Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είμαι σε στάδιο αποδοχής κληρονομιάς απο διαθήκη (δεν έχει ολοκληρωθεί). Οταν εισάγω ΚΑΕΚ μου γράφει δεν είμαι ιδιοκτήτης. Στην περιοχή λειτουργεί κανονικά το Κτηματολόγιο.

Έχετε καμία ιδέα τι γίνεται σε τέτοια περίπτωση;

• Απαντ. 737
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
5 ώρες πριν, theopan είπε

Αυτό που θα εξελιχθεί σε "τραγωδία" στην Ελλάδα, είναι ότι επί 30 σχεδόν χρόνια δεν κατάφερε το "κράτος" να πείσει τον κόσμο ότι το Κτηματολόγιο είναι πάρα πολύ σοβαρή υπόθεση. Να του "επικοινωνήσει" ότι η κήρυξη μιας περιοχής σε κατάσταση κτηματογράφησης σημαίνει -κυριολεκτικά- ότι αφαιρείται η ιδιοκτησία από όλους έχουν/δεν έχουν συμβόλαια, έχουν/δεν έχουν δηλωμένα διάφορα στα Ε9. Ότι ανακατεύεται η τράπουλα κατά κάποιον τρόπο, τα πάντα τίθενται υπό αίρεση και οι πάντες ανακτούν την ακίνητη περιουσία τους εφόσον προκριθούν τα δικαιώματά τους και ολοκληρωθεί η κτηματογράφηση. Δεν είναι κάτι προαιρετικό το να "κάνεις κτηματολόγιο". Το πρόβλημά σου αυτή τη στιγμή είναι ότι ουσιαστικά ΔΕΝ έχεις ακίνητα εφόσον δεν τα δήλωσες. Τι δήλωση καθαρισμού να κάνεις και τι σημαίνει "να είσαι σίγουρη" για κάτι που ΔΕΝ ΄κατέχεις;

Κι επειδή το παρατήρησα τώρα αυτό το κομμάτι της περίπτωσής σου, πως ακριβώς σκέφτεσαι ότι μπορούν να σε βρουν και να σε ταυτοποιήσουν ως ιδιοκτήτρια για να σου επιβάλλουν το όποιο πρόστιμο; Αφού δεν ξέρεις ούτε καν εσύ η ίδια που βρίσκονται τα ακίνητα που -θεωρητικά- κατέχεις; Και τι σκέφτεσαι ότι πρέπει να κάνεις, να πας να υποβάλλεις -ψευδή προφανώς- υπεύθυνη δήλωση ότι ...καθάρισες κάποια γήπεδα τα οποία δεν ξέρεις ούτε καν που πέφτουν;

Τι ψευδή δήλωση λες αφού τα 2 έχουν καθαριστεί! Επίσης χέστηκα αν ΄χάσω τα χωράφια ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΞΙΑ. Αυτό δεν έχεις καταλαβει. Αλλα τα πρόστιμα αν μπουν θα βγω και φεσωμένη και από πάνω.

Ε ας μου βάλουν πρόστιμο δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο. Ασε που από οτι διαβαζω εδω μεσα και να χα κανει κτηματολόγιο δεν μπορεις να βρεις το ακινητο με τον αριθμο κτηματολογιου αρα ΠΑΛΙ δεν θα μπορουσα να τα δηλώσω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, artist1 είπε

Τι ψευδή δήλωση λες αφού τα 2 έχουν καθαριστεί! Επίσης χέστηκα αν ΄χάσω τα χωράφια ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΞΙΑ. Αυτό δεν έχεις καταλαβει. Αλλα τα πρόστιμα αν μπουν θα βγω και φεσωμένη και από πάνω.

Ε ας μου βάλουν πρόστιμο δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο. Ασε που από οτι διαβαζω εδω μεσα και να χα κανει κτηματολόγιο δεν μπορεις να βρεις το ακινητο με τον αριθμο κτηματολογιου αρα ΠΑΛΙ δεν θα μπορουσα να τα δηλώσω.

Δηλωνετε με συντεταγμενες. Εγω εχω ΚΑΕΚ ειναι περασμενο στο κτηματολογιο τα εχω κανει ολα και παλι λεει δεν εγινε οριστικοποιηση του ΚΑΕΚ στο κτηματολογιο. Τα ζωα μου αργα οπως παντα σε αυτη τη χωρα εχει ποσα χρονια καναμε κτηματολογιο και φαινεται το οικοπεδο αλλα ειπαμε. Τελικα εψαξα στο χαρτη με εβγαλε 6 7 συντεταγμενες ολες απο το οικοπεδο. Εβαλα τις πρωτες Χ/Υ στη δηλωση και τελος. Εμας εδω ολα τα οικοπεδα του δημου εχουν 2 μετρα ξερο χορτο πραγματικα δεν τους ενδιαφερει τιποτα απολυτως εχουν να καθαριστουν πολλα χρονια ολοι οι δρομοι προς τα χωραφια δεν περπατιουνται πηγαινουμε με 5χλμ γιατι τα 2 γκρειντερ καθονται εδω και ποσα χρονια να τα βλεπουμε και βαριουνται να πανε να κανουν τους δρομους που εχει βγει ολη η πετρα στον αερα. 

Το εχω ξανα πει ζουμε ενα τρελο σουρεαλισμο καθημερινα η παραλογια και η καταντια ειναι το μονο πραγμα που μπορεις να χαρακτηρισεις αυτη τη χωρα. 

Επεξ/σία από Arkin
  • Like 3
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, Arkin είπε

Δηλωνετε με συντεταγμενες. Εγω εχω ΚΑΕΚ ειναι περασμενο στο κτηματολογιο τα εχω κανει ολα και παλι λεει δεν εγινε οριστικοποιηση του ΚΑΕΚ στο κτηματολογιο. Τα ζωα μου αργα οπως παντα σε αυτη τη χωρα εχει ποσα χρονια καναμε κτηματολογιο και φαινεται το οικοπεδο αλλα ειπαμε. Τελικα εψαξα στο χαρτη με εβγαλε 6 7 συντεταγμενες ολες απο το οικοπεδο. Εβαλα τις πρωτες Χ/Υ στη δηλωση και τελος. Εμας εδω ολα τα οικοπεδα του δημου εχουν 2 μετρα ξερο χορτο πραγματικα δεν τους ενδιαφερει τιποτα απολυτως εχουν να καθαριστουν πολλα χρονια ολοι οι δρομοι προς τα χωραφια δεν περπατιουνται πηγαινουμε με 5χλμ γιατι τα 2 γκρειντερ καθονται εδω και ποσα χρονια να τα βλεπουμε και βαριουνται να πανε να κανουν τους δρομους που εχει βγει ολη η πετρα στον αερα. 

Το εχω ξανα πει ζουμε ενα τρελο σουρεαλισμο καθημερινα η παραλογια και η καταντια ειναι το μονο πραγμα που μπορεις να χαρακτηρισεις αυτη τη χωρα. 

Αν δηλώσω λάθος συντεταγμένες ;τι γινεται;

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, artist1 είπε

Αν δηλώσω λάθος συντεταγμένες ;τι γινεται;

Γιατι να δηλωσεις λαθος? Να δηλωσεις απο αλλο οικοπεδο? Δεν εχει νοημα να το κανει καποιος αυτο. 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Arkin είπε

Γιατι να δηλωσεις λαθος? Να δηλωσεις απο αλλο οικοπεδο? Δεν εχει νοημα να το κανει καποιος αυτο. 

επειδη δεν ειμαι σιγουρη ποιο ειναι το δικο μας δεν εχω παει ποτε

Δημοσ.
Μόλις τώρα, artist1 είπε

επειδη δεν ειμαι σιγουρη ποιο ειναι το δικο μας δεν εχω παει ποτε

Δεν γνωριζεις δηλαδη που βρισκεται περιπου? Αν μπεις κτηματολογιο το βρισκεις με το ΚΑΕΚ του οικοπεδου? 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Arkin είπε

Δεν γνωριζεις δηλαδη που βρισκεται περιπου? Αν μπεις κτηματολογιο το βρισκεις με το ΚΑΕΚ του οικοπεδου? 

Δεν κάναμε κτηματολόγιο δυστυχως...μονο κατι τοπογραφικά έχω. Αν αναγνωρίσω το σχημα μονο απο το google...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, sb01053 είπε

Είμαι σε στάδιο αποδοχής κληρονομιάς απο διαθήκη (δεν έχει ολοκληρωθεί). Οταν εισάγω ΚΑΕΚ μου γράφει δεν είμαι ιδιοκτήτης. Στην περιοχή λειτουργεί κανονικά το Κτηματολόγιο.

Έχετε καμία ιδέα τι γίνεται σε τέτοια περίπτωση;

Αν το πας μέσω συντεταγμένων για να υπερπηδήσεις το πρόβλημα, δεν θα είσαι απόλυτα νόμιμος;

Ακόμα και αν είχες συμβόλαιο αποδοχής κληρονομιάς, το πιστοποιητικό από το κτηματολόγιο μου είπαν το δίνουν περίπου σε πολλούς μήνες από την πράξη καταχώρησης!

Επεξ/σία από Krusty
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, artist1 είπε

Δεν κάναμε κτηματολόγιο δυστυχως...μονο κατι τοπογραφικά έχω. Αν αναγνωρίσω το σχημα μονο απο το google...

Μονο αν το γνωριζεις που βρισκεται να βαλεις συντεταγμενες απο τοπογραφικο. Αλλιως μην βαλεις τιποτα και γινεται κανα μπερδεμα με αλλο οικοπεδο.

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Arkin είπε

Μονο αν το γνωριζεις που βρισκεται να βαλεις συντεταγμενες απο τοπογραφικο. Αλλιως μην βαλεις τιποτα και γινεται κανα μπερδεμα με αλλο οικοπεδο.

μπορω να δηλωσω οτι καθαρίστηκαν χωρις να βάλω συντεταγμένες δηλαδη;

Δημοσ.
Μόλις τώρα, artist1 είπε

μπορω να δηλωσω οτι καθαρίστηκαν χωρις να βάλω συντεταγμένες δηλαδη;

Δεν γινεται αυτο οχι γιατι δεν θα γνωριζει η δηλωση για πιο οικοπεδο γινεται. Οποτε η θα κανεις δηλωση μονο αν ξερεις συντεταγμενες απο 2 σημεια η δεν θα κανεις καθολου δεν γινεται κατι αλλο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 λεπτό πριν, Arkin είπε

Δεν γινεται αυτο οχι γιατι δεν θα γνωριζει η δηλωση για πιο οικοπεδο γινεται. Οποτε η θα κανεις δηλωση μονο αν ξερεις συντεταγμενες απο 2 σημεια η δεν θα κανεις καθολου δεν γινεται κατι αλλο.

Για οικοπεδα που εχουν καθαριστει ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ ΔΗΛΩΣΗ καθαρισμου, τρως πρόστιμο;

Επεξ/σία από artist1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, artist1 είπε

Για οικοπεδα που καθαριστούν ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ ΔΗΛΩΣΗ καθαρισμου τρως πρόστιμο;

Ετσι εχουν γραψει στην εγκυκλιο αλλα μην το δενεις και κομπο οταν ολα τα οικοπεδα του δημου ειναι ακαθαριστα το να βαλουν προστιμο σε καθαρισμενα ιδιωτικα τα οποια ειναι καθαρισμενα σηκωνει μηνυση. 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@artist1 Μέχρι στιγμής μόνο ένας συμφορουμίτης μίλησε για πρόστιμο μετά από αυτοψία. Δεν είχε κάνει αίτηση, γιατί το οικόπεδο είχε απαλλοτριωθεί για πράσινο από τον ίδιο τον Δήμο.

Αν πας με το τοπογραφικό σε κανέναν φίλο σου μηχανικό, πολύ πιθανόν να βγάλει άκρη. Αν είναι και τοπογράφος ακόμα καλύτερα.

Αν είναι αγνώστου στο κτηματολόγιο, όλα είναι μάταια. Αν ήταν εξ αδιαθέτου τότε τα κληρονόμησαν απ' τον παππού τα χωράφια όλοι οι πρώτης τάξεως συγγενείς του. Μπορεί να μην έχετε κάνει αποδοχή κληρονομιάς βέβαια. Ούτε αποποίηση....

Επεξ/σία από Krusty
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...