The_Judas Δημοσ. 2 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2024 12 ώρες πριν, mindreader είπε Υπαρχει καμια σελιδα, που να δειχνει σε ολη την Ελλαδα, χαρτη, με πληροφοριες, που ειναι εντος σχεδιου πολης και που εκτος σχεδιου; Χονδρικα οπως καταλαβαινω, το τζερτζελο γινεται για ακαθαριστα οικοπεδα εντος σχεδιου/οικισμου. στο Ε9 σε εμένα γράφει στην οδό "ΔΡΟΜΟΙ ΕΝΤΟΣ ΟΡΙΩΝ ΟΙΚΙΣΜΟΥ". 1
megapaixtaras Δημοσ. 2 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2024 21 ώρες πριν, adonisGER είπε Κ 3. Εφόσον μιλάμε για οικόπεδο εκτός σχεδίου και ορίων οικισμού κλπ δεν χρειάζεται δήλωση Όλα αυτά τα γράφω με κάθε επιφύλαξη, εάν μπορείς ρώτησε και κάποιον από δήμο κλπ να σε διαφωτίσει Εάν εννοείς βάσει κανονισμού για να το δηλώσεις όχι . Γενικά φαντάζομαι πως ναι ανάλογα πως συντηρείς το οικόπεδο σου κλπ αν το εκτος σχεδιου εχει παραδιπλα αυθαιρετα σπιτια παλι φανταζομαι δεν χρειαζεται δηλωση λογω οτι κανονικα ειναι παρανομα αρα δεν θα επρεπε να υπαρχουν
adonisGER Δημοσ. 2 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2024 8 ώρες πριν, megapaixtaras είπε αν το εκτος σχεδιου εχει παραδιπλα αυθαιρετα σπιτια παλι φανταζομαι δεν χρειαζεται δηλωση λογω οτι κανονικα ειναι παρανομα αρα δεν θα επρεπε να υπαρχουν Καλησπέρα , Εάν είναι εκτός σχεδίου το κτίσμα , πρέπει να γίνει η δήλωση ανεξάρτητα με το τι υπάρχει δίπλα. Για τα αυθαίρετα που λες λογικά δεν έχουν Καεκ οπότε για το σύστημα δεν υπάρχουν ούτως η άλλως και να θέλουν για αυτά που λέει ο λόγος, δεν μπορούν να κάνουν δηλωση.
megapaixtaras Δημοσ. 2 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2024 1 ώρα πριν, adonisGER είπε Καλησπέρα , Εάν είναι εκτός σχεδίου το κτίσμα , πρέπει να γίνει η δήλωση ανεξάρτητα με το τι υπάρχει δίπλα. Για τα αυθαίρετα που λες λογικά δεν έχουν Καεκ οπότε για το σύστημα δεν υπάρχουν ούτως η άλλως και να θέλουν για αυτά που λέει ο λόγος, δεν μπορούν να κάνουν δηλωση. οχι ,να σου εξηγησω λεπτομερως. κτημα ειναι εκτος σχεδιου και εχει καεκ αλλα εχει αυθαιρετα παραδιπλα..επισης ειναι κληρονομια αλλα..ενω εχει γινει μεταβιβαση περιουσιας στο ε9 δεν εχει μπει ακομα στο δικο μας κτηματολογιο.ειναι ακομα στου γονιου μας και πρεπει να μπαινουμε με τους κωδικους του γονιου μας που δεν ειναι ενζωη πλεον.ο λογος που δεν εχει γινει η μεταφορα αυτοματα ειναι λογω οτι οταν δηλωθηκαν,εμεις δεν ασχοληθηκαμε ,τωρα το ανακαλυψαμε,ολα εγιναν προφανως προχειρα,μαλλον καποιος μηχανικος απεξω υπεγραφε κτηματολογια,οπως τα σχεδια της δεη και υπαρχει αυτην την στιγμη δρομολογηση με δικηγορο για να γινει η μεταφορα.ομως ωσπου να γινει ειναι ακομα στην μεριδα των γονιων. πρεπει να γινει δηλωση?
adonisGER Δημοσ. 3 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2024 (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, megapaixtaras είπε οχι ,να σου εξηγησω λεπτομερως. κτημα ειναι εκτος σχεδιου και εχει καεκ αλλα εχει αυθαιρετα παραδιπλα..επισης ειναι κληρονομια αλλα..ενω εχει γινει μεταβιβαση περιουσιας στο ε9 δεν εχει μπει ακομα στο δικο μας κτηματολογιο.ειναι ακομα στου γονιου μας και πρεπει να μπαινουμε με τους κωδικους του γονιου μας που δεν ειναι ενζωη πλεον.ο λογος που δεν εχει γινει η μεταφορα αυτοματα ειναι λογω οτι οταν δηλωθηκαν,εμεις δεν ασχοληθηκαμε ,τωρα το ανακαλυψαμε,ολα εγιναν προφανως προχειρα,μαλλον καποιος μηχανικος απεξω υπεγραφε κτηματολογια,οπως τα σχεδια της δεη και υπαρχει αυτην την στιγμη δρομολογηση με δικηγορο για να γινει η μεταφορα.ομως ωσπου να γινει ειναι ακομα στην μεριδα των γονιων. πρεπει να γινει δηλωση? Καλημέρα φίλε , Συλλυπητήρια για την απώλεια. Ναι από ότι κατάλαβα εννοείς ότι υπαρχουν αυθαίρεσιες στο πως είναι δηλωμένα κλπ. Γιατί για να γίνει μεταβίβαση και στο Κτηματολόγιο σε σένα θα πρέπει πρώτα να διευθετηθούν αυτές οι αυθαιρεσίες από μηχανικό .Το E9 και η δηλωση κληρονομιάς είναι κάτι ξεχωριστό δυστυχώς. Δεν έχουν καταφέρει ακόμα να τα συνδέσουν . Αυτή η περίπτωση ανήκει στα πολλά κενά που έχει αυτός ο κανονισμός . Τυπικά υπάρχει υποχρέωση δήλωσης αλλά θα σου έλεγα να μην ασχοληθείς γιατί αν είναι να δηλώσεις, θα πρέπει να το κάνεις αναγκαστικά στο όνομα του θανόντα γονιού σου γιατί αν δεν κάνω λάθος την δήλωση την κάνει υποχρεωτικα ένας από τους ιδιοκτήτες. Βάσει κτηματολογίου εσύ ακόμα δεν είσαι ιδιοκτήτης. Ρώτησε όμως και κάποιον άλλο πχ στο δήμο μήπως ξέρουν να σε κατευθύνουν ΥΓ. Εννοείται εφόσον έχεις την δυνατότητα κάνε τον καθαρισμό κλπ ούτως η άλλως Επεξ/σία 3 Ιουλίου 2024 από adonisGER
megapaixtaras Δημοσ. 3 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2024 ευχαριστω πολυ.καπως ετσι το καταλαβα και εγω και ειναι και δεν ειναι.θα το αφησω φετος και οτι γινει.το θεμα ειναι οτι υπαρχει ενδιαφερον να το ξεφορτωθω και λεω ετσι γιατι προοπτικη να μπει σχεδιο πολεως ουτε 1 στο μυριο.οποτε αν μπορεσω θα το δωσω ετσι.εξαλου φετος οπως ολοι αιφνιδιαστηκαμε ,μαθαμε την ειδηση αργα και εμεις ψαχτηκαμε για να βρουμε καεκ και λοιπα που μεχρι τωρα δεν ξεραμε τι γινεται επειδη δεν ειχε πληρως τακτοποιηθει ακομα. 1
rudigarcia222 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2024 καλησπερα παιδες ειμαι λιγο αμπαλος με αυτα,ο πατερας μου εχει ενα σπιτι στο ονομα του στη θεσσαλονικη και ενα στην χαλκιδικη,πηγαμε καθαρισαμε και ηθελα να κανω την δηλωση καθαρισμου οικοπεδου,μπαινω ειτε απο το gov απευθειας ειτε απο τα διαφορα λινκ του κτηματολογιου βαζω τα στοιχεια κανονικα και εμφανιζει μονο το σπιτι στη θεσσαλονικη,πρεπει να κανω καποια διαδικασια επειδη ειναι σε αλλο νομο??????? εδιτ τι σπιτι φενεται κανονικα στις φορολογικες δηλωσεις εδιτ 2 ναι υποθετω το σπιτι ειναι σε περιοχη εκτος λειτουργιας κτηματολογιου,τι κανω?πως βρισκω τον καεκ?>
Addicted_21 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2024 Στις 3/7/2024 στις 7:33 ΠΜ, adonisGER είπε Καλημέρα φίλε , Συλλυπητήρια για την απώλεια. Ναι από ότι κατάλαβα εννοείς ότι υπαρχουν αυθαίρεσιες στο πως είναι δηλωμένα κλπ. Γιατί για να γίνει μεταβίβαση και στο Κτηματολόγιο σε σένα θα πρέπει πρώτα να διευθετηθούν αυτές οι αυθαιρεσίες από μηχανικό .Το E9 και η δηλωση κληρονομιάς είναι κάτι ξεχωριστό δυστυχώς. Δεν έχουν καταφέρει ακόμα να τα συνδέσουν . Αυτή η περίπτωση ανήκει στα πολλά κενά που έχει αυτός ο κανονισμός . Τυπικά υπάρχει υποχρέωση δήλωσης αλλά θα σου έλεγα να μην ασχοληθείς γιατί αν είναι να δηλώσεις, θα πρέπει να το κάνεις αναγκαστικά στο όνομα του θανόντα γονιού σου γιατί αν δεν κάνω λάθος την δήλωση την κάνει υποχρεωτικα ένας από τους ιδιοκτήτες. Βάσει κτηματολογίου εσύ ακόμα δεν είσαι ιδιοκτήτης. Ρώτησε όμως και κάποιον άλλο πχ στο δήμο μήπως ξέρουν να σε κατευθύνουν ΥΓ. Εννοείται εφόσον έχεις την δυνατότητα κάνε τον καθαρισμό κλπ ούτως η άλλως Έχω παρόμοιο θέμα με οικόπεδα (τα οποία καθάρισα) από κληρονομιά τα οποία ωστόσο στο κτηματολόγιο δεν έχουν περάσει ακόμα σε μένα, οπότε στην πλατφόρμα για τα ακαθάριστα εμφανίζονται μόνο αν μπω με τους κωδικούς taxis του θανόντος συγγενή μου (μητέρα). Πήρα τηλέφωνο στην υποστήριξη της πλατφόρμας και μου είπαν μέσες άκρες ότι από τη στιγμή που δεν εμφανίζεται με τους δικόυς μου κωδικούς, δεν έχω υποχρέωση να κάνω και να μην κάνω δήλωση, άσε που και να προσπάθήσω να κάνω δεν θα ολοκληρωθεί η διαδικασία λόγω θανάτου και προφανώς θα δείξει κάτι. Το τελευταίο δεν το δοκίμασα αν ισχύει για προφανείς λόγους. Οπότε μένουμε ότι δεν κάνουμε δήλωση με κωδικούς taxis θανόντος στον οποίο για την ώρα αντιστοιχεί ο εκάστοτε τίτλος. 1
adonisGER Δημοσ. 5 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2024 13 ώρες πριν, rudigarcia222 είπε καλησπερα παιδες ειμαι λιγο αμπαλος με αυτα,ο πατερας μου εχει ενα σπιτι στο ονομα του στη θεσσαλονικη και ενα στην χαλκιδικη,πηγαμε καθαρισαμε και ηθελα να κανω την δηλωση καθαρισμου οικοπεδου,μπαινω ειτε απο το gov απευθειας ειτε απο τα διαφορα λινκ του κτηματολογιου βαζω τα στοιχεια κανονικα και εμφανιζει μονο το σπιτι στη θεσσαλονικη,πρεπει να κανω καποια διαδικασια επειδη ειναι σε αλλο νομο??????? εδιτ τι σπιτι φενεται κανονικα στις φορολογικες δηλωσεις εδιτ 2 ναι υποθετω το σπιτι ειναι σε περιοχη εκτος λειτουργιας κτηματολογιου,τι κανω?πως βρισκω τον καεκ?> Καλησπέρα φίλε , Πρώτα από όλα θα πρέπει να δεις εάν τα κτίσματα/οικόπεδα είναι υποχρέα δήλωσης . Οι δηλώσεις δεν αφορούν όλες τις περιουσίες , υπάρχουν προϋποθέσεις. Επίσης για όσες περιοχές δεν έχει ολοκληρωθεί το Κτηματολόγιο, η υποβολή γίνεται βάσει συντεταγμένων. Τις πληροφορίες αναλυτικά θα τις βρεις άμα ψάξεις στο νήμα πιο πάνω 2
rudigarcia222 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2024 54 λεπτά πριν, adonisGER είπε Καλησπέρα φίλε , Πρώτα από όλα θα πρέπει να δεις εάν τα κτίσματα/οικόπεδα είναι υποχρέα δήλωσης . Οι δηλώσεις δεν αφορούν όλες τις περιουσίες , υπάρχουν προϋποθέσεις. Επίσης για όσες περιοχές δεν έχει ολοκληρωθεί το Κτηματολόγιο, η υποβολή γίνεται βάσει συντεταγμένων. Τις πληροφορίες αναλυτικά θα τις βρεις άμα ψάξεις στο νήμα πιο πάνω την επιλογη συβτεταγμενων την βρηκα το παλεψα αλλα και λογω κακης αναλυσης δεν ειμαι σιγουρος αν ειναι το σπιτι μου η το διπλα,παιζει ρολο ειναι τοσο αυστηρο?? επισης πως βλεπω αν ειμαι υποχρεος δηλωσης η οχι
physnik Δημοσ. 5 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2024 7 λεπτά πριν, rudigarcia222 είπε την επιλογη συβτεταγμενων την βρηκα το παλεψα αλλα και λογω κακης αναλυσης δεν ειμαι σιγουρος αν ειναι το σπιτι μου η το διπλα,παιζει ρολο ειναι τοσο αυστηρο?? επισης πως βλεπω αν ειμαι υποχρεος δηλωσης η οχι Αν έχεις σπίτι και είναι εντός σχεδίου ή εντός οικισμού δεν είσαι υπόχρεος σε δήλωση.
The_Judas Δημοσ. 5 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2024 1 ώρα πριν, physnik είπε Αν έχεις σπίτι και είναι εντός σχεδίου ή εντός οικισμού δεν είσαι υπόχρεος σε δήλωση. Εγώ έχω σπίτι ενός οικισμού με οικόπεδο Ακριβώς δίπλα από το σπίτι, έχω ένα ακόμη οικόπεδο, συνεχόμενο. Στο taxis είναι ξεχωριστό . Θα πρέπει να δηλώσω μόνο το 2ο οικόπεδο;
rudigarcia222 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2024 1 ώρα πριν, physnik είπε Αν έχεις σπίτι και είναι εντός σχεδίου ή εντός οικισμού δεν είσαι υπόχρεος σε δήλωση. α ειναι σε οικισμο μαλιστα,αρα δεν χρειαζεται συγνωμη νομιζα οτι ολοι ας πουμε που εχουν εξοχικο επρεπε να το κανουν,αυτο μπορω βεβαια να το επαληθευσω αν ειναι η οχι για σιγουρια?μη φαω κανα αυτοματο προστιμο
adonisGER Δημοσ. 5 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2024 41 λεπτά πριν, The_Judas είπε Εγώ έχω σπίτι ενός οικισμού με οικόπεδο Ακριβώς δίπλα από το σπίτι, έχω ένα ακόμη οικόπεδο, συνεχόμενο. Στο taxis είναι ξεχωριστό . Θα πρέπει να δηλώσω μόνο το 2ο οικόπεδο; Ναι μόνο το δεύτερο 9 λεπτά πριν, rudigarcia222 είπε α ειναι σε οικισμο μαλιστα,αρα δεν χρειαζεται συγνωμη νομιζα οτι ολοι ας πουμε που εχουν εξοχικο επρεπε να το κανουν,αυτο μπορω βεβαια να το επαληθευσω αν ειναι η οχι για σιγουρια?μη φαω κανα αυτοματο προστιμο Δυστυχώς δεν υπαρχει κάτι τέτοιο . Μόνος το ψάχνεις βάσει των προϋποθέσεων ...Το λογικό θα ήταν να μας ενημέρωναν εάν είμαστε η όχι υπόχρεοι ... Αλλά στην Ελλάδα είμαστε ... 3
george_ins Δημοσ. 6 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2024 Μια ερώτηση και από μένα. 1. Οικοπεδο με Σπιτι εντός σχεδίου σε οικισμό και μερικές ελιές, το δηλώνω; 2. Οικόπεδο εντός σχεδίου σε οικισμό με καρποφόρα δέντρα και λαχανικά, το δηλωνω; Σας ευχαριστώ!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα