Βαγγ3λης Δημοσ. 25 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2024 Για ένα χωράφι με ελιές χωρίς οίκημα που είναι εκτός σχεδίου χρειάζεται να κάνεις δήλωση;
thanosAIAS Δημοσ. 25 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2024 7 ώρες πριν, adonisGER είπε Να σαι καλά φίλε . Τα εκτός σχεδίου είναι κατά βάση εκτός κάποιου οικισμού οπότε ισχύει το δεύτερο που λες . Με την υποσημείωση όμως ότι μπορεί να υπάρχουν σπίτια στα όρια του οικισμού , δηλαδή ακριβώς έξω πχ από το χωριό αρα αυτά θα είναι εκτός σχεδίου . Για κάποιο σπίτι που είναι κοντά στο χωριό θα πρέπει να δεις ποια ακριβώς είναι τα όρια γιατί αυτά αλλάζουν . Σε ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σου, βοήθησαν πολύ. Και ένα μεγάλο ευχαριστώ και στο Insomia που με το εν λογω thread εριξε φως σε όλο αυτό που μας μπέρδεψε αρκετά. 1
adonisGER Δημοσ. 25 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2024 25 λεπτά πριν, Βαγγ3λης είπε Για ένα χωράφι με ελιές χωρίς οίκημα που είναι εκτός σχεδίου χρειάζεται να κάνεις δήλωση; Όχι δεν χρειάζεται
Βαγγ3λης Δημοσ. 25 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2024 9 minutes ago, adonisGER said: Όχι δεν χρειάζεται Ευχαριστώ.
ekrepali Δημοσ. 25 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2024 (επεξεργασμένο) Ερώτηση επειδή με το ΦΕΚ δε βγάζω άκρη. Εντός σχεδίου πόλεως, σπίτι 70τμ μέσα σε οικόπεδο 200τμ, δηλαδή αυλή 130τμ. Υπάρχει μια ελιά στην αυλή και ελάχιστα χλωρά χόρτα. Πρέπει να γίνει δήλωση; Παραδίπλα υπάρχουν κι άλλα σπίτια επίσης με αυλές και μικρά δέντρα. Επεξ/σία 25 Ιουνίου 2024 από ekrepali
adonisGER Δημοσ. 25 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2024 10 λεπτά πριν, ekrepali είπε Ερώτηση επειδή με το ΦΕΚ δε βγάζω άκρη. Εντός σχεδίου πόλεως, σπίτι 70τμ μέσα σε οικόπεδο 200τμ, δηλαδή αυλή 130τμ. Υπάρχει μια ελιά στην αυλή και ελάχιστα χλωρά χόρτα. Πρέπει να γίνει δήλωση; Παραδίπλα υπάρχουν κι άλλα σπίτια επίσης με αυλές και μικρά δέντρα. Ανήκεις σε αυτήν την κατηγορία: "εκτός σχεδίου γήπεδα με κτίσμα, για τις εκτάσεις που δεν υπάγονται στις διατάξεις της δασικής νομοθεσίας, σύμφωνα με τον δασικό χάρτη της περιοχής και κατόπιν ενημέρωσης της αρμόδιας δασικής υπηρεσίας" Επομένως ναι πρεπει να κάνεις .
SAnathema Δημοσ. 25 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2024 και γιατί δεν εμπίμπτει στην κατηγορία: ΠΟΙΟΙ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ: Οι διαμορφωμένοι, συντηρημένοι κήποι ή φυτευμένες επιφάνειες ακάλυπτων χώρων κτιρίων, πολυκατοικιών, κ.α. των περιοχών και εκτάσεων 3
ekrepali Δημοσ. 25 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2024 5 minutes ago, adonisGER said: Ανήκεις σε αυτήν την κατηγορία: "εκτός σχεδίου γήπεδα με κτίσμα, για τις εκτάσεις που δεν υπάγονται στις διατάξεις της δασικής νομοθεσίας, σύμφωνα με τον δασικό χάρτη της περιοχής και κατόπιν ενημέρωσης της αρμόδιας δασικής υπηρεσίας" Επομένως ναι πρεπει να κάνεις . Εντός σχεδίου πόλης έγραψα. Είσαι σίγουρος;
adonisGER Δημοσ. 25 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2024 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, ekrepali είπε Εντός σχεδίου πόλης έγραψα. Είσαι σίγουρος; Συγνώμη δεν το πρόσεξα . Άμα έγραψες εντός λογικά όχι . 5 λεπτά πριν, SAnathema είπε και γιατί δεν εμπίμπτει στην κατηγορία: ΠΟΙΟΙ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ: Οι διαμορφωμένοι, συντηρημένοι κήποι ή φυτευμένες επιφάνειες ακάλυπτων χώρων κτιρίων, πολυκατοικιών, κ.α. των περιοχών και εκτάσεων Έχεις δίκιο Γενικά στα εντός σχεδίου, η δήλωση γίνεται μόνο για οικόπεδα. Άμα υπάρχει κτίσμα και μεγάλη αυλή κλπ δεν χρειάζεται . Εάν το Καεκ έχει και κτίσμα αλλα και οικόπεδο τότε ναι (πχ σε κάθετη). Αλλά όλα αυτά με κάθε επιφύλαξη τα γράφω . Αποκρυπτογράφηση της διάταξης κάνω 😛 Επεξ/σία 25 Ιουνίου 2024 από adonisGER 2
ekrepali Δημοσ. 25 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2024 1 minute ago, adonisGER said: Συγνώμη δεν το πρόσεξα . Άμα έγραψες εντός λογικά όχι . OK thank you. Mε κάλυψε και η διευκρίνηση του @SAnathema 1
Ultimategr Δημοσ. 25 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2024 Εχω ενα οικοποδεο εντος σχεδιου πολεως μαζι με ενα συγγενη μου το οποιο αποτελειται απο δυο καθετες ιδιοκτησιες.Στην δικη μου καθετη εχω κτισει σπιτι ενω η καθετη του συγγενη μου ειναι κενη-καθαρισμενη απο τα χορτα. Θα πρεπει εκτος απο τον συγγενη μου να κανω δηλωση και εγω?Το αναφερω με την λογικη οτι εχουμε και οι δυο εξαδιαιρετου δικαιωματα στο συνολο του οικοπεδου και η καθετη οριζει την αποκλειστικη χρηση συγκεκριμμενου τμηματος του οικοπεδου. *Πριν λιγο που μπηκα ειδα οτι προσθεσαν στο gov και την επιλογη για καθετες ιδιοκτησιες ενω παλαιοτερα δεν υπηρχε.
subnigur0th Δημοσ. 25 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2024 Καλησπέρα, έχω ένα οικόπεδο 1 στρέμμα με οικία μέσα στο χωριό. Δεν υπάρχει δάσος και βουνά, είναι σε πεδιάδα (στον κάμπο των Γιαννιτσών). Πρέπει να κάνω δήλωση;
SAnathema Δημοσ. 25 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2024 Οτιδήποτε είναι εντός σχεδίου πόλης-οικισμού ΜΕ σπίτι στο οικόπεδο ΔΕΝ χρειάζεται δήλωση αρκεί να είναι συντηρημένος ή φυτεμένος κήπος. 1 1
Arkin Δημοσ. 25 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2024 Οταν μιλαμε για ενα οικοπεδο 600τμ με σπιτι μεσα στο οποιο ο ιδιοκτητης δεν το καθαριζει ποτε και εχει μεσα και δεντρα πολυ ψηλα που αν πεσουν μπορουν να κανουν ζημια στα διπλανα σπιτια εκει τι γινεται? Καταγγελια και ο δημος θα κανει τιποτα η βασιζομαστε αποκλειστικα στην προθυμια του ιδιοκτητη να τα καθαρισει και να κοψει τα δεντρα? Μερικοι ειναι περα βρεχει και εχουν τα οικοπεδα που ειναι τα σπιτια τους χαλια δεν τα καθαριζουν ποτε και εφοσον δεν χρειαζεται να γινει δηλωση η δεν τρωνε προστιμο δεν τους νοιαζει κιολας. Οταν παρει φωτια ομως και διπλα ολα τα σπιτια κινδυνευσουν θα ειναι αργα.
subnigur0th Δημοσ. 25 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2024 6 minutes ago, SAnathema said: Οτιδήποτε είναι εντός σχεδίου πόλης-οικισμού ΜΕ σπίτι στο οικόπεδο ΔΕΝ χρειάζεται δήλωση αρκεί να είναι συντηρημένος ή φυτεμένος κήπος. Οπότε δεν χρειάζεται δήλωση, ευχαριστώ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα