Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Titos301 είπε

συμφωνω απλα το θεμα ειναι τι θα κανουμε εν τελει,, και εγω μπηκα πριν να κανω αλλα λεω μετα ασε εχεις καιρο μεχρι την κυριακη οπως λες και εσυ τελευταια στιγμη

ειναι δικοπο μαχαιρι

Αυτο ακριβως, θα περιμένω και εγώ μέχρι το τέλος. Ίσως ανακοινώσουν παράταση. Το πρόστιμο ειναι δυσβάστακτο πάντως ειδικά άμα εχεις πάνω απο μια ιδιοκτησιες που πρέπει να δηλώσεις και εαν υπάρχουν πολλοι ιδιοκτήτες. 

Εαν τελικά τα ρίξουν τα πρόστιμα ετσι ερήμην, χωρις να έχω νομικές γνώσεις, θεωρώ οτι αμα το πάει κάποιος δικαστικά για τα πρόστιμα θα δικαιωθεί . Αλλά ποιος θέλει να μπλέξει με δικαστηρια κλπ 

• Like 3
  • Απαντ. 737
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Σε οικόπεδο που είμαι συνιδιοκτήτης έχει κάνει ο άλλος συνιδιοκτήτης την δήλωση καθαρισμού, πρέπει να κάνω και εγώ?.

Δημοσ.

@kaktos77 Νομιζω οτι οι καλλιεργειες εξαιρουνται γενικως. Αν τωρα εχουν βγει ειδικες οδηγιες για μονοετεις και πολυετεις, δεν το ξερω. Αν και μου φαινεται περιεργο, οταν εδω καλα-καλα δεν βγαζουν ακρη ουτε οι ειδικοι τι ακριβως πρεπει να δηλωθει. Το θεμα ειναι οτι αφου καλλιεργειται με τον οποιο τροπο, σημαινει οτι περιποιειται, δεν ειναι στην τυχη του με θημωνιες ξεροχορτων, οποτε θα μπορουσες να το δηλωσεις ακομα και αν δεν επρεπε. Εφοσων ομως δεν πηγαινετε εκει καθολου και δεν εχεις επαφη, δεν μπορεις να παρεις ρισκο ακομα και αν πρεπει να δηλωθει.

Ειναι γνωστο, εδω και πολλα χρονια, οτι η περιουσια του "μ@λακα του πρωτευουσιανου που δεν παταει στο χωριο" ειναι το παιχνιδι αυτου που την "αξιοποιει" υστερα απο μια προχειρη, και προφορικη συνηθως, συμφωνια ή ακομα χειροτερα, αν ειναι αφημενη στην μοιρα της, των χωριανων γενικως. Μπορει να εχει γινει "αποθηκη" ολων των μαζεμενων ξεροκλαδων του χωριου. Μπορει αυτος που το συντηρει να εχει βαλει και κανα προχειρο υποστεγο και πλεον το πραγμα να ξεφυγει αν σπασει ο διαολος το ποδαρι του και γινει ελεγχος.

Οσο για τα προστιμα γενικα, το ξαναβαζω:

On 22/06/2024 at 11:26, adonisGER said:

Ο πομιδα έβγαλε άρθρο που περιγράφει αναλυτικά τις υποχρεώσεις αλλά και τα αντίστοιχα πρόστιμα εδώ

https://www.pomida.gr/newspost.php?nsl=pyroprostasia-oi-prothesmies-kai-oi-kyroseis

Spoiler

4 περιπτώσεις ιδιοκτητών οικοπέδων:

1. Αυτούς που ΕΧΟΥΝ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ το οικόπεδό τους και δεν έχουν αντιληφθεί ότι έχουν την υποχρέωση να το δηλώσουν στην πλατφόρμα ή αντιμετωπίζουν προβλήματα στην δήλωση (π.χ. κάθετες ιδιοκτησίες, ηλικιωμένοι κλπ.). Σε περίπτωση ελέγχου απειλούνται με διοικητικό πρόστιμο 1.000 ευρώ.

2. Αυτούς που ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ το οικόπεδό τους και είναι σε αναζήτηση ή αναμονή εργολάβου να το καθαρίσει. Αυτοί σε περίπτωση ελέγχου απειλούνται με (α) διοικητικό πρόστιμο 1.000 ευρώ για τη μη δήλωση της εκπλήρωσης της υποχρέωσης και (β) διοικητικό πρόστιμο 500 ευρώ το στρέμμα για τον μη καθαρισμό και (γ) καταλογισμό δαπάνης αυτεπάγγελτου καθαρισμού σύμφωνα με την πολιτική του οικείου δήμου.

3. Αυτούς που ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ το οικόπεδό τους και το έχουν δηλώσει ψευδώς στην πλατφόρμα. Σε περίπτωση ελέγχου απειλούνται με άσκηση ποινικής δίωξης με επαπειλούμενη ποινή φυλάκισης τουλάχιστον δυο (2) ετών και χρηματική ποινή 12.600 έως 54.000 ευρώ.

4. Αυτούς που ΕΧΟΥΝ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ το οικόπεδό τους αλλά έχουν παραλείψει να συμπληρώσουν σωστά την υπεύθυνη δήλωση ή δεν έχουν εκπληρώσει σωστά όλες τις υποχρεώσεις καθαρισμού. Σε περίπτωση ελέγχου απειλούνται με άσκηση ποινικής δίωξης με επαπειλούμενη ποινή φυλάκισης τουλάχιστον δυο (2) ετών και χρηματική ποινή 12.600 έως 54.000 ευρώ.

On 26/06/2024 at 12:37, Clytoceyx said:

Ενα ειναι σιγουρο, οπως αναφερει αναλυτικα και η ΠΟΜΙΔΑ, ολα μα ολα τα προστιμα σχετικα με το καθαρισμο, ο οποιος "καιει" τους περισσοτερους, μπαινουν μετα απο ελεγχο.

Για να μπουν προστιμα αυτοματα ειναι καπως ακατορθωτο ετσι κι αλλιως, αλλιως θα μπορουσε να ερθει και ειδοποιηση σε οσους ειναι υποχρεοι σε καθαρισμο συμφωνα με τις νεες διαταξεις. Εκτος αν ετοιμαζει καμια τεραστια εκπληξη η κυβερνηση, πραγμα αδυνατο αφου ειναι γνωστο οτι το κτηματολογιο ειναι ακομα κουρελι ακομα και στις περιοχες οπου υποτιθεται ειναι σε κανονικη λειτουργια.
Απο κει και περα, καθαριζει οποιος μπορει, οπως γενικοτερα οφειλει, ασχετα απο προστιμα, και μετα οτι τον φωτισει για την δηλωση.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 λεπτά πριν, Clytoceyx είπε

@kaktos77 Νομιζω οτι οι καλλιεργειες εξαιρουνται γενικως. Αν τωρα εχουν βγει ειδικες οδηγιες για μονοετεις και πολυετεις, δεν το ξερω. Αν και μου φαινεται περιεργο, οταν εδω καλα-καλα δεν βγαζουν ακρη ουτε οι ειδικοι τι ακριβως πρεπει να δηλωθει. Το θεμα ειναι οτι αφου καλλιεργειται με τον οποιο τροπο, σημαινει οτι περιποιειται, δεν ειναι στην τυχη του με θημωνιες ξεροχορτων, οποτε θα μπορουσες να το δηλωσεις ακομα και αν δεν επρεπε. Εφοσων ομως δεν πηγαινετε εκει καθολου και δεν εχεις επαφη, δεν μπορεις να παρεις ρισκο ακομα και αν πρεπει να δηλωθει.

Ειναι γνωστο, εδω και πολλα χρονια, οτι η περιουσια του "μ@λακα του πρωτευουσιανου που δεν παταει στο χωριο" ειναι το παιχνιδι αυτου που την "αξιοποιει" υστερα απο μια προχειρη, και προφορικη συνηθως, συμφωνια ή ακομα χειροτερα, αν ειναι αφημενη στην μοιρα της, των χωριανων γενικως. Μπορει να εχει γινει "αποθηκη" ολων των μαζεμενων ξεροκλαδων του χωριου. Μπορει αυτος που το συντηρει να εχει βαλει και κανα προχειρο υποστεγο και πλεον το πραγμα να ξεφυγει αν σπασει ο διαολος το ποδαρι του και γινει ελεγχος.

Ναι γενικά τα χωράφια που έχουν καλλιέργιες ακόμα και με κάποιο βοηθηρικό κτίσμα πχ γεώτρησης, δεν εχουν υποχρέωση δήλωσης.

23 λεπτά πριν, Clytoceyx είπε

Για να μπουν προστιμα αυτοματα ειναι καπως ακατορθωτο ετσι κι αλλιως, αλλιως θα μπορουσε να ερθει και ειδοποιηση σε οσους ειναι υποχρεοι σε καθαρισμο συμφωνα με τις νεες διαταξεις. Εκτος αν ετοιμαζει καμια τεραστια εκπληξη η κυβερνηση, πραγμα αδυνατο αφου ειναι γνωστο οτι το κτηματολογιο ειναι ακομα κουρελι ακομα και στις περιοχες οπου υποτιθεται ειναι σε κανονικη λειτουργια.
Απο κει και περα, καθαριζει οποιος μπορει, οπως γενικοτερα οφειλει, ασχετα απο προστιμα, και μετα οτι τον φωτισει για την δηλωση.

Άλλο το ένα άλλο το άλλο. Το οτι δεν μας ειδοποίησαν, αυτό δεν έχει να κάνει απαραίτητα με την δυνατότητα να το κάνουν. Γενικά δεν παίρνουν στα σοβαρά ότι αφορά τις δικές τους ενέργειες και υποχρεώσεις, το αφήνουν τις περισσότερες φορές πάνω μας, εκτός εάν θέλουν να πάρουν χρήματα. Γιατι απλουστατα κανεις δεν μπορει να τους κάνει τιποτα.

Εχω πολλά παραδείγματα για αυτό που λεω. Πχ θυμάμαι κάποτε που είχα επιστροφή φόρου ένα σημαντικό ποσο, οταν ημουν ελευθερος επαγγελματίας. Δεν το έλαβα ποτέ και όταν μετα απο ενα διάστημα πηγα στην εφορια να δω τι έγινε, μου ειπαν οτι έγινε αυτοματος συμψηφισμός με κάτι ωφειλές που είχα απο τα ασφαλιστικά ταμεία σύμφωνα με τον νέο νόμο τοτε. Δεν με ενημέρωσαν ποτέ ουτε οτι θα γίνει συμψηφισμός , ούτε εαν πχ θέλω να κάνω διακανονισμό με δόσεις ουτε τιποτα, απλά τα πήραν. Και μιλάμε για διαφορετικούς οργανισμούς. Άλλο η εφορία και άλλο τα ασφαλιστικά ταμεία.

Τέλος να ξαναπώ να μην το θεωρείς ακατόρθωτο ή αδύνατο να βάλουν αυτόματα πρόστιμα μη δήλωσης. Θα έλεγα οτι ειναι πιο μικρές οι πιθανότες γενικά καθαρα και μόνο λόγω πολιτικού κόστους, οχι δυνατοτήτας υλοποιησης. Οπως μπορεις πολύ ευκολα να βρεις το χωράφι σου πλέον με το ΚΑΕΚ η με συντεταγμένες, ετσι αντιστοιχα ευκολα μπορει να γινει η συσχέτιση με όσους δεν δήλωσαν και φυσικά έχουν κάτι συσχετισμένο στο ονομά τους που πρέπει να δηλωθεί

Επεξ/σία από adonisGER
  • Thanks 1
Δημοσ.
59 λεπτά πριν, Clytoceyx είπε

Οσο για τα προστιμα γενικα, το ξαναβαζω:

Απόκρυψη περιεχομένων

4 περιπτώσεις ιδιοκτητών οικοπέδων:

1. Αυτούς που ΕΧΟΥΝ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ το οικόπεδό τους και δεν έχουν αντιληφθεί ότι έχουν την υποχρέωση να το δηλώσουν στην πλατφόρμα ή αντιμετωπίζουν προβλήματα στην δήλωση (π.χ. κάθετες ιδιοκτησίες, ηλικιωμένοι κλπ.). Σε περίπτωση ελέγχου απειλούνται με διοικητικό πρόστιμο 1.000 ευρώ.

2. Αυτούς που ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ το οικόπεδό τους και είναι σε αναζήτηση ή αναμονή εργολάβου να το καθαρίσει. Αυτοί σε περίπτωση ελέγχου απειλούνται με (α) διοικητικό πρόστιμο 1.000 ευρώ για τη μη δήλωση της εκπλήρωσης της υποχρέωσης και (β) διοικητικό πρόστιμο 500 ευρώ το στρέμμα για τον μη καθαρισμό και (γ) καταλογισμό δαπάνης αυτεπάγγελτου καθαρισμού σύμφωνα με την πολιτική του οικείου δήμου.

3. Αυτούς που ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ το οικόπεδό τους και το έχουν δηλώσει ψευδώς στην πλατφόρμα. Σε περίπτωση ελέγχου απειλούνται με άσκηση ποινικής δίωξης με επαπειλούμενη ποινή φυλάκισης τουλάχιστον δυο (2) ετών και χρηματική ποινή 12.600 έως 54.000 ευρώ.

4. Αυτούς που ΕΧΟΥΝ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ το οικόπεδό τους αλλά έχουν παραλείψει να συμπληρώσουν σωστά την υπεύθυνη δήλωση ή δεν έχουν εκπληρώσει σωστά όλες τις υποχρεώσεις καθαρισμού. Σε περίπτωση ελέγχου απειλούνται με άσκηση ποινικής δίωξης με επαπειλούμενη ποινή φυλάκισης τουλάχιστον δυο (2) ετών και χρηματική ποινή 12.600 έως 54.000 ευρώ.

40 λεπτά πριν, adonisGER είπε

Ναι γενικά τα χωράφια που έχουν καλλιέργιες ακόμα και με κάποιο βοηθηρικό κτίσμα πχ γεώτρησης, δεν εχουν υποχρέωση δήλωσης.

Άλλο το ένα άλλο το άλλο. Το οτι δεν μας ειδοποίησαν, αυτό δεν έχει να κάνει απαραίτητα με την δυνατότητα να το κάνουν. Γενικά δεν παίρνουν στα σοβαρά ότι αφορά τις δικές τους ενέργειες και υποχρεώσεις, το αφήνουν τις περισσότερες φορές πάνω μας, εκτός εάν θέλουν να πάρουν χρήματα. Γιατι απλουστατα κανεις δεν μπορει να τους κάνει τιποτα.

Εχω πολλά παραδείγματα για αυτό που λεω. Πχ θυμάμαι κάποτε που είχα επιστροφή φόρου ένα σημαντικό ποσο, οταν ημουν ελευθερος επαγγελματίας. Δεν το έλαβα ποτέ και όταν μετα απο ενα διάστημα πηγα στην εφορια να δω τι έγινε, μου ειπαν οτι έγινε αυτοματος συμψηφισμός με κάτι ωφειλές που είχα απο τα ασφαλιστικά ταμεία σύμφωνα με τον νέο νόμο τοτε. Δεν με ενημέρωσαν ποτέ ουτε οτι θα γίνει συμψηφισμός , ούτε εαν πχ θέλω να κάνω διακανονισμό με δόσεις ουτε τιποτα, απλά τα πήραν. Και μιλάμε για διαφορετικούς οργανισμούς. Άλλο η εφορία και άλλο τα ασφαλιστικά ταμεία.

Τέλος να ξαναπώ να μην το θεωρείς ακατόρθωτο ή αδύνατο να βάλουν αυτόματα πρόστιμα μη δήλωσης. Θα έλεγα οτι ειναι πιο μικρές οι πιθανότες γενικά καθαρα και μόνο λόγω πολιτικού κόστους, οχι δυνατοτήτας υλοποιησης. Οπως μπορεις πολύ ευκολα να βρεις το χωράφι σου πλέον με το ΚΑΕΚ η με συντεταγμένες, ετσι αντιστοιχα ευκολα μπορει να γινει η συσχέτιση με όσους δεν δήλωσαν και φυσικά έχουν κάτι συσχετισμένο στο ονομά τους που πρέπει να δηλωθεί

Σας ευχαριστώ για τα μηνύματα σας! Δεν ήξερα ότι οι καλλιέργειες δεν έχουν υποχρέωση δήλωσης. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 hours ago, adonisGER said:

Καταλαβαινω τι εννοεις, αλλα διαφωνω σε αρκετα σημεια. Πχ οτι εχει σχεση με εφορια κτλ, εκτος του οτι νομιζω οτι αυτο με τις επιστροφες ηταν τοτε ο κανονας, εφοσων πριν μερικα χρονια κανενας δεν δηλωνε IBAN, δεν νομιζω οτι σχετιζεται ουτε στο 1/1000 με το κτηματολογιο. Ειναι αλλο πραγμα να ξερουμε εμεις την περιουσια μας και απλα να την δηλωνουμε, υποψην οτι οταν δεν μπορεις να βαλεις ΚΑΕΚ και πας με συντεταγμενες, τοτε ολα ειναι στο "αερα"-οτι δηλωσεις εισαι, και αλλο πραγμα με βαση τα οικοπεδα να βρεθουν οι ιδιοκτητες. Ιδιαιτερα με το κτηματολογιο σε τετοια κατασταση στο μεγαλυτερο μερος της χωρας. Υπαρχουν δημοι, ακομα και τωρα, που δεν μπορουν να βρουν ιδιοκτητες επικινδυνων ετοιμορροπων κτηριων. Τραγικη ειρωνια, οτι το λειτουργουν κτηματολογιο υπαρχει, σε μεγαλο βαθμο, σε περιοχες που δεν χρειαζεται δηλωση καθαρισμου.

Και παλι, αυτα ειναι τα δικα μου συμπερασματα με οσα εχω διαβασει, ξερω γενικως κοκ. Καποιες σελιδες πιο πριν ειχαν γραψει καποιοι users οι οποιοι ειναι μηχανικοι, οποτε λογικα ξερουν τι ισχυει. Βεβαια, ειπαν οτι το ολο εγχειρημα ειναι "μαπα" και δεν θα ασχοληθουν και αυτο επραξαν απ' οτι φαινεται. Λογικο, οταν εχουν να ασχοληθουν με σοβαροτερα θεματα.

Απ' οτι αλλη καταλαβαινω το αγχος, και εμεις εχουμε, αλλα εφοσων εγραψε η ΠΟΜΙΔΑ ξεκαθαρα σε ολες τις περιπτωσεις "σε περιπτωση ελεγχου" πλεον το εχω δεσει κομπο. Δεν θα το εβγαζαν απο το μυαλο τους, μπορει να το εκαναν copy-paste απο την αρχικη επισημη ανακοινωση, δεν την διαβασα καν ειναι η αληθεια. Πραγματικα, ενω ειμαι αγχωδης σε υπερβολικο βαθμο, αυτο εχει βγει απο το μυαλο μου. Εχουμε κανει οτι κανουμε καθε χρονο (καθαρισμοι, κλαδεματα κτλ) και επειδη ειναι το προβλημα με τα προκαταρκτικα υποβαθρα και υστερα απο συμβουλη νομικου, απλα θα απεχουμε. Δεν θα σκασω και γι' αυτο.

Επεξ/σία από Clytoceyx
  • Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πάντως πέραν των  δυσκολίων που εχουν προκύψει εξαιτίας αυτης της διαδικάσιας, νομίζω πως ειναι μια πρώτης τάξεως ευκαΙρία , ειδικά για οικόπεδα που έχουν πολλούς ιδιοκτήτες, να μπούνε καποια πράγματα σε τάξη (Κτηματόλογιο, επικαιροποιήσεις σχεδίων, τακτοποίηση εκκρεμοτήτων κτλ) και εν τέλει, αν δεν ασχολούνται ενεργά να δρομολογησουν την πώληση τους ...  Η αντιπυρική περίοδος διαρκεί 5 μήνες που σημαίνει οτι θέλει τακτικό έλεγχο ... Έχω πολλούς υπόψιν που ούτε κάν ξέρουν κατά πού πέφτει το οικόπεδο τους ... Μιλάω σαν παθών και ελπίζω μαθών :) 

Επεξ/σία από alipkok
  • Like 2
Δημοσ.

Δεν ξέρω αν θα ακουστεί ως μπαρούφα, αλλά πολύ φοβάμαι πως θα έρθει η μέρα που θα πας να κάνεις μία μεταβίβαση/αγοραπωλησία και θα τσεκάρουν αν έκανες τουλάχιστον την δήλωση...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
24 λεπτά πριν, sal54ax είπε

Δεν ξέρω αν θα ακουστεί ως μπαρούφα, αλλά πολύ φοβάμαι πως θα έρθει η μέρα που θα πας να κάνεις μία μεταβίβαση/αγοραπωλησία και θα τσεκάρουν αν έκανες τουλάχιστον την δήλωση...

Όχι αυτό δεν πρόκειται να γίνει . Αυτό που γίνεται όμως και σε βάση 5ετιας είναι να έχουν πληρωθεί τα ενφια . Χωρίς πιστοποιητικό για αυτό δεν γίνεται αγοραπωλησία

Επεξ/σία από adonisGER
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τελικά, ΔΕΝ θα κάνω δήλωση για το ένα αξ αδιαιρέτου, γιατί οι επιλογές της φόρμας είναι: 1) αφορά όλο το οικόπεδο 2) κάθετη ιδιοκτησία (το οποίο όμως θέλει υποχρεωτικά αριθμό, όταν το επιλέγω, που ΔΕΝ έχουμε) . Δεν υπάρχει άλλη επιλογή.

Δεν πρόκειται να κάνω εγώ και μόνο Δήλωση για όλο το οικόπεδο, δηλαδή για 10 ιδιοκτήτες, λογικό είναι. 

Μόνο εδώ υπήρξε πρόβλημα, οπότε, δεν.

Επεξ/σία από kogba
Δημοσ.
1 ώρα πριν, adonisGER είπε

Όχι αυτό δεν πρόκειται να γίνει . Αυτό που γίνεται όμως και σε βάση 5ετιας είναι να έχουν πληρωθεί τα ενφια . Χωρίς πιστοποιητικό για αυτό δεν γίνεται αγοραπωλησία

Καλά ναι, για την ώρα! Κάποτε ούτε αυτό χρειαζόταν. Μάλιστα μέχρι πριν 3 χρόνια, το πιστοποιητικό αν θυμάμαι καλά, ήταν για 3ετή βεβαίωση ΕΝΦΙΑ. Η τακτική του κράτους προφανώς είναι, να "τσουλάει" το χρήμα...

Δημοσ.
2 ώρες πριν, kogba είπε

Τελικά, ΔΕΝ θα κάνω δήλωση για το ένα αξ αδιαιρέτου, γιατί οι επιλογές της φόρμας είναι: 1) αφορά όλο το οικόπεδο 2) κάθετη ιδιοκτησία (το οποίο όμως θέλει υποχρεωτικά αριθμό, όταν το επιλέγω, που ΔΕΝ έχουμε) . Δεν υπάρχει άλλη επιλογή.

Δεν πρόκειται να κάνω εγώ και μόνο Δήλωση για όλο το οικόπεδο, δηλαδή για 10 ιδιοκτήτες, λογικό είναι. 

Μόνο εδώ υπήρξε πρόβλημα, οπότε, δεν.

αχα για να καταλαβω στο συμβολαιο φαινεται ως εξ αδιαιρετου ιδιοκτητης (μαζι με αλλους 9)ετσι;

γιατι και εγω σε αυτη την περιπτωση πρεπει να ειμαι δεν εχω ξεχωριστη καθετη ιδιοκτησια (ειμαι εγω και ενας αλλος βεβαια)

Δημοσ.
40 λεπτά πριν, Titos301 είπε

αχα για να καταλαβω στο συμβολαιο φαινεται ως εξ αδιαιρετου ιδιοκτητης (μαζι με αλλους 9)ετσι;

γιατι και εγω σε αυτη την περιπτωση πρεπει να ειμαι δεν εχω ξεχωριστη καθετη ιδιοκτησια (ειμαι εγω και ενας αλλος βεβαια)

Ναι, έτσι. Είναι καθορισμένα τα τετραγωνικά του τεμαχίου που μας ανήκουν βέβαια, από το Κτηματολόγιο, κανονικά. 

Η πλατφόρμα δεν με αφήνει να προχωρήσω επιλέγοντας κάθετη ιδιοκτησία , λογικό. Από την άλλη, δεν ξέρω, ουτε με ενδιαφέρει τι κάνουν οι υπόλοιποι ιδιοκτήτες , δεν μπορώ να αναλάβω ευθύνη για όλο το οικόπεδο, όπως είναι η πρώτη επιλογή. 

• Thanks 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε οικόπεδα του πατέρα μου που είναι θανόντας και δεν έχω ΚΑΕΚ και δεν έχει γίνει ακόμα κάποια μεταβίβαση , πως γίνεται η δήλωση; μόνο με καθέτους απο το δικό μου taxis;

Τα οικόπεδα έχουν καθαριστεί.

Επεξ/σία από SilentVoice
Δημοσ.

Ερώτηση : Υπέβαλλα τη δήλωση και μου γράφει στο πεδίο που αναγράφει κατάσταση : "ΣΕ ΑΝΑΜΟΝΗ ΕΛΕΓΧΟΥ".

Το γράφει σε όλους σας ή είμαι ένας από τους "τυχερούς" που θα ελεγχθούν?

• Haha 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...