Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις 29/6/2024 στις 7:24 ΠΜ, dtk-386 είπε

αν βάλεις σε όλα ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ δεν σου βγάζει αναμονή ελέγχου.

έκανα στον πατέρα μου και μου βγήκε χωρίς αναμονή ελέγχου.

Εβαλα σε ολα  ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ και μου έβγαλε αναμονή ελέγχου.

• Απαντ. 737
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
56 minutes ago, ougxar said:

Δεν γίνεται ακύρωση λογικά,μλκιες

38 minutes ago, nzeppos said:

Όχι δεν θυμάμαι κι εγώ να υπάρχει επιλογή για ακύρωση, αλλά πειράζει αν δηλωθεί κάτι που δεν θα έπρεπε να δηλωθεί; Δεν νομίζω να ασχοληθούν με τέτοιες περιπτώσεις. 

Ναι, λογικά όχι, απλά αγχώθηκε η κοπέλα ότι θα δουν ψευδή δήλωση 

Δημοσ.
8 ώρες πριν, ribo7 είπε

Φαίνεται κάπου σε ποιά φάση είναι? Στο ktimanet.gr που να κοιτάξω αν φαίνεται η φάση?

Ευχαριστώ

Δεν θα το δεις στο ktimanet ,θα το δεις στα mail που θα σου έχει στείλει το εκάστοτε κτηματολόγιο γραφείο. Μέσα στο mail θα σου γράφει αν θα θες να κάνεις ένσταση ή ότι είσαι σε φάση προ-αναρτησης με τελικά αποτελέσματα.

8 ώρες πριν, theopan είπε

ακόμα κι εγώ που έχω -μάλλον άμεση σχέση κιόλας- δεν ρισκάρω και λέω σε όποιον με ρώτησε είτε "μην κάνεις απολύτως τίποτα" όσον αφορά στη δήλωση (γιατί οι συνέπειες -τυπικά- είναι βαριές πολύ βαρύτερες από το θεωρητικό "1000άρικο") ή "κάνε ό,τι καταλαβαίνεις".

Και πάλι αυτή η προσέγγιση ,δεν βοηθάει κανέναν,ισα-ισα ωθεί τον κόσμο να πράξει αυθαίρετα.

Προσπαθεί ο καθένας,να παραθέσει κάτι που έχει ακούσει, μήπως βοηθηθεί κάποιος να ξεκινήσει να ψάξει από καπου

Ξεκινάει κάποιος από το δασαρχείο,για το τι ορίζει δασική έκταση (γιατί ακόμα και οι "μπαλες" οικισμού 800μ,μπορεί να είναι δασικες),μετά το δήμο και πάει λέγοντας.

• Like 2
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Rattlehead είπε

Ξεκινάει κάποιος από το δασαρχείο,για το τι ορίζει δασική έκταση (γιατί ακόμα και οι "μπαλες" οικισμού 800μ,μπορεί να είναι δασικες),μετά το δήμο και πάει λέγοντας.

Ναι για το τελευταίο που λες , ακόμα και ξεροχορτα μπορεί να έχουν δηλωθεί ως "δασικά" στους δασικούς χάρτες.

Θέλει ψάξιμο ειδικά για τον άλλο  κανονισμό με τα μέτρα πυρασφάλειας και τις υποχρεωτικές εκθέσεις για κτίσματα που συνορεύουν με "δάση". Λένε ότι από του χρόνου θα πρέπει να εφαρμοστούν και τα μέτρα της έκθεσης . Τρεχα γύρευε δηλαδή .

Δημοσ.
42 λεπτά πριν, adonisGER είπε

Θέλει ψάξιμο ειδικά για τον άλλο  κανονισμό με τα μέτρα πυρασφάλειας και τις υποχρεωτικές εκθέσεις για κτίσματα που συνορεύουν με "δάση". Λένε ότι από του χρόνου θα πρέπει να εφαρμοστούν και τα μέτρα της έκθεσης . Τρεχα γύρευε δηλαδή .

Γιαυτό πιο πάνω είπα στην φίλο να μην βιαστεί να κάνει κάτι,γιατί αν ζητήσουν από του χρόνου μελέτη μηχανικού για ζώνη με μη εύφλεκτα υλικα(που ζητάνε από τώρα βάση φεκ),θα δώσει κάποιος ένα σκασμό λεφτά.

Ήδη εκμετάλλευονται οι επιτήδειοι και ζητάνε 10 ευρώ την ώρα.

Πρόσεξε όχι με το στρέμμα,με την ώρα.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 2/6/2024 στις 2:46 ΠΜ, bill999r είπε

Η αλήθεια είναι ότι αυτό σκέφτηκα κ εγώ. Μήπως  βάλουμε τα χεράκια μας κ να βγάλουμε τα ματάκια μας; Από την άλλη βέβαια, κάνεις απλά μια δήλωση ότι κ καλά είναι καθαρισμένο κ ξεμπερδευεις... Ποιος θα ελέγξει άλλωστε.

Κ εμένα με καεκ δεν βρίσκει τίποτα. Το χωριό είναι τέρμα Θεού και μέχρι κ ο δεδδηε δεν έχει έρθει ούτε μια φορά να μετρήσει. Απλά πληρώνω συνεχως έναντι.

Μπορείς να δίνεις τις ενδείξεις του μετρητή στον ΔΕΔΔΗΕ στο

https://deddie.gr/el/upiresies/katametrisi/kataxorisi-endeikseon-metriti/

Στις 9/7/2024 στις 10:15 ΜΜ, famas είπε

Το οικόπεδο δεσμεύτηκε με ΦΕΚ από το 1994 ως χώρος πρασίνου. Μετά από 30 χρόνια ούτε αποζημίωση πήραμε, ούτε χώρος πρασίνου έγινε, αν και σε αυτό φταίει η καθυστέρηση στο σχεδιασμό και την έγκριση του ρυμοτομικού σχεδίου του Δήμου.

Σήμερα έστειλε χαρτί ο Δήμος και ζητάει 962€ ως πρόστιμο για μη καθαρισμό οικοπέδου. Η ένσταση έχει προθεσμία 10 ημερών.

Κατ' αρχήν η ίδια η πλατφόρμα δήλωσης καθαρισμού οικοπέδων σου δίνει το δικαίωμα να καταγγείλεις κι εσυ τον Δήμο εκτός και εάν είναι τέλειος.

Αυτό δεν θυμίζει σαν μαφιόζικο χτύπημα; Δηλαδή τώρα πρέπει στην ένσταση εσύ να παραδεχθείς ότι δεν είναι δικό σου το οικόπεδο, ενώ δεν έχεις πάρει αποζημίωση; Κατά τα άλλα, τα οικόπεδα άλλων ιδιοκτητών στον Δήμο είναι καθαρά και βρήκαν εσένα;

Τελικά μύθος ότι δεν θα έπεφτε φέτος κανένα πρόστιμο. Ο @Clytoceyx είχε κάνει ανάλυση εδώ πολύ προτού σκάσει το σκάνδαλο με την δημοτική μαφία της Αττικής, ότι αυτό αποτελεί καλό εργαλείο στα χέρια τον Δήμων να προστιμάρουν κόσμο με ότι αυτό συνεπάγεται...

Στις 2 Ιουνίου ακόμα:

Αν ισχυει οτι τα προστιμα πανε στους ιδιους τους δημους, τοτε πολυ φοβαμαι οτι θα γινει. Και επισης φοβαμαι πολυ περισσοτερο, καποιοι δημοι ειναι κοζα νοστρα. Δεν θα μου φανει περιεργο, να μπουν προστιμα σε ενα οικοπεδακι επειδη επεσαν δυο κλαδακια, ενω αυτο περιτριγυριζεται απο οικοπεδαρες με λαστιχα, παρατημενα αυτοκινητα, ζουγκλες με ξεροχορτα κοκ. Κοζα νοστρα ειναι αυτη.

Επεξ/σία από Krusty
  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Krusty είπε

Φίλε μου πρόκειται για εξοχικό το οποίο είναι κλειστό όλο τον χρόνο. Ζήτημα να πάω 2-3 μέρες τον χρόνο μόνο κ μόνο για εργασίες μίας κ το σπίτι είναι υπό ανακαίνιση εδώ κ αρκετά πλέον χρόνια λόγω έλλειψης ρευστότητας.

Οπότε κάθε μήνα βάζω ένα μικρό ποσό στη ΔΕΗ και κρατάω τον λογαριασμό σταθερό.

• Like 2
Δημοσ.

Εμεις δεν κάναμε κτηματολόγιο και δεν έχω τον αριθμο που ζητάνε....τι κάνω τωρα; (ειχα ανοιξει δικο μου θεμα και τωρα είδα το νήμα)

Στις 10/7/2024 στις 9:57 ΠΜ, mindreader είπε

Λες ε;

Ας ερθουν ομως αυτοι, να αποδειξουν οτι οντως ειμαι υποχρεος και οτι ειμαι ασυνεπης. Κι ας μην εχω ξανακανει δηλωση.

Γιατι δεν εχει και πληρη λογικη, τι ψαχνουμε τωρα θα πεις-λογικη στους παραλογους,

αν ειναι οπως το λες εσυ, σαν να τους λεμε 'ειμαι υποχρεος', του χρονου τους 'λεω' - θα παρετε απο εμενα ενα $^&%$, και αυτοι θα επιστρεψουν να πουν 'μα, περυσι μας δηλωσες οτι εισαι υποχρεος'. Μα ουτε οι ιδιοι δεν ξερουν. Θα μας ελεγχουν, συμφωνα με τις οποιες δηλωσεις μας; Μα ειναι βεβαια οτι πανω απο τις μισες δηλωσεις, ειναι λαθος, δεν επρεπε καν να γινουν. Και θα εγκαλουν τον κοσμο, κατα δηλωση τους;

Ειμαι σιγουρος οτι τροφιμοι δρομοκαϊτιου σχεδιασαν αυτο το ακατανομαστο πραγμα.

Ζητάνε τωρα απο ηλικιωμένους ανθρώπους να ξέρουν από αυτά τα πράγματα. Εγώ δεν εχω παει ποτε στο χωριο ΔΕΝ ΞΕΡΩ που βρίσκονται τα χωράφια δεν εχω καν ιδεα. Δεν μπορώ να τους βοηθήσω. 

Δημοσ.

@artist1

Εννοείς αρνηθήκατε την κατάθεση αίτησης στο κτηματολόγιο ή όλος ο Δήμος ακόμα δεν πέρασε κτηματολόγιο;

Στην πρώτη περίπτωση θα έχετε θέμα αναγνώρισης ιδιοκτησίας σε αρκετά χρόνια.

Τα χωράφια γενικά δεν χρειάζονται καθαρισμό εκτός από μερικές εξαιρέσεις. Δες τις πρώτες τρεις σελίδες αυτού του θέματος.

Δημοσ.
13 ώρες πριν, Krusty είπε

https://deddie.gr/el/upiresies/katametrisi/kataxorisi-endeikseon-metriti/

Κατ' αρχήν η ίδια η πλατφόρμα δήλωσης καθαρισμού οικοπέδων σου δίνει το δικαίωμα να καταγγείλεις κι εσυ τον Δήμο εκτός και εάν είναι τέλειος.

Αυτό δεν θυμίζει σαν μαφιόζικο χτύπημα; Δηλαδή τώρα πρέπει στην ένσταση εσύ να παραδεχθείς ότι δεν είναι δικό σου το οικόπεδο, ενώ δεν έχεις πάρει αποζημίωση; Κατά τα άλλα, τα οικόπεδα άλλων ιδιοκτητών στον Δήμο είναι καθαρά και βρήκαν εσένα;

Τελικά μύθος ότι δεν θα έπεφτε φέτος κανένα πρόστιμο. Ο @Clytoceyx είχε κάνει ανάλυση εδώ πολύ προτού σκάσει το σκάνδαλο με την δημοτική μαφία της Αττικής, ότι αυτό αποτελεί καλό εργαλείο στα χέρια τον Δήμων να προστιμάρουν κόσμο με ότι αυτό συνεπάγεται...

Στις 2 Ιουνίου ακόμα:

Αν ισχυει οτι τα προστιμα πανε στους ιδιους τους δημους, τοτε πολυ φοβαμαι οτι θα γινει. Και επισης φοβαμαι πολυ περισσοτερο, καποιοι δημοι ειναι κοζα νοστρα. Δεν θα μου φανει περιεργο, να μπουν προστιμα σε ενα οικοπεδακι επειδη επεσαν δυο κλαδακια, ενω αυτο περιτριγυριζεται απο οικοπεδαρες με λαστιχα, παρατημενα αυτοκινητα, ζουγκλες με ξεροχορτα κοκ. Κοζα νοστρα ειναι αυτη.

Ήδη ο δικηγόρος υπέβαλε εντός προθεσμίας τη σχετική ένσταση στον Δήμο, θα ενημερώσω ότι κι αν γίνει...

• Like 2
Δημοσ.

Οποιδήποτε ιδιοκτησία του Δήμου είναι ακαθάριστη, ακόμα και δέντρα με κλωνάρια χαμηλά, είναι παράνομη και κανονικά θα πρέπει να τους κυνηγάνε και τους Δήμους από ανεξάρτητη αρχή.

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 12/7/2024 στις 12:27 ΜΜ, mindreader είπε

Εκανα τη ρημαδοδηλωση φετος. Αλλα λεω απο του χρονου να μην ξανακανω.

Κακώς την έκανες κατά τη γνώμη μου. Δεν υπάρχει γυρισμός τώρα, "αυτοκαρφώθηκες", αποδέχθηκες ότι "υπάγεσαι" στην υποχρέωση (σε κάτι που δεν είναι σαφές) και θα αναμένουν κάθε χρόνο δήλωση. Αν υποθέσουμε ότι δεν θα ανακληθούν πλήρως όλες αυτές οι -ξαναλέω- ανοησίες μέχρι του χρόνου.

Στις 12/7/2024 στις 12:49 ΜΜ, GREGORYMO είπε

Σε αυτό το χρονικό διάστημα που όπως λες ΔΕΝ έχεις κληρονομήσει, αν ο πατέρας σου εισέπραττε κάποιο ενοίκιο, ΕΣΥ συνεχίζεις να το εισπράττεις?

Είναι περίπλοκο και νομικό το θέμα φίλε. Για τη σύνταξη πράξης αποδοχής κληρονομιάς δεν υπάρχει χρονικό περιθώριο. Ταυτόχρονα υπάρχουν κάποιες -υπό συζήτηση και όρους- προθεσμίες για την αποποίηση αυτής, υπάρχει δυνατότητα αποδοχής επ' ωφελεία απογραφής, προκύπτουν και δημοσιεύονται διαθήκες μετά από καιρό που κάποιες φορές αλλάζουν εντελώς την εικόνα κλπ. Υπάρχουν διάφορα ενδεχόμενα φορολόγησης (και επί ποιών δικαιούχων) του εισοδήματος από τα ενοίκια στο υποθετικό σου σενάριο λοιπόν. Σε κάθε περίπτωση δεν ισχύει πάντως αυτό που λέτε ότι "από την επόμενη μέρα του θανάτου είσαι κληρονόμος". "Ποιός" είναι κληρονόμος;

Επεξ/σία από theopan
  • Like 3
Δημοσ.
5 hours ago, theopan said:

Κακώς την έκανες κατά τη γνώμη μου. Δεν υπάρχει γυρισμός τώρα, "αυτοκαρφώθηκες", αποδέχθηκες ότι "υπάγεσαι" στην υποχρέωση (σε κάτι που δεν είναι σαφές) και θα αναμένουν κάθε χρόνο δήλωση. Αν υποθέσουμε ότι δεν θα ανακληθούν πλήρως όλες αυτές οι -ξαναλέω- ανοησίες μέχρι του χρόνου.

Μα υποχρέωση την έχει από πριν κάνει αυτή την δήλωση. Μην κοιτάς που δεν έχει κανέναν περίεργο γείτονα να τον καρφώσει για να πάει ο Δήμος / Πολιτική Προστασία να τον ελέγξει αν εφαρμόζει τον νόμο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 λεπτά πριν, VonLoutsos είπε

Μα υποχρέωση την έχει από πριν κάνει αυτή την δήλωση. Μην κοιτάς που δεν έχει κανέναν περίεργο γείτονα να τον καρφώσει για να πάει ο Δήμος / Πολιτική Προστασία να τον ελέγξει αν εφαρμόζει τον νόμο.

Άλλο θέλει να πει ο φίλος. Ότι οι ίδιοι δεν ξέρουν ποιοι υποχρεούνται να κάνουν υπεύθυνη δήλωση, οπότε όσοι κάνουν μπαίνουν αυτόματα στην βάση τους

Πάντως από ότι διάβασα έχουν ξεπεράσει τις 700 χιλιάδες οι δηλώσεις.

Για να δούμε πως θα πάει όλο αυτό, τελευταία μέρα περιμένω και αμφιταλαντεύομαι να κάνω και για αυτό αλλά και για το κάρφωμα η ενδεχόμενο έλεγχο για κάτι που δεν τους αρέσει . 

Επεξ/σία από adonisGER
  • Like 1
Δημοσ.
9 ώρες πριν, Krusty είπε

@artist1

Εννοείς αρνηθήκατε την κατάθεση αίτησης στο κτηματολόγιο ή όλος ο Δήμος ακόμα δεν πέρασε κτηματολόγιο;

Στην πρώτη περίπτωση θα έχετε θέμα αναγνώρισης ιδιοκτησίας σε αρκετά χρόνια.

Τα χωράφια γενικά δεν χρειάζονται καθαρισμό εκτός από μερικές εξαιρέσεις. Δες τις πρώτες τρεις σελίδες αυτού του θέματος.

Το πρώτο...δεν κάναμε κτηματολόγιο.

Το θέμα όμως ειναι το πρόστιμο τώρα. Πώς θα τα δηλώσω; Αφού δεν ξερω καν που βρίσκονται ακριβώς μόνο το γενικότερο μερος ξέρω.

Δεν οφείλω να τα δηλώσω όμως;

Εχει 5 η μάνα μου και 5 δηλώνει στην δήλωση της, αλλα το ένα έχει γίνει δασική έκταση (δεν ξέρω γιατι, ηταν δυσκολο να το βγάλει απο την δήλωση και το άφησε). Οπότε πρέπει να δηλώσει τα 4 λογικά. Τα 2 από τα 4 έχουν καθαριστεί γιατι ετσι το κανόνισε μια κυρια απο το χωριο της. Το θέμα ειναι τώρα δηλώνω και τα 4;Και ΠΩΣ ΤΑ ΔΗΛΩΝΩ αφου δεν υπαρχει αριθμος κτηματολογιου και ουτε ξερω που ειναι!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...