Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας παιδια.Στην εφαρμογή στο κτηματολόγιο δεν μου εμφανίζει τίποτα.Οπότε δεν χρειάζεται να καταχωρήσω κάτι στην πλατφόρμα για ακαθάριστα οικόπεδα, σωστά?

image.png.e9f2768f549a813825be4019f0cfa2ff.png

• Απαντ. 737
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Κατάφερα και μπήκα στην πλατφόρμα η οποία είναι όντως για τις Δηλώσεις Καθαρισμού Οικοπέδου και έχει 6 πράγματα να απαντήσεις και στο τέλος να δηλώσεις "Δηλώνω υπεύθυνα ότι προέβην σε όλες τις απαιτούμενες εργασίες καθαρισμού του οικοπέδου μου και ότι θα το συντηρώ καθ’ όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, ήτοι από την 1η Μαΐου έως την 31η Οκτωβρίου, για την αποτροπή κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς ή ταχείας επέκτασής της."

Δεν έχει σχέση με το μητρώο πυροπροστασίας και όλες εκείνες τις απίθανες ενέργειες που πρέπει να γίνουν μετά από το έντυπο αξιολόγησης και την τεχνική έκθεση του τεχνικού επιστήμονα..

1 ώρα πριν, MrGalaxy είπε

Γεια σας παιδια.Στην εφαρμογή στο κτηματολόγιο δεν μου εμφανίζει τίποτα.Οπότε δεν χρειάζεται να καταχωρήσω κάτι στην πλατφόρμα για ακαθάριστα οικόπεδα, σωστά?

image.png.e9f2768f549a813825be4019f0cfa2ff.png

Δεν είναι συνδεδεμένη η σελίδα του κτηματολογίου με την πλατφόρμα για τα ακαθάριστα, πρέπει να μπεις από το https://akatharista.apps.gov.gr/ και εκεί να δηλώσεις τα οικόπεδα σου.

Η σελίδα που ανέβασες είναι από τις περιοχές που το κτηματολόγιο βρίσκεται σε λειτουργία. Υπάρχει και η σελίδα για τις περιοχές που ακόμα είναι στο στάδιο αναρτήσεων https://www.ktimanet.gr/CitizenWebApp/InfoAnartisi_Page.aspx (τέρμα κάτω "είσοδος")

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
47 λεπτά πριν, nickzick είπε

Δεν είναι συνδεδεμένη η σελίδα του κτηματολογίου με την πλατφόρμα για τα ακαθάριστα, πρέπει να μπεις από το https://akatharista.apps.gov.gr/ και εκεί να δηλώσεις τα οικόπεδα σου.

Η σελίδα που ανέβασες είναι από τις περιοχές που το κτηματολόγιο βρίσκεται σε λειτουργία. Υπάρχει και η σελίδα για τις περιοχές που ακόμα είναι στο στάδιο αναρτήσεων https://www.ktimanet.gr/CitizenWebApp/InfoAnartisi_Page.aspx (τέρμα κάτω "είσοδος")

Εχω κάτι 2 κτηματα με ποσοστό συνιδιοκτησίας 6,25% και 4 κτήματα με ποσοστό συνιδιοκτησίας 25% μικρά σε εκταση στο Ε9 στα περιουσιακά στοιχεία στο όνομα μου. Αλλά δεν τα έβαλα ποτέ στο κτηματολογικό και δεν θέλω να τα βάλω ποτέ. 

Γλιτώνω το πρόστιμο αφου δεν τα έχω στο κτηματολογικό και δεν τα βαλω στην πλατφορμα του "ακαθάριστα"?

Επεξ/σία από MrGalaxy
Δημοσ.

Φυσιολογικά θα γλιτώσεις οποιοδήποτε τυχόν πρόστιμο αφού οι Δήμοι θα παίρνουν στοιχεία από ΚΑΕΚ για τους ιδιοκτήτες και εσύ δεν θα φαίνεσαι.

Το ζήτημα είναι ότι, αν δεν κάνω πολύ μεγάλο λάθος, θα χάσεις και τα δικαιώματα αν δεν τα δηλώσεις στο κτηματολόγιο...

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

οκ ,Καλυτερα να τα χάσω έτσι κι αλλιως από κληρονομιά ήτανε ,και είναι και πολύ μικρά, και για να μη μπαίνω στον κόπο με τις δηλώσεις και του καθαρισμού κάθε 2 μήνες που είναι πολύ μεγάλο εξοδο.

ευχαριστώ

Επεξ/σία από MrGalaxy
Δημοσ.
23 ώρες πριν, SeNNinhA είπε

Τα χωραφια σε αποσταση μεγαλυτερη απο 100 μετρα από οικισμο και χωρίς κτισμα εντος τους δεν εχουν καμια υποχρεωση για τιποτε.

τι σημαινει "κτισμα". 9 στα 10 χωραφια εχουν ενα μοτεροσπιτο για την γεωτρηση. Αυτο ειναι "κτισμα" ?

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, andreaspA είπε

τι σημαινει "κτισμα". 9 στα 10 χωραφια εχουν ενα μοτεροσπιτο για την γεωτρηση. Αυτο ειναι "κτισμα" ?

εφοσον ειναι νομιμο ή νομιμοποιημένο θεωρειται κτισμα, ακομα ακομα κ εαν ειναι 5 τμ

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, paylidis είπε

εφοσον ειναι νομιμο ή νομιμοποιημένο θεωρειται κτισμα, ακομα ακομα κ εαν ειναι 5 τμ

ξερω γω? νομιμο ειναι υποτιθεται. Ολα τα χωραφια που εχουν γεωτρηση, εχουν μοτεροσπιτο. Δηλαδη τι θελουν να μας πουνε? οτι ολο το καλοκαιρι, καθε μηνα , ο Χ αγροτης, θα περναει με καταστροφεα ολα τα χωραφια του ? χαχαχαχαχαχαχα
Ποιος θα τον πληρωσει? δουλεια δεν εχει να κανει? με τα χορταρια θα ασχολειται ολο το καλοκαιρι ?

διαβασα και αλλο ενα ωραιο. Οτι εχεις αυξησει την αποσταση μεταξυ γης και δεντρου. Οτι εχεις κλαδεψει τις ποδιες δηλαδη απο τα δεντρα. Ελιες και πορτοκαλια, στις ποδιες βγαινουν πάντως. Θα πεταξουμε την παραγωγη στα σκουπιδια για να μην τυχον παρουν φωτια τα χορταρια ?

• Like 1
Δημοσ.

Πιερρακάκη γύρνα πίσω ή έστω τηλεφώνα.
Μιλάμε για παλιό, καλό, σκληρό, Δημόσιο.
Εξοχικό εξ αδιαιρέτου.
Αντιγράφω το ΚΑΕΚ και βγάζει σφάλμα. Ας δοκιμάσω με συντεταγμένες λέω. Βρίσκω τις «οδηγίες», περνάω σωστά τις συντεταγμένες. Και μετά δεν με αφήνει καθόλου να επιλέξω το Νόμο. Κοκκινίζει η επιλογή.

Και να μην πω το άλλο ότι έχουμε ένσταση, που εκδικάστηκε το 2018, και τα αποτελέσματά της δεν έχουν περαστεί στο χάρτη. Κοιτάζοντας την περιοχή, είμαι βέβαιος ότι δεν έχει διορθωθεί τίποτα στο χάρτη.

Μαντεψιά; Θα πάρει κι άλλη παράταση

• Like 5
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ισχύει ότι αν δεν δηλωθεί ως καθαρισμένο κάποιο οικόπεδο υπάρχει πρόστιμο 1000€; 

Επεξ/σία από Kosmas70
Δημοσ.

Δηλαδή εγω που το εχω καθαρό θα πρέπει να μπω στην διαδικασία αυτή; Αν θέλουν να έρθουν να δουν αν ειναι καθαρό η οχι..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κι εγώ έβαλα το ΚΑΕΚ που έχω από το κτηματολόγιο και μου βγάζει σφάλμα ότι δεν έχει γίνει κτηματολόγιο γιατί προφανώς δεν έχουν ολοκληρωθεί οι ενστάσεις. Οπότε δεν κάνω δήλωση;

Επεξ/σία από yannis27gr
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, andreaspA είπε

ξερω γω? νομιμο ειναι υποτιθεται. Ολα τα χωραφια που εχουν γεωτρηση, εχουν μοτεροσπιτο. Δηλαδη τι θελουν να μας πουνε? οτι ολο το καλοκαιρι, καθε μηνα , ο Χ αγροτης, θα περναει με καταστροφεα ολα τα χωραφια του ? χαχαχαχαχαχαχα
Ποιος θα τον πληρωσει? δουλεια δεν εχει να κανει? με τα χορταρια θα ασχολειται ολο το καλοκαιρι ?

διαβασα και αλλο ενα ωραιο. Οτι εχεις αυξησει την αποσταση μεταξυ γης και δεντρου. Οτι εχεις κλαδεψει τις ποδιες δηλαδη απο τα δεντρα. Ελιες και πορτοκαλια, στις ποδιες βγαινουν πάντως. Θα πεταξουμε την παραγωγη στα σκουπιδια για να μην τυχον παρουν φωτια τα χορταρια ?

Ολοι οι φορείς λενε ότι ειναι μη εφαρμοσιμη για πολλους και διαφορους λογους. 

Δεν εγινε διαβουλευση. Περασε στην ζουλα περισυ

Ενας και μονος ο σκοπος της: Να πεταξει η κυβερνηση την ευθυνη των καταστροφων λόγω πυρκαγιων απο πανω της. Να μην ευθυνονται οι ιδιοι και να χρησιμοποιησουν την καραμελα των ανευθυνων πολιτων.

Ο στοχος της πυροπροστασιας ειναι σωστος. Τα μετρα και ο τροπος εφαρμογής τους ειναι απολυτως λαθος. Συμφωνουμε ολοι σε αυτο.

Επεξ/σία από SeNNinhA
  • Like 12
  • Moderators
Δημοσ.

Μπήκα να κάνω δήλωση και στις συντεταγμένες ζητάει μόνο ένα Χ και μόνο ένα Υ. Το οικόπεδό μου έχει δέκα κορυφές όμως.

Το έχει κάνει κανείς να μας πει πως τις βάζουμε όλες;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...