mindreader Δημοσ. 6 Αυγούστου Δημοσ. 6 Αυγούστου Τελικα οντως δεν εγινε διαβουλευση για αυτο τον....νόμο; Ουτε τα προσχηματα; Οχι βεβαια οτι βρηκαν ποτε και ευηκοα ωτα τα οσα γραφονται στις διαβουλευσεις.
GodzillaCover Δημοσ. 6 Αυγούστου Δημοσ. 6 Αυγούστου 24 minutes ago, Clytoceyx said: Τουλαχιστον, δεν μπηκαν προστιμα για την μη δηλωση. Αν έβαζαν, θα τους έπαιρναν με τις ντομάτες. 1
theopan Δημοσ. 6 Αυγούστου Δημοσ. 6 Αυγούστου (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Clytoceyx είπε Τουλαχιστον, δεν μπηκαν προστιμα για την μη δηλωση. 1 ώρα πριν, GodzillaCover είπε Αν έβαζαν, θα τους έπαιρναν με τις ντομάτες. Ακόμα με αυτά ασχολείστε; Είχα προσπαθήσει νομίζω να σας εξηγήσω προ καιρού ότι δεν υπάρχει απολύτως κανένας τρόπος να μπουν "αυτόματα" πρόστιμα για "μη δήλωση". Κατόπιν καταγγελίας από διάφορους "πρόθυμους" υπάρχει μια ισχνή πιθανότητα ΜΟΝΟ σε περιπτώσεις που υπάρχει λειτουργούν κτηματολόγιο (κι αυτό είναι εξαιρετικά δύσκολο έως πρακτικά ακατόρθωτο-ξέρω τι σας λέω). Αντιθέτως υπάρχει περίπτωση επιβολής προστίμου σε όποιους υπέβαλλαν δήλωση (και μάλιστα "ψευδή"). Αν το θελήσουν ποτέ. Επεξ/σία 6 Αυγούστου από theopan 2 1
GodzillaCover Δημοσ. 6 Αυγούστου Δημοσ. 6 Αυγούστου 51 minutes ago, theopan said: Ακόμα με αυτά ασχολείστε; Είχα προσπαθήσει νομίζω να σας εξηγήσω προ καιρού ότι δεν υπάρχει απολύτως κανένας τρόπος να μπουν "αυτόματα" πρόστιμα για "μη δήλωση". Κατόπιν καταγγελίας από διάφορους "πρόθυμους" υπάρχει μια ισχνή πιθανότητα ΜΟΝΟ σε περιπτώσεις που υπάρχει λειτουργούν κτηματολόγιο (κι αυτό είναι εξαιρετικά δύσκολο έως πρακτικά ακατόρθωτο-ξέρω τι σας λέω). Αντιθέτως υπάρχει περίπτωση επιβολής προστίμου σε όποιους υπέβαλλαν δήλωση (και μάλιστα "ψευδή"). Αν το θελήσουν ποτέ. Δεν ήμουν στο post από την αρχή αλλά δύσκολο είναι να εφτιαχναν ένα σύστημα αυτόματης διασταύρωσης με το Ε9; Και αν αυτό είναι όντως δύσκολο, δεν ξέρω, είναι εύκολο με διασταύρωση με το Κτηματολόγιο να μπουν πρόστιμα σε όσους δεν έκαναν δηλώσεις. Είτε αυτόματα είτε χειροκίνητα. Όπου δε βλέπεις δήλωση, βάζεις πρόστιμο. Πού το δύσκολο; Με δεδομένο το πώς έγινε η πλατφόρμα και τα προβλήματα που υπηρχαν, όμως, θα ήταν παράλογο να άρχιζαν να μοιράζουν πρόστιμα.
theopan Δημοσ. 7 Αυγούστου Δημοσ. 7 Αυγούστου (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, GodzillaCover είπε Δεν ήμουν στο post από την αρχή αλλά δύσκολο είναι να εφτιαχναν ένα σύστημα αυτόματης διασταύρωσης με το Ε9; Και αν αυτό είναι όντως δύσκολο, δεν ξέρω, είναι εύκολο με διασταύρωση με το Κτηματολόγιο να μπουν πρόστιμα σε όσους δεν έκαναν δηλώσεις. Είτε αυτόματα είτε χειροκίνητα. Όπου δε βλέπεις δήλωση, βάζεις πρόστιμο. Πού το δύσκολο; Τώρα μιλάς σοβαρά; Πως θα μπορούσε να γίνει αυτό από τη στιγμή που η συντριπτική πλειοψηφία δεν είναι καν υπόχρεη υποβολής οποιασδήποτε δήλωσης; Είναι κάπως συγκεκριμένες οι προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούνται έστω κι αν είναι φαιδρές. Την πληροφορία αυτή δεν την διαθέτει ολόκληρη ούτε το λειτουργούν κτηματολόγιο. Σε καμία περίπτωση το Ε9. Το Ε9 δεν έχει καν πληροφορία εντοπισμού του κάθε ακινήτου. Αυτό είναι λοιπόν το "δύσκολο". Επεξ/σία 7 Αυγούστου από theopan 1
Clytoceyx Δημοσ. 7 Αυγούστου Δημοσ. 7 Αυγούστου (επεξεργασμένο) Απο τοτε που διαβασα την ενημερωση της ΠΟΜΙΔΑ η οποια αναφερει ξεκαθαρα οτι ολα τα προστιμα μπαινουν μονο μετα απο ελεγχο, δεν ξανασχοληθηκα. Οχι οτι δεν θελουμε να καθαρισουμε, αυτο το κανουμε εδω και χρονια, απλα το γενικοτερο πλαισιο μεσα στο οποιο κινειται ο εν λογω νομος ειναι ενα κ*λοχανειο, με ασαφειες και γκριζα σημεια, των οποιων η ερμηνεια απαφιεται στο προσωπικο συμφερον των δυο πλευρων, πολιτων και ελεγκτικων αρχων. Μεσα σε αυτο το ωραιο μπαχαλο βαζεις και το κτηματολογιο, διαχρονικη πηγη γελιου, και δενει το γλυκο. Παντως και οι ελεγχοι δεν ειναι απλο πραγμα για να ξεκινησουν να γινουν αυριο-μεθαυριο για να πεσουν τα προστιμα βροχη. Ειναι το οικονομικο κοστος, οι ελλειψεις προσωπικου (με την οποια εκπαιδευση) κοκ. Ο νομος πρεπει να "μπετοναριστει" γιατι με τοσες ασαφειες θα καταληγουν να βαζουν ενα προστιμο και μετα να το επιστρεφουν στο πολλαπλασιο μετα τις προσφυγες των πολιτων στα δικαστηρια. Ασε που δεν υπαρχει περιπτωση ολοι οι κοινοταρχες, μικρων και κλειστων χωριων κυριως, στα οποια ανηκουν τεραστιες εκτασεις, να τρεξουν να βαλουν προστιμα σε δημοτες τους, απλα την επομενη μερα δεν θα υπαρχουν. Ετσι κι αλλιως, εδω και δεκαετιες κανουν τις παπιες για πολυ σοβαροτερα ζητηματα. Και ολα αυτα οταν η περιφερεια αντιμετωπιζει τραγικες ελλειψεις νερου. Στο χωριο που μενουν οι γονεις μου, και αποφασισαμε να μην κανουμε την δηλωση, εδω και 2 μηνες μενουν χωρις νερο για κανενα 6-8ωρο ανα 2-3 ημερες και καμια φορα 2-3 ημερες συνεχομενα. Ξεκινησαμε στην αρχη του καλοκαιριου να συζηταμε για κανενα κανονι πυροσβεσης, περασαμε σε βυτια νερου για τις καθημερινες αναγκες και τωρα μου λενε οτι σκεφτονται να τα παρατησουν ολα και να γυρισουν πισω στην Αθηνα. Επεξ/σία 7 Αυγούστου από Clytoceyx 2
thanosAIAS Δημοσ. 9 Αυγούστου Δημοσ. 9 Αυγούστου Είναι πάντως ενδεικτικές οι προθέσεις τους, τους θεωρώ δε, αδίστακτους. Αν τους παίρνει στο μέλλον, θα το ξαναδοκιμασουν.
vagos789 Δημοσ. 9 Αυγούστου Δημοσ. 9 Αυγούστου Δεν υπηρχε ποτε καμια περιπτωση να μπουν προστιμα,ποτε ομως. Εδω πηραν πισω τα προστιμα για ανεμβολιαστους και ολους τους καταπατητες απο το my coast 1
Clytoceyx Δημοσ. 9 Αυγούστου Δημοσ. 9 Αυγούστου 6 hours ago, vagos789 said: Δεν υπηρχε ποτε καμια περιπτωση να μπουν προστιμα,ποτε ομως. Τελικα αυτο φαινεται πολυ πιθανο σεναριο. Απο το τεχνικο ζητημα που εχουν εξηγησει πολλοι που ξερουν, απο το νομικο κενο που καποιοι λενε οτι υπαρχει (μιλανε μεχρι και για αντισυνταγματικοτητα) και το κυριοτερο ειναι το πολιτικο κοστος απο μια μαζικη επιβολη προστιμων, ακομα και αν ειναι σκετα χιλιαρικα μη δηλωσης. Ως επιτυχια μπορει να χαρακτηριστει οτι οικοπεδα καθαριστηκαν μετα απο χρονια αδιαφοριας, πραγμα που οντως εγινε, ακομα και ιδιοκτησιες πολλων δημων της Αττικης ειδα να γινονται γυαλι, μαζι με τις καλλιεργειες που ηταν εκτος και ενα αρχικο μπαχαλο οπου απο τον πανικο ξεριζωναν τα παντα. Ενα ειναι σιγουρο. Δεν ξερω για τους καθαρισμους, τα αλλα μετρα πυροπροστασιας ομως, αυτα που απαιτουν μελετες, κατασκευες κτλ, σιγουρα θα μετρανε για αποζιωμηση. Το πιο πιθανο δλδ θα ειναι να πουν οτι αν δεν μπεις στο μητρωο πυροπροστασιας δεν εχει αποζημιωση ή τελοσπαντων να γινει υποχρεωτικη η ασφαλιση ολων των ακινητων να τελειωνουμε, το οποιο ετσι κι αλλιως εχει ακουστει ασχετως πυρκαγιων.
artist1 Δημοσ. 29 Αυγούστου Δημοσ. 29 Αυγούστου Οπως ειχα πει δεν εχουμε κανει κτηματολόγιο έμαθα πως μπορουμε να κανουμε μεχρι τέλη Νοεμβρίου εκπρόθεσμη δήλωση. Το ερώτημα ειναι ΜΠΟΡΩ να μάθω αν έχει μπει πρόστιμο σε όσα έχουμε ; Για να ξέρω αν μας συμφέρει να τα δηλώσουμε στο κτηματολόγιο τελικα; Στις 6/8/2024 στις 2:19 ΜΜ, Clytoceyx είπε Τουλαχιστον, δεν μπηκαν προστιμα για την μη δηλωση. Είναι σιγουρο αυτο οτι δεν μπήκαν ή δεν θα μπουν πρόστιμα;
GREGORYMO Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου Εμένα ο δήμος με έγραψε, προφανώς λόγω καταγγελίας γειτονα. Το ερώτημα είναι: τι θεωρείται επικίνδυνη βλάστηση? Υπάρχει ΦΕΚ που ορίζει συγκεκριμένα ?
IoannisSM Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 18 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε Εμένα ο δήμος με έγραψε, προφανώς λόγω καταγγελίας γειτονα. Το ερώτημα είναι: τι θεωρείται επικίνδυνη βλάστηση? Υπάρχει ΦΕΚ που ορίζει συγκεκριμένα ? Βάλτε αν θέλετε μια φωτογραφία της βλάστησης.
GREGORYMO Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 29 λεπτά πριν, IoannisSM είπε Βάλτε αν θέλετε μια φωτογραφία της βλάστησης. Έχε αναρριχηθεί στο συρματόπλεγμα αλλά είναι πράσινη βλάστηση. Δεν μιλάμε για άσπρα τσακνα
thanosAIAS Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου Στις 9/8/2024 στις 6:05 ΜΜ, Clytoceyx είπε Τελικα αυτο φαινεται πολυ πιθανο σεναριο. Απο το τεχνικο ζητημα που εχουν εξηγησει πολλοι που ξερουν, απο το νομικο κενο που καποιοι λενε οτι υπαρχει (μιλανε μεχρι και για αντισυνταγματικοτητα) και το κυριοτερο ειναι το πολιτικο κοστος απο μια μαζικη επιβολη προστιμων, ακομα και αν ειναι σκετα χιλιαρικα μη δηλωσης. Ως επιτυχια μπορει να χαρακτηριστει οτι οικοπεδα καθαριστηκαν μετα απο χρονια αδιαφοριας, πραγμα που οντως εγινε, ακομα και ιδιοκτησιες πολλων δημων της Αττικης ειδα να γινονται γυαλι, μαζι με τις καλλιεργειες που ηταν εκτος και ενα αρχικο μπαχαλο οπου απο τον πανικο ξεριζωναν τα παντα. Ενα ειναι σιγουρο. Δεν ξερω για τους καθαρισμους, τα αλλα μετρα πυροπροστασιας ομως, αυτα που απαιτουν μελετες, κατασκευες κτλ, σιγουρα θα μετρανε για αποζιωμηση. Το πιο πιθανο δλδ θα ειναι να πουν οτι αν δεν μπεις στο μητρωο πυροπροστασιας δεν εχει αποζημιωση ή τελοσπαντων να γινει υποχρεωτικη η ασφαλιση ολων των ακινητων να τελειωνουμε, το οποιο ετσι κι αλλιως εχει ακουστει ασχετως πυρκαγιων. Και επειδή καθαρίστηκαν μια φορά τι έγινε; Και πόσο κόστισε αυτό στον καθένα; Σε χρήμα σε τρέξιμο. Αυτός είναι ο λόγος που καιγόμαστε κάθε καλοκαίρι ή που δε μπορούμε να σβήσουμε τις πυρκαγιές; 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα