Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

όταν η πλατφόρμα μου βγάλει αυτόματα ποια πρέπει να δηλώσω στην υπεύθυνη δήλωση , θα κάνω . Προσωπικά το παράτησα, ούτε ο λογιστής μου δεν έβγαλε άκρη

(εννοείται έχει γίνει καθαρισμός, η δήλωση είναι το πρόβλημα)

• Like 1
  • Απαντ. 737
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 hours ago, Clytoceyx said:

Αν εγινε μια φορα, μετα, πιστευω, οτι ειναι πιο ευκολο να σε "ελεγχουν", κι ας εχει τοσες τρυπες το κτηματολογιο. Απο την αλλη, αν το καθαριζεις ετσι κι αλλιως καθε χρονο, το δηλωσες τωρα με ελαχιστα η καθολου προβληματα, δεν εχεις και τιποτα να φοβασαι.

Τωρα, αν σε 2-3 χρονια γινει κατι και δεν μπορεις να το καθαρισεις, θελω να πιστευω οτι μεχρι τοτε θα εχουν πεσει οι τιμες των εργατικων, ολοι χτυπανε τις τιμες οταν πρωτοσκαει καποιο θεμα και ο κοσμος τρεχει πανικοβλητος. Μετα υπαρχει και η λυση του βοσκοτοπου για τις αγροτικες περιοχες. Κανονιζεις με τον συγχωριανο, αφηνει μεσα τα ζωντανα, το κανουν γυαλι, μπορει να βγαλεις και εσυ κανενα αρνακι το χρονο (true story) και μετα, το δηλωνεις ανετα.

Με προβληματιζει πολυ αυτο...

Επεξ/σία από mindreader
Δημοσ.

Το οικόπεδο δεσμεύτηκε με ΦΕΚ από το 1994 ως χώρος πρασίνου. Μετά από 30 χρόνια ούτε αποζημίωση πήραμε, ούτε χώρος πρασίνου έγινε, αν και σε αυτό φταίει η καθυστέρηση στο σχεδιασμό και την έγκριση του ρυμοτομικού σχεδίου του Δήμου.

Σήμερα έστειλε χαρτί ο Δήμος και ζητάει 962€ ως πρόστιμο για μη καθαρισμό οικοπέδου. Η ένσταση έχει προθεσμία 10 ημερών.

• Confused 2
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, famas είπε

Το οικόπεδο δεσμεύτηκε με ΦΕΚ από το 1994 ως χώρος πρασίνου. Μετά από 30 χρόνια ούτε αποζημίωση πήραμε, ούτε χώρος πρασίνου έγινε, αν και σε αυτό φταίει η καθυστέρηση στο σχεδιασμό και την έγκριση του ρυμοτομικού σχεδίου του Δήμου.

Σήμερα έστειλε χαρτί ο Δήμος και ζητάει 962€ ως πρόστιμο για μη καθαρισμό οικοπέδου. Η ένσταση έχει προθεσμία 10 ημερών.

Πωπω.... Τι να πει τώρα κάποιος για αυτήν την περίπτωση. Άντε να βρεις το δίκιο σου ... Καλη δύναμη 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
36 minutes ago, famas said:

τραγικοι

Επεξ/σία από alx301
Δημοσ.

Αθάνατη Ελλάδα.

Έβγαλαν μια εγκύκλιο κτλ χωρίς οδηγίες,με κάποιες "οδηγιες" που τις αναιρεσαν(και τα 100μ ,έγιναν 300μ)

Θα σας πω το δικό μας παράδειγμα που μαζεύτηκε όλο το χωριό για το λόγο αυτό.

Χωριο εντός σχέδιο έξω από τον πύργο.Με νοητή γραμμη ,υπάρχει δασική έκταση στα 300μ, αλλά είναι βουνό και είναι από πίσω τα πεύκα.

Καμμια οδηγία από το δασαρχειο,είμαστε σε προαναρτηση,έχουμε καεκ,οι λογιστές μας έχουν φάει να κάνουμε δήλωση,αλλά τους γειωσαμε.

Όταν υπάρχει στο οικόπεδο, δέντρο που εκμετάλλευεσαι βάσης δηλωσης( στην δική μου περίπτωση ελιές,σε άλλους πορτοκαλιές,μανταρινιες κτλ)τότε δεν χρειάζεται να δηλώσεις στην πλατφόρμα.

Εν ολίγοις κανένας δεν θα κάνει δήλωση και ας μην έχει δέντρα μέσα και ο λόγος είναι ότι θα σας υποχρεώσουν, αν όχι φέτος,αλλά από του χρόνου να κάνετε περίφραξη με μη καύσιμα υλικα(τύπου αλφαμπλοκ;τύπου τσιμεντολιθου; ποιος ξερει)και δεν έχουν δώσει καν εντολές πως θα συμβεί αυτό.

γενικά ένα μπάχαλο,ένα χάος, ένα "καθάρισε,ατομική ευθύνη "και ας έχεις γκαζόν μέσα,ώστε αν πάρει φωτιά το σπίτι σου ,να έρθει η ασφαλιστική και να σου πει,ξέρεις φίλε δεν το δήλωσες, το φταίξιμο δικό σου,δεν αποζημιωνω τίποτα.

Καθόμαστε εμείς να βγάλουμε άκρη χωρίς οδηγίες,όταν σήμερα αποκαλύφθηκε αυτο:

https://www.documentonews.gr/article/opekepe-14-ekat-eyro-enisxysi-se-agroti-fantasma-gia-200-000-stremmata/

• Like 2
Δημοσ.

Ενώ βρίσκω το οικόπεδο στο χάρτη, όταν κάνω αναζήτη με τις συντεταγμένες μου βγάζει μήνυμα:

image.png.c1c356093592a91c75adb6ec9b3ef6a8.png

Είναι δηλωμένο κανονικά.

Τι μπορεί να γίνεται λάθος?

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, ribo7 είπε

Ενώ βρίσκω το οικόπεδο στο χάρτη, όταν κάνω αναζήτη με τις συντεταγμένες μου βγάζει μήνυμα:

Είναι δηλωμένο κανονικά.

Δηλώνεις τις συντεταγμένες της αρχικής σου δήλωσης ή τις συντεταγμένες που βγήκαν από το κτηματολόγιο?(σε ρωτάω γιατί πολλές φορές δεν συμπίπτουν,ιδίως σε αγροτεματια)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ακολούθησα τις οδηγίες εδώ https://akatharista.apps.gov.gr/assets/files/coordinates_help_manual_v8.pdf?v=8

βρήκα το οικοπεδο στο χάρτη, πάτησα "Δημιουργία αποσπάσματος" και μου έβγαλε συντεταγμένες κεντροειδούς. Τις έβαλα στην αναζήτηση αλλά μου βγάζει το μήνυμα. Το θέμα είναι πως έχω λίστα συντεταγμένων, ποιες να βάλω?

Επίσης, όταν ψάχνω το οικόπεδο με ΚΑΕΚ δε μου το βγάζει ενώ στο χάρτη το βλέπω. Στο κτηματολόγιο πάντως το βλέπω κανονικά.

Θα τους πάρω κανα τηλέφωνο.

Επεξ/σία από ribo7
Δημοσ.
1 ώρα πριν, famas είπε

Πήγαινε το σχέδιο πόλης που το δείχνει χώρο πρασίνου 

25 λεπτά πριν, ribo7 είπε

Είναι δηλωμένο κανονικά.

Σε όσους βγάζει τέτοιο μήνυμα ολοκληρώνεται η αίτηση κανονικά 

• Like 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, ribo7 είπε

Ακολούθησα τις οδηγίες εδώ https://akatharista.apps.gov.gr/assets/files/coordinates_help_manual_v8.pdf?v=8

βρήκα το οικοπεδο στο χάρτη, πάτησα "Δημιουργία αποσπάσματος" και μου έβγαλε συντεταγμένες κεντροειδούς. Τις έβαλα στην αναζήτηση αλλά μου βγάζει το μήνυμα. Το θέμα είναι πως έχω λίστα συντεταγμένων, ποιες να βάλω?

Επίσης, όταν ψάχνω το οικόπεδο με ΚΑΕΚ δε μου το βγάζει ενώ στο χάρτη το βλέπω. Στο κτηματολόγιο πάντως το βλέπω κανονικά.

Θα τους πάρω κανα τηλέφωνο.

Αν είσαι σε προ-αναρτηση ,δεν θα το βγάλει και ας έχεις καεκ.

Εξαρτάται σε ποια φάση προ-αναρτησης είσαι??.ειναι η Α,στην οποία εξετάζονται οι ενστάσεις και η Β στην οποία είναι τα στοιχεία που είναι προς οριστική ανάρτηση.

• Like 1
Δημοσ.
10 hours ago, Rattlehead said:

Αθάνατη Ελλάδα.

Έβγαλαν μια εγκύκλιο κτλ χωρίς οδηγίες,με κάποιες "οδηγιες" που τις αναιρεσαν(και τα 100μ ,έγιναν 300μ)

Θα σας πω το δικό μας παράδειγμα που μαζεύτηκε όλο το χωριό για το λόγο αυτό.

Χωριο εντός σχέδιο έξω από τον πύργο.Με νοητή γραμμη ,υπάρχει δασική έκταση στα 300μ, αλλά είναι βουνό και είναι από πίσω τα πεύκα.

Καμμια οδηγία από το δασαρχειο,είμαστε σε προαναρτηση,έχουμε καεκ,οι λογιστές μας έχουν φάει να κάνουμε δήλωση,αλλά τους γειωσαμε.

Όταν υπάρχει στο οικόπεδο, δέντρο που εκμετάλλευεσαι βάσης δηλωσης( στην δική μου περίπτωση ελιές,σε άλλους πορτοκαλιές,μανταρινιες κτλ)τότε δεν χρειάζεται να δηλώσεις στην πλατφόρμα.

Εν ολίγοις κανένας δεν θα κάνει δήλωση και ας μην έχει δέντρα μέσα και ο λόγος είναι ότι θα σας υποχρεώσουν, αν όχι φέτος,αλλά από του χρόνου να κάνετε περίφραξη με μη καύσιμα υλικα(τύπου αλφαμπλοκ;τύπου τσιμεντολιθου; ποιος ξερει)και δεν έχουν δώσει καν εντολές πως θα συμβεί αυτό.

γενικά ένα μπάχαλο,ένα χάος, ένα "καθάρισε,ατομική ευθύνη "και ας έχεις γκαζόν μέσα,ώστε αν πάρει φωτιά το σπίτι σου ,να έρθει η ασφαλιστική και να σου πει,ξέρεις φίλε δεν το δήλωσες, το φταίξιμο δικό σου,δεν αποζημιωνω τίποτα.

Καθόμαστε εμείς να βγάλουμε άκρη χωρίς οδηγίες,όταν σήμερα αποκαλύφθηκε αυτο:

https://www.documentonews.gr/article/opekepe-14-ekat-eyro-enisxysi-se-agroti-fantasma-gia-200-000-stremmata/

Με το πολυ το 'ζαλισμα', κανε-μην κανεις, εμπιπτει-δεν εμπιπτει κλπ, αποφασισα και εκανα δηλωσεις, χωρις καν να ξερω αν πρεπει...

Αλλα σκεφτομαι απο του χρονου να μην ξανακανω.

Στο ουσιαστικο το ζητηματος βεβαια, θα φροντισω οτι εχω να ειναι σε ανεκτη κατασταση. Αυτο δεν εχει να κανει με την οποια δηλωση, ουτε νομιζω μπορει κανεις να το εχει 'γυαλι' διαρκως. Δουλεια δεν ειχαμε και δουλεια αποκτησαμε δηλαδη....

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, mindreader είπε

Με το πολυ το 'ζαλισμα', κανε-μην κανεις, εμπιπτει-δεν εμπιπτει κλπ, αποφασισα και εκανα δηλωσεις, χωρις καν να ξερω αν πρεπει...

Αλλα σκεφτομαι απο του χρονου να μην ξανακανω.

Στο ουσιαστικο το ζητηματος βεβαια, θα φροντισω οτι εχω να ειναι σε ανεκτη κατασταση. Αυτο δεν εχει να κανει με την οποια δηλωση, ουτε νομιζω μπορει κανεις να το εχει 'γυαλι' διαρκως. Δουλεια δεν ειχαμε και δουλεια αποκτησαμε δηλαδη....

Δεν νομίζω ότι θα μπορείς να μην κάνεις από του χρόνου.απαξ και απογραφεις, το παντρευτηκες

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 minutes ago, Rattlehead said:

Δεν νομίζω ότι θα μπορείς να μην κάνεις από του χρόνου.απαξ και απογραφεις, το παντρευτηκες

Λες ε;

Ας ερθουν ομως αυτοι, να αποδειξουν οτι οντως ειμαι υποχρεος και οτι ειμαι ασυνεπης. Κι ας μην εχω ξανακανει δηλωση.

Γιατι δεν εχει και πληρη λογικη, τι ψαχνουμε τωρα θα πεις-λογικη στους παραλογους,

αν ειναι οπως το λες εσυ, σαν να τους λεμε 'ειμαι υποχρεος', του χρονου τους 'λεω' - θα παρετε απο εμενα ενα $^&%$, και αυτοι θα επιστρεψουν να πουν 'μα, περυσι μας δηλωσες οτι εισαι υποχρεος'. Μα ουτε οι ιδιοι δεν ξερουν. Θα μας ελεγχουν, συμφωνα με τις οποιες δηλωσεις μας; Μα ειναι βεβαια οτι πανω απο τις μισες δηλωσεις, ειναι λαθος, δεν επρεπε καν να γινουν. Και θα εγκαλουν τον κοσμο, κατα δηλωση τους;

Ειμαι σιγουρος οτι τροφιμοι δρομοκαϊτιου σχεδιασαν αυτο το ακατανομαστο πραγμα.

Επεξ/σία από mindreader
  • Haha 2
Δημοσ.
24 λεπτά πριν, Rattlehead είπε

Ναι πολύ σωστός !

18 λεπτά πριν, mindreader είπε

Λες ε;

Ας ερθουν ομως αυτοι, να αποδειξουν οτι οντως ειμαι υποχρεος και οτι ειμαι ασυνεπης. Κι ας μην εχω ξανακανει δηλωση.

Γιατι δεν εχει και πληρη λογικη, τι ψαχνουμε τωρα θα πεις-λογικη στους παραλογους,

αν ειναι οπως το λες εσυ, σαν να τους λεμε 'ειμαι υποχρεος', του χρονου τους 'λεω' - θα παρετε απο εμενα ενα $^&%$, και αυτοι θα επιστρεψουν να πουν 'μα, περυσι μας δηλωσες οτι εισαι υποχρεος'. Μα ουτε οι ιδιοι δεν ξερουν. Θα μας ελεγχουν, συμφωνα με τις οποιες δηλωσεις μας; Μα ειναι βεβαια οτι πανω απο τις μισες δηλωσεις, ειναι λαθος, δεν επρεπε καν να γινουν. Και θα εγκαλουν τον κοσμο, κατα δηλωση τους;

Ειμαι σιγουρος οτι τροφιμοι δρομοκαϊτιου σχεδιασαν αυτο το ακατανομαστο πραγμα.

Χαχα να σαι καλά φίλε . Δεν υπάρχει λογική στο φρενοκομείο που ζούμε 🤣

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...