GREGORYMO Δημοσ. 29 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2024 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, kravaritis84 είπε Χαίρετε. Τι γίνεται με αυτή την γελοιότητα με τις δηλώσεις καθαρισμού οικοπέδων; Δεν είχα σκοπό να κάνω αλλά όταν μπλέκουν οικογένειες και ειδικά ηλικιωμένοι που αγχώνονται εύκολα μπερδευονται τα πράγματα. Είναι ένα χωράφι 10 στρέμματα και υπάρχει και ένα σπίτι που μένει ο ηλικιωμένος πατέρας μου. Μιλάμε για αγροτική περιοχή σε μικρό χωριό, παντού τριγύρω χωράφια με ελαιόδεντρα, τριφύλλια, καλαμπόκια κτλ. Είναι όμως οικόπεδο (εντός σχεδίου πόλεως) και είναι δηλωμένο φυσικά και στο κτηματολόγιο και στο Ε9 κτλ. Δεν είναι αγροτεμάχιο. Την επικαρπία των 10 στρεμμάτων την έχει ο πατέρας μου και η ψιλή κυριότητα έχει περαστεί σε μένα και τον αδερφό μου. Ο άλλος ο αδερφός έχει αγχωθεί και αγχώθηκε και ο πατέρας μου και με πιέζουν και μένα να κάνω την γελοία δήλωση. Μιλάμε για σαπουνόπερα και έχω εκνευριστεί απίστευτα. Πρέπει να κάνουν δήλωση και ο επικαρπωτής και η ψιλή κυριότητα; Ρε παιδιά γιατί αγχώνουν τον κοσμάκη για το τιποτα; Το οικόπεδο των στρεμμάτων είναι στη μέση του πουθενά, σε πεδιάδα (καμία σχέση με δάσος), σε μια ακτίνα 500 μέτρων υπάρχουν μόνο 4 σπίτια, και έχει μέσα ελαιόδεντρα, ντοματιές, κολοκυθιές κτλ. ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΆΝΩ ΤΗΝ ΚΩΛΟΔΗΛΩΣΗ αλλα οι οι υπόλοιποι έχουν αγχωθεί . Αυτά τα πρόστιμα που λένε είναι διοικητικά μη εισπράξιμα; (όπως ήταν τα προστιμα για κάπνισμα σε κλειστούς χώρους;) Εσείς θα την κάνετε την δήλωση; Νομιζω οι περισσοτεροι δεν εχουν κανει δηλωση. Και νομιζω ειναι σε πιλοτικη φαση η ολη ιστορια. ΑΦΟΥ είναι εντός οικισμού ΜΕ κτίσμα Δεν χρειάζεται δηλώση. Επεξ/σία 29 Ιουνίου 2024 από GREGORYMO Συμπληρώμα
kravaritis84 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2024 25 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε ΑΦΟΥ είναι εντός οικισμού ΜΕ κτίσμα Δεν χρειάζεται δηλώση. Είναι 5 στρεμματα με σπιτι (επικαρπωτης ο ηλικιωμενος πατερας, ψιλη κυριοτητα ο αδερφος μου) Και 5 στρεμματα χωρις σπιτι (επικαρπωτης ο ηλικιωμενος πατερας, ψιλη κυριοτητα εγώ) Εντός σχεδίου και τα 2
GREGORYMO Δημοσ. 29 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2024 4 λεπτά πριν, kravaritis84 είπε Είναι 5 στρεμματα με σπιτι (επικαρπωτης ο ηλικιωμενος πατερας, ψιλη κυριοτητα ο αδερφος μου) Και 5 στρεμματα χωρις σπιτι (επικαρπωτης ο ηλικιωμενος πατερας, ψιλη κυριοτητα εγώ) Εντός σχεδίου και τα 2 Στο χωρίς θα πρέπει να κάνει δήλωση ο πατέρας
kravaritis84 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2024 Διαβασα εδώ το εξής Πριν την επιβολή του προστίμου, προηγείται σύσταση στον ιδιοκτήτη του ακινήτου να προβεί εντός του πρώτου μήνα σε υποβολή του εντύπου αξιολόγησης και της τεχνικής έκθεσης και εντός δύο μηνών, στην υλοποίηση των προβλεπόμενων μέτρων πυροπροστασίας. Μετά το πέρας της δίμηνης προθεσμίας συμμόρφωσης και εφόσον διαπιστωθεί ότι ο ιδιοκτήτης έχει συμμορφωθεί πλήρως, επιβάλλεται σε αυτόν μόνο το ελάχιστο διοικητικό πρόστιμο των 250 ευρώ. Εφόσον διαπιστωθεί ότι έχει συνταχθεί το έντυπο αξιολόγησης και η τεχνική έκθεση του τεχνικού επιστήμονα, καθώς και η δήλωση εφαρμογής των προβλεπόμενων μέτρων, ενώ δεν έχουν εφαρμοστεί τα προβλεπόμενα μέτρα, το πρόστιμο μειώνεται στο μισό. Αν διαπιστωθεί ότι δεν έχει γίνει καμία ενέργεια συμμόρφωσης στις απαιτήσεις του Κανονισμού, επιβάλλεται στον ιδιοκτήτη το σύνολο του προστίμου. 1
GREGORYMO Δημοσ. 29 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2024 1 ώρα πριν, kravaritis84 είπε Διαβασα εδώ το εξής Πριν την επιβολή του προστίμου, προηγείται σύσταση στον ιδιοκτήτη του ακινήτου να προβεί εντός του πρώτου μήνα σε υποβολή του εντύπου αξιολόγησης και της τεχνικής έκθεσης και εντός δύο μηνών, στην υλοποίηση των προβλεπόμενων μέτρων πυροπροστασίας. Μετά το πέρας της δίμηνης προθεσμίας συμμόρφωσης και εφόσον διαπιστωθεί ότι ο ιδιοκτήτης έχει συμμορφωθεί πλήρως, επιβάλλεται σε αυτόν μόνο το ελάχιστο διοικητικό πρόστιμο των 250 ευρώ. Εφόσον διαπιστωθεί ότι έχει συνταχθεί το έντυπο αξιολόγησης και η τεχνική έκθεση του τεχνικού επιστήμονα, καθώς και η δήλωση εφαρμογής των προβλεπόμενων μέτρων, ενώ δεν έχουν εφαρμοστεί τα προβλεπόμενα μέτρα, το πρόστιμο μειώνεται στο μισό. Αν διαπιστωθεί ότι δεν έχει γίνει καμία ενέργεια συμμόρφωσης στις απαιτήσεις του Κανονισμού, επιβάλλεται στον ιδιοκτήτη το σύνολο του προστίμου. Κάνεις την δήλωση και ΔΕΝ ασχολείσαι περισσότερο
SilentVoice Δημοσ. 30 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2024 On 28/06/2024 at 09:46, SilentVoice said: Σε οικόπεδα του πατέρα μου που είναι θανόντας και δεν έχω ΚΑΕΚ και δεν έχει γίνει ακόμα κάποια μεταβίβαση , πως γίνεται η δήλωση; μόνο με καθέτους απο το δικό μου taxis; Τα οικόπεδα έχουν καθαριστεί. Κάποιος που γνωρίζει να με βοηθήσει;
Tsako Δημοσ. 30 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2024 Καλησπερα,δεν ξερω αν εχει απαντηθει νωριτερα αλλα θελω να δω αν αντιμετωπιζει καποιος κατι αντιστοιχο.Προσπαθωντας να κανω την δηλωση για συγγενικο προσωπο,το οποιο δεν ζει, μπαινω μεσω ταξιςνετ (δικο του) , βαζω ΚΑΕΚ και συμπληρωνω τα παντα, και στην τελικη υποβολη μου πεταει ενα σφαλμα το οποιο τελικα δεν με αφηνει να κανω τη δηλωση.Το οικοπεδο ανηκει θεωρητικα ακομα στον συγγενη,μιας και πεθανε προσφατα.Ενας λογος που μου φαινεται οτι τελικα δεν προχωρα η υποβολη, ειναι οτι το συστημα βλεπει ενα οικοπεδο να ανηκει σε καποιον που δεν ειναι εν ζωη.Ξερεις καποιος να απαντησει με σιγουρια;Ευχαριστω πολυ.
GREGORYMO Δημοσ. 30 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2024 2 λεπτά πριν, Tsako είπε Καλησπερα,δεν ξερω αν εχει απαντηθει νωριτερα αλλα θελω να δω αν αντιμετωπιζει καποιος κατι αντιστοιχο.Προσπαθωντας να κανω την δηλωση για συγγενικο προσωπο,το οποιο δεν ζει, μπαινω μεσω ταξιςνετ (δικο του) , βαζω ΚΑΕΚ και συμπληρωνω τα παντα, και στην τελικη υποβολη μου πεταει ενα σφαλμα το οποιο τελικα δεν με αφηνει να κανω τη δηλωση.Το οικοπεδο ανηκει θεωρητικα ακομα στον συγγενη,μιας και πεθανε προσφατα.Ενας λογος που μου φαινεται οτι τελικα δεν προχωρα η υποβολη, ειναι οτι το συστημα βλεπει ενα οικοπεδο να ανηκει σε καποιον που δεν ειναι εν ζωη.Ξερεις καποιος να απαντησει με σιγουρια;Ευχαριστω πολυ. Δεν υπάρχει 'θεωρητικά' !! Από την ημέρα του θανάτου, το οικόπεδο ανήκει στους κληρονόμους. 9 ώρες πριν, SilentVoice είπε Κάποιος που γνωρίζει να με βοηθήσει; Από την επόμενη του θανάτου, τα οικόπεδα ανήκουν στους κληρονόμους 9 ώρες πριν, SilentVoice είπε Κάποιος που γνωρίζει να με βοηθήσει; Η μεταβίβαση της περιουσίας του θανόντος γίνεται αυτόματα την επόμενη μέρα στους κληρονόμους είτε υπάρχει πχ διαθήκη είτε ΟΧΙ. Είσαι ιδιοκτήτης άσχετα αν έχει γίνει αποδοχή κτλ
Tsako Δημοσ. 30 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2024 2 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε Δεν υπάρχει 'θεωρητικά' !! Από την ημέρα του θανάτου, το οικόπεδο ανήκει στους κληρονόμους. Από την επόμενη του θανάτου, τα οικόπεδα ανήκουν στους κληρονόμους Ευχαριστω για την απαντηση. Μιλωντας πιο συγκεκριμενα ο λογος γινεται για τον παππου μου.Εφοσον λετε πως το οικοπεδο ανηκει στους κληρονομους,ανηκει στη μητερα μου.Σκεπτομενος αυτο ,προσπαθησα να συνδεθω απο το ταξιςνετ της ,και οταν εβαλα την ΚΑΕΚ μου εβγαλε μηνυμα πως το οικοπεδο αυτο δεν ανηκει στο συγκεκριμενο προσωπο.Συνεπως η διαδικασια προχωραει μονο απο το ταξιςνετ του παππου.Αλλα δεν ολοκληρωνεται,οπως ειπα πιο πανω.Εχουμε καποια ιδεα γιατι δεν μπορει να γινεται η τελικη υποβολη;
Addicted_21 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2024 2 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε Δεν υπάρχει 'θεωρητικά' !! Από την ημέρα του θανάτου, το οικόπεδο ανήκει στους κληρονόμους. Από την επόμενη του θανάτου, τα οικόπεδα ανήκουν στους κληρονόμους Δεν ξέρω αν ισχύει, αλλά στην δική μου περίπτωση που ο συγγενής μου έφυγε από Αύγουστο του '23 και έχω κάνει δήλωση φόρου κληρονομιάς αλλά όχι ε9, στην αίτηση για τα ακαθάριστα βγάζει μήνυμα ότι το οικόπεδο φαίνεται να μην ανήκει σε σας. Και φυσικά δεν μπορεί να γίνει αυθεντικοποίηση χρήστη με τους κωδικούς taxis του θανόντα καθώς έχει διαγραφεί. Οπότε είμαι σε φάση ότι έχω καθαρίσει αλλά δεν μπορώ να κάνω την δήλωση.
SilentVoice Δημοσ. 30 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2024 4 minutes ago, Addicted_21 said: Δεν ξέρω αν ισχύει, αλλά στην δική μου περίπτωση που ο συγγενής μου έφυγε από Αύγουστο του '23 και έχω κάνει δήλωση φόρου κληρονομιάς αλλά όχι ε9, στην αίτηση για τα ακαθάριστα βγάζει μήνυμα ότι το οικόπεδο φαίνεται να μην ανήκει σε σας. Και φυσικά δεν μπορεί να γίνει αυθεντικοποίηση χρήστη με τους κωδικούς taxis του θανόντα καθώς έχει διαγραφεί. Οπότε είμαι σε φάση ότι έχω καθαρίσει αλλά δεν μπορώ να κάνω την δήλωση. Τα ίδια και εγώ, αν δεν είναι το καεκ στο ε9 μας, δεν μπορούμε να κάτι να το δηλώσουμε; Έστω με κάθετες;
GREGORYMO Δημοσ. 30 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2024 15 λεπτά πριν, Addicted_21 είπε Δεν ξέρω αν ισχύει, αλλά στην δική μου περίπτωση που ο συγγενής μου έφυγε από Αύγουστο του '23 και έχω κάνει δήλωση φόρου κληρονομιάς αλλά όχι ε9, στην αίτηση για τα ακαθάριστα βγάζει μήνυμα ότι το οικόπεδο φαίνεται να μην ανήκει σε σας. Και φυσικά δεν μπορεί να γίνει αυθεντικοποίηση χρήστη με τους κωδικούς taxis του θανόντα καθώς έχει διαγραφεί. Οπότε είμαι σε φάση ότι έχω καθαρίσει αλλά δεν μπορώ να κάνω την δήλωση. Καταρχήν έπρεπε να είχες κάνει Ε9 μέχρι τον Απρίλιο του 24. Έχει γίνει κτηματολόγιο στην περιοχή?
Super Moderators Thresh Δημοσ. 30 Ιουνίου 2024 Super Moderators Δημοσ. 30 Ιουνίου 2024 On 29/06/2024 at 20:38, kravaritis84 said: Διαβασα εδώ το εξής Πριν την επιβολή του προστίμου, προηγείται σύσταση στον ιδιοκτήτη του ακινήτου να προβεί εντός του πρώτου μήνα σε υποβολή του εντύπου αξιολόγησης και της τεχνικής έκθεσης και εντός δύο μηνών, στην υλοποίηση των προβλεπόμενων μέτρων πυροπροστασίας. Μετά το πέρας της δίμηνης προθεσμίας συμμόρφωσης και εφόσον διαπιστωθεί ότι ο ιδιοκτήτης έχει συμμορφωθεί πλήρως, επιβάλλεται σε αυτόν μόνο το ελάχιστο διοικητικό πρόστιμο των 250 ευρώ. Εφόσον διαπιστωθεί ότι έχει συνταχθεί το έντυπο αξιολόγησης και η τεχνική έκθεση του τεχνικού επιστήμονα, καθώς και η δήλωση εφαρμογής των προβλεπόμενων μέτρων, ενώ δεν έχουν εφαρμοστεί τα προβλεπόμενα μέτρα, το πρόστιμο μειώνεται στο μισό. Αν διαπιστωθεί ότι δεν έχει γίνει καμία ενέργεια συμμόρφωσης στις απαιτήσεις του Κανονισμού, επιβάλλεται στον ιδιοκτήτη το σύνολο του προστίμου. Αυτό δεν είναι για τα ακαθάριστα οικόπεδα αλλά για το μητρώο μέτρων πυροπροστασίας, το οποίο είχε διορία μέχρι τις 21/6 1
dtk-386 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2024 Σπεύσατε να δηλώσετε γιατί με τις σημερινές φωτιές σίγουρα θα το τρέξουν πιο ζεστά το θέμα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα