Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Νομιζω αναφέρθηκε και πιο πάνω στο νήμα από κάποιον αλλά εγινε update της εφαμρογής και πλέον δέχεται και κάθετες ιδιοκτησιες στην δήλωση του ΚΑΕΚ
Περισσότερα εδώ: https://ecopress.gr/efyge-o-koftis-apo-tin-platforma-dilos/

Επίσης, Ο υπουργός ειπε οτι εχουν γινει 320k δηλώσεις :

• Like 1
  • Απαντ. 737
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Μέσα σ' αυτούς δεν μας είπε πόσοι δεν ήταν υπόχρεοι σε δήλωση και έκαναν τελικά. Μέσα σ' αυτούς θα ήμουν κι εγώ και τελευταία βδομάδα κατάλαβα ότι δεν χρειάζεται να κάνω. Γιατί είναι τόσο οργανωμένα όλα, που ακόμα και ιδιοκτήτης διαμερίσματος σε πολυκατοικία, χωρίς καν χώρο ακάλυπτο, θα μπορούσε να κάνει δήλωση ότι έκοψε τα χόρτα στο τσιμέντο... 

Και επίσης δεν μας είπε πόσοι πίστευαν (γιατί σιγά μην ξέρουν ακριβή αριθμό) ότι πρέπει να κάνουν και δεν έκαναν. 

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα , υπάρχει περίπτωση η οριοθέτηση των οικοπέδων στον χάρτη της εφαρμογής (https://maps.ktimatologio.gr/)να είναι λανθασμένη; Για παράδειγμα, ο αδερφός μου έχει ενα οικόπεδο στη Θάσο (δεν εχει δηλωθει στο κτημαλόγιο ακόμα) το οποίο στην εφαρμογή δεν είναι οριοθετημένο καθώς ένα μέρος του φάινεται να ανήκει σε διπλανό οικόπεδο και το ύπόλοιπο έχει κύρια χρήση: οδικό δίκτυο .

Τι γίνεται σε αυτήν την περίπτωση; Σχεδιάζει με την δημιουργία αποσπάσματος της εφαρμογής την περιοχη  και εκτυπώνει τις συντεταγμένες;

Επίσης πως γίνεται να υπαρχουν οικόπεδα που δεν εχουν δηλωθεί ακόμα στο κτηματολόγιο , νά έχουν ΚΑΕΚ ; 

Επεξ/σία από alipkok
Δημοσ.

Να βαλω συντεταγμενες τι κανουμε εδω? Στο κτηματολογιο φαινεται κανονικα το οικοπεδο το ΚΑΕΚ ολα αλλα λογικα δεν εγινε οριστικοποιηση ακομα και με βγαζει το παρακατω

Screenshot_2024-06-27-10-37-25-133_com.android.chrome.jpg

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Arkin είπε

Να βαλω συντεταγμενες τι κανουμε εδω? Στο κτηματολογιο φαινεται κανονικα το οικοπεδο το ΚΑΕΚ ολα αλλα λογικα δεν εγινε οριστικοποιηση ακομα και με βγαζει το παρακατω

Screenshot_2024-06-27-10-37-25-133_com.android.chrome.jpg

Θα επιλέξεις συντεταγμένες και επειτα θα πρέπει να βάλεις ενα απο τα ζευραρια που θα βρεις στον χάρτη.

Πήγαινε πιο πισω στο νήμα , υπάρχουν οδηγίες

• Thanks 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, adonisGER είπε

Νομιζω αναφέρθηκε και πιο πάνω στο νήμα από κάποιον αλλά εγινε update της εφαμρογής και πλέον δέχεται και κάθετες ιδιοκτησιες στην δήλωση του ΚΑΕΚ
Περισσότερα εδώ: https://ecopress.gr/efyge-o-koftis-apo-tin-platforma-dilos/

Επίσης, Ο υπουργός ειπε οτι εχουν γινει 320k δηλώσεις :

Εγώ σήμερα θα δηλώσω εξ αδιαιρετου μερίδιο ΧΩΡΙΣ κάθετο όμως (προσπαθούμε τελευταία να πείσουμε κάποιος Κρο Μανιον γείτονες ότι πρέπει να γίνει. 

Το βρήκα στον χάρτη, σχεδίασα με το τρίγωνο όσο καλύτερα μπορούσα, έβγαλα συντεταγμένες κεντροειδους, που θα δηλώσω. 

Θα γράψω και λίγα πράγματα διευκρινιστικα στις παρατηρήσεις και ο Θεός βοηθός. 

• Like 1
Δημοσ.

παιδια σε εξ αδιαρετου οικοπεδο τι γινεται;

πρεπει να κανουν και οι 2 δηλωση αν το οικοπεδο ειναι 50%-50% ; ξερει κανεις;

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Titos301 είπε

παιδια σε εξ αδιαρετου οικοπεδο τι γινεται;

πρεπει να κανουν και οι 2 δηλωση αν το οικοπεδο ειναι 50%-50% ; ξερει κανεις;

Όχι μία δήλωση αρκεί 

• Thanks 1
Δημοσ.

γιατι κατι μου λεει οτι οσοι κανουν δηλωση θα τους την ζηταει καθε χρονο και οσοι δεν κανουν θα μεινουν στο απυροβλητο;

(οκ καθαριζουμε καθε χρονο αλλα μπορει μια χρονια να μην μπορεσουμε...)

• Like 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Titos301 είπε

γιατι κατι μου λεει οτι οσοι κανουν δηλωση θα τους την ζηταει καθε χρονο και οσοι δεν κανουν θα μεινουν στο απυροβλητο;

Το απυρόβλητο είναι σχετικό. Όταν φας το χιλιάρικο φέτος του χρόνου θα την κάνεις πρώτος την δήλωση.🤣

• Haha 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, Titos301 είπε

Ναι ειναι πολύ πιθανό δηλαδή μετά να πηγαίνουν με βάση αυτούς που δήλωσαν για κάθε χρόνο. 
Αλλά για το απυρόβλητο μην το λες αυτό, το οτι κάποιος δεν δηλώνει δεν σημαίνει οτι δεν καθαρίζει ή δεν ασχολείται.
και εξάλλου είπαν οτι αμα δεν δηλώσεις θα φας πρόστιμο

Όμως δεν ειναι αυτό το ζήτημα. Το οτι μας εξαναγκάζουν σε υπεύθυνες δηλώσεις για αναλάβουμε με την υπογραφή μας την ευθύνη, αυτο θα πρέπει να σε προβληματίζει. Όπως και το γεγονός οτι εαν δηλώσεις, υπάρχει πάντα κινδυνος αργότερα με καταγγελία ή από τον Δήμο να φας χειρότερο πρόστιμο για ψευδή δηλωση είτε γιατι δεν πρόλαβες να ξανακαθαρίσεις, είτε γιατι κάποιος άλλος στο βρωμισε είτε γιατι αυτοι που εκαναν το έλεγχο θεωρούν οτι δεν καθαρισες οπως θα έπρεπε.

Πολλοι το κάνουν χωρις πολύ σκέψη για να μην φάνε το πρόστιμο. Εξάλλου 5-10 λεπτά υπόθεση ειναι να κάνεις την δήλωση.

Επεξ/σία από adonisGER
  • Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, adonisGER είπε

Ναι ειναι πολύ πιθανό δηλαδή μετά να πηγαίνουν με βάση αυτούς που δήλωσαν για κάθε χρόνο. 
Αλλά για το απυρόβλητο μην το λες αυτό, το οτι κάποιος δεν δηλώνει δεν σημαίνει οτι δεν καθαρίζει ή δεν ασχολείται.
και εξάλλου είπαν οτι αμα δεν δηλώσεις θα φας πρόστιμο

Όμως δεν ειναι αυτό το ζήτημα. Το οτι μας εξαναγκάζουν σε υπεύθυνες δηλώσεις για αναλάβουμε με την υπογραφή μας την ευθύνη, αυτο θα πρέπει να σε προβληματίζει. Όπως και το γεγονός οτι εαν δηλώσεις, υπάρχει πάντα κινδυνος αργότερα με καταγγελία ή από τον Δήμο να φας χειρότερο πρόστιμο για ψευδή δηλωση είτε γιατι δεν πρόλαβες να ξανακαθαρίσεις, είτε γιατι κάποιος άλλος στο βρωμισε είτε γιατι αυτοι που εκαναν το έλεγχο θεωρούν οτι δεν καθαρισες οπως θα έπρεπε.

Πολλοι το κάνουν χωρις πολύ σκέψη για να μην φάνε το πρόστιμο. Εξάλλου 5-10 λεπτά υπόθεση ειναι να κάνεις την δήλωση.

Ακριβώς όπως τα γράφεις, έχει η γιαγιά μου οικόπεδο στην Σαλαμίνα 446τ.μ με ΚΑΕΚ το οποίο εμφανίζεται ως μονοετής καλλιέργεια στο Ε9, το οικόπεδο είναι σχεδόν πάνω στο βουνό και είναι μέσα στην πέτρα,, το βρίσκει στην πλατφόρμα κανονικά.

Ρώτησα λογιστή και μου είπε κάνε κανονικά την δήλωση και μην το αφήσεις αδήλωτο, του λέω τι να τσεκάρω το ΝΑΙ ή το ΟΧΙ/ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ μου λέει δεν έχω ασχοληθεί δεν ξέρω.

Πραγματικά δεν ξέρω τι να δηλώσω για να μην έχουμε πρόβλημα. Αν δεν κάνω καν έχουμε τον κίνδυνο του προστίμου, αν από την άλλη επιλέξω να κάνω είτε με το  ΝΑΙ είτε με το ΟΧΙ/ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ποιος καθορίζει την κάθε έννοια; Και τι εννοώ:

Ας πούμε ότι εγώ το καθαρίζω (άσχετα που όπως είπα έχει πέτρες μέσα κυρίως και δεν έχει δέντρα κλαδιά κλπ) και έρχεται ο γείτονας πετάει μέσα τα δικά του και μετά κάνει καταγγελία και τρώω πρόστιμο, τι θα πρέπει να κάνεις σε αυτή την περίπτωση; Εμείς δεν πάμε ποτέ Σαλαμίνα να τσεκάρουμε και φαντάζομαι και άλλοι δεν πάνε ποτέ επίσης στα δικά τους οικόπεδα επειδή απλά δεν μπορούν ή λόγω απόστασης επειδή είναι μακριά κλπ κλπ. Από την άλλη τσεκάρεις το ΟΧΙ/ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ τι σημαίνει; Εγώ θα πάρω την απόφαση αν απαιτείται ή όχι και με τι κριτήρια; 

Το αφήνω μέχρι τελευταία μέρα μήπως διαβάσω/ακούσω οτιδήποτε από οπουδήποτε για να αποφασίσω, αλλά μάλλον κλείνω στην αίτηση με επιλογή ΟΧΙ/ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ.

Επεξ/σία από kaktos77
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, kaktos77 είπε

Ακριβώς όπως τα γράφεις, έχει η γιαγιά μου οικόπεδο στην Σαλαμίνα 446τ.μ με ΚΑΕΚ το οποίο εμφανίζεται ως μονοετής καλλιέργεια στο Ε9, το οικόπεδο είναι σχεδόν πάνω στο βουνό και είναι μέσα στην πέτρα, έχω τον ΚΑΕΚ, το βρίσκει στην πλατφόρμα κανονικά.

Ρώτησα λογιστή και μου είπε κάνε κανονικά την δήλωση και μην το αφήσεις αδήλωτο, του λέω τι να τσεκάρω το ΝΑΙ ή το ΟΧΙ/ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ μου λέει δεν έχω ασχοληθεί δεν ξέρω.

Πραγματικά δεν ξέρω τι να δηλώσω για να μην έχουμε πρόβλημα. Αν δεν κάνω καν έχουμε τον κίνδυνο του προστίμου, αν από την άλλη επιλέξω να κάνω είτε με το  ΝΑΙ είτε με το ΟΧΙ/ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ποιος καθορίζει την κάθε έννοια; Και τι εννοώ:

Ας πούμε ότι εγώ το καθαρίζω (άσχετα που όπως είπα έχει πέτρες μέσα κυρίως και δεν έχει δέντρα κλαδιά κλπ) και έρχεται ο γείτονας πετάει μέσα τα δικά του και μετά κάνει καταγγελία και τρώω πρόστιμο, τι θα πρέπει να κάνεις σε αυτή την περίπτωση; Εμείς δεν πάμε ποτέ Σαλαμίνα να τσεκάρουμε και φαντάζομαι και άλλοι δεν πάνε ποτέ επίσης στα δικά τους οικόπεδα επειδή απλά δεν μπορούν ή λόγω απόστασης επειδή είναι μακριά κλπ κλπ. Από την άλλη τσεκάρεις το ΟΧΙ/ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ τι σημαίνει; Εγώ θα πάρω την απόφαση αν απαιτείται ή όχι και με τι κριτήρια; 

Το αφήνω μέχρι τελευταία μέρα μήπως διαβάσω/ακούσω οτιδήποτε από οπουδήποτε για να αποφασίσω, αλλά μάλλον κλείνω στην αίτηση με επιλογή ΟΧΙ/ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ.

Ναι καταλαβαινω τι λες αυτο ισχύει για πάρα πολλους εκεί έξω. Οι λογιστές κλασσικά λένε να το δηλώσεις...τι να πουνε και αυτοί... ΝΑΙ ή το ΟΧΙ/ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ αυτό σε τι αναφέρεται? Μπορεις να βάλεις το ερωτηματολόγιο να το δουμε και εμεις εδω?

Για εμένα προσωπικά δεν ειναι τοσο πρόβλημα αυτό γιατι παρόλο που ειναι μακρυα το χωριο με τα οικόπεδα κλπ το επισκέπτομαι συχνά μεσα στον χρόνο, οπότε μπορώ και να ελέγχω εαν πχ θέλουν καθαρισμα κλπ 

Ετσι το σκέφτομαι και εγω, τελευταία μέρα θα περιμένω μήπως και αλλάξει κάτι και μετά θα πράξω αναλόγως αν και τείνω να το αφήσω και κίνδυνο να φάω καμπάνες. (δεν θα ειναι μια στην δικη μου περιπτωση) 

Επεξ/σία από adonisGER
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, adonisGER είπε

Ναι καταλαβαινω τι λες αυτο ισχύει για πάρα πολλους εκεί έξω. Οι λογιστές κλασσικά λένε να το δηλώσεις...τι να πουνε και αυτοί... ΝΑΙ ή το ΟΧΙ/ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ αυτό σε τι αναφέρεται? Μπορεις να βάλεις το ερωτηματολόγιο να το δουμε και εμεις εδω?

Για εμένα προσωπικά δεν ειναι τοσο πρόβλημα αυτό γιατι παρόλο που ειναι μακρυα το χωριο με τα οικόπεδα κλπ το επισκέπτομαι συχνά μεσα στον χρόνο, οπότε μπορώ και να ελέγχω εαν πχ θέλουν καθαρισμα κλπ 

Ετσι το σκέφτομαι και εγω, τελευταία μέρα θα περιμένω μήπως και αλλάξει κάτι και μετά θα πράξω αναλόγως αν και τείνω να το αφήσω και κίνδυνο να φάω καμπάνες. (δεν θα ειναι μια στην δικη μου περιπτωση) 

9 λεπτά πριν, kaktos77 είπε

Ακριβώς όπως τα γράφεις, έχει η γιαγιά μου οικόπεδο στην Σαλαμίνα 446τ.μ με ΚΑΕΚ το οποίο εμφανίζεται ως μονοετής καλλιέργεια στο Ε9, το οικόπεδο είναι σχεδόν πάνω στο βουνό και είναι μέσα στην πέτρα,, το βρίσκει στην πλατφόρμα κανονικά.

συμφωνω απλα το θεμα ειναι τι θα κανουμε εν τελει,, και εγω μπηκα πριν να κανω αλλα λεω μετα ασε εχεις καιρο μεχρι την κυριακη οπως λες και εσυ τελευταια στιγμη

ειναι δικοπο μαχαιρι

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...