Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
6 ώρες πριν, george_ins είπε

Μια ερώτηση και από μένα.

1. Οικοπεδο με Σπιτι εντός σχεδίου σε οικισμό και μερικές ελιές, το δηλώνω;

2. Οικόπεδο εντός σχεδίου σε οικισμό με καρποφόρα δέντρα και λαχανικά, το δηλωνω;

Σας ευχαριστώ!

Το 1 όχι το 2 ναι . 

• Haha 1
  • Απαντ. 737
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
Στις 4/7/2024 στις 8:58 ΜΜ, Addicted_21 είπε

Έχω παρόμοιο θέμα με οικόπεδα (τα οποία καθάρισα) από κληρονομιά τα οποία ωστόσο στο κτηματολόγιο δεν έχουν περάσει ακόμα σε μένα, οπότε στην πλατφόρμα για τα ακαθάριστα εμφανίζονται μόνο αν μπω με τους κωδικούς taxis του θανόντος συγγενή μου (μητέρα). Πήρα τηλέφωνο στην υποστήριξη της πλατφόρμας και μου είπαν μέσες άκρες ότι από τη στιγμή που δεν εμφανίζεται με τους δικόυς μου κωδικούς, δεν έχω υποχρέωση να κάνω και να μην κάνω δήλωση, άσε που και να προσπάθήσω να κάνω δεν θα ολοκληρωθεί η διαδικασία λόγω θανάτου και προφανώς θα δείξει κάτι. Το τελευταίο δεν το δοκίμασα αν ισχύει για προφανείς λόγους. Οπότε μένουμε ότι δεν κάνουμε δήλωση με κωδικούς taxis θανόντος στον οποίο για την ώρα αντιστοιχεί ο εκάστοτε τίτλος. 

Γεωτεμαχιο,εκτος σχεδιου αλλα με σπιτια κοντα,κατω απο 100 μετρα (αυτα ειναι εντος σχεδιου,για καποιο λογο...) Ακομα ανηκει στην θανοντα μητερα μου για το κτηματολογιο ενω εχω κανει ολα τα απαραιτητα χαρτια,αλλα εκανα αιτηση βαζοντας ΚΑΕΚ και μενα ως ιδιοκτητη οτι το καθαρισμα και το συστημα το δεχτηκε..Θα βγει ακυρη η δηλωση επειδη δεν ειμαι (τυπικα ακομα) ιδιοκτητης η θα πρεπει να την διαγραψω , αν γινεται?

Δημοσ.

θεωρητικα οικοπεδα που ειναι σε περιοχες που δεν εχει ολοκληρωθει η κτηματογραφηση δεν μπορουν να τα εντοπισουν σωστα;

Δημοσ.
4 ώρες πριν, jimwalker είπε

Γεωτεμαχιο,εκτος σχεδιου αλλα με σπιτια κοντα,κατω απο 100 μετρα (αυτα ειναι εντος σχεδιου,για καποιο λογο...) Ακομα ανηκει στην θανοντα μητερα μου για το κτηματολογιο ενω εχω κανει ολα τα απαραιτητα χαρτια,αλλα εκανα αιτηση βαζοντας ΚΑΕΚ και μενα ως ιδιοκτητη οτι το καθαρισμα και το συστημα το δεχτηκε..Θα βγει ακυρη η δηλωση επειδη δεν ειμαι (τυπικα ακομα) ιδιοκτητης η θα πρεπει να την διαγραψω , αν γινεται?

Καλησπέρα φίλε ,

Εάν έχεις κάνει αποδοχή κληρονομιάς κλπ και απομένει η κτηματογραφιση , είναι εκκρεμότητα που το σύστημα δεν σε δείχνει ακόμα ιδιοκτητη στο κτηματολόγιο . Αυτό  καθυστερεί συνήθως ,ακόμα και 6 μήνες.

Εφόσον την έκανες την δήλωση , θεωρώ ότι δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι αλλο . Μην την ακυρώσεις.

1 ώρα πριν, Titos301 είπε

θεωρητικα οικοπεδα που ειναι σε περιοχες που δεν εχει ολοκληρωθει η κτηματογραφηση δεν μπορουν να τα εντοπισουν σωστα;

Όχι βρίσκονται διότι αυτά είναι στην προαναρτηση στις περισσότερες περιπτώσεις .

Εαν κάνεις αναζήτηση με Καεκ εκεί στον χάρτη της δήλωσης λογικά θα το βρεις . Σε κάποιες περιπτώσεις το Καεκ σε περιοχές με προαναρτηση εμφανίζει οικόπεδα κλπ από παλαιότερα δικαιώματα γιατί δεν τα έχουν ανανεώσει κλπ

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Titos301 είπε

image.png.8e5824cee21d6c9c992a52c7a023914f.png

Αρα λες να προχωρησω σε δηλωση;

Δεν έχουν δώσει εξαιρέσεις για τους νομους που ακόμα δεν έχουν μπει στο κτηματολόγιο .

Τι θα κάνεις είναι καθαρά προσωπική υπόθεση. Εξάλλου, ζητάνε να κάνεις υπεύθυνη δήλωση. Το προβληματικό σε όλο αυτό είναι ότι εάν την κάνεις κινδυνεύεις μετά με μεγαλύτερα πρόστιμα εάν και εφόσον σε καταγγείλουν η πάει ο δήμος και βρει ότι δεν είναι καθαρό όπως θέλουν αυτοί .

Η δήλωση δεν είναι εάν καθάρισες απλα το οικόπεδο κλπ αλλά εάν το έχεις καθαρό για όλη την αντιπυρικη περίοδο . Οπότε κάποιος που δεν μπορεί να ελέγχει ανά τακτα χρονικά διαστήματα εάν είναι καθαρό , θα πρέπει να το σκεφτεί καλά πριν το δηλώσει.

ζύγισε το και πάρε την απόφαση σου 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, adonisGER είπε

Δεν έχουν δώσει εξαιρέσεις για τους νομους που ακόμα δεν έχουν μπει στο κτηματολόγιο .

Τι θα κάνεις είναι καθαρά προσωπική υπόθεση. Εξάλλου, ζητάνε να κάνεις υπεύθυνη δήλωση. Το προβληματικό σε όλο αυτό είναι ότι εάν την κάνεις κινδυνεύεις μετά με μεγαλύτερα πρόστιμα εάν και εφόσον σε καταγγείλουν η πάει ο δήμος και βρει ότι δεν είναι καθαρό όπως θέλουν αυτοί .

Η δήλωση δεν είναι εάν καθάρισες απλα το οικόπεδο κλπ αλλά εάν το έχεις καθαρό για όλη την αντιπυρικη περίοδο . Οπότε κάποιος που δεν μπορεί να ελέγχει ανά τακτα χρονικά διαστήματα εάν είναι καθαρό , θα πρέπει να το σκεφτεί καλά πριν το δηλώσει.

αν δεν δηλωσεις εχεις προστιμο 1000 ευρωπουλα

μπρος γκρεμος πισω ρεμα

Επεξ/σία από Titos301
  • Like 1
Δημοσ.
11 ώρες πριν, jimwalker είπε

Στην πλατφόρμα για τα ακαθάριστα, θα το δέχεται ή με τους δικούς σου κωδικούς ή με της μητέρας σου, πώς γίνεται να φαίνεται της μητέρας σου στην πλατφόρμα και να έκανες εσύ την δήλωση;

Δημοσ.
14 ώρες πριν, adonisGER είπε

H δήλωση δεν είναι εάν καθάρισες απλα το οικόπεδο κλπ αλλά εάν το έχεις καθαρό για όλη την αντιπυρικη περίοδο . Οπότε κάποιος που δεν μπορεί να ελέγχει ανά τακτα χρονικά διαστήματα εάν είναι καθαρό , θα πρέπει να το σκεφτεί καλά πριν το δηλώσει.

Ας το εχει τότε καθαρό για όλη την αντιπυρική περίοδο....

• Like 1
Δημοσ.

Μια διευκρινηση οποιος γνωριζει.. Στο πατρικο στο χωριο που μενουν οι γονεις υπαρχει μικρο οικοπεδο μπροστα, οπου περιπου στο μισο βαζει κηπο η μητερα μου..Το οικοπεδακι ειναι συνεχως καθαρο. Πρεπει να μπω στη διαδικασια να το δηλωσω; Και σε ποια περιπτωση μπαινει προστιμο; αμα πιασει φωτια στην γυρω περιοχη και το εντοπισει ο Δήμος; Ευχαριστω!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, energy52 είπε

Μια διευκρινηση οποιος γνωριζει.. Στο πατρικο στο χωριο που μενουν οι γονεις υπαρχει μικρο οικοπεδο μπροστα, οπου περιπου στο μισο βαζει κηπο η μητερα μου..Το οικοπεδακι ειναι συνεχως καθαρο. Πρεπει να μπω στη διαδικασια να το δηλωσω; Και σε ποια περιπτωση μπαινει προστιμο; αμα πιασει φωτια στην γυρω περιοχη και το εντοπισει ο Δήμος; Ευχαριστω!

Επειδή είναι κήπος σε σπίτι και εφόσον είναι εντός σχεδίου (χωριό) δεν έχει υποχρέωση δήλωσης . Εκτός εάν το οικόπεδο είναι ξεχωριστό έχει δηλαδή άλλο Καεκ ...

Από εκεί και πέρα γι'αυτό που λες για τα πρόστιμα για όσους δεν δηλώσουν  ... Κανείς δεν ξέρει πως θα τα βεβαιώσουν ούτε έχουν πει . Θεωρητικά είναι δουλειά του δήμου , αλλά επειδή είναι τεράστιος φόρτος αμφιβάλλω εάν το κάνουν ένα προς ένα με επιτόπιο έλεγχο .

Για την μη δήλωση πιο λογικό μου φαίνεται να κάνουν ηλεκτρονική διασταύρωση από το Κτηματολόγιο .

Επεξ/σία από adonisGER
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Προσωπικά μου φαίνεται δύσκολο να βάλουν αυτόματα πρόστιμα σε περίπτωση μη δήλωσης καθώς θα πρέπει με αυτόματο τρόπο να γνωρίζει το σύστημα αν είσαι και υπόχρεος δήλωσης. Αν το γνώριζε φαντάζομαι αντίστοιχα θα μπορούσε να σε ενημερώσει κιόλας από πριν και να μην ψαχνομαστε πρέπει δεν πρέπει να το κάνω.

Ποτέ δεν ξέρεις βέβαια, είναι καθαρά δική μου θεωρία.

Επεξ/σία από Angelos147
  • Like 3
  • Super Moderators
Δημοσ.
1 hour ago, adonisGER said:

Επειδή είναι κήπος σε σπίτι και εφόσον είναι εντός σχεδίου (χωριό) δεν έχει υποχρέωση δήλωσης

Δεν πρέπει να ειναι "περιποιημένος" όμως? Το θέμα είναι ότι δεν ξέρουμε τι εννοούν με αυτό, πχ γκαζον?

Ένας κήπος με 2-3 δέντρα και 4-5 θάμνους χωρίς τίποτα άλλο, ο οποίος γεμίζει ξερόχορτα (τα οποία καθαρίζονται) δεν χρειάζεται δήλωση?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...