Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σας έχω κουίζ, Ώρα λήξης 11:55μμ:

Το οικόπεδο τυφλό

Οι παρακείμενες ιδιοκτησίες περιφραγμένες.

Οι ιδιοκτήτες α)λείπουν σε διακοπές διαρκείας Β) είναι αγνώστου διαμονής γ)δεν δίνουν δρόμο

Σημείωση ότι πρέπει να περάσει αγροτικό για να ξεφορτώσει το μηχανημα και να φορτώσει τα υπολλείματα

Τι κάνεις;

Το δηλώνεις με όλα όχι και την αιτιολογία μαζί ή δεν κάνεις τίποτα και τρως το πρόστιμο;

Επεξ/σία από gerontas111
  • Απαντ. 737
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, gerontas111 είπε

Σας έχω κουίζ, Ώρα λήξης 11:55μμ:

Το οικόπεδο τυφλό

Οι παρακείμενες ιδιοκτησίες περιφραγμένες.

Οι ιδιοκτήτες α)λείπουν σε διακοπές διαρκείας Β) είναι αγνώστου διαμονής γ)δεν δίνουν δρόμο

Σημείωση ότι πρέπει να περάσει αγροτικό για να ξεφορτώσει το μηχανημα και να φορτώσει τα υπολλείματα

Τι κάνεις;

Το δηλώνεις με όλα όχι και την αιτιολογία μαζί ή δεν κάνεις τίποτα και τρως το πρόστιμο;

Δεν υπάρχει δρόμος δουλειάς ?

Δημοσ.

Όχι.
Το κληρονομήσαμε, είναι εξ αδιαιρετου, οι υπόλοιποι.... και τρέχω τόσες ημέρες χωρίς να βγάλω άκρη.
Και στο τοπογραφικό που βρήκα δεν εμφανίζεται δρόμος.
Δεν έχει κτίσμα, αλλά είναι εντός οικισμού αν και εκτός σχεδίου πόλεως.
Ούτε η πυροσβεστική ξέρει.
Την μόνη πρόσφορη λύση που βρίσκω είναι να τα βάλω όλα όχι και να γραψω ακριβώς τι συμβαίνει στην αιτιολογία.
Αλλιώς πρόστιμο κτλ. Και παράλληλα πιέζω για να μου δωσουν πρόσβαση.

Δημοσ.

Εχουν φτιάξει μια πλατφόρμα που από ότι κατάλαβα έχει αρκετά προβλήματα,που μέσα σε τόσο μικρό διάστημα πρέπει να κάνεις τις δηλώσεις 1ον αυτά έπρεπε από τον χειμώνα να ενημερώσουν τον κάθε πολίτη,2ον για τους κληρονόμους δεν έπρεπε να υπάρχει ειδική πλατφόρμα; και 3ον για χωράφια και αγροτεμάχια που δεν ξέρει ο κληρονόμος που βρίσκονται τι γίνεται σε αυτή τη περίπτωση; η δεν έχει τη δυνατότητα να τα καθαρίσει λόγω διαφόρων με άλλους κληρονόμους η δεν έχει την οικονομική δυνατότητα η τον χρόνο η ειναι χιλιόμετρα μακρυά.υπαρχουν 1002 προβλήματα όχι δικαιολογίες Προβλήματα που είναι στη καθημερινότητα του κάθε πολίτη που με τη γραφειοκρατία και τα αυξημένα κόστη δεν μπορείς να τα υλοποιήσεις.μερικοι ναι μπορούν αλλά οι περισσότεροι όχι δεν βγάζεις άκρη με τους υπόλοιπους το ένα το άλλο δυστυχώς έτσι είναι παιδιά.

• Like 4
Δημοσ.

Καλησπέρα, το έχω ξανααναφέρει, κληρονόμησα από την μητέρα μου 2 οικόπεδα εντός σχεδίου, έκανα την δήλωση φόρου κληρονομιάς τον Απρίλιο και εκκρεμούν η δήλωση ε9 και μετά το κτηματολόγιο.

Στην πλατφόρμα των ακαθάριστων, τα οιπόπεδα αναγνωρίζονται (και λογικό) με τους κωδικούς της μητέρας μου. Σε επικοινωνία που είχα με την υποστήριξη της πλατφόρμας, ο υπάλληλος μου είπε να μην κάνω δήλωση. Και τελικά δεν έκανα. Φυσικά, έχω καθαρίσει τα οικόπεδα πολύ καλά.

Τώρα, αναμένουμε..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, washcloud είπε

...όταν η ίδια έχεις γράψει ότι δεν γνωρίζεις ούτε καν τις συντεταγμένες (για τις οποίες πρέπει να τσεκάρεις τα τοπογραφικά που είεπς πως έχεις, να δεις αν ΕΚΕΙ υπάρχουν, που λογικά θα υπάρχουν), αλλά ακόμη χειρότερα δεν γνωρίζεις ποια ακριβώς είναι τα ακίνητα ώστε να τα ΔΕΙΣ στον χάρτη (και αφού τα αναγνωρίσεις) να πάρεις από εκεί τις συντεταγμένες τους ώστε να τις βάλεις στη δώλωση, τότε προφανώς δεν γνωρίζεις καν την κατάστασή τους (αν χρειάζονται καθαρισμό ή όχι), συνεπώς ο φίλος που να σε ΒΟΗΘΗΣΕΙ προσπάθησε (και είναι και μηχανικός, συνεπώς εκτίμησέ το), ΣΩΣΤΑ έφτασε στο συμπέρασμα "άρα θα κάνεις ψευδή δήλωση" - τουλάχιστον με την έννοια ότι δεν θα δηλώσεις εν πλήρει συναισθήσει την κατάσταση των ακινήτων, αλλά θα το κάνεις (δηλώνοντας ότι "είναι καθαρά") για να αποφύγεις την περίπτωση προστίμου λόγω "μή-δήλωσης"....Επίσης επειδή του τόνισες τα 2 είναι καθαρισμένα ("από εκείνη την κυρία στο χωριό"), το θέμα είναι λοιπόν τί γίνεται με τα ΑΛΛΑ δύο που είπες ότι υπάρχουν...

Κατά τ' άλλα καλά κάνει και σου λέει "για το ότι θα τα χάσεις", ακόμη κι αν (όντως) έχεις πει ότι "δεν σε νοιάζει - μικρή η αξία τους". Και μεταξύ μας, δύσκολο να είναι "μικρής αξίας", ακόμη κι αν μιλάμε για "μικρής έκτασης" τεμάχια. Άρα ΝΑ ΠΑΣ από το κτηματολόγιο, κάποια στιγμή, και να δεις τί μπορείς να κάνεις με αυτά. Ας σου πούνε, κι ας μην κάνεις τίποτε. Και φυσικά να βρεις/να μιλήσεις και με κάποιον μηχανικό (ιδανικά "γνωστό σου", έστω και από σπόντα, κι ας καν δεν είναι στην περιοχή), να σου εξηγήσει "τί θα σου κοστίσουν όλα αυτά", κι αν όντως δεν θα έχουν "επαρκή αξία" τα συγκεκριμένα τεμάχια. Βέβαια κάτι νομίζω είπες ότι είναι και σε συιδιοκτησία με άλλους, οπότε αν ΟΝΤΩΣ είναι έτσι, και δεν ενδιαφέρονται γενικά αυτοί για το οτιδήποτε, πράγματι "δεν αξίζει τον κόπο" να το ψάξεις,...

Τώρα όσο αφορά τα πρόστιμα που σε απασχολούν, αν κατάλαβες, είναι ΟΛΟΙ σε μια άγνοια για τό τί ακριβώς θα κάνουν "από το κράτος", και, κυρίως, ΠΩΣ. Δυστυχώς στην πράξη θα φανεί, ποιος θα φάει τί και πόσα και πότε κι από πού. Κι αν ακόμη σου τύχει τελικά κάτι τέτοιο, θα πρέπει να το κοιτάξεις με δικηγόρο για το αν θα τα γλυτώσεις κτλ. Καταλαβαίνω ότι "στα καλά καθούμενα" δεν σου είναι ό,τι καλύτερο ν' αρχίσεις να τρέχεις για να βγάλεις άκρη με κάτι που θα σου κοστίσει και σε κόπο και πιθανώς και σε χρήμα, αλλά τουλάχιστον καν' το σε μια προσπάθεια να ξεκαθαρίσεις ότι "δεν τα θέλεις" και με νομικές διαδικασίες να φύγουν από πάνω σου (απ' τη μάνα σου).

Κι ακόμη πρακτικότερα, δεν ξέρω αν έχεις καταλάβει ότι αν έστω τα 2 ακίνητα που λες, ΔΕΝ είναι εντός σχεδίου  (ή έστω πολύ κοντά = στα 100 μέτρα από ΣΠΙΤΙΑ), άρα ΔΕΝ είναι "οικόπεδα", αλλά "αγροτεμάχια", τότε δεν έχεις ούτε υποχρέωση καν καθαρισμού, και φυσικά ούτε υποχρέωση δήλωσης. Με άλλα λόγια, αν μιλάμε για "ξεροχώραφα" στην "άκρη του πουθενά", τζάμπα έχεις αγχωθεί. Από την άλλη πάλι, αν είναι ΕΝΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ, τότε η "αξία" τους είναι κατά πάσα πιθανότητα πολύ μεγαλύτερη από όσο νομίζεις (συνολικά, όταν λες για 4). Αρκεί βέβαια πέρα από την όλη χαρτούρα που πρέπει να γίνει σωστά (κτηματολόγια, "δικαστήρια", μηχανικοί κτλκτλ) να βρεθεί και στην πράξη ενδιαφερόμενος να αγοράσει για να ΧΤΙΣΕΙ (κι όχι για να φυτέψει....), ώστε όντως να μιλάμε για γη που θα "καλοπληρωθεί" (το ποιος θα θελήσει να χτίσει "εκεί", δεν το ξέρεις. Μπορεί και Κινέζος να είναι....Εξαρτάται από την περιοχή που βρίσκεται η γη κτλκτλ).

Τέλος, υπάρχει και αυτή η οπτική: κάποια μέρα, η μάνα θα φύγει. Κι ακόμη και πρόστιμο να έχει φάει για αυτά (και δεν ασχοληθεί ποτέ να το πληρώσει), εσένα σου αρκεί να αποποιηθείς το συγκεκριμένο κληροδότημα όταν θα έρθει εκείνη η ώρα....Σε κάθε περίπτωση, δεν λέει ν' αφήνετε να χρονίζουν πράγματα, όπως πχ το κτηματολόγιο, ή/και τα κληρονικά σας (κι εννοώ διαθήκες κτλ). Ό,τι είναι να κάνετε, κάντε το "σύντομα" (από 'δω και πέρα).

Σε ευχαριστώ για τις συμβουλές. Την δήλωση καθαρισμού δεν την έκανα τελικά τώρα θα δείξει.

Αλλά σίγουρα είναι υπόχρεη η μανα μου να την κάνει γιατι λέει στο Ε9 εντός οικισμού στα 3 από αυτά. Αυτό ειναι το Ε9. Ενα από αυτα έγινε δασική έκταση δεν ξέρω ποιο.  Οπότε ειναι 4 και όχι 5.

Θα ήθελα αν γνώριζει καποιος από εδώ  να μου πει τι αξια έχουν περίπου και αν αξίζει τον κόπο να κάνω το κτηματολόγιο. Κάποια από αυτά δεν ανήκουν μονο στην μητέρα μου. Αλλά δεν ξέρω γιατι στην δήλωση λεει οτι εχει το 100. Ίσως δηλώνει μονο τα τμ που της αντιστοιχούν;  Έχει βρεθεί ένας που θέλει να της δώσει 2 χιλιαδες ευρω για ένα από αυτα. 

Επεξ/σία από artist1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, artist1 είπε

Σε ευχαριστώ για τις συμβουλές. Την δήλωση καθαρισμού δεν την έκανα τελικά τώρα θα δείξει.

Αλλά σίγουρα είναι υπόχρεη η μανα μου να την κάνει γιατι λέει στο Ε9 εντός οικισμού στα 3 από αυτά. Αυτό ειναι το Ε9. Ενα από αυτα έγινε δασική έκταση δεν ξέρω ποιο.  Οπότε ειναι 4 και όχι 5.

Θα ήθελα αν γνώριζει καποιος από εδώ  να μου πει τι αξια έχουν περίπου και αν αξίζει τον κόπο να κάνω το κτηματολόγιο. Κάποια από αυτά δεν ανήκουν μονο στην μητέρα μου. Αλλά δεν ξέρω γιατι στην δήλωση λεει οτι εχει το 100. Ίσως δηλώνει μονο τα τμ που της αντιστοιχούν;  Έχει βρεθεί ένας που θέλει να της δώσει 2 χιλιαδες ευρω για ένα από αυτα. 

Καλημέρα ,

Χωρίς παρεξήγηση και φιλικά θα στο γράψω αυτό , η δήλωση στο Ε9 είναι προσωπικά δεδομένα και δεν είναι σωστό να τα διαμοιράζεις έτσι καλή την πίστη  σε ένα φόρουμ . 

Από εκεί και πέρα 3 πράγματα για να σε βοηθήσω :

1. Ότι δηλώνεται εκεί δεν αντικατοπτρίζει απαραίτητα τι ισχύει βάσει των τίτλων ιδιοκτησίας. Αυτό είναι ευθύνη του ατόμου που τα δηλώνει γιατί δεν υπάρχει προς το παρόν καμία ουσιαστική διασύνδεση με το κτηματολογιο και τους τίτλους ιδιοκτησίας. Με άλλα λόγια , αμα γνωρίζεις ότι σε κάποιο/α από τα δικαιώματα , η μητέρα σου δεν είναι στο 100% δικαιούχος θα πρέπει να πας σε συμβολαιογράφο και να δείτε τα συμβόλαια. Με βάση αυτά θα πρέπει να κάνεις διορθωτικη.

2. Εάν το οικόπεδο/χωράφι έχει δηλωθεί εν μερει ως δασικό στους δασικούς χάρτες  θα πρέπει να κάνεις ένταση και να το διεκδικήσεις βάση των τίτλων ιδιοκτησίας και της χρήσης που είχε . Εάν πχ είναι καλλιέργεια κλπ 

3. Η αξία των οικοπέδων και των χωραφιών είναι κάτι σχετικό. Όπως πολύ σωστά σου έγραψε και ένας φίλος πιο πάνω , δεν μπορείς ποτέ να ξέρεις ποιος θέλει να αγοράσει και πότε . 

Πρώτα τακτοποίησε τα άμεσα και μετά σκέψου τι θα τα κάνεις .Γιατί εάν δεν το κάνεις , δεν θα μπορείς ούτε να τα εκμεταλλευτείς ούτε να τα πουλήσεις.blockquote widget

Επεξ/σία από adonisGER
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, adonisGER είπε

Καλημέρα ,

Χωρίς παρεξήγηση και φιλικά θα στο γράψω αυτό , η δήλωση στο Ε9 είναι προσωπικά δεδομένα και δεν είναι σωστό να τα διαμοιράζεις έτσι καλή την πίστη  σε ένα φόρουμ . 

Από εκεί και πέρα 3 πράγματα για να σε βοηθήσω :

1. Ότι δηλώνεται εκεί δεν αντικατοπτρίζει απαραίτητα τι ισχύει βάσει των τίτλων ιδιοκτησίας. Αυτό είναι ευθύνη του ατόμου που τα δηλώνει γιατί δεν υπάρχει προς το παρόν καμία ουσιαστική διασύνδεση με το κτηματολογιο και τους τίτλους ιδιοκτησίας. Με άλλα λόγια , αμα γνωρίζεις ότι σε κάποιο/α από τα δικαιώματα , η μητέρα σου δεν είναι στο 100% δικαιούχος θα πρέπει να πας σε συμβολαιογράφο και να δείτε τα συμβόλαια. Με βάση αυτά θα πρέπει να κάνεις διορθωτικη.

2. Εάν το οικόπεδο/χωράφι έχει δηλωθεί εν μερει ως δασικό στους δασικούς χάρτες  θα πρέπει να κάνεις ένταση και να το διεκδικήσεις βάση των τίτλων ιδιοκτησίας και της χρήσης που είχε . Εάν πχ είναι καλλιέργεια κλπ 

3. Η αξία των οικοπέδων και των χωραφιών είναι κάτι σχετικό. Όπως πολύ σωστά σου έγραψε και ένας φίλος πιο πάνω , δεν μπορείς ποτέ να ξέρεις ποιος θέλει να αγοράσει και πότε . 

Πρώτα τακτοποίησε τα άμεσα και μετά σκέψου τι θα τα κάνεις .Γιατί εάν δεν το κάνεις , δεν θα μπορείς ούτε να τα εκμεταλλευτείς ούτε να τα πουλήσεις.

Δεν γράφει δρόμους και οδούς για αυτο το ανέβασα. Ποιος μπορεί να ξερει που ακριβώς ειναι; Ούτε φαίνεται το ΑΦΜ. Υπάρχει θέμα δηλαδη που τα ανέβασα.

Κατα τα άλλα σε ευχαριστω για τις συμβουλες.

Εκανα edit να σβησω την φωτο αλλα φαινεται ακομα απο το δικο σου μήνυμα γιατι με εκανες παραθεση.

Επεξ/σία από artist1
Δημοσ.
35 λεπτά πριν, artist1 είπε

Δεν γράφει δρόμους και οδούς για αυτο το ανέβασα. Ποιος μπορεί να ξερει που ακριβώς ειναι; Ούτε φαίνεται το ΑΦΜ. Υπάρχει θέμα δηλαδη που τα ανέβασα.

Κατα τα άλλα σε ευχαριστω για τις συμβουλες.

Εκανα edit να σβησω την φωτο αλλα φαινεται ακομα απο το δικο σου μήνυμα γιατι με εκανες παραθεση.

Το διέγραψα από την παράθεση . Γενικά ποτέ δεν ξέρεις , θέλει πολύ προσοχή . Να σαι καλά 

• Like 1
Δημοσ.

Για όποιον έχει αντίστοιχη περίπτωση μη-πρόσβασης για καθαρισμό, σε ερώτηση που είχα κάνει στην πλατφόρμα πριν από 1 μήνα περίπου μου απάντησαν χθες το απόγευμα το παρακάτω:

Καλησπέρα σας,

Στην περίπτωση που δεν υπάρχει δυνατότητα προσέγγισης του οικοπέδου που χρήζει καθαρισμού λόγω ανωτέρας βίας (φυσικές καταστροφές κλπ. ) τότε θα πρέπει να απευθυνθείτε στον οικείο Δήμο προς έκδοση βεβαίωσης μη προσβασιμότητας στο σημείο ενδιαφέροντος προς αποφυγή επιβολής προστίμου κατόπιν πιθανού ελέγχου.

--

Με εκτίμηση,

Η ομάδα υποστήριξης της ηλεκτρονικής

πλατφόρμας του Μητρώου τήρησης μέτρων Προληπτικής Πυροπροστασίας

• Like 2
Δημοσ.
10 ώρες πριν, Abecedar είπε

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γραφτεί, μόλις έληξε η διορία και της τελευταίας παράτασης για της δηλώσεις καθαρισμών των οικοπέδων και πραγματικά βρε παιδιά από που να το πιάσεις και που να το αφήσεις... όλα ένα μπάχαλο μέχρι και ο τίλος της πλατφόρμας.

Αυτός είναι και ο λόγος που αποκλείεται να εφαρμοστεί το πρόστιμο. Εδώ θα είμαστε και θα το δούμε. 

• Like 1
Δημοσ.

Δήλωσα ένα αγροτεμάχιο το οποίο έχει χώμα μόνο. Οπότε εβαλα σε ολα όχι/δεν απαιτείται. Μου βγάζει μήνυμα κατάσταση: Σε αναμονή ελέγχου. Θα το ελέγξουν πρώτα και μετά θα αλλάξει κατάσταση;

Δημοσ.
6 ώρες πριν, artist1 είπε

Μην το δένεις κόμπο, το τί αναφέρεται στο Ε9. Μπορεί πχ εκεί να έχεις δηλώσει κάτι "υπέρ σου" (πχ μέγεθος τεμαχίου="δικαίωμα" το λένε, βάσει συμβολαίων που έχεις), και μετά από διασταυρώσεις να διαπιστωθεί ότι θεωρείται μικρότερο κτλκτλ. Κατά τ' άλλα ό,τι ήταν να γίνει, θα γίνει, μιας και έληξε η προθεσμία "δηλώσεων". Αν αντιμετωπίσεις θέματα στην πορεία, προσπάθα να θυμηθείς να το αναφέρεις και εδώ για να έχουν "στοιχεία" και όσοι μπάινουν εδώ.

Όσο περί αξιών και κτηματολογίου, σε γενικές γραμμές ένας μηχανικός της ευρύτερης περιοχής, και δη κάποιος που ασχολείται και με μεσιτική ιδιότητα (λογικά οι περισσότεροι), θα ξέρει να σου πει, έστω στο περίπου. Βέβαια θα πρέπει και αυτός να ξέρει που ακριβώς βρίσκονται τα δικαιώματα (=οικόπεδα) αυτά, οριοθετημένα από χάρτη και φυσικά να αντιστοιχούν και οι όποιοι τίτλοι ιδικτησίας διαθέτεις. Σε αυτές τις περιπτώσεις σημασία έχει η "μαρτυρία" ντόπιων της περιοχής, οι οποίοι σε γενικές γραμμές πάντα γνωρίζουν ποιο και τί και ποιας έκτασης ανήκει σε ποιον. Που γενικά σημαίνει ότι από μακρυά είναι κομμάτι δύσκολο να γίνει δουλεια και χρειάζεται η φυσική παρουσία σας στο μέρος (να μιλήσετε με ανθρώπους, να τα δείτε με τα μάτια σας - ακόμη και την "κατάσταση" στην οποία έχουν περιέλθει μετά από χρόνια τα οικόπεδα κτλκτλ). Σίγουρα ούτε εύκολο θα είναι και ούτε εντελώς ανέξοδο, αλλά πρέπει να τα πιάσεις ένα-ένα με τη σειρά τα πράγματα, και ο ένας ειδικός θα σε κατευθύνει προς τον άλλον όταν χρειάζεται (μηχανικός, συμβολαιογράφος, δικηγόρος, κτηματολόγιο, δήμος κτλ). Σε κάθε περίπτωση, το να τα αφήνετε έτσι, στις μέρες που ζούμε, επειδή "είναι μπερδεμένα", μπορεί κάποια στιγμή να το πληρώσετε (καλή ώρα με την φετινή ιστορία των προστίμων). Άρα κοιτάξτε να ξεκαθαρίσετε σιγά-σιγά την κατάσταση, είτε πρόκειται να τα κρατήσετε, είτε να τα πουλήσετε, είτε να τα αποποιηθείτε (καθώς η ιδιοκτησία εκτός από "συμφέρον" συνεπάγεται και υποχρεώσεις). Παλιότερα τα πράγματα ήταν πολύ πιο χύμα, αλλά όπως θα έχεις καταλάβει όλο και σφίγγουν και όλο και οριοθετούνται "υπό το γράμμα του νόμου". Η παλιότερη λογική του "έχω χαρτιά, τί θα μου κάνουν", πλέον είναι έωλη.

Το να το ψάξεις, ακόμη και για εκ των υστέρων κτηματολόγιο (με ό,τι κόστος περιλαμβάνει αυτό), δε σημαίνει ότι πρέπει και να προχωρήσεις εάν θεωρήσεις ότι δεν συμφέρει. 

Τα 2Κ που είπες ότι σας πρότεινε κάποιος ντόπιος για αγορά, ακούγονται μεν πολύ λίγα γενικώς, ειδικά αν μιλάμε για κάτι εντός σχεδίου (ούτε καν για εμβαδόν δεν ξέρω βέβαια και προφανώς ούτε περιοχή), αλλά αφ' ενός είναι καλό σημείο να πάρεις πληροφορίες για την θέση του συγκεκριμένου τεμαχίου (επικοινωνήστε μαζί του και ρωτήστε τον να υποδείξει είτε σε εσάς είτε σε κάποιον μηχανικο που θα στείλεις για αυτοψία, για να δείτε μετά αν όντως αντιστοιχεί αυτό που θα σας πει με τα "χαρτιά" σας), και γενικά θα το πάτε βλέποντας και κάνοντας. Καταλαβαίνω ότι στις μέρες μας δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια ούτε καν για μετακινήσεις, αλλά θα πρέπει να το πάρετε "ζεστά", κι ό,τι καταφέρετε να κάνετε/όποτε το κάνετε....Γενικά ξεκίνα πρώτα με τηλέφωνα και όπου χρειαστεί, φυσική παρουσία....

44 λεπτά πριν, IoannisSM είπε

Δήλωσα ένα αγροτεμάχιο το οποίο έχει χώμα μόνο. Οπότε εβαλα σε ολα όχι/δεν απαιτείται. Μου βγάζει μήνυμα κατάσταση: Σε αναμονή ελέγχου. Θα το ελέγξουν πρώτα και μετά θα αλλάξει κατάσταση;

Ένας θεός ξέρει. Μπορεί να μείνει μονίμως έτσι (σα δαμόκλειος σπάθη για 'σένα....) - μπορεί και να το "ελέγξουν" όπως λες.....Κανένας δεν ξέρει για να σου απαντήσει υπεύθυνα, είτε ιδιώτης, είτε κρατικός λειτουργός, για το πώς θα τσουλήσει το πράμμα και πώς ακριβώς θα το διαχειριστούν. Μόνο "λογικές υποθέσεις" μπορούν να γίνουν (και τελικά να μην έχει,,,σχέση με την "λογική" αυτό που θα εφαρμόσουν...Άσε κατά πάσα πιθανότητα σε κάθε δήμο ο καθένας θα κάνει ό,τι του καπνίσει...).

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, IoannisSM είπε

Τα αγροτεμάχια δε τα δηλώνουμε, άλλαξε κάτι και δε το πρόσεξα?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, nikos032 είπε

Τα αγροτεμάχια δε τα δηλώνουμε, άλλαξε κάτι και δε το πρόσεξα?

Είναι στα 100 μέτρα από το σχέδιο πόλης. Αναφέρει βέβαια κατόπιν ενημέρωσης της αρμόδιας δασικής υπηρεσίας.

Επεξ/σία από IoannisSM
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...