koulkos Δημοσ. 17 Μαΐου 2024 Δημοσ. 17 Μαΐου 2024 Το μέτρο είναι ανεδαφικό, γραφειοκρατικό και απλά προσπαθεί να μεταθέσει κομμάτι ενδεχόμενης ευθύνης. Όσοι έχουμε μια ακάλυπτη έκταση, είτε στο χωριό μας είτε σε κάποια πόλη ή παραλιακή περιοχή, ξέρουμε πολύ καλά ότι πρέπει να την καθαρίσουμε, πρωτίστως για εμάς, δευτερευόντως συμβάλλοντας στην ευρύτερη προσπάθεια πυροπροστασίας. Το κάνουν όλοι; Σαφώς και όχι. Ας πάνε λοιπόν οι αρμόδιοι και ας ψάξουν αυτούς που δεν το έκαναν και ας εφαρμόσουν τη νομοθεσία. Όχι να αναγκάζουμε στην ουσία εκατομμύρια πολίτες να κάνουν μια τυπική δήλωση επειδή είμαστε ανίκανοι. Πάμε λίγο στην ουσία. Μπαίνω στην πλατφόρμα και δηλώνω πως το οικόπεδο μου είναι καθαρό ενώ δεν είναι. Τι γίνεται; Μπορεί το οικόπεδο να ήταν όντως καθαρό στις 15/4 και μετά λόγω καιρού στις 31/5 να είναι μπαρουταποθήκη το έδαφος. Με καλύπτει η δήλωση; Ποιος θα με ψάξει; Για προσπαθήστε να μιλήστε με αντιδήμαρχο καθαριότητας για καταγγελία να δούμε κάτι. Τέλος, βάζω και μια ακόμη παράμετρο. Μήπως όταν θα γίνει υποχρεωτική η ασφάλιση κατοικίας σε συγκεκριμένες περιοχές και τύχει περιστατικό πυρκαγιάς, θα έρχεται η ασφαλιστική και θα σου ζητάει τη συγκεκριμένη Υ/Δ για να σε αποζημιώσει παρόλο που είχες το οικόπεδο σένιο; 2
mariosnik_ Δημοσ. 18 Μαΐου 2024 Δημοσ. 18 Μαΐου 2024 14 ώρες πριν, koulkos είπε Το μέτρο είναι ανεδαφικό, γραφειοκρατικό και απλά προσπαθεί να μεταθέσει κομμάτι ενδεχόμενης ευθύνης. Όσοι έχουμε μια ακάλυπτη έκταση, είτε στο χωριό μας είτε σε κάποια πόλη ή παραλιακή περιοχή, ξέρουμε πολύ καλά ότι πρέπει να την καθαρίσουμε, πρωτίστως για εμάς, δευτερευόντως συμβάλλοντας στην ευρύτερη προσπάθεια πυροπροστασίας. Το κάνουν όλοι; Σαφώς και όχι. Ας πάνε λοιπόν οι αρμόδιοι και ας ψάξουν αυτούς που δεν το έκαναν και ας εφαρμόσουν τη νομοθεσία. Όχι να αναγκάζουμε στην ουσία εκατομμύρια πολίτες να κάνουν μια τυπική δήλωση επειδή είμαστε ανίκανοι. Πάμε λίγο στην ουσία. Μπαίνω στην πλατφόρμα και δηλώνω πως το οικόπεδο μου είναι καθαρό ενώ δεν είναι. Τι γίνεται; Μπορεί το οικόπεδο να ήταν όντως καθαρό στις 15/4 και μετά λόγω καιρού στις 31/5 να είναι μπαρουταποθήκη το έδαφος. Με καλύπτει η δήλωση; Ποιος θα με ψάξει; Για προσπαθήστε να μιλήστε με αντιδήμαρχο καθαριότητας για καταγγελία να δούμε κάτι. Τέλος, βάζω και μια ακόμη παράμετρο. Μήπως όταν θα γίνει υποχρεωτική η ασφάλιση κατοικίας σε συγκεκριμένες περιοχές και τύχει περιστατικό πυρκαγιάς, θα έρχεται η ασφαλιστική και θα σου ζητάει τη συγκεκριμένη Υ/Δ για να σε αποζημιώσει παρόλο που είχες το οικόπεδο σένιο; Αυτό με την βεβαίωση και την ασφαλιστική να το θεωρείς σίγουρο. Όπως και σε περίπτωση πυρκαγιάς από βραχυκύκλωμα θα ζητήσουν την βεβαίωση ηλεκτρολόγου της εγκατάστασης, όπως και σε κάθε περίπτωση που πρέπει να πληρώσουν σε ξεψαχνιζουν από όπου μπορούν και δεν μπορούν για να βρουν αφορμή να μην πληρώσουν. Για τα υπόλοιπα και του ποιος βεβαιώνει τι, αν καθαρίσεις το χωράφι και γίνει χάλια μετά. Οταν πας και καθαρίσεις το χωράφι, πάρε μια κάμερα η το κινητό σου, πάρε καμία εφημερίδα της ημέρας και τράβηξε βίντεο μαζί με την εφημερίδα και το χωράφι να φαίνεται καθαρισμένο. Έχουν τυχει φορές που δημοι μπήκαν μέσα σε χωράφι και το καθάρισαν και χρέωσαν μετά στον ιδιοκτήτη πρόστιμα και τέλη ενώ ο ιδιοκτήτης το είχε καθαρίσει.
mindreader Δημοσ. 27 Μαΐου 2024 Δημοσ. 27 Μαΐου 2024 1000 ευρω προστιμο, ποτε; Αν σε ανακαλυψουν οτι δεν καθαρισες; Αν καθαρισες το οικοπεδο, αλλα δεν ανεβασες υπευθυνη δηλωση; ---- Πως μπορει καποιος να ξερει αν ειναι υποχρεος η οχι; Μπορει χτυπωντας πχ συντεταγμενες, να το δει καπου; ---- Σκεφτομαι να μην κανω τιποτε, για ενα χωραφι, στη μεση του πουθενα, σε ενα χωριο που απεχει τρεις ωρες απο την κοντινοτερη πολη και εχει λιγα ατομα μονο το καλοκαιρι (χωρις μονιμους κατοικους), στα χιλια μετρα υψομετρο. Ποτε φωτια εκει πανω, τα τελευταια εκατο χρονια....φωτιες μονο στον καμπο βλεπετε.... θα πανε να κοψουν προστιμα για τα χωραφια του προπαππου στη μεση των βουνων;
therock Δημοσ. 27 Μαΐου 2024 Δημοσ. 27 Μαΐου 2024 Εν τελη δεν εχω καταλαβει τι δηλωνουμε και τι οχι. Βρισκομαι σε νησι, και περα απο την πολη στο λιμανι που ειναι εντος σχεδιου, ολες οι υπολοιπες περιοχες ειναι εκτος. Τι πρεπει να δηλωθει τελικα
mindreader Δημοσ. 27 Μαΐου 2024 Δημοσ. 27 Μαΐου 2024 (επεξεργασμένο) Διαβαστε και φριξτε!!! Προφανως οι ανθρωποι ειναι παρανοικοι! Ανεφαρμοστα 100%. https://www.protothema.gr/greece/article/1502044/neos-kanonismos-puroprostasias-poia-metra-purasfaleias-prepei-na-paroun-1-ekat-idioktites/ Επεξ/σία 27 Μαΐου 2024 από mindreader
SeNNinhA Δημοσ. 27 Μαΐου 2024 Δημοσ. 27 Μαΐου 2024 1 ώρα πριν, mindreader είπε Σκεφτομαι να μην κανω τιποτε, για ενα χωραφι, στη μεση του πουθενα, σε ενα χωριο που απεχει τρεις ωρες απο την κοντινοτερη πολη και εχει λιγα ατομα μονο το καλοκαιρι (χωρις μονιμους κατοικους), στα χιλια μετρα υψομετρο. Ποτε φωτια εκει πανω, τα τελευταια εκατο χρονια....φωτιες μονο στον καμπο βλεπετε.... θα πανε να κοψουν προστιμα για τα χωραφια του προπαππου στη μεση των βουνων; Τα χωραφια σε αποσταση μεγαλυτερη απο 100 μετρα από οικισμο και χωρίς κτισμα εντος τους δεν εχουν καμια υποχρεωση για τιποτε. 2
Menelaos83 Δημοσ. 27 Μαΐου 2024 Δημοσ. 27 Μαΐου 2024 7 λεπτά πριν, SeNNinhA είπε Τα χωραφια σε αποσταση μεγαλυτερη απο 100 μετρα από οικισμο και χωρίς κτισμα εντος τους δεν εχουν καμια υποχρεωση για τιποτε. Σε δημο της Νοτιας Ευβοιας με τον οποιο μιλησα την προηγουμενη εβδομαδα και παρολο που το χωραφι που εχω ειναι στην μεση του πουθενα και αρκετα μακρια απο οικισμο, με ενημερωσαν οτι πρεπει να το καθαρισω. Για να πω την αληθεια απο περιεργεια τους καλεσα, γιατι εγω παντα στελνω ανθρωπο και το καθαριζει.
SeNNinhA Δημοσ. 27 Μαΐου 2024 Δημοσ. 27 Μαΐου 2024 27 λεπτά πριν, Menelaos83 είπε Σε δημο της Νοτιας Ευβοιας με τον οποιο μιλησα την προηγουμενη εβδομαδα και παρολο που το χωραφι που εχω ειναι στην μεση του πουθενα και αρκετα μακρια απο οικισμο, με ενημερωσαν οτι πρεπει να το καθαρισω. Για να πω την αληθεια απο περιεργεια τους καλεσα, γιατι εγω παντα στελνω ανθρωπο και το καθαριζει. Γιατι πιστευεις οτι γνωριζουν σωστα το τι πρεπει να γινει? Διαβαζεις τις σχετικες εγκυκλιους μονος σου και αποφασιζεις. 1
baspav Δημοσ. 27 Μαΐου 2024 Δημοσ. 27 Μαΐου 2024 55 minutes ago, SeNNinhA said: Τα χωραφια σε αποσταση μεγαλυτερη απο 100 μετρα από οικισμο και χωρίς κτισμα εντος τους δεν εχουν καμια υποχρεωση για τιποτε. Αρά τα οικόπεδα εντός σχεδίου πόλεως αλλά χωρίς χτίσμα υποχρεούνται σε καθάρισμα ??? Επίσης εμένα έχει λεμονιές μέσα, υποχρεούται πάλι ? Για το ίδιο οικόπεδο..
Menelaos83 Δημοσ. 27 Μαΐου 2024 Δημοσ. 27 Μαΐου 2024 (επεξεργασμένο) 19 λεπτά πριν, SeNNinhA είπε Γιατι πιστευεις οτι γνωριζουν σωστα το τι πρεπει να γινει? Διαβαζεις τις σχετικες εγκυκλιους μονος σου και αποφασιζεις. Δεν εχει σημασια τι πιστευω εγω, αυτοι οφειλουν να γνωριζουν. Δεν ειναι ευκολο ειδικα ανθρωποι μεγαλης ηλικιας να καθονται να διαβαζουν εγκυκλιους ειδικα οταν ξερουμε οτι σε πολλες περιπτωσεις ο καθενας μπορει να τις ερμηνευσει διαφορετικα. Επεξ/σία 27 Μαΐου 2024 από Menelaos83
SeNNinhA Δημοσ. 27 Μαΐου 2024 Δημοσ. 27 Μαΐου 2024 21 λεπτά πριν, Menelaos83 είπε Δεν εχει σημασια τι πιστευω εγω, αυτοι οφειλουν να γνωριζουν. Δεν ειναι ευκολο ειδικα ανθρωποι μεγαλης ηλικιας να καθονται να διαβαζουν εγκυκλιους ειδικα οταν ξερουμε οτι σε πολλες περιπτωσεις ο καθενας μπορει να τις ερμηνευσει διαφορετικα. Σε ενα ιδανικο κοσμο και μια οργανωμενη χωρα ναι, ετσι θα επρεπε να ειναι. Αλλο ομως το τι ευχομαστε να ηταν και αλλο το τι πραγγματικα συμβαινει. Σε μια οργανωμενη χωρα δεν θα υπηρχε αυτο το μπαχαλο τελευταιας στιγμης για να πεταξει η κυβερνηση την οποια πιθανη ευθυνη απο πανω της. Οι υπαλληλοι του Δημου σε πλειστες περιπτωσεις ουτε εχουν διαβασει τις εγκυκλιους ούτε τις εχουν καταλαβει σωστα. Παιζει να ακουσαν τις ειδησεις και οχι να διαβασαν την εγκυκλιο και τις δευκρινηστικες της. Εσυ κανε οπως καταλαβαινεις. 33 λεπτά πριν, baspav είπε Αρά τα οικόπεδα εντός σχεδίου πόλεως αλλά χωρίς χτίσμα υποχρεούνται σε καθάρισμα ??? Επίσης εμένα έχει λεμονιές μέσα, υποχρεούται πάλι ? Για το ίδιο οικόπεδο.. Εντος οικισμων παντα υποχρεουνταν σε καθαρισμα. Δεν ειναι καινουργιο.
Menelaos83 Δημοσ. 27 Μαΐου 2024 Δημοσ. 27 Μαΐου 2024 12 λεπτά πριν, SeNNinhA είπε Σε ενα ιδανικο κοσμο και μια οργανωμενη χωρα ναι, ετσι θα επρεπε να ειναι. Αλλο ομως το τι ευχομαστε να ηταν και αλλο το τι πραγγματικα συμβαινει. Σε μια οργανωμενη χωρα δεν θα υπηρχε αυτο το μπαχαλο τελευταιας στιγμης για να πεταξει η κυβερνηση την οποια πιθανη ευθυνη απο πανω της. Οι υπαλληλοι του Δημου σε πλειστες περιπτωσεις ουτε εχουν διαβασει τις εγκυκλιους ούτε τις εχουν καταλαβει σωστα. Παιζει να ακουσαν τις ειδησεις και οχι να διαβασαν την εγκυκλιο και τις δευκρινηστικες της. Εσυ κανε οπως καταλαβαινεις. Δεν διαφωνω σε κατι, παρολα αυτα οπως ανεφερα και παραπανω εγω εδω και καμια 20αετια που το εχω το χωραφι στελνω μια φορα τον χρονο και το καθαριζουν.
GREGORYMO Δημοσ. 27 Μαΐου 2024 Δημοσ. 27 Μαΐου 2024 Η πλατφόρμα εμφανίζει σε κάποιο χάρτη τα οικόπεδα η ΧΩΡΑΦΙΑ που έχουν υποχρέωση καθαρισμού η θα γυρίσουμε τα νύχια μας ? 2
SeNNinhA Δημοσ. 27 Μαΐου 2024 Δημοσ. 27 Μαΐου 2024 35 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε Η πλατφόρμα εμφανίζει σε κάποιο χάρτη τα οικόπεδα η ΧΩΡΑΦΙΑ που έχουν υποχρέωση καθαρισμού η θα γυρίσουμε τα νύχια μας ? Δεν ξέρω καν εάν έχει τελικά λειτουργήσει η πλατφόρμα. Αλλά ΌΧΙ. Πολλά ζητάς. Προβλέπεται όμως να το ελέγξουν οι Δήμοι και να ειδοποιήσουν τους δημότες τους..... Γελάμε εδώ.. Οπως είπα ξανά προσωπικά θεωρώ βέλτιστη λύση να ζητήσετε επίσημα με αίτηση από τον Δήμο σας να σας ενημερώσει εάν το ακίνητο σας βρίσκεται μέσα στις εν λόγω περιοχές. Εαν σας ενημερώσει τότε έχει καλως, θα μάθετε και εσείς. Εάν δεν σας απαντήσουν τότε δεν έχετε πια την ευθύνη για κάποια ενέργεια 1
vamvakoolas Δημοσ. 27 Μαΐου 2024 Δημοσ. 27 Μαΐου 2024 σε μεγαλο δημο επαρχιας με παρα πολλα χωραφια με ενημερωσαν οτι ασχολουνται ΜΟΝΟ οταν υπαρχει καποια καταγγελια απο δημοτη. Συνηθως οι γειτονες, κυνηγοι, φιλοι της φυσης, εθελοντες πυροσβεστες κτλ κανουν καταγγελιες. Αν και ειναι υποχρεωση του δημου, λογω φορτου/υποστελεχωσης δε μπορουν να καθαριζουν απο μονοι τους τα παντα.. (αυτα μου ειπαν, μη πυροβολειτε τον πιανιστα) 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα