2
  • Απαντ. 737
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 λεπτά πριν, yiankap είπε

Απορία - αν και θα ρωτήσω αύριο στο δήμο - αλλά δεν είναι σίγουρο ότι θα πάρω απάντηση :

Έχουμε οικογενειακώς ένα οικόπεδο, το οποίο είναι εντός του χωριού που μένουμε και στο οποίο το 70 % περίπου είναι φυτεμένο με μηλιές και αχλαδιές (δηλώνονται μάλιστα και από την πεθερά μου που είναι αγρότισσα στο ΟΣΔΙΕ ως καλλιέργεια), μάλιστα υπάρχει ενοικιαστήριο - παραχωρητήριο για αυτή τη χρήση ενώ στο χώρο υπάρχει και κήπος με λαχανικά της εποχής.

Στο νόμο περί καθαρισμού,  γράφει :

"2. Από το πεδίο εφαρμογής της παρούσας εξαιρούνται οι διαμορφωμένοι, συντηρημένοι κήποι ή φυτευμένες επιφάνειες ακάλυπτων χώρων κτιρίων, πολυκατοικιών, κ.α. των περιοχών και εκτάσεων της παρ. 1"

Στον χώρο υπάρχουν 1 αυθαίρετη ξύλινη αποθηκη και ένα ξύλινο υπόστεγο - παράπηγμα και τα δύο για φύλαξη γεωργικών εργαλείων. Μιλάμε για πρόχειρες κατασκευές που γκρεμίζονται με βαριοπούλα και δεν θεωρούνται κτίσματα .....

Το μόνα "μελανά σημεία"  στο οικόπεδο είναι :

α.  Ότι υπάρχει ένας πλάτανος του οποίου κάποια  κλαδιά ακουμπούν στο υπόστεγο - παράπηγμα (δεν είναι κτίσμα) και

β.  Ένα άλλο δέντρο το οποίο έχει φυτρώσει σε έναν χώρο 1x1 o οποίος είναι ιδιοκτησίας του γείτονα πλην όμως βρίσκεται εντός του δικού μου οικοπέδου  (μην ψάχνετε να βρείτε πως γκένεν αυτό :D )  βγαίνει ψηλά και τα κλαδιά του ακουμπούν την σκεπή από ΕΛΛΕΝΙΤ  της αποθήκης συγκεκριμένου γείτονα..... Επειδή είναι τυπικά είναι ιδιοκτησία του γείτονα εννοείται πως δεν μπορώ να βάλω "χέρι" - αλυσοπρίονο δηλαδή..... 

Επίσης οι μηλιές και οι αχλαδιές είναι  χαμηλά δέντρα ,  πως να  κλαδέψω τη βάση της κόμης των δέντρων και να αυξήσω το ύψος έναρξης της από την επιφάνεια του εδάφους ; Αν το κάνω αυτό, το δέντρο δεν θα έχει πια και πολλά κλαδιά...... 

Ποια είναι η γνώμη σας ; Δηλώνεται το συγκεκριμένο οικόπεδο στην εφαρμογή ;  Εννοείται πως είναι συνέχεια καθαρό γιατί  μια φορά τουλάχιστον τον μήνα το περνάω με μισινέζα.

1)Κλαδεύεις μερικώς τον πλάτανο.

2) Φροντίζεις να υπάρχει επίσημο χαρτί για την ιδιοκτησία του άλλου δέντρου. Αλλιώς έχεις εσύ την ιδιοκτησία την επιμέλεια και την ευθύνη του

3) Δεν πειράζεις τις καλλιέργειες

4) Φροντίζεις να τακτοποιήσεις τα αυθαίρετα κτίσματα. Παραπηγματα ή όχι αποτελούν αυθαίρετες κατασκευές.

Ούτως ή άλλως τα προβλεπόμενα της πυροπροστασιας δεν μπορούν να γίνουν και δεν πιστεύω ότι θα γίνει κάτι φέτος.

Υπάρχουν σοβαρότατα θέματα να διευκρινιστουν και γνώμη μου είναι ότι η όλη διάταξη θα αλλάξει ριζικά.

Δήλωσε το στην εφαρμογή για τους καθαρισμούς οικοπέδων.

Ούτως ή άλλως καθαρό το κρατάς.

Επεξ/σία από SeNNinhA
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, takoulou είπε

Sorry για την έκφραση αλλά... Μπούρδες.

Η όλη κατάσταση είναι πρόχειρη και με άπειρα λάθη και κενά. Δεν σοζεραι με μερικές βδομάδες παράταση.

Κάθεσαι συζητάς με όλους τους εμπλεκομεμους φορείς και ειδικούς  τα προβλήματα και τις αντιπροτασεις τους, καταλήγεις σε μια εφικτή στην εφαρμογή της πρόταση και μέτρα, βρίσκεις χρηματοδότηση για τους πολίτες σου, επιδοτεις το 80% του κόστους, ενισχύεις με προσωπικό και κονδύλια τους δήμους σου, ολοκληρωνεις τα ηλεκτρονικά συστήματα σου, διαθέτεις όλους τους απαιτούμενους χάρτες με εύκολη και κατανοητή πρόσβαση σε όλους τους πολίτες και προετοίμαζεσαι για την επόμενη χρονιά με μεγάλη καμπάνια προώθησης του θέματος.

Επεξ/σία από SeNNinhA
  • Like 8
  • Moderators
Δημοσ.
1 hour ago, SeNNinhA said:

Ούτως ή άλλως τα προβλεπόμενα της πυροπροστασιας δεν μπορούν να γίνουν και δεν πιστεύω ότι θα γίνει κάτι φέτος.

Υπάρχουν σοβαρότατα θέματα να διευκρινιστουν και γνώμη μου είναι ότι η όλη διάταξη θα αλλάξει ριζικά.

Μίλησα και με την μηχανικό μου σήμερα, μου είπε ότι δεν αναλαμβάνει τα μέτρα πυροπροστασίας, γιατί ούτως ή άλλως και να πει σε κάποιον τι χρειάζεται να κάνει δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει, οπότε και η ίδια δεν πρόκειται να υπογράψει.

Γενικά είναι ένα χάος που δεν έχει λόγο ύπαρξης αυτός ο νόμος, γιατί πολύ απλά είναι φύσει αδύνατο να γίνουν αυτά που περιγράφονται.

Εντωμεταξύ, τι γίνεται αν στο οικόπεδό σου έχει δέντρα που δεν επιτρέπεται να τα πειράξεις; Διαλέγεις αν θες να φας πρόστιμο από το δασαρχείο ή από τον δήμο;

• Like 4
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, SeNNinhA είπε

Sorry για την έκφραση αλλά... Μπούρδες.

Η όλη κατάσταση είναι πρόχειρη και με άπειρα λάθη και κενά. Δεν σοζεραι με μερικές βδομάδες παράταση.

Κάθεσαι συζητάς με όλους τους εμπλεκομεμους φορείς και ειδικούς  τα προβλήματα και τις αντιπροτασεις τους, καταλήγεις σε μια εφικτή στην εφαρμογή της πρόταση και μέτρα, βρίσκεις χρηματοδότηση για τους πολίτες σου, επιδοτεις το 80% του κόστους, ενισχύεις με προσωπικό και κονδύλια τους δήμους σου, ολοκληρωνεις τα ηλεκτρονικά συστήματα σου, διαθέτεις όλους τους απαιτούμενους χάρτες με εύκολη και κατανοητή πρόσβαση σε όλους τους πολίτες και προετοίμαζεσαι για την επόμενη χρονιά με μεγάλη καμπάνια προώθησης του θέματος.

Κοιταξε... Ξεκινησε φετος... Ειναι μια αρχη.. Δεν γινεται ολα αμεσως... Σιγουρα θελει δουλεια ακομα...

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Malthador είπε

Μίλησα και με την μηχανικό μου σήμερα, μου είπε ότι δεν αναλαμβάνει τα μέτρα πυροπροστασίας, γιατί ούτως ή άλλως και να πει σε κάποιον τι χρειάζεται να κάνει δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει, οπότε και η ίδια δεν πρόκειται να υπογράψει.

Γενικά είναι ένα χάος που δεν έχει λόγο ύπαρξης αυτός ο νόμος, γιατί πολύ απλά είναι φύσει αδύνατο να γίνουν αυτά που περιγράφονται.

Εντωμεταξύ, τι γίνεται αν στο οικόπεδό σου έχει δέντρα που δεν επιτρέπεται να τα πειράξεις; Διαλέγεις αν θες να φας πρόστιμο από το δασαρχείο ή από τον δήμο;

Ο/η μηχανικός δεν υπογράφει για την εφαρμογή των μέτρων. Θα συμπληρώσει το έντυπο αξιολόγησης επικινδυνότητας και θα προχωρήσει στη σύνταξη της έκθεσης με τα προτεινόμενα μέτρα πυροπροστασιας.

Αλλα εδώ προκύπτει το ερώτημα ποιος είναι αυτός που έχει δικαίωμα για την παραπάνω έκθεση.

Δεν αναφέρονται ρητά οι μηχανικοί. Και ποιοι μηχανικοί? Αναφερεται "τεχνικός επιστήμονας". Πολλές οι ειδικότητες που είναι αναγκαίες σε μια τέτοια μελέτη αλλά και ιδιαίτερη η εμπειρία αλλά και η εκπαιδευση που απαιτείται.

Τα προτεινόμενα μέτρα είναι επιεικώς απαράδεκτα και δεν μπορεί να είναι οριζόντια. Δεν μπορεί να έχουν αποφασιστεί εξ αρχής. Ποιος ο ρόλος του τεχνικού επιστήμονα τότε?

Ακομη και για την άμεση εφαρμογή τους υπάρχουν πρακτικά και νομικά προβλήματα

Λόγο ύπαρξης έχει ο νόμος αλλά είναι τόσο πρόχειρος που είναι άχρηστος σε αυτή την μορφή του.

Βασικά όπως είπα και εγώ δεν θα ήθελα να ασχοληθώ μιας και είμαι 100% σίγουρος ότι η σχετική εγκύκλιος θα αλλάξει δραματικά πολύ και ότι και να γράψεις σήμερα θα πάει στο καλάθι των αχρήστων μέχρι του χρόνου και θα πρέπει να τα ξαναπάς από την αρχη

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημερα .Κανω μαζι με την γυναικα μου φορολογικη δηλωση .Παω να μπω στην εφαρμογη και με δικα μου στοιχεια και της γυναικας μου και μου λεει μη εγκυρος χρηστης 

Δεν υπαρχει περίπτωση να δίνω λάθος κωδικούς. Με αυτούς μπαίνω και στο taxis 

Το ακαθαριστο οικοπεδο αφορα γειτονικο σπιτι στο χωριο της γυναικας μου που συνορευει αμεσα με το δικο της στο χωριο με άμεσο κίνδυνο και για το δικό μας σε περίπτωση πυρκαγιάς. 

Εχει γίνει εγγραφή καταγγελία στο Δήμο με αριθμό πρωτοκόλλου χωρίς κανένα αποτέλεσμα. 

Επεξ/σία από Γιάννης Platano
Δημοσ.
11 ώρες πριν, takoulou είπε

Κοιταξε... Ξεκινησε φετος... Ειναι μια αρχη.. Δεν γινεται ολα αμεσως... Σιγουρα θελει δουλεια ακομα...

Οι τυποι ξεκινουν τα νομοσχεδια απο το προστιμο, τα υπολοιπα ειναι αδιαφορα.

• Like 7
Δημοσ.

Κυριολεκτικά για γέλια τα πάντα...ποιος το ξέρει ποιος ενημερώθηκε απο ποιόν ? Στα χωριά ο κόσμος το ακούσει και δεν το πιστέυει...

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
53 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε

Καλημερα .Κανω μαζι με την γυναικα μου φορολογικη δηλωση .Παω να μπω στην εφαρμογη και με δικα μου στοιχεια και της γυναικας μου και μου λεει μη εγκυρος χρηστης 

Δεν υπαρχει περίπτωση να δίνω λάθος κωδικούς. Με αυτούς μπαίνω και στο taxis 

Το ακαθαριστο οικοπεδο αφορα γειτονικο σπιτι στο χωριο της γυναικας μου που συνορευει αμεσα με το δικο της στο χωριο με άμεσο κίνδυνο και για το δικό μας σε περίπτωση πυρκαγιάς. 

Εχει γίνει εγγραφή καταγγελία στο Δήμο με αριθμό πρωτοκόλλου χωρίς κανένα αποτέλεσμα. 

Μηπως εχει μπουκωσει το συστημα και τα εχει παιξει? Δοκιμασε και βραδινες ωρες μηπως παιζει κατι τετοιο, γτ δεν εχει λογικη εφοσον στο taxis μπαινεις κανονικα.

Επεξ/σία από Menelaos83
Δημοσ.
27 λεπτά πριν, Menelaos83 είπε

Μηπως εχει μπουκωσει το συστημα και τα εχει παιξει? Δοκιμασε και βραδινες ωρες μηπως παιζει κατι τετοιο, γτ δεν εχει λογικη εφοσον στο taxis μπαινεις κανονικα.

Απο χθες δοκιμασα πολλες φορες αλλα τα ιδια 

Με δικους μου κωδικους ή της γυναικας μου πρεπει να μπω ?Κανουμε μαζι δηλωση αλλα το αιτημα αφορα αυτη 

Για να καταλαβω κατι ..Μπορω εγω να υποδειξω αλλου οικοπεδο που θελει καθαρισμα και συνορευει με δικο μου ή οχι ?

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Γιάννης Platano είπε

Απο χθες δοκιμασα πολλες φορες αλλα τα ιδια 

Με δικους μου κωδικους ή της γυναικας μου πρεπει να μπω ?Κανουμε μαζι δηλωση αλλα το αιτημα αφορα αυτη 

Για να καταλαβω κατι ..Μπορω εγω να υποδειξω αλλου οικοπεδο που θελει καθαρισμα και συνορευει με δικο μου ή οχι ?

Λογικα και με τους δικους σου γινεται  εφοσον κανετε κοινη δηλωση, αλλα δεν το ξερω σιγουρα.

• Like 1
Δημοσ.

Το δίπλα οικόπεδο, το οποίο είναι περιφραγμενο με τη μάντρα του κ ένα μικρό δώμα μέσα, είναι τίγκα στα δέντρα κ στα φυτά. Ο ιδιοκτήτης είναι άφαντος εδώ κ χρόνια. Καποτε ερχοταν που κ που κ εριχνε ενα ποτισμα αλλα πλεον ειναι εξαφανισμενος. Μπορεί σε αυτήν την περίπτωση να γίνει καταγγελία μέσω της πλατφόρμας? Μόνο το στίγμα του οικοπέδου μπορεί να δοθεί.

Δημοσ.
36 λεπτά πριν, ilias78 είπε

Το δίπλα οικόπεδο, το οποίο είναι περιφραγμενο με τη μάντρα του κ ένα μικρό δώμα μέσα, είναι τίγκα στα δέντρα κ στα φυτά. Ο ιδιοκτήτης είναι άφαντος εδώ κ χρόνια. Καποτε ερχοταν που κ που κ εριχνε ενα ποτισμα αλλα πλεον ειναι εξαφανισμενος. Μπορεί σε αυτήν την περίπτωση να γίνει καταγγελία μέσω της πλατφόρμας? Μόνο το στίγμα του οικοπέδου μπορεί να δοθεί.

Ιδια απορια κι εγω 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...