Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εμένα με ΚΑΕΚ βγάζει σφάλμα. Τι διάολο πρέπει να κάνουμε με την κάθε αχρηστη πλατφορμα που φτιαχνουν για να παρουν αναθεση κατι τυχαια γραφειακια που φτιαχνουν προγράμματα

• Απαντ. 737
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, logokrimenos είπε

Εμένα με ΚΑΕΚ βγάζει σφάλμα. Τι διάολο πρέπει να κάνουμε με την κάθε αχρηστη πλατφορμα που φτιαχνουν για να παρουν αναθεση κατι τυχαια γραφειακια που φτιαχνουν προγράμματα

διαβασε τις οδηγιες.

13 λεπτά πριν, Malthador είπε

Μπήκα να κάνω δήλωση και στις συντεταγμένες ζητάει μόνο ένα Χ και μόνο ένα Υ. Το οικόπεδό μου έχει δέκα κορυφές όμως.

Το έχει κάνει κανείς να μας πει πως τις βάζουμε όλες;

διαβασε τις οδηγιες.

αν δεν έχει τελειώσει το κτηματολογιο, σου λεει οτι προχωρας , το βρισκεις απο το κτηματολογιο, και βαζεις τις συντεταγμενες που σου δινει το κτηματολογιο.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, Malthador είπε

Μπήκα να κάνω δήλωση και στις συντεταγμένες ζητάει μόνο ένα Χ και μόνο ένα Υ. Το οικόπεδό μου έχει δέκα κορυφές όμως.

Το έχει κάνει κανείς να μας πει πως τις βάζουμε όλες;

Δεν εχει κτηματολογιο η περιοχη σου? Δεν εχεις ΚΑΕΚ? Εαν εχεις τοτε επιλεγεις αναζητηση με ΚΑΕΚ

Αλλιως τοτε κλικαρεις το τετραγωνακι κατω δεξια

image.png.5e70572afff9923cc1ab8460799f0636.png

Και μετα σου βγαζει τις συντεταγμενες απο τον κερσορα. Επελεξε ενα σημειο μεσα στο οικοπεδο και αντεγραψε τις συντεταγμενες του

image.png.080fd02bf043fac719307cdcfe653446.png

Υπαρχουν και οδηγιες

coordinates_help_manual_v7.pdf (apps.gov.gr)

• Thanks 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, GnsP είπε

Δηλαδή με συντεταγμένες μπορώ να δηλώσω και ξένο οικόπεδο;

Μπορεις να κανεις την δηλωση και ως επικαρπωτής ή μισθωτής ή υπομισθωτής του οικοπέδου 

Ο καθενας παιρνει την ευθυνη ομως της δηλωσης του.

Εαν θελεις να δηλώσεις οτι καθαριζεις ξενη ιδιοκτησια, be my guest. Να σου δωσω και την δικη μου διευθυνση.

Υπαρχει εδω βεβαια νομικο κενο.

Τι γινεται εαν εσυ δηλώσεις ψευδως ότι το καθαρισες ενω εγω ειμαι ο ιδιοκτητης? 

Η λογικη λεει οτι ο ιδιοκτητης ειναι ο εκ του νομου υπεθυνος για την κατασταση της ιδιοκτησιας του. Αλλα τι επιπτωσεις εχει η ψευδη δηλωση τριτου?

Ελλαδα 2024.....

Επεξ/σία από SeNNinhA
  • Like 2
  • Moderators
Δημοσ.

Να ρωτήσω κάτι ακόμα, δήλωση κάνουμε όλοι για οτιδήποτε έχουμε στο όνομά μας (σπίτι/μαγαζί/χωράφι/οικόπεδο) όπου κι αν βρίσκονται (μέσα στην πόλη, δίπλα στο δάσος ή ακόμα και στην ακρογυαλιά);

Edit: Ok, άκυρο, τώρα διάβασα το ΦΕΚ, τα εξηγεί αναλυτικά.

-----------------------------

Άλλη ερώτηση, γράφει στο ΦΕΚ το εξής:

γ. Αποκλάδωση της βάσης της κόμης των δέντρων και αύξηση του ύψους έναρξής της από την επιφάνεια του εδάφους, ανάλογα με την ηλικία και το είδος του δέντρου.

Αυτά εξηγούνται κάπου πιο αναλυτικά, το πως πρέπει να είναι κλαδεμένα τα δέντρα ανάλογα το είδος και την ηλικία; Ή ο καθένας μας κλαδεύει όπως θεωρεί ότι είναι σωστό και μετά ο ελεγκτής του βάζει πρόστιμο αν θεωρεί ότι δεν είναι σωστό; Ή φέρνουμε συνεργείο και του λέμε «κλάδεψε και υπέγραψέ μου υπεύθυνη δήλωση ότι φέρεις ευθύνη και δεν θα φάω πρόστιμο»;

Πραγματικά είναι ότι να 'ναι η διατύπωση.

• Like 2
Δημοσ.

Σήμερα πήρα μια πρόχειρη προσφορά για οικόπεδο 500τμ με 10 δέντρα, (για χρόνια παρατημένο), που ξεκινάει από τα 1000€ 

Σίγουρα ανάλογες προσφορές (αν είσαι τυχερός και βρεις συνεργείο) θα πάρουν και χιλιάδες άλλοι ανά την ελλάδα. 

Πόσοι πιστεύετε ότι θα τα δώσουν και δεν θα τζογάρουν στη πιθανότητα να μην φάνε τελικά πρόστιμο;

• Haha 1
Δημοσ.
22 minutes ago, WebDevGr said:

Σήμερα πήρα μια πρόχειρη προσφορά για οικόπεδο 500τμ με 10 δέντρα, (για χρόνια παρατημένο), που ξεκινάει από τα 1000€ 

Σίγουρα ανάλογες προσφορές (αν είσαι τυχερός και βρεις συνεργείο) θα πάρουν και χιλιάδες άλλοι ανά την ελλάδα. 

Πόσοι πιστεύετε ότι θα τα δώσουν και δεν θα τζογάρουν στη πιθανότητα να μην φάνε τελικά πρόστιμο;

Δεν μπαίνει καταστροφέας μέσα; Μου φαίνονται υπερβολικά πολλά τα χρήματα για 500τμ. Πόσο χάλια να είναι για να ζητήσει τόσα; Βέβαια υπάρχουν πολλοί που χτυπάνε τιμή και όποιον πιάσουν...

Δημοσ.
8 minutes ago, VonLoutsos said:

Δεν μπαίνει καταστροφέας μέσα; Μου φαίνονται υπερβολικά πολλά τα χρήματα για 500τμ. Πόσο χάλια να είναι για να ζητήσει τόσα; Βέβαια υπάρχουν πολλοί που χτυπάνε τιμή και όποιον πιάσουν...

Τι εννοείς με τον όρο καταστροφέα; Να καταστρέψει και τα δέντρα;

Τα δέντρα έχουν να κλαδευτούν ίσως και πάνω από 15 χρόνια. Τώρα χρειάζεται γερανοφόρο και λογικά φορτηγό/α για την απομάκρυνση και των κλαδιών και των χόρτων.

Μακάρι να υπήρχε πιο εύκολος και οικονομικός τρόπος. Ακόμη ένας λόγος που είμαι κατά της κάθε κληρονομίας και θα κάνω αποποίηση 😛

Δημοσ.
41 λεπτά πριν, WebDevGr είπε

Ποιος ειναι αυτος ο αγιογδυτης?
50€ να κοψεις τα χορτα με την μισινεζα. 
50€ να τα μαζεψει ενας εργατης

και τα 10 δεντρα κλαδεψε τα μονος σου να περασεις την ωρα σου.

Δημοσ.
1 minute ago, andreaspA said:

Ποιος ειναι αυτος ο αγιογδυτης?
50€ να κοψεις τα χορτα με την μισινεζα. 
50€ να τα μαζεψει ενας εργατης

και τα 10 δεντρα κλαδεψε τα μονος σου να περασεις την ωρα σου.

Να σηκωθώ από το Ηράκλειο Κρήτης να πάω Χαλκιδική για να κλαδέψω δέντρα που πρέπει να έχουν ξεπεράσει τα 3 μέτρα;

Άσε που στο πρώτο δέντρο θα πάθω λουμπάκο από τη στιγμή που είμαι 8-10 ώρες σε μια καρέκλα 😂

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 minutes ago, WebDevGr said:

Τι εννοείς με τον όρο καταστροφέα; Να καταστρέψει και τα δέντρα;

Τα δέντρα έχουν να κλαδευτούν ίσως και πάνω από 15 χρόνια. Τώρα χρειάζεται γερανοφόρο και λογικά φορτηγό/α για την απομάκρυνση και των κλαδιών και των χόρτων.

Μακάρι να υπήρχε πιο εύκολος και οικονομικός τρόπος. Ακόμη ένας λόγος που είμαι κατά της κάθε κληρονομίας και θα κάνω αποποίηση 😛

Καταστροφέας είναι ενα γεωργικό μηχάνημα που το κοτσάρεις σε τρακτέρι και μπαίνει μέσα και καθαρίζει τα χορτάρια (για πόσο μεγάλα και τέτοια δεν έχω λεπτομέρειες αλλα γενικά τα γονατίζει όλα). Στα δέντρα θα πάει τριγύρω. Για κλάδεμα δέντρων αν είναι ψηλά και θέλει γερανό κοστίζει χοντρικά 150 ευρώ (τελευταία φορά που έκοψα έναν ευκάλυπτο) όπου είναι πακέτο και ο άνθρωπος που θα το κλαδέψει.

Εδιτ: Αν το χωράφι δεν είναι ίσιο, έχει πέτρες κτλ προφανώς ανεβαίνει η τιμή. Πέρυσι σε χωριό έναν γνωστός έπαιρνε ~60 Ευρώ/στρέμα. Σε πόλεις κτλ προφανώς είναι παραπάνω.

Επεξ/σία από VonLoutsos
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, WebDevGr είπε

Να σηκωθώ από το Ηράκλειο Κρήτης να πάω Χαλκιδική για να κλαδέψω δέντρα που πρέπει να έχουν ξεπεράσει τα 3 μέτρα;

Άσε που στο πρώτο δέντρο θα πάθω λουμπάκο από τη στιγμή που είμαι 8-10 ώρες σε μια καρέκλα 😂

Για 1000€ ?? ανετα!
Εναλλακτικα μπορεις να βρεις κανεναν φθηνοτερο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Απορία - αν και θα ρωτήσω αύριο στο δήμο - αλλά δεν είναι σίγουρο ότι θα πάρω απάντηση :

Έχουμε οικογενειακώς ένα οικόπεδο, το οποίο είναι εντός του χωριού που μένουμε και στο οποίο το 70 % περίπου είναι φυτεμένο με μηλιές και αχλαδιές (δηλώνονται μάλιστα και από την πεθερά μου που είναι αγρότισσα στο ΟΣΔΙΕ τυπικά ως καλλιέργεια), μάλιστα υπάρχει ενοικιαστήριο - παραχωρητήριο για αυτή τη χρήση ενώ στο χώρο υπάρχει και κήπος με λαχανικά της εποχής.

Στο νόμο περί καθαρισμού,  γράφει :

"2. Από το πεδίο εφαρμογής της παρούσας εξαιρούνται οι διαμορφωμένοι, συντηρημένοι κήποι ή φυτευμένες επιφάνειες ακάλυπτων χώρων κτιρίων, πολυκατοικιών, κ.α. των περιοχών και εκτάσεων της παρ. 1"

Στον χώρο υπάρχουν 1 αυθαίρετη ξύλινη αποθηκη και ένα ξύλινο υπόστεγο - παράπηγμα και τα δύο για φύλαξη γεωργικών εργαλείων. Μιλάμε για πρόχειρες κατασκευές που γκρεμίζονται με βαριοπούλα και δεν θεωρούνται κτίσματα .....

Το μόνα "μελανά σημεία"  στο οικόπεδο είναι :

α.  Ότι υπάρχει ένας πλάτανος του οποίου κάποια  κλαδιά ακουμπούν στο υπόστεγο - παράπηγμα (δεν είναι κτίσμα) και

β.  Ένα άλλο δέντρο το οποίο έχει φυτρώσει σε έναν χώρο 1x1 o οποίος είναι ιδιοκτησίας του γείτονα πλην όμως βρίσκεται εντός του δικού μου οικοπέδου  (μην ψάχνετε να βρείτε πως γκένεν αυτό :D )  βγαίνει ψηλά και τα κλαδιά του ακουμπούν την σκεπή από ΕΛΛΕΝΙΤ  της αποθήκης συγκεκριμένου γείτονα..... Επειδή είναι τυπικά είναι ιδιοκτησία του γείτονα εννοείται πως δεν μπορώ να βάλω "χέρι" - αλυσοπρίονο δηλαδή..... 

Επίσης οι μηλιές και οι αχλαδιές είναι  χαμηλά δέντρα ,  πως να  κλαδέψω τη βάση της κόμης των δέντρων και να αυξήσω το ύψος έναρξης της από την επιφάνεια του εδάφους ; Αν το κάνω αυτό, το δέντρο δεν θα έχει πια και πολλά κλαδιά...... 

Ποια είναι η γνώμη σας ; Δηλώνεται το συγκεκριμένο οικόπεδο στην εφαρμογή (επειδή χρησιμοποιείται για καλλιέργεια δενδρων) ;  Εννοείται πως είναι συνέχεια καθαρό γιατί  μια φορά τουλάχιστον τον μήνα το περνάω με μισινέζα.

Επεξ/σία από yiankap

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...