SAnathema Δημοσ. 25 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2024 14 minutes ago, Arkin said: Οταν μιλαμε για ενα οικοπεδο 600τμ με σπιτι μεσα στο οποιο ο ιδιοκτητης δεν το καθαριζει ποτε και εχει μεσα και δεντρα πολυ ψηλα που αν πεσουν μπορουν να κανουν ζημια στα διπλανα σπιτια εκει τι γινεται? Καταγγελια και ο δημος θα κανει τιποτα η βασιζομαστε αποκλειστικα στην προθυμια του ιδιοκτητη να τα καθαρισει και να κοψει τα δεντρα? Μερικοι ειναι περα βρεχει και εχουν τα οικοπεδα που ειναι τα σπιτια τους χαλια δεν τα καθαριζουν ποτε και εφοσον δεν χρειαζεται να γινει δηλωση η δεν τρωνε προστιμο δεν τους νοιαζει κιολας. Οταν παρει φωτια ομως και διπλα ολα τα σπιτια κινδυνευσουν θα ειναι αργα. Κοίτα αν τα δέντρα δεν "μπαίνουν" μέσα στις διπλανές ιδιοκτήσιες (πχ κλαδιά κτλ) και το οικόπεδο κατά τα άλλα είναι συντηρημένο, δεν μπορείς να κάνεις κάτι. Αν το δέντρο πέσει και κάνει ζημιά έτσι κιαλλιώς είναι υποχρεωμένος μετά να σε αποζημιώσει. Αν η ιδιοκτησία όμως δεν είναι καθαρισμένη, δλδ γίνεται ζούγκλα μέσα, σαφώς πέφτει πρόστιμο. 1
Arkin Δημοσ. 25 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2024 Μόλις τώρα, SAnathema είπε Κοίτα αν τα δέντρα δεν "μπαίνουν" μέσα στις διπλανές ιδιοκτήσιες (πχ κλαδιά κτλ) και το οικόπεδο κατά τα άλλα είναι συντηρημένο, δεν μπορείς να κάνεις κάτι. Αν το δέντρο πέσει και κάνει ζημιά έτσι κιαλλιώς είναι υποχρεωμένος μετά να σε αποζημιώσει. Αν η ιδιοκτησία όμως δεν είναι καθαρισμένη, δλδ γίνεται ζούγκλα μέσα, σαφώς πέφτει πρόστιμο. Ναι ηδη εχουν αρχισει να σπανε καποια κλαδια ενα επεσε πισω στο υπογειο που εχουμε ξεχωριστο απο το σπιτι δεν εκανε ζημια ευτυχως αλλα ετοιμο ειναι το δεντρο 50 μετρα πανω και πολυ παλιο. Καλα απο χορτα ας μην το συζητησουμε αν σας βγαλω φωτογραφια θα πειτε καλα τι γινεται εκει μονο να παρουν φωτια ειναι δεν θα μεινει τιποτα. Λεμε τον ιδιοκτητη να το καθαρισει καθε τοσο αλλα δεν κανει κατι ουτε για τα δεντρα ουτε για τα χορτα. Και αντε να πεις το δημο δεν προκειται να ασχοληθει με τιποτα. Εδω το δεντρο μπροστα απο το σπιτι εβρισκε πανω στα καλωδια της ΔΕΗ και ουτε συγκινηθηκαν να ερθουν να τα κοψουν ευτυχως το εκοψε αυτο περσι μετα απο πολλα πες πες.
ekrepali Δημοσ. 25 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2024 1 hour ago, Arkin said: Οταν μιλαμε για ενα οικοπεδο 600τμ με σπιτι μεσα στο οποιο ο ιδιοκτητης δεν το καθαριζει ποτε και εχει μεσα και δεντρα πολυ ψηλα που αν πεσουν μπορουν να κανουν ζημια στα διπλανα σπιτια εκει τι γινεται? Καταγγελια και ο δημος θα κανει τιποτα η βασιζομαστε αποκλειστικα στην προθυμια του ιδιοκτητη να τα καθαρισει και να κοψει τα δεντρα? Μερικοι ειναι περα βρεχει και εχουν τα οικοπεδα που ειναι τα σπιτια τους χαλια δεν τα καθαριζουν ποτε και εφοσον δεν χρειαζεται να γινει δηλωση η δεν τρωνε προστιμο δεν τους νοιαζει κιολας. Οταν παρει φωτια ομως και διπλα ολα τα σπιτια κινδυνευσουν θα ειναι αργα. Επισυνάπτω το ΦΕΚ... τσέκαρε τη σελίδα 2, Άρθρο 1, παράγραφος 2 : Από το πεδίο εφαρμογής της παρούσας εξαιρούνται οι διαμορφωμένοι, συντηρημένοι κήποι ή φυτευμένες επιφάνειες ακάλυπτων χώρων κτιρίων, πολυκατοικιών, κ.α. Δεν έχει υποχρέωση δήλωσης αλλά εφόσον η φυτευμένη επιφάνεια δεν είναι συντηρημένη, μπορεί να πέσει πρόστιμο μετά από δική σου καταγγελία (αν έρθουν να ελέγξουν). Η καταγγελία είναι επώνυμη... βρίσκεις το ΕΤΑΚ με αναζήτηση στο χάρτη του κτηματολογίου. Συμπληρώνεις όσα στοιχεία του ιδιοκτήτη γνωρίζεις. Έπειτα έχει 5 ερωτήσεις ΝΑΙ/ΟΧΙ, το καθένα με δικό του κουτάκι για παρατηρήσεις. Έχει για δέντρο, για ξερόχορτα, για ευφλεκτες ύλες κλπ. Και τέλος μπορείς να ανεβάσεις ως και 4 φωτογραφίες, σύνολο 10MB. Kάνε μια κουβέντα μαζί του να τα κουρεύει συχνά... δε νομίζω να ρισκάρει εκτός κι αν του περισσεύουν χιλιάρικα. FEK-2024.pdf 1 1
Arkin Δημοσ. 25 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2024 Μόλις τώρα, ekrepali είπε Επισυνάπτω το ΦΕΚ... τσέκαρε τη σελίδα 2, Άρθρο 1, παράγραφος 2 : Από το πεδίο εφαρμογής της παρούσας εξαιρούνται οι διαμορφωμένοι, συντηρημένοι κήποι ή φυτευμένες επιφάνειες ακάλυπτων χώρων κτιρίων, πολυκατοικιών, κ.α. Δεν έχει υποχρέωση δήλωσης αλλά εφόσον η φυτευμένη επιφάνεια δεν είναι συντηρημένη, μπορεί να πέσει πρόστιμο μετά από δική σου καταγγελία (αν έρθουν να ελέγξουν). Η καταγγελία είναι επώνυμη... βρίσκεις το ΕΤΑΚ με αναζήτηση στο χάρτη του κτηματολογίου. Συμπληρώνεις όσα στοιχεία του ιδιοκτήτη γνωρίζεις. Έπειτα έχει 5 ερωτήσεις ΝΑΙ/ΟΧΙ, το καθένα με δικό του κουτάκι για παρατηρήσεις. Έχει για δέντρο, για ξερόχορτα, για ευφλεκτες ύλες κλπ. Και τέλος μπορείς να ανεβάσεις ως και 4 φωτογραφίες, σύνολο 10MB. Kάνε μια κουβέντα μαζί του να τα κουρεύει συχνά... δε νομίζω να ρισκάρει εκτός κι αν του περισσεύουν χιλιάρικα. FEK-2024.pdf 265.69 kB · 0 downloads Βρε καταγγελια δεν παιζει να κανω δεν εχω κανει ποτε και παντα τα εχω καλα με τους γειτονες να βοηθησω με εργαλεια αν θελει καποιος η βοηθεια οποτε καταγγελια δεν παιζει δεν κανω τετοια ποτε. Τον εχουμε πει γιατι ειμαστε ακριβως διπλα και το ακαθαριστο οικοπεδο ειναι μεγαλη εκταση κοντα 300τμ στο πισω μερος που παει το σπιτι μας και το υπογειο και ενα δεντρο να πεσει η μια φωτια να παρει εκεινο το πραγμα τελειωσε. Δεν το εχει ο ανθρωπος με αυτα εγω ασχολουμαι με χωραφια και τα εχω παντα πεντακαθαρα ολα κλαδεμενα κτλ αλλα αυτος δεν κατεχει καθολου το αντικειμενο. Θα τον ξανα πω οταν τον δω αυριο μεθαυριο μηπως και συγκινηθει γιατι καλοκαιρι εχουμε οι ζεστες ειναι πολυ μεγαλες και δεν ειναι συνετο να παιζουμε και να ρισκαρουμε με τετοια πραγματα. Περα οτι μαζευει φιδια κτλ ενα μερος με τοσο χορτο.
ekrepali Δημοσ. 25 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2024 2 minutes ago, Arkin said: αλλα αυτος δεν κατεχει καθολου το αντικειμενο. Άμα δε κατέχει το κλάδεμα, ας πληρώσει κάποιον να έρθει να κλαδεύει. Κλασική περίπτωση πλουσίων με καβούρια στις τσέπες. 2
Arkin Δημοσ. 25 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2024 11 λεπτά πριν, ekrepali είπε Άμα δε κατέχει το κλάδεμα, ας πληρώσει κάποιον να έρθει να κλαδεύει. Κλασική περίπτωση πλουσίων με καβούρια στις τσέπες. Δεν τον λες πλουσιο απλα δεν καθετε να κανει καποια πραγματα οτι εχει σχεση με ζορισμα χειρονακτικο δεν τα πιανει. Σκεψου το εξωτερικο δεντρο ενα τεραστιο με απειρα φυλλα καθε φθινοπωρο που επεφταν τα φυλλα με τον παραμικρο αερα δεν τα καθαριζε ποτε και ερχονταν ολα μπροστα στο δικο μας και αντε καθαρισε τα μιλαμε για κουβαδες απο φυλλα. Και μεσα στην αυλη μπροστα ετσι ειναι μονιμα. Ευτυχως φετος μιας και δεν πηγαινε αλλο το δεντρο ετοιμο να πεσει απο το βαρος των κλαδιων κοπηκε τελειως στα στελεχη τωρα αρχισε παλι να βγαζει κλαδια και φυλλα αλλα δεν ειναι εκεινο το τερας που ειχαμε ολα τα χρονια. Οποτε οπως καταλαβαινεις αφου δεν καθαριζει τη μπροστα αυλη δεν θα κατσει ποτε να πιασει την πισω που γινεται χαμος μια ζωη. Μια φορα θα γινει το κακο ομως. Εγω περνω το stihl εχω μισινεζα μεγαλη και αλυσοπριονο και τα καθαριζω ολα αν με πει αλλα δεν εχει ορεξη ουτε για αυτο οποτε μετα απλα το μονο που μπορεις να κανεις ειναι καποιες συμβουλες για να μην τρεχουμε και δεν φτανουμε μετα. Και η καταγγελια δεν ειναι για μενα μιας και δεν μου αρεσει να μην τα εχω καλα με γειτονες που λεμε μια καλημερα καθε πρωι. Μιλαμε για χωριο η γειτονια μας 6 σπιτια εχει ο δρομος δηλαδη μονοκατοικιες οποτε καταλαβαινεις. Δεν ειναι πολη που ο διπλανος δεν ξερει κανεναν. 1
physnik Δημοσ. 25 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2024 3 ώρες πριν, Ultimategr είπε *Πριν λιγο που μπηκα ειδα οτι προσθεσαν στο gov και την επιλογη για καθετες ιδιοκτησιες ενω παλαιοτερα δεν υπηρχε. Αυτό που έγραψε ο @Ultimategr ας μην το περνάμε στο ντούκου. Η πλατφορμα έχει αλλάξει σε ένα μήνα αρκετές φορές. Στην αρχή έβλεπα τα πεδία που πρέπει να συμπληρώσεις. Τώρα πρέπει να βάλεις στοιχεία και μετά να δηλώσεις. Είχε κάτι ερωτήσεις αν θυμάμαι πχ Έγινε κόψιμο των ξερων χόρτων; Με απαντήσεις :ΝΑΙ - ΟΧΙ/ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΊΤΑΙ και πεδίο από κάτω με παρατηρήσεις. Είχε έξι πεδία με αντίστοιχες απαντήσεις. Επίσης, τελικά δεν θα μπαίνουν πρόστιμα ανεξαιρέτως σε όλους τους ιδιοκτήτες της κάθετης αν ένας δεν έκανε τον καθαρισμό στο δικό του. Και αυτό που έγινε πρόσφατα στο δημο Χαλανδρίου θα το πάρουν πίσω https://www.protothema.gr/greece/article/1509101/trela-me-ta-akatharista-oikopeda-prostima-se-olous-tous-sunidioktites/ 3
mindreader Δημοσ. 26 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2024 H ολη ιστορια με την 'δηλωση', ειναι θεωρω μια τρελα. Δηλαδη το κρατος ξερει μεν αν εχω εισοδηματα, και απο φετος μας περιμενει κιολας ολους μια 'ετοιμη' σχεδον Ε1 με προσυμπληρωμενα τα περισσοτερα πεδία. Ο καθενας, εχει στο συστημα καπου μια Ε1 που τον περιμενει. Αν θελει προσθηκες, διορθωση κλπ, αλλο θεμα. Παντως η Ε1 ειναι εκει, για ολους. Και μαλιστα στο τελος, θα γινει και αυτοματη υποβολη. Αντιθετως, τα περιουσιακα μας, για τα οποια πληρωνουμε ΕΝΦΙΑ, κανουμε Ε9, εχουμε δηλωσει στο κτηματολογιο κλπ κλπ κλπ, το κρατος ΔΕΝ ξερει τι εχουμε και τι ειναι υποχρεο για δηλωση με τα ακαθαρτα που σκεφτονται. Ετσι, εβαλε ολη την Ελλαδα να παιζει τον παπα, αν εμπιπτει στις τρελες απαιτησεις που σκεφτηκαν ή οχι. Μπορει δε να εχεις τζαμι/γυαλι τα οικοπεδα σου, αλλα δεν κανεις δηλωση, να φας προστιμο; Δηλαδη, αφηνουμε την ουσια, και κοιταμε το 'στην Ελλαδα εισαι οτι δηλωσεις'. Παρανοια, απλα παρανοια. 5
dtk-386 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2024 O κικίλιας είπε στο μεγκα ότι καθαρίστηκαν άρα έκαναν και δήλωση 298Κ οικόπεδα. πόσα είπαμε είναι συνολικά; 4 ημέρες πριν την λήξη; 2
Arkin Δημοσ. 26 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2024 (επεξεργασμένο) Μια γεύση από το οικόπεδο που λέω δίπλα στο σπίτι μου στα δεξιά το δικό μου ευθεία αριστερά το άλλο. Πίσω γίνεται χαμός δέντρα 50 μέτρα ούτε ξέρω πόσα κάποια κλαδιά έσπασαν κιολας έπεσαν στο υπόγειο που έχουμε από πίσω και το χόρτο ένας χαμός. Αλλά δεν θες να γίνεις και κακός όπως είναι λογικό. Επεξ/σία 26 Ιουνίου 2024 από Arkin 1
Clytoceyx Δημοσ. 26 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2024 (επεξεργασμένο) 4 hours ago, dtk-386 said: O κικίλιας είπε στο μεγκα ότι καθαρίστηκαν άρα έκαναν και δήλωση 298Κ οικόπεδα. πόσα είπαμε είναι συνολικά; 4 ημέρες πριν την λήξη; Για 2.000.000 εκαναν λογο στην αρχη. Εντωμεταξυ με τοσες υποσημειωσεις, λεπτομερειες κτλ αμφιβαλλω αν απο τα δηλωμενα μεχρι στιγμης ειναι οντως μεσα αυτα που πρεπει να δηλωθουν. Το πιο πιθανο ειναι ενα μερος απο αυτα, προσωπικα εκτιμω το μεγαλυτερο, να ειναι οι διαβοητοι διαμορφωμενοι κηποι και οι καλλιεργησιμες εκτασεις, τα οποια εξαιρουνται γενικως. Ελλαδα ειμαστε, το πιο πιθανο ειναι οι γνωστοι συνεπεις να εκαναν δηλωση. Ενα ειναι σιγουρο, οπως αναφερει αναλυτικα και η ΠΟΜΙΔΑ, ολα μα ολα τα προστιμα σχετικα με το καθαρισμο, ο οποιος "καιει" τους περισσοτερους, μπαινουν μετα απο ελεγχο. Δημοι, κοινοτητες, περιφερειες κτλ εχουν δηλωσει οτι, για απειρους λογους, ουτε ελεγχους μπορουν να κανουν, ουτε καν καθαρισμους. Και αντε να κανουν ελεγχους, θα εχουν γεωπονο, μηχανικο η δασολογο που θα ξερει καποια πραγματα να βρει τα ορια του οικισμου, αποσταση απο το τελευταιο σπιτι, ορια δασους κοκ; Επεξ/σία 26 Ιουνίου 2024 από Clytoceyx 3
SAnathema Δημοσ. 26 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2024 Για να δείτε πόσο ανοργάνωτοι είναι.. Τηλεφωνική επικοινωνία με τρεις δήμους. Στον πρώτο μου είπαν αυτό που όλοι έχουμε διαβάσει πως οικόπεδα με σπίτι και συντηρημένο κήπο δεν χρειάζονται να κάνουν δήλωση. Στους άλλους δύο μου είπαν καλού κακού κάνε δεν ξέρεις πότε. Η μία μάλιστα μου είπε πως η Δ.ντρια τους είπε πως ο Νόμος δεν είναι ξεκάθαρος και πως για σιγουριά έκαναν και αυτοί που είχαν διαμερίσματα σε πολυκατοικία με κήπο. 😂 Οπότε θεωρώ σίγουρο πως οι μισοί που έχουν κάνει δήλωση μέχρι σήμερα, δεν είναι κανονικά υπόχρεοι. 3
dtk-386 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2024 24 λεπτά πριν, SAnathema είπε Στους άλλους δύο μου είπαν καλού κακού κάνε δεν ξέρεις πότε. Η μία μάλιστα μου είπε πως η Δ.ντρια τους είπε πως ο Νόμος δεν είναι ξεκάθαρος και πως για σιγουριά έκαναν και αυτοί που είχαν διαμερίσματα σε πολυκατοικία με κήπο. 😂
Ducatista Δημοσ. 26 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2024 14 λεπτά πριν, dtk-386 είπε Μην έχουν καμία τριανταφυλλιά ακλαδευτη και γίνει χαμός ναούμ 3
petrost8 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2024 (επεξεργασμένο) αν σε οικοπεδο ΕΝΤΟΣ σχεδιου , το μοναδικο κτισμα που υπαρχει ειναι χαρακτηρισμενο ως αποθηκη και ειναι καθαρισμενο , το δηλωνω ή δεν ασχολουμαι; Επεξ/σία 26 Ιουνίου 2024 από petrost8
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα