dtk-386 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2024 (επεξεργασμένο) 14 ώρες πριν, yiankap είπε Όχι . Σε όλα ΝΑΙ αν βάλεις σε όλα ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ δεν σου βγάζει αναμονή ελέγχου. έκανα στον πατέρα μου και μου βγήκε χωρίς αναμονή ελέγχου. Επεξ/σία 29 Ιουνίου 2024 από dtk-386 1
GoMaR Δημοσ. 29 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2024 Σε αναμονη ελεγχου λενε.. Μεχρι να ερθουν αυτοι, θα εχουν βγει 15 δεντρα και 3μετρα ξεροχορτα 1 1
yiankap Δημοσ. 29 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2024 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, GoMaR είπε Σε αναμονη ελεγχου λενε.. Μεχρι να ερθουν αυτοι, θα εχουν βγει 15 δεντρα και 3μετρα ξεροχορτα Είχα τελειώσει τον καθαρισμό ενός οικοπέδου το οποίο βρίσκεται σε δασώδη και ορεινή περιοχή των Τρικάλων 20 km μακριά από το σπίτι μου (οπότε δεν μπορώ να το ελέγχω καθημερινά) πριν 20 ημέρες. Πήγα προχθές το απόγευμα για ένα τελευταίο έλεγχο πριν το δηλώσω και έπαθα πλάκα. Ευτυχώς που είχα πάρει μαζί μου τη μισινέζα για καλό και για κακό. Μέσα σε 20 μόνο ημέρες τα βάτια και τα πουρνάρια ξαναβγήκαν και έδιναν την εντύπωση ακαθάριστου οικόπεδου !!!!Φτου ξανά από την αρχή.... Μάλλον με βλέπω να βάζω άνθρωπο να ραντίζει με Roundup γιατί από Δευτέρα μετακομίζω Θεσσαλονίκη και δεν μπορώ να είμαι κάθε 20 ημέρες πίσω για να κόβω χόρτα..... Επεξ/σία 29 Ιουνίου 2024 από yiankap 4 1 4
dimitrins Δημοσ. 29 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2024 (επεξεργασμένο) Oδηγίες για του χρόνου Πριν ξεραθούν τα χόρτα, βάλτε κατσίκες Φαντάρο θα το κάνουν το οικόπεδο Μόνο γαιδουράγκαθα θα μείνουν Βάλτε γαϊδαρο Επεξ/σία 29 Ιουνίου 2024 από dimitrins 1 1
The_Judas Δημοσ. 29 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2024 (επεξεργασμένο) https://www.iefimerida.gr/ellada/diloseis-katharismoy-oikopedon-paratasi Παράταση στις δηλώσεις καθαρισμού οικοπέδων μέχρι τις 15 Ιουλιου...αναμενομενομ Επεξ/σία 29 Ιουνίου 2024 από The_Judas
yiankap Δημοσ. 29 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2024 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, dimitrins είπε Oδηγίες για του χρόνου Πριν ξεραθούν τα χόρτα, βάλτε κατσίκες Φαντάρο θα το κάνουν το οικόπεδο Μόνο γαιδουράγκαθα θα μείνουν Βάλτε γαϊδαρο Το σκέφτηκα χωρίς πλάκα και αυτό....Όσον αφορά τη δική μου περίπτωση παρακάλεσα τους 2 βοσκούς του ορεινού χωριού να βάλουν τις κατσίκες και τα πρόβατα τους ελεύθερα μέσα στο οικόπεδο (η πόρτα μου είναι ξεκλείδωτη) αλλά μάλλον τους βολεύει να έχουν τα ζώα ελεύθερα στο βουνό...... Όσον αφορά στο άλλο οικόπεδο που έχω εδώ στο πεδινό χωριό που μένω τώρα, θα βάλω 20 γαλοπούλες να τις φροντίζουν τα πεθερικά μου. Εκεί να δεις χορτοκοπτικό..... Επεξ/σία 29 Ιουνίου 2024 από yiankap 1 2
Ukforthemoment Δημοσ. 29 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2024 1 ώρα πριν, dimitrins είπε Oδηγίες για του χρόνου Πριν ξεραθούν τα χόρτα, βάλτε κατσίκες Φαντάρο θα το κάνουν το οικόπεδο Μόνο γαιδουράγκαθα θα μείνουν Βάλτε γαϊδαρο Oχι,εκτός αν δεν σε νοιάζει ότι θα ξηλώσουν τα πάντα (δέντρα,καλλωπιστικά,κληματαριές) και θα γεμίσουν τον κόσμο σκατό και πιθανότατα ψύλλους.
dtk-386 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2024 Πάντως για αυτούς που έχουν οικόπεδα 500+ χλμ μακρυά είναι Γολγοθάς ο καθαρισμός τους. Μην πω ανέφικτος. 4 2
yiankap Δημοσ. 29 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2024 (επεξεργασμένο) 18 λεπτά πριν, dtk-386 είπε Πάντως για αυτούς που έχουν οικόπεδα 500+ χλμ μακρυά είναι Γολγοθάς ο καθαρισμός τους. Μην πω ανέφικτος. Δεν ξέρω αν είναι σχετικό πάντως προχθές είδα "αγγελία" που χάριζε οικόπεδο κάποιος σε ορεινό χωριό της Καρδίτσας σε οικογένεια που το έχει ανάγκη... Πιθανώς να προτίμησε να το ξεφορτωθεί παρά να το καθαρίζει συνέχεια και ίσως να ανήκει στην παραπάνω κατηγορία (500+)...Αν δεν έχεις κάποιον στο χωριό να τρέχει ή να μεσολαβεί για εσένα , την έβαψες... Υπάρχουν όμως και κάποιοι "έξυπνοι - τυχεροί" που είναι συνιδιοκτήτες οικοπέδου με έναν μ...κα που ζει στο χωριό, αυτοί ζουν 500+ km μακριά και τρέχει ο μ...κας και καθαρίζει το οικόπεδο και κοντεύει να πάθει εγκεφαλικό από το άγχος του και αυτοί την βγάζουν ζάχαρη χωρίς να προσφέρουν τίποτα και δεν αγχώνονται για το παραμικρό......Οποιαδήποτε ομοιότητα του μ...κα με τον γράφοντα έντελώς συμπτωματική... Επεξ/σία 29 Ιουνίου 2024 από yiankap 2
agnostos13 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2024 (επεξεργασμένο) 21 ώρες πριν, The_Judas είπε "Στους υπόχρεους που δεν υποβάλλουν τη δήλωση, επιβάλλεται πρόστιμο ύψους χιλίων (1.000) ευρώ." https://akatharista.apps.gov.gr/pages/faqs Για περίπτωση ψευδούς δήλωσης υπαρχει ποινη φυλάκισης 🤣 Σαν τα πρόστιμα για τον covid βλέπω να πηγαίνει και αυτό. ΥΓ. Ασε που υπάρχει πάντα η πιθανότητα να καθαρίσεις και εφόσον δεν είσαι από κοντά να έρθει να πετάξει κανάς γείτονας τη σαβούρα του μετά από κάποιες μέρες. Τι θα δει ο έλεγχος (αν έρθει); Επεξ/σία 29 Ιουνίου 2024 από agnostos13 1
dimitrins Δημοσ. 29 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2024 1 hour ago, Ukforthemoment said: Oχι,εκτός αν δεν σε νοιάζει ότι θα ξηλώσουν τα πάντα (δέντρα,καλλωπιστικά,κληματαριές) και θα γεμίσουν τον κόσμο σκατό και πιθανότατα ψύλλους. Θα ξηλώσουν τα πάντα εκτός από γαιδουράγκαθα. Εσύ στον κήπο σου θα τις βάλεις?
Ukforthemoment Δημοσ. 29 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2024 1 ώρα πριν, dimitrins είπε Θα ξηλώσουν τα πάντα εκτός από γαιδουράγκαθα. Εσύ στον κήπο σου θα τις βάλεις? Oχι, και τους λόγους τους ανέφερα.
kravaritis84 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2024 Χαίρετε. Τι γίνεται με αυτή την γελοιότητα με τις δηλώσεις καθαρισμού οικοπέδων; Δεν είχα σκοπό να κάνω αλλά όταν μπλέκουν οικογένειες και ειδικά ηλικιωμένοι που αγχώνονται εύκολα μπερδευονται τα πράγματα. Είναι ένα χωράφι 10 στρέμματα και υπάρχει και ένα σπίτι που μένει ο ηλικιωμένος πατέρας μου. Μιλάμε για αγροτική περιοχή σε μικρό χωριό, παντού τριγύρω χωράφια με ελαιόδεντρα, τριφύλλια, καλαμπόκια κτλ. Είναι όμως οικόπεδο (εντός σχεδίου πόλεως) και είναι δηλωμένο φυσικά και στο κτηματολόγιο και στο Ε9 κτλ. Δεν είναι αγροτεμάχιο. Την επικαρπία των 10 στρεμμάτων την έχει ο πατέρας μου και η ψιλή κυριότητα έχει περαστεί σε μένα και τον αδερφό μου. Ο άλλος ο αδερφός έχει αγχωθεί και αγχώθηκε και ο πατέρας μου και με πιέζουν και μένα να κάνω την γελοία δήλωση. Μιλάμε για σαπουνόπερα και έχω εκνευριστεί απίστευτα. Πρέπει να κάνουν δήλωση και ο επικαρπωτής και η ψιλή κυριότητα; Ρε παιδιά γιατί αγχώνουν τον κοσμάκη για το τιποτα; Το οικόπεδο των στρεμμάτων είναι στη μέση του πουθενά, σε πεδιάδα (καμία σχέση με δάσος), σε μια ακτίνα 500 μέτρων υπάρχουν μόνο 4 σπίτια, και έχει μέσα ελαιόδεντρα, ντοματιές, κολοκυθιές κτλ. ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΆΝΩ ΤΗΝ ΚΩΛΟΔΗΛΩΣΗ αλλα οι οι υπόλοιποι έχουν αγχωθεί . Αυτά τα πρόστιμα που λένε είναι διοικητικά μη εισπράξιμα; (όπως ήταν τα προστιμα για κάπνισμα σε κλειστούς χώρους;) Εσείς θα την κάνετε την δήλωση; Νομιζω οι περισσοτεροι δεν εχουν κανει δηλωση. Και νομιζω ειναι σε πιλοτικη φαση η ολη ιστορια. 2
dtk-386 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2024 Εγώ για τον ηλικιωμένο πατέρα μου πάντως έκανα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα