Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
5 hours ago, mindreader said:

Λες ε;

Ας ερθουν ομως αυτοι, να αποδειξουν οτι οντως ειμαι υποχρεος και οτι ειμαι ασυνεπης. Κι ας μην εχω ξανακανει δηλωση.

Γιατι δεν εχει και πληρη λογικη, τι ψαχνουμε τωρα θα πεις-λογικη στους παραλογους,

Μια λυση θα ηταν να αλλαξει ο χαρακτηρας του οικοπεδου, πχ να μπει μια καλλιεργεια, αλλα αυτο ειναι απο δυσκολο μεχρι ακατορθωτο σε πολλες περιπτωσεις. 

Προς το παρον, το ολο εγχειρημα βασιζεται στους ελεγχους των δημων. Ελεγχοι για να μπουν ολα τα προστιμα, τυχαιοι δειγματοληπτικοι απο τα δηλωθεντα, ελεγχοι για καταγγελιες κοκ. Οι περισσοτεροι δημοι με το ζορι καταφεραν φετος να καθαρισουν τα δικα τους οικοπεδα μετα απο χρονια και, σε πολλες περιπτωσεις, μετα απο αρκετα προστιμα.

Οι ελεγχοι ομως αυτοι απαιτουν εξειδικευμενο προσωπικο γιατι αν βαλουν απλους εργατες, ειτε γης η χειροτερα καθαρισμου, ειναι αναμενομενο οτι θα τους τρεχουν στα δικαστηρια. Καμια προσβολη προς τους εργατες, αλλα ολοι εχουμε συγκεκριμενα καθηκοντα με βαση τα προσοντα, καταρτιση, γνωσεις. Εδω οι γεωπονοι και οι μηχανικοι σηκωνουν τα χερια ψηλα με τις αοριστολογιες, τα παραλογα και τα ασυμφορα του νεου νομοσχεδιου.

Εξαιτιας ολων αυτων, και πολλων αλλων, πολλες δημοτικες αρχες εχουν δηλωσει αδυναμια να πραγματοποιησουν αυτο το μερος του νομοσχεδιου. Οποτε υπαρχει μια καποια ασφαλεια. Βεβαια απο την αλλη μιλαμε για δημους στην Ελλαδα, οποτε μια αβεβαιοτητα υπαρχει. Μπορει να δουμε δλδ συμμορια αντιστοιχη με την προσφατη στην δημοτικη αστυνομια στην Αττικη που θα κανονιζει τα προστιμα μετα απο καταγγελιες ή θα το εχεις εσυ γυαλι και αυτοι θα απειλουν με προστιμα ψευδους δηλωσης επειδη βρισκουν ξεροκλαδα. 

• Like 1
  • Απαντ. 737
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γνωριζω απο Δημους, η κατασταση ειναι ετσι οπως λες.

Προσωπικο δεν υπαρχει αρκετο, ειδικοτητες λειπουν, εχουν ηδη δικα τους μερεμετια πριν ασχοληθουν με αλλα, κανεις δεν θα βαλει στο κεφαλι του στον ντορβα για ενα νομο που στερειται καθε λογικης και ζητα τα παραλογα και τα μετεωρα. Απο Δημους που γνωριζω, επιτροπες δεν προκειται να γινουν.

Με το ζορι, και παλι δεν τα καταφερνουν, κρατουν τα δικα τους δημοτικα οικοπεδα καθαρα. Και παλι δεν φτανουν. Μιλαμε για δημους με μεγαλες εκτασεις, αγροτικες κλπ, δεν μιλαμε για δημους της αθηνας με 5 παρκα και 5 πλατειες. Ε λοιπον, δεν προφταινουν ουτε στις δικες τους υποχρεωσεις να ειναι σωστοι.

---

Παρεπιπτοντως, απο τη σημερινη ειδησεογραφια:

Δήμαρχος δίνει άδεια και σε αιρετούς να οδηγούν τα απορριμματοφόρα λόγω έλλειψης προσωπικού

https://www.aftodioikisi.gr/ota/dimoi/dimarchos-dinei-adeia-kai-se-airetoys-na-odigoyn-ta-aporrimmatofora-logo-elleipsis-prosopikoy/

---

Εμενα αν ο δημος μου εκανε ελεγχο, θα του υποδεικνυα δικα του οικοπεδα που ειναι μαυρο χαλι! Ε, στην τελικη!

Αν και δεν φταινε οι Δημοι. Ειπαμε. Καποια μυαλα, με αγνοια πραγματικοτητας, σε καποια γραφεια, αποφασισαν περι 'αστικου πρασινου'/υποτιθεμενης πυροπροστασιας.

Ειναι ολα στον αερα.

Γι'αυτο σκεφτομαι, φετος εκανα δηλωσεις, αν ποτε δω να γινονται επιτροπες και να περιδιαβαινουν, να το σκεφτω παλι. Αλλιως, σκεφτομαι να μην ξανακανω δηλωσεις.

Επεξ/σία από mindreader
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 25/6/2024 στις 11:52 ΠΜ, adonisGER είπε

οχι ενα ζευγαρι θα βάλει στην φορμα, το συστημα θα το βρει. Εαν ειναι και αλλα αγροτεμαχια με το ιδιο ΚΑΕΚ τοτε η δήλωση αυτου μονο αρκει.

Δεν θα βάλει κανένα ζευγάρι συντεταγμένων από αυτά στη φόρμα. Γιατί πολύ απλά είναι συντεταγμένες κορυφών και άρα ασαφές ποιό γήπεδο εντοπίζουν. Μπορεί οποιοδήποτε από τα όμορα γήπεδα με κοινή τη συγκεκριμένη κορυφή. Για όποιον επιμένει να ασχολείται με αυτή τη μπούρδα χρειάζονται οι συντεταγμένες του κατά προσέγγιση -γιατί με ακρίβεια δεν έχετε τα μέσα να τις βρείτε κανείς σας ιδιώτης-  κεντροειδούς.

Στις 25/6/2024 στις 7:58 ΜΜ, SAnathema είπε

Οτιδήποτε είναι εντός σχεδίου πόλης-οικισμού ΜΕ σπίτι στο οικόπεδο ΔΕΝ χρειάζεται δήλωση αρκεί να είναι συντηρημένος ή φυτεμένος κήπος.

Μπα; Σοβαρά; Δηλαδή αν εκτός από το οικόπεδο με το σπίτι μου έχω άλλο ένα οικόπεδο -επίσης εντός του ιδίου οικισμού/σχεδίου- στα 200 μέτρα απόσταση το οποίο χρησιμοποιώ ως "μποστάνι" και είναι "συντηρημένο" (με τίνος το κριτήριο άραγε; ) δεν χρειάζεται δήλωση για το οικόπεδο μετά της οικίας μου αλλά χρειάζεται για το "μποστάνι";

Στις 27/6/2024 στις 11:26 ΠΜ, adonisGER είπε

Θα επιλέξεις συντεταγμένες και επειτα θα πρέπει να βάλεις ενα απο τα ζευραρια που θα βρεις στον χάρτη.

Πήγαινε πιο πισω στο νήμα , υπάρχουν οδηγίες

Υπάρχουν οδηγίες που έδωσες εσύ αν πρόσεξα και οι οποίες είναι λανθασμένες.

Γενικά θα πρότεινα να κάνεις λίγο "κράτει". Γιατί -υποψιάζομαι από ενθουσιασμό και φιλότιμο βέβαια- έχεις γράψει πολλές ανακρίβειες (με αυθαίρετες ερμηνείες των διατάξεων για τις οποίες δεν έχουν σαφή γνώμη ούτε οι αρμόδιοι) οι οποίες αρχίζουν να περνάνε σε κάποιους και ως δεδομένα. Δεν είναι καλό αυτό, μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα...

Στις 1/7/2024 στις 4:51 ΜΜ, GREGORYMO είπε

Εσύ θα το δηλώσεις λες του χρόνου στο Ε9.

Φέτος, ποιός το δήλωσε στο Ε9 ?

Ο κανείς?

Ο κανείς. Ή ο μακαρίτης όποτε το είχε δηλώσει. Ε9 δεν υποβάλλουμε κάθε χρόνο υπενθυμίζω. Υποβάλλουμε μόνο όταν υπάρχουν αλλαγές στην περιουσιακή μας κατάσταση.

Επεξ/σία από theopan
  • Like 1
Δημοσ.

1) το αγροτεμάχιο ειναι καθαρισμένο,αν δεν το δηλώσω υπάρχει ο κίνδυνος να φάω προστιμο; με ποιο τρόπο θα το μάθει το κράτος ότι δεν το δηλωσα; θα κάνει search σε όλα τα αγροτεμάχια που υποχρεούνται να κάνουν δηλωση αν εκαναν;

2) τι ορίζουμε ως οικισμό; το αγροτεμάχιο είναι διπλα σε άλλο αγροτεμάχιο που έχει σπίτι (μαλλον λαθραίο αν έχει σημασια) και τριγύρω έχει αραιά κάποια σπίτια ακόμα σε ακτίνα 100 μέτρων. Είναι αυτό οικισμος;

• Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, theopan είπε

Ο κανείς. Ή ο μακαρίτης όποτε το είχε δηλώσει. Ε9 δεν υποβάλλουμε κάθε χρόνο υπενθυμίζω. Υποβάλλουμε μόνο όταν υπάρχουν αλλαγές στην περιουσιακή μας κατάσταση.

Αλλαγή είναι και όταν ΚΛΗΡΟΝΟΜΕΙΣ

Δημοσ.
8 hours ago, theopan said:

Μπα; Σοβαρά; Δηλαδή αν εκτός από το οικόπεδο με το σπίτι μου έχω άλλο ένα οικόπεδο -επίσης εντός του ιδίου οικισμού/σχεδίου- στα 200 μέτρα απόσταση το οποίο χρησιμοποιώ ως "μποστάνι" και είναι "συντηρημένο" (με τίνος το κριτήριο άραγε; ) δεν χρειάζεται δήλωση για το οικόπεδο μετά της οικίας μου αλλά χρειάζεται για το "μποστάνι"

Τα είπες όλα :D 😄

• Like 1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, theopan είπε

Υπάρχουν οδηγίες που έδωσες εσύ αν πρόσεξα και οι οποίες είναι λανθασμένες.

Γενικά θα πρότεινα να κάνεις λίγο "κράτει". Γιατί -υποψιάζομαι από ενθουσιασμό και φιλότιμο βέβαια- έχεις γράψει πολλές ανακρίβειες (με αυθαίρετες ερμηνείες των διατάξεων για τις οποίες δεν έχουν σαφή γνώμη ούτε οι αρμόδιοι) οι οποίες αρχίζουν να περνάνε σε κάποιους και ως δεδομένα. Δεν είναι καλό αυτό, μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα...

Γεια σου φίλε .

Δεν έχεις άδικο και εκτιμώ το σχόλιο σου.

Το έχω γράψει επανειλημμένως, άμα παρατηρήσεις, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων ότι απλώς ερμηνείες κάνω και παραθέτω άρθρα που ίσως μπορεί να βοηθήσουν κάποιον απο την κοινότητα, γιατί υπάρχουν πολλές απορίες.

Δεν είμαι ειδικός ούτε ότι γράφω είναι σωστό απλώς έχω ασχοληθεί πολύ με το θέμα γιατί τυχαίνει να με αφορά, όπως πάρα πολύ κόσμο εκεί έξω. Ελπίζω ότι οι περισσότεροι μπορούν να το καταλάβουν αυτό.

Σε κάθε περίπτωση , υπάρχουν πολλές ασάφειες γιατί έτσι ειναι γραμμένος ο κανονισμός αλλά εντέλει όλο το μπέρδεμα ξεκινάει από το γεγονός ότι ΔΕΝ γίνεται προσωποποιημένη  ενημέρωση σε όσους είναι υπόχρεοι να κάνουν δηλωση γιατί ΟΥΤΕ αυτοί δεν ξέρουν ποιοι είναι .

Φυσικά δεν θα υπήρχε πρόβλημα ούτε θα κάναμε αυτήν την συζήτηση εάν δεν υπήρχε η απειλή τόσο μεγάλου προστίμου όχι για το εάν καθάρισες (που είναι υποτίθεται το ζητούμενο) αλλά για το ότι  δεν έκανες υπεύθυνη δήλωση. 

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, adonisGER είπε

Γεια σου φίλε .

Δεν έχεις άδικο και εκτιμώ το σχόλιο σου.

Το έχω γράψει επανειλημμένως, άμα παρατηρήσεις, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων ότι απλώς ερμηνείες κάνω και παραθέτω άρθρα που ίσως μπορεί να βοηθήσουν κάποιον απο την κοινότητα, γιατί υπάρχουν πολλές απορίες.

Μην προσπαθείς να ερμηνεύσεις φίλε δεν επιδέχονται ερμηνείας αυτές οι γελοιότητες και είναι επικίνδυνο. Προφανώς δεν έχεις σχετιζόμενη με το θέμα ειδικότητα, ακόμα κι εγώ που έχω -μάλλον άμεση σχέση κιόλας- δεν ρισκάρω και λέω σε όποιον με ρώτησε είτε "μην κάνεις απολύτως τίποτα" όσον αφορά στη δήλωση (γιατί οι συνέπειες -τυπικά- είναι βαριές πολύ βαρύτερες από το θεωρητικό "1000άρικο") ή "κάνε ό,τι καταλαβαίνεις".

7 ώρες πριν, GREGORYMO είπε

Αλλαγή είναι και όταν ΚΛΗΡΟΝΟΜΕΙΣ

Όταν κληρονομείς. Μέχρι να κάνεις την αποδοχή κληρονομιάς όμως δεν έχεις κληρονομήσει.

Επεξ/σία από theopan
  • Like 2
Δημοσ.
Στις 9/7/2024 στις 10:48 ΜΜ, Rattlehead είπε

Αν είσαι σε προ-αναρτηση ,δεν θα το βγάλει και ας έχεις καεκ.

Εξαρτάται σε ποια φάση προ-αναρτησης είσαι??.ειναι η Α,στην οποία εξετάζονται οι ενστάσεις και η Β στην οποία είναι τα στοιχεία που είναι προς οριστική ανάρτηση.

Φαίνεται κάπου σε ποιά φάση είναι? Στο ktimanet.gr που να κοιτάξω αν φαίνεται η φάση?

Ευχαριστώ

Δημοσ.
1 hour ago, theopan said:

Μην προσπαθείς να ερμηνεύσεις φίλε δεν επιδέχονται ερμηνείας αυτές οι γελοιότητες και είναι επικίνδυνο. Προφανώς δεν έχεις σχετιζόμενη με το θέμα ειδικότητα, ακόμα κι εγώ που έχω -μάλλον άμεση σχέση κιόλας- δεν ρισκάρω και λέω σε όποιον με ρώτησε είτε "μην κάνεις απολύτως τίποτα" όσον αφορά στη δήλωση (γιατί οι συνέπειες -τυπικά- είναι βαριές πολύ βαρύτερες από το θεωρητικό "1000άρικο") ή "κάνε ό,τι καταλαβαίνεις".

Όταν κληρονομείς. Μέχρι να κάνεις την αποδοχή κληρονομιάς όμως δεν έχεις κληρονομήσει.

Εκανα τη ρημαδοδηλωση φετος. Αλλα λεω απο του χρονου να μην ξανακανω.

Δημοσ.

Κανένας δε ξέρει τίποτα με τις τραγικότητες τους οπότε μην ακούτε κανέναν πάνω στο θέμα ο καθένας κάνει ότι του κατέβει στη τύχη στο θέμα της δήλωσης...

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, theopan είπε

Σε αυτό το χρονικό διάστημα που όπως λες ΔΕΝ έχεις κληρονομήσει, αν ο πατέρας σου εισέπραττε κάποιο ενοίκιο, ΕΣΥ συνεχίζεις να το εισπράττεις?

Επεξ/σία από GREGORYMO
Συμπληρώμα
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Να ρωτήσω κάτι άλλο;  σε οικόπεδο σε παραθαλάσσιο χωριό που δόθηκε αντιπαροχή πριν χρόνια και πήραν 2 σπίτια, δεν πρέπει να κάνουν δήλωση. Από παραδρομής και κεκτημένη ταχύτητα δηλώθηκε. Πως γίνεται ακύρωση; 

Επεξ/σία από oykas2001
Δημοσ.

Όχι δεν θυμάμαι κι εγώ να υπάρχει επιλογή για ακύρωση, αλλά πειράζει αν δηλωθεί κάτι που δεν θα έπρεπε να δηλωθεί; Δεν νομίζω να ασχοληθούν με τέτοιες περιπτώσεις. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...