Clytoceyx Δημοσ. 30 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2024 Κοιτωντας τις πυρκαγιες στην Κερατεα, εβλεπες απο την μια στιγμη στην αλλη καταπρασινα πευκα να φουντωνουν στην κορυφη απο τις καυτρες που μεταφερονται με τον αερα. Γεγονος γνωστο διαχρονικα και απο αλλες πυρκαγιες. Αυτο κανει τις υπαρχουσες συστασεις για καθαρισμο, αν μη τι αλλο, ελλειπεις. Εννοειται οτι τα ξεροχορτα πρεπει να φυγουν. Απο την αλλη ομως, αν το ψειρισουμε αρκετα και αν θελουμε ουσιαστικη και οσο πιο αποτελεσματικη προστασια μεσω καθαρισμου, τοτε μπορει να ξεφυγουν τρομακτικα οι υποχρεωσεις των πολιτων ακομα και για τον απλο καθαρισμο και να φτασουν αντιστοιχες διαδικασιες με το μητρωο πυροπροστασιας. 1
mindreader Δημοσ. 1 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2024 Ε τωρα με τα νεα μετρα πυροπροστασιας, πρεπει να αναμενουμε σταδιακα, λιγοτερο καταστροφικες πυρκαγιες...αυτο ηταν το προβλημα τοσα χρονια, η 'ατομικη ευθυνη'. Θα μπει σειρα με τις πυρκαγιες, τωρα με τα νεα μετρα πυροπροστασιας.
Angelos147 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2024 Καλημέρα! Αρχικά ένα ευχαριστώ σε όλους καθώς η κουβέντα είναι πολύ βοηθητική. Θα ήθελα αν κάποιος γνωρίζει ή αν έχει καταλάβει κάτι παραπάνω από εμένα, να μου πει το αν είμαι υπόχρεος για δήλωση στις παρακάτω περιπτώσεις καθώς δεν μου είναι ξεκάθαρο: 1. Οικόπεδο με σπίτι μέσα σε οικισμό - χωριό. 2. Λιοσταση στην μέση του πουθενά το οποίο δουλεύετε από συγγενείς δεν είναι παρατημένο. 3. Αγροτεμάχιο εκτός σχεδίου και εκτός ορίων κωμοπόλεως. Έτσι αναφέρεται στο συμβόλαιο αλλά δεν γνωρίζω αν είναι στα όρια κάποιου οικισμού. Όλα τα παραπάνω δεν είναι κοντά σε δασική περιοχή.
therock Δημοσ. 1 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2024 Καλημερα, γνωριζουμε αν τα σχοινα χρειαζονται και αυτα καθαρισμο?
adonisGER Δημοσ. 1 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2024 5 ώρες πριν, Angelos147 είπε Καλημέρα! Αρχικά ένα ευχαριστώ σε όλους καθώς η κουβέντα είναι πολύ βοηθητική. Θα ήθελα αν κάποιος γνωρίζει ή αν έχει καταλάβει κάτι παραπάνω από εμένα, να μου πει το αν είμαι υπόχρεος για δήλωση στις παρακάτω περιπτώσεις καθώς δεν μου είναι ξεκάθαρο: 1. Οικόπεδο με σπίτι μέσα σε οικισμό - χωριό. 2. Λιοσταση στην μέση του πουθενά το οποίο δουλεύετε από συγγενείς δεν είναι παρατημένο. 3. Αγροτεμάχιο εκτός σχεδίου και εκτός ορίων κωμοπόλεως. Έτσι αναφέρεται στο συμβόλαιο αλλά δεν γνωρίζω αν είναι στα όρια κάποιου οικισμού. Όλα τα παραπάνω δεν είναι κοντά σε δασική περιοχή. Καλησπέρα φίλε , Ναι το θέμα έχει καλυφθεί πολύ από την Κοινότητα. Θα σου απαντήσω για να σε βοηθήσω βάσει πάντα του κανονισμού . 1. Εφόσον μιλάμε για σπίτι μέσα σε οικισμό (και το οικόπεδο κλπ είναι μέρος του ακινήτου) δεν χρειάζεται δήλωση . Με υποσημείωση οτι ο κανονισμός γράφει συγκεκριμένα ως εξαίρεση τα σπίτια εντός ορίων οικισμού με συντηρημένο κήπο η/και ακάλυπτο χώρο . 2. Εφόσον μιλάμε για καλλιέργειες , δεν χρειάζεται δήλωση 3. Εφόσον μιλάμε για οικόπεδο εκτός σχεδίου και ορίων οικισμού κλπ δεν χρειάζεται δήλωση Όλα αυτά τα γράφω με κάθε επιφύλαξη, εάν μπορείς ρώτησε και κάποιον από δήμο κλπ να σε διαφωτίσει 4 ώρες πριν, therock είπε Καλημερα, γνωριζουμε αν τα σχοινα χρειαζονται και αυτα καθαρισμο? Εάν εννοείς βάσει κανονισμού για να το δηλώσεις όχι . Γενικά φαντάζομαι πως ναι ανάλογα πως συντηρείς το οικόπεδο σου κλπ 1
Addicted_21 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2024 19 ώρες πριν, GREGORYMO είπε Καταρχήν έπρεπε να είχες κάνει Ε9 μέχρι τον Απρίλιο του 24. Έχει γίνει κτηματολόγιο στην περιοχή? Ναι υπάρχει κτηματολόγιο. Δήλωση φόρου κληρονομιάς έκανα τον Απρίλιο του'24, οπότε νομίζω ε9 μπορώ να κάνω μέχρι του χρόνου.
cyberguy Δημοσ. 1 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2024 Γνωστος μου ειχε αγορασει και ειχε στο υπογειο του, αντλια, γεννητρια (μικρη) και ψεκαστικα μπεκ χωραφιων. Ειχε κανει προεγκατάσταση σωληνώσεων περιμετρικά του οικοπέδου του (μονοκατοικια με 2 στρεμματα οικοπεδο). Νερο μπορουσε να παρει και απο την πισινα αλλα και απο την 3τονη δεξαμενη που ειχε στο υπογειο. Το σπιτι ειναι το μοναδικο που δεν κάηκε σε ολη την περιοχη το 2018 (Ν.βουτζάς). Του είχε κοστίσει καπου στα 2500 ευρω μου ειχε πει και με αυτο γλιτωσε το σπιτι του. 2 1
GREGORYMO Δημοσ. 1 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2024 46 λεπτά πριν, Addicted_21 είπε Ναι υπάρχει κτηματολόγιο. Δήλωση φόρου κληρονομιάς έκανα τον Απρίλιο του'24, οπότε νομίζω ε9 μπορώ να κάνω μέχρι του χρόνου. Εσύ θα το δηλώσεις λες του χρόνου στο Ε9. Φέτος, ποιός το δήλωσε στο Ε9 ? Ο κανείς?
The_Judas Δημοσ. 1 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2024 1 ώρα πριν, adonisGER είπε Καλησπέρα φίλε , Ναι το θέμα έχει καλυφθεί πολύ από την Κοινότητα. Θα σου απαντήσω για να σε βοηθήσω βάσει πάντα του κανονισμού . 1. Εφόσον μιλάμε για σπίτι μέσα σε οικισμό (και το οικόπεδο κλπ είναι μέρος του ακινήτου) δεν χρειάζεται δήλωση . Με υποσημείωση οτι ο κανονισμός γράφει συγκεκριμένα ως εξαίρεση τα σπίτια εντός ορίων οικισμού με συντηρημένο κήπο η/και ακάλυπτο χώρο . 2. Εφόσον μιλάμε για καλλιέργειες , δεν χρειάζεται δήλωση 3. Εφόσον μιλάμε για οικόπεδο εκτός σχεδίου και ορίων οικισμού κλπ δεν χρειάζεται δήλωση Όλα αυτά τα γράφω με κάθε επιφύλαξη, εάν μπορείς ρώτησε και κάποιον από δήμο κλπ να σε διαφωτίσει Εάν εννοείς βάσει κανονισμού για να το δηλώσεις όχι . Γενικά φαντάζομαι πως ναι ανάλογα πως συντηρείς το οικόπεδο σου κλπ εγω εχω σπιτι μαζι με οικοπεδο εντος οριων. Διπλα ακριβως σκετο οικοπεδο το ειχε ως μπαξε ο παππους μου. Χρειαζεται και στα 2 δηλωση;
xp-user Δημοσ. 1 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2024 8 ώρες πριν, Angelos147 είπε Καλημέρα! Αρχικά ένα ευχαριστώ σε όλους καθώς η κουβέντα είναι πολύ βοηθητική. Θα ήθελα αν κάποιος γνωρίζει ή αν έχει καταλάβει κάτι παραπάνω από εμένα, να μου πει το αν είμαι υπόχρεος για δήλωση στις παρακάτω περιπτώσεις καθώς δεν μου είναι ξεκάθαρο: 1. Οικόπεδο με σπίτι μέσα σε οικισμό - χωριό. 2. Λιοσταση στην μέση του πουθενά το οποίο δουλεύετε από συγγενείς δεν είναι παρατημένο. 3. Αγροτεμάχιο εκτός σχεδίου και εκτός ορίων κωμοπόλεως. Έτσι αναφέρεται στο συμβόλαιο αλλά δεν γνωρίζω αν είναι στα όρια κάποιου οικισμού. Όλα τα παραπάνω δεν είναι κοντά σε δασική περιοχή. Μονο το 1 1
tomtsir Δημοσ. 1 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2024 Εγώ πάντως όταν έβαζα τον ΚΑΕΚ μου έβγαζε ότι δεν έχει γίνει κτηματολόγιο για το συγκεκριμένο ΚΑΕΚ , ενώ θυμάμαι και έχω το κτηματολόγιο από το 2020 που είχε γίνει , τώρα αν θέλει ανανέωση κτλ κτλ δεν έχω ιδέα οπότε με το ΚΑΕΚ πήρα τις συντεταγμένες από ένα σημείο από τα 5-6 που είχε ( για κάθε γωνία φαντάζομαι ) , έγραψα κιολας στις παρατηρήσεις ότι το κάνω για το συγκεκριμένο ΚΑΕΚ και έκανα την δήλωση. Οπότε αν πάρουμε καμία φωτιά κύριε υπουργέ εγώ το καθάρισα το οικοπεδάκι 🤪
mindreader Δημοσ. 1 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2024 Υπαρχει καμια σελιδα, που να δειχνει σε ολη την Ελλαδα, χαρτη, με πληροφοριες, που ειναι εντος σχεδιου πολης και που εκτος σχεδιου; Χονδρικα οπως καταλαβαινω, το τζερτζελο γινεται για ακαθαριστα οικοπεδα εντος σχεδιου/οικισμου.
GREGORYMO Δημοσ. 1 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2024 4 λεπτά πριν, mindreader είπε Υπαρχει καμια σελιδα, που να δειχνει σε ολη την Ελλαδα, χαρτη, με πληροφοριες, που ειναι εντος σχεδιου πολης και που εκτος σχεδιου; Χονδρικα οπως καταλαβαινω, το τζερτζελο γινεται για ακαθαριστα οικοπεδα εντος σχεδιου/οικισμου. Δεν ξέρεις αν είσαι ιδιοκτήτης οικόπεδου η χωραφιού? 100.000€ είναι η διαφορά 1
kage Δημοσ. 2 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2024 (επεξεργασμένο) Είναι αστεία αυτά π γράφεται μερικοι κ σας αναγκαζει η καθε διάνοια υπουργός +ομαδα του(2 διαφορετικων υπουργειων)π χαλασαν μερικα μυρια (ερευνα,συμβουλους,site,meeting,διασυνδέσεις κ μερικές χιλιάδες εργατοωρες +υπερωριες)για ολο το φετινο τσιρκο με μοναδικο σκοπο απλά να ακουστεί το δηθεν εργο τους ή εγώ τους Είσαι εντός σχεδιου ..εχω πλατανι δεντρο πευκο οτιδηποτε πιο ψηλα από το σπίτι..ας καθαρίσω τα χορτα π μ λένε κ σώθηκα κ γω κ οι γύρω μου... ας φτιάξω μαντρα με τσιμεντο τουλάχιστον 1 μετρο κ σώθηκα...δεν περνάει η φωτιά αν εχεις δεντρα απο πανω σου...παμε αλλο κλασσικο..εχω σκεπή με μονωση καποιο πανι ή χ βαμβακα ή κλασσικα τιποτα αλλα ολα αυτα ειναι στηριζομενα σε ξύλινα δοκάρια και απο κατω ξυλινο ταβανι...ολα καλα θα πανε..εχω αλουμινια ξυλινα ή pvc πορτες/παραθυρα/φεγγίτες..ας ξεχορταριασω να σωθουμε Ας ειναι γνωστο οτι τα δεντρα σε αυτες τις φωτιες πρωτα καιγονται απο πανω κ συνεχιζουν ..τι ραντισμα έχει πέσει αυτό το καλοκαίρι γι αυτα τα ξεχορταριασματα δεν λέγεται ...κ πιο δίπλα ο αλλος λεει οτι τρώει απο βιολογικό μποστάνι,ελιες κτλ Δεν σχολιαζω κατι γ όλα τα πρωην αυθαίρετα, Ελενιτ,προκατ.. αλλά όταν χτίζεις σπιτια σεβαστών ποσών στα δάση πλαγιες θες ατομική προστασια...όλοι αυτοί θα έπρεπε να ειχαν αλυσοπρίονο + κανονι πυροσβεσης εστω ψεκαστικα. σπίτια με ξύλινες κεραμοσκεπές,ανοιχτες καμινάδες, ξύλινα/pvc κουφώματα κ τέλος κήπους με τεραστια δέντρα κυρίως πευκα για "σκιά-δροσιά" έχουν ρίσκο.. οι φωτιές θα ξεκινήσουν από εμπρησμό ή παράνομες χωματερες/μπάζα π ο δημος δεν ασχοληθηκε ή καλώδια ρευματος/μετασχηματιστες...σαν να λες αυτός π το προκαλεί θέλει να σε χρεώσει κιόλας.. Επεξ/σία 2 Ιουλίου 2024 από kage 1
mindreader Δημοσ. 2 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2024 11 hours ago, mindreader said: Υπαρχει καμια σελιδα, που να δειχνει σε ολη την Ελλαδα, χαρτη, με πληροφοριες, που ειναι εντος σχεδιου πολης και που εκτος σχεδιου; Χονδρικα οπως καταλαβαινω, το τζερτζελο γινεται για ακαθαριστα οικοπεδα εντος σχεδιου/οικισμου. Με τοσα εσπα, ψηφιοποιησεις, κλπ, θα πρεπει να υπαρχει κατι. Να ειναι το πρωτο βημα για τον πολιτη να δει οι ιδιοκτησιες του σε τι εμπιπτουν. Αλλιως, τηλεφωνα σε δημαρχο, προεδρο τοπικης κοινοτητας κλπ, αλα παλιακά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα