theopan Δημοσ. 16 Μαϊου Δημοσ. 16 Μαϊου (επεξεργασμένο) 24 λεπτά πριν, VonLoutsos είπε Ειναι αρκετά χρόνια τώρα υποχρετικός ο καθαρισμός. Πόσα δεν ξέρω, αλλά τουλάχιστον 5 είναι σίγουρα. Ανέκαθεν ήταν υποχρεωτικός ο καθαρισμός! Μόνο σε οικόπεδα (εντός σχεδίου δηλαδή) όμως! Τώρα το επέκτειναν πρακτικά παντού!* Και το κυριότερο δεν υπήρχε υποχρέωση να "εισερχόμαστε σε πλατφόρμες" να υποβάλλουμε ανόητες υπεύθυνες δηλώσεις και να απειλούμαστε με εξωφρενικά πρόστιμα όπως αυτά που σκαρφίστηκαν! * Το επέκτειναν παντού και θέτουν ως ένα από τα κριτήρια αποστάσεις από δασικού χαρακτήρα εκτάσεις! Πως θα εφαρμοστεί αυτό βρε ανόητοι κηφήνες όταν δεν έχετε ΠΟΥΘΕΝΑ ούτε σε μια περιοχή της Ελλάδας ολικά και οριστικά κυρωμένο δασικό χάρτη; Επεξ/σία 16 Μαϊου από theopan 5 1
SeNNinhA Δημοσ. 16 Μαϊου Δημοσ. 16 Μαϊου (επεξεργασμένο) 19 λεπτά πριν, theopan είπε Φίλε σωστά και τεκμηριωμένα μάλλον αυτά που γράφεις αλλά θα επαναλάβω ότι είσαι όχι απλά "αισιόδοξος" αλλά έως και "ρομαντικός". Έχεις υπόψη σου προφανώς κάποιες περιπτώσεις που εφαρμόζονται, έχω άλλες 2-3-5-6 όμως εγώ που είναι άκρως προβληματικά και ανεφάρμοστα. Έχω φτάσει σε μια ηλικία που έχω βαρεθεί να έχω προστριβές και αντεγκλήσεις με υπηρεσίες, με "αρχές" ακόμα και με γείτονες, συνιδιοκτήτες, συγκυρίους ή και συγγενείς μου. Με χαλάει πως το λένε. Αλλά το πρόβλημα είναι ότι ταυτόχρονα σε αυτήν την ηλικία έχω βαρεθεί να κάνω συνεχώς και το μ*λάκα και να τους αφήνω να κάνουν ό,τι θέλουν και να μου στέλνουν απλά το "λογαριασμό". Έγραψα σε άλλο τόπικ αν θυμάσαι ότι και επαγγελματικά βαρέθηκα τα ίδια (να διαπραγματεύομαι τα αυτονόητα και να αντιδικώ με τον κάθε τελεμέ) και έχω φτάσει στο "χτίστε μόνοι σας" που έλεγε παλιά κι ένας συνάδελφος. Με αυτά που σκαρφίστηκαν πάλι λοιπόν οι ...ανέπαγγελτοι φωστήρες μου δημιουργούν αντικείμενο για άσκοπη ενασχόληση και αντεγκλήσεις και προστριβές. Και είναι και αχρείαστα τελείως! Μόνο και μόνο για να αποποιηθούν των ευθυνών τους ως κράτος και διοίκηση! Δεν βλέπω κάποια αντιπρόταση για το συγκεκριμένο ζήτημα. Θα θέλατε να καταθέσετε την πρόταση σας για το συγκεκριμένο ζήτημα? Πως θα θελατε να γίνει η διαχείριση του? Υπάρχει ένα γεγονός ανάγκης για ενέργειες πυρασφάλειας στα εγκαταλελημενα οικόπεδα του καθενός. Η υπηρεσία της πυροσβεστικής εξέδωσε τις σωστές οδηγίες ως όφειλε. Το κράτος σας δίνει την δυνατότητα να δηλώσετε επίσημα ότι θέλετε να σας το καθαρίσει αυτό και να μην μπλέξετε να βρίσκετε άτομα ή να το κάνετε εσείς. Ποιο είναι το πρόβλημα? Ότι βαριέστε να μπείτε να κάνετε μερικά κλικ στο σύστημα? Εγώ αυτό που καταλαβαίνω από αρκετούς είναι ότι ΔΕΝ ΘΈΛΟΥΝ ΝΑ ΚΆΝΟΥΝ ΤΊΠΟΤΕ και επίσης δεν θέλουν να ΠΛΗΡΏΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΊΠΟΤΕ ΠΟΥΘΕΝΆ Δηλαδη για μια ακόμη φορά ΑΠΟΠΟΊΗΣΗ ΤΩΝ ΕΥΘΥΝΏΝ τους. Να τα κάνουν άλλοι για αυτούς και να μην πληρώσουν τίποτε για καταστάσεις στα δικά τους ακίνητα. Η να μην γίνει τίποτε και να αφήσουν και όλους τους άλλους σε ρίσκο που αυτοί επιλέγουν να πάρουν. Τα ακίνητα έχουν ευθύνες και θέλουν συντήρηση η οποία έχει ένα κόστος σε χρόνο, κόπο, χρήμα. Έτσι είναι. Όταν σκοτώθηκε το παιδάκι στην Λάρισα ακουμπωντας σε πόρτα εισόδου μονοκατοικίας που ο τοίχος της γκρεμίστηκε πάνω του τι αλήθεια σκέφτεστε εσείς? Ότι έφταιγε ο δήμος που δεν είχε πάει να συντηρήσει την ιδιωτική κατοικία που ο ιδιοκτήτης της είχε αφήσει να ρημάξει και επιλέξει να αφήσει σε ρίσκο όλους όσους περνούσαν από δίπλα της επειδή είτε έμενε μακριά και δεν είχε χρόνο είτε επειδή έπρεπε να δώσει χρήματα για ένα ακίνητο που δεν τον ενδιεφερε να χρησιμοποιήσει? Αυτά θα λέγατε στην οικογένεια του παιδιού? Αυτα θα λέγατε στην γυναίκα σας εάν ήταν το δικό σας παιδί? Σε κάθε περίπτωση να επαναλάβω για άλλη μια φορά. Κάντε ότι πιστεύετε καλύτερο για το ακίνητο σας. Το σωστό το ξέρετε ήδη. 11 λεπτά πριν, theopan είπε Ανέκαθεν ήταν υποχρεωτικός ο καθαρισμός! Μόνο σε οικόπεδα (εντός σχεδίου δηλαδή) όμως! Τώρα το επέκτειναν πρακτικά παντού!* Και το κυριότερο δεν υπήρχε υποχρέωση να "εισερχόμαστε σε πλατφόρμες" να υποβάλλουμε ανόητες υπεύθυνες δηλώσεις και να απειλούμαστε με εξωφρενικά πρόστιμα όπως αυτά που σκαρφίστηκαν! * Το επέκτειναν παντού και θέτουν ως ένα από τα κριτήρια αποστάσεις από δασικού χαρακτήρα εκτάσεις! Πως θα εφαρμοστεί αυτό βρε ανόητοι κηφήνες όταν δεν έχετε ΠΟΥΘΕΝΑ ούτε σε μια περιοχή της Ελλάδας ολικά και οριστικά κυρωμένο δασικό χάρτη; Δεν είστε υποχρεωμένοι να μπείτε σε καμία πλατφόρμα και να δηλώσετε τίποτε εάν κάνετε τον καθαρισμό μόνοι σας. Η πλατφόρμα υπάρχει για να δηλώσετε στον Δήμο ότι θέλετε να το καθαρίσει αυτός για εσάς. Ποιο το πρόβλημα? Προστιμο προβλέπεται μόνο εάν ούτε το καθαρίσετε ούτε δηλώσετε να το καθαρίσει ο Δήμος. Οσον αφορά τα όρια απλά πάτε στον Δήμο σας και αιτηστε να σας ενημερώσουν εάν το ακίνητο βρίσκεται εντός των σχετικών περιοχών. Εάν σας απαντήσουν θα γνωρίζετε. Εάν όχι δεν έχετε πια ευθύνες Επεξ/σία 16 Μαϊου από SeNNinhA 5 3
bill999r Δημοσ. 16 Μαϊου Δημοσ. 16 Μαϊου 24 λεπτά πριν, SeNNinhA είπε Εμένα δεν έχω καταλάβει γιατί μου την λέτε? Φίλε μου κάνεις δεν στη λέει. Συζήτηση κάνουμε και εγώ προσωπικά σε ευχαριστώ για την ανάλυση που έκανες επί του θέματος. Εγώ απλά έχω τις ενστάσεις μου για το που ακριβώς βοηθάει το πρόστιμο στην αντιμετώπιση και πρόληψη των πυρκαγιών. Ότι κ καλά ένα καθαρισμένο οικόπεδο θα βοηθήσει στην ανικανότητα του κράτους. Τέλος πάντων, όπως είπες κ εσύ ο καθένας είναι υπεύθυνος για τις πράξεις του... Μόνο αυτοί που μας κυβερνάνε απ'ότι φαίνεται είναι πάντα αθώοι... 24 λεπτά πριν, SeNNinhA είπε Εμένα δεν έχω καταλάβει γιατί μου την λέτε? Φίλε μου κάνεις δεν στη λέει. Συζήτηση κάνουμε και εγώ προσωπικά σε ευχαριστώ για την ανάλυση που έκανες επί του θέματος. Εγώ απλά έχω τις ενστάσεις μου για το που ακριβώς βοηθάει το πρόστιμο στην αντιμετώπιση και πρόληψη των πυρκαγιών. Ότι κ καλά ένα καθαρισμένο οικόπεδο θα βοηθήσει στην ανικανότητα του κράτους. Τέλος πάντων, όπως είπες κ εσύ ο καθένας είναι υπεύθυνος για τις πράξεις του... Μόνο αυτοί που μας κυβερνάνε απ'ότι φαίνεται είναι πάντα αθώοι... 2
theopan Δημοσ. 17 Μαϊου Δημοσ. 17 Μαϊου 2 ώρες πριν, SeNNinhA είπε Spoiler Δεν βλέπω κάποια αντιπρόταση για το συγκεκριμένο ζήτημα. Θα θέλατε να καταθέσετε την πρόταση σας για το συγκεκριμένο ζήτημα? Πως θα θελατε να γίνει η διαχείριση του? Υπάρχει ένα γεγονός ανάγκης για ενέργειες πυρασφάλειας στα εγκαταλελημενα οικόπεδα του καθενός. Η υπηρεσία της πυροσβεστικής εξέδωσε τις σωστές οδηγίες ως όφειλε. Το κράτος σας δίνει την δυνατότητα να δηλώσετε επίσημα ότι θέλετε να σας το καθαρίσει αυτό και να μην μπλέξετε να βρίσκετε άτομα ή να το κάνετε εσείς. Ποιο είναι το πρόβλημα? Ότι βαριέστε να μπείτε να κάνετε μερικά κλικ στο σύστημα? Εγώ αυτό που καταλαβαίνω από αρκετούς είναι ότι ΔΕΝ ΘΈΛΟΥΝ ΝΑ ΚΆΝΟΥΝ ΤΊΠΟΤΕ και επίσης δεν θέλουν να ΠΛΗΡΏΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΊΠΟΤΕ ΠΟΥΘΕΝΆ Δηλαδη για μια ακόμη φορά ΑΠΟΠΟΊΗΣΗ ΤΩΝ ΕΥΘΥΝΏΝ τους. Να τα κάνουν άλλοι για αυτούς και να μην πληρώσουν τίποτε για καταστάσεις στα δικά τους ακίνητα. Η να μην γίνει τίποτε και να αφήσουν και όλους τους άλλους σε ρίσκο που αυτοί επιλέγουν να πάρουν. Τα ακίνητα έχουν ευθύνες και θέλουν συντήρηση η οποία έχει ένα κόστος σε χρόνο, κόπο, χρήμα. Έτσι είναι. Όταν σκοτώθηκε το παιδάκι στην Λάρισα ακουμπωντας σε πόρτα εισόδου μονοκατοικίας που ο τοίχος της γκρεμίστηκε πάνω του τι αλήθεια σκέφτεστε εσείς? Ότι έφταιγε ο δήμος που δεν είχε πάει να συντηρήσει την ιδιωτική κατοικία που ο ιδιοκτήτης της είχε αφήσει να ρημάξει και επιλέξει να αφήσει σε ρίσκο όλους όσους περνούσαν από δίπλα της επειδή είτε έμενε μακριά και δεν είχε χρόνο είτε επειδή έπρεπε να δώσει χρήματα για ένα ακίνητο που δεν τον ενδιεφερε να χρησιμοποιήσει? Αυτά θα λέγατε στην οικογένεια του παιδιού? Αυτα θα λέγατε στην γυναίκα σας εάν ήταν το δικό σας παιδί? Σε κάθε περίπτωση να επαναλάβω για άλλη μια φορά. Κάντε ότι πιστεύετε καλύτερο για το ακίνητο σας. Το σωστό το ξέρετε ήδη. Δεν είστε υποχρεωμένοι να μπείτε σε καμία πλατφόρμα και να δηλώσετε τίποτε εάν κάνετε τον καθαρισμό μόνοι σας. Η πλατφόρμα υπάρχει για να δηλώσετε στον Δήμο ότι θέλετε να το καθαρίσει αυτός για εσάς. Ποιο το πρόβλημα? Προστιμο προβλέπεται μόνο εάν ούτε το καθαρίσετε ούτε δηλώσετε να το καθαρίσει ο Δήμος. Οσον αφορά τα όρια απλά πάτε στον Δήμο σας και αιτηστε να σας ενημερώσουν εάν το ακίνητο βρίσκεται εντός των σχετικών περιοχών. Εάν σας απαντήσουν θα γνωρίζετε. Εάν όχι δεν έχετε πια ευθύνες Δεν έχω καμία υποχρέωση να κάνω (έχω) προτάσεις εγώ. Προτάσεις οφείλουν να έχουν και -λογικές- αποφάσεις να παίρνουν αυτοί που εκλέγουμε. Ξαναδιάβασε τις διατάξεις: https://dasarxeio.com/2024/03/15/134192/ Ή εγώ δεν έχω καταλάβει κάτι ή εσύ. Μιλάω συγκεκριμένα για αυτό: "Σε συνέχεια της Τεχνικής Έκθεσης, οι ιδιοκτήτες των ακινήτων υποχρεούνται μέσα σε έναν μήνα, δηλαδή μέχρι τις 30 Απριλίου 2024 να υποβάλουν δήλωση εφαρμογής των μέτρων πυρασφάλειας, στην οποία θα δηλώνουν την ορθή λήψη των μέτρων που προβλέπονται στην έκθεση του αρμόδιου τεχνικού επιστήμονα, βάσει των προβλέψεων του Κανονισμού για την προστασία του ακινήτου τους σε περίπτωση πυρκαγιάς." Το bold καταλαβαίνεις ότι θα ισχύσει (ίσχυε) άπαξ και μόνο για φέτος; Γιατί εγώ κατάλαβα ότι θα έχουμε την υποχρέωση κάθε χρόνο. Τέλος δεν μου αρέσει το "κήρυγμα". Έχω περιουσία από τότε που γεννήθηκα, έχω "διαχειριστεί" κατά κάποιον τρόπο τις περιουσίες 100άδων ανθρώπων όσα χρόνια ασκώ το επάγγελμα, ξέρω μέσες-άκρες ότι αυτό φέρνει και ευθύνες και έξοδα και έχω μάθει να τα αναλαμβάνω. Ούτε οι πληθυντικοί (ακόμα και ...μεγαλοπρέπειας) ειδικά μεταξύ συναδέλφων μου αρέσουν. 4
Directx Δημοσ. 17 Μαϊου Δημοσ. 17 Μαϊου Οι ιδιοκτήτες με τον α ή β τρόπο πληρώνουν συνεχώς για το ακίνητο τους , είτε πρόκειται για τέλη δημοτικού φωτισμού και καθαριότητας , ΤΑΠ και φυσικά ΕΝΦΙΑ συν όλη την φορολογία μεταβίβασης του από γενιά σε γενιά. Τώρα το κράτος , τι πρωτότυπο, πετάει ξανά το μπαλάκι στους ιδιοκτήτες με νέα χαράτσια "για το καλό όλων, κλπ" λες και οι ιδιοκτήτες έχουν φυτέψει στα οικόπεδα και τις αυλές τους το περίφημο "λεφτόδενδρο" (sic) που ειρωνικά αναφέρει η παρούσα κυβέρνηση κάθε φορά που ο κόσμος ζητά κάποια παροχή ή μείωση της έμμεσης και άμεσης φορολογίας. ΥΓ. - Η πλατφόρμα δήλωσης και υποβολής αιτήματος καθαρισμού μέχρι στιγμής δεν είναι ανοικτή στο κοινό (!) 8
leonkoum Δημοσ. 17 Μαϊου Δημοσ. 17 Μαϊου "........... Η πλατφόρμα δήλωσης και υποβολής αιτήματος καθαρισμού μέχρι στιγμής δεν είναι ανοικτή στο κοινό (!)" Που ειναι βρε παιδια αυτη η πλατφορμα? Δεν την βρισκω. Κανενα link εχουμε?? 2
mindreader Δημοσ. 17 Μαϊου Δημοσ. 17 Μαϊου 11 hours ago, VonLoutsos said: Ειναι αρκετά χρόνια τώρα υποχρετικός ο καθαρισμός. Πόσα δεν ξέρω, αλλά τουλάχιστον 5 είναι σίγουρα. Ενταξει αρχηγε, παντα ηταν υποχρεωτικος, αλλα σε αστικο ιστο. Στη μεση του πουθενα, σε απομονωμενες επαρχιακες περιοχες που ειναι...φυση, δεν υπηρχε τετοια 'παραλογη' υποχρεωση. Αυτοι οπως το πανε θα κηρυξουν παρανομη και την ιδια την φυση.... 1
spectaculator Δημοσ. 17 Μαϊου Δημοσ. 17 Μαϊου (επεξεργασμένο) 30 minutes ago, mindreader said: Ενταξει αρχηγε, παντα ηταν υποχρεωτικος, αλλα σε αστικο ιστο. Στη μεση του πουθενα, σε απομονωμενες επαρχιακες περιοχες που ειναι...φυση, δεν υπηρχε τετοια 'παραλογη' υποχρεωση. Αυτοι οπως το πανε θα κηρυξουν παρανομη και την ιδια την φυση.... Μην λες ότι να ναι! Σε υποχρεώνουν να τηρείς καθαρή την δική σου περιουσία. Καλό είναι να αναλαμβάνει ο καθένας το μερίδιο ευθύνης που του αναλογεί. Επεξ/σία 17 Μαϊου από spectaculator
SeNNinhA Δημοσ. 17 Μαϊου Δημοσ. 17 Μαϊου (επεξεργασμένο) 12 ώρες πριν, theopan είπε Δεν έχω καμία υποχρέωση να κάνω (έχω) προτάσεις εγώ. Προτάσεις οφείλουν να έχουν και -λογικές- αποφάσεις να παίρνουν αυτοί που εκλέγουμε. Ξαναδιάβασε τις διατάξεις: https://dasarxeio.com/2024/03/15/134192/ Ή εγώ δεν έχω καταλάβει κάτι ή εσύ. Μιλάω συγκεκριμένα για αυτό: "Σε συνέχεια της Τεχνικής Έκθεσης, οι ιδιοκτήτες των ακινήτων υποχρεούνται μέσα σε έναν μήνα, δηλαδή μέχρι τις 30 Απριλίου 2024 να υποβάλουν δήλωση εφαρμογής των μέτρων πυρασφάλειας, στην οποία θα δηλώνουν την ορθή λήψη των μέτρων που προβλέπονται στην έκθεση του αρμόδιου τεχνικού επιστήμονα, βάσει των προβλέψεων του Κανονισμού για την προστασία του ακινήτου τους σε περίπτωση πυρκαγιάς." Το bold καταλαβαίνεις ότι θα ισχύσει (ίσχυε) άπαξ και μόνο για φέτος; Γιατί εγώ κατάλαβα ότι θα έχουμε την υποχρέωση κάθε χρόνο. Τέλος δεν μου αρέσει το "κήρυγμα". Έχω περιουσία από τότε που γεννήθηκα, έχω "διαχειριστεί" κατά κάποιον τρόπο τις περιουσίες 100άδων ανθρώπων όσα χρόνια ασκώ το επάγγελμα, ξέρω μέσες-άκρες ότι αυτό φέρνει και ευθύνες και έξοδα και έχω μάθει να τα αναλαμβάνω. Ούτε οι πληθυντικοί (ακόμα και ...μεγαλοπρέπειας) ειδικά μεταξύ συναδέλφων μου αρέσουν. Προφανώς μιλάμε για διαφορετικά θέματα και θελω να απολογηθώ εν μερη διότι δεν ειχα συνειδητοποιήσει για ποιο ακριβως θεμα αναφερεσαι εσυ. Δεν το διευκρύνησες και ιδιαιτερα. Εαν προσεξεις και το εν λόγω θεμα αναφερεται στον καθαρισμό των οικοπέδων και ολες μου οι αναφορες ειχαν σχεση με αυτο το θεμα και την σχετική με το θεμα εγκύκλιο της Πυροσβεστικής υπηρεσίας. Εσυ αναφέρεσαι σε διαφορετικό θεμα για το οποίο θα συμφωνήσω απολύτως ότι ειναι εντελώς μα εντελώς προχειρα και βιαστικά στημένο και θετει υπερβολικους και ανεπιτευχτους στοχους στον κοσμο χωρίς να παρεχει καμια απολυτως υποστηριξη σε αυτους. Παρα πολλα τα σημεια απο τα οποια ανακύπτουν ερωτηματικά. Παρα πολλα τα σημεία στα οποια χρειαζονταιι διευκρινησεις και αρκετα σημεια που χρήζουν βελτιωσης/αλλαγης. Επίσης ολα αυτα επειδη και σοβαρα ειναι και εχουν μεγάλο ή μικρό κόστος για τους ιδιοκτητες θα επρεπε να εχουν μπει σε προγραμμα επιχορηγησης των εμπεμβασεων αλλα και των αναγκαιων μελετων. Η σειρα ειναι: Ελεγχος απο τους Δημους και καθορισμος των ζωνων της περιοχής τους. Κοινοποίηση των ζωνων στους δημότες Ελεγχος από τον Δημο για τα ακινητα που ειναι μεσα στις εν λογω ζωνες Ειδικες οδηγιες προς τους ιδιοκτητες των παραπανω ιδιοκτησιων Εκπόνηση μελετων πυροπροστασιαςμε ευθύνη των ιδιοκτητων και κρατικη επιχορήγηση Εφαρμογή των μελετων πυροπροστασιαςμε με ευθυνη των ιδιοκτητων και κρατικη επιχορήγηση Αντίστοιχες υποχρεωσεις υπαρχουν και απο την πλευρά των Δημων για ενεργειες, μελετες, κατασκευες κλπ. Οχι μονο απο τους ιδιωτες. Αυτα πανε πακετο. Οποτε οι οποιες προθεσμιες αφορουν και τους Δημους. Δοθηκε χρονος για αυτες τις ενεργειες? Οχι. Ηταν ποτε εφικτή η εφαρμογή των οδηγιων μεσα σε ενα χρονο (Εστω για τα απαιτουμενα της προληπτικης πυροπροστασιας)? Με βαση την ελληνικη πραγματικοτητα ΟΧΙ. Φταινε οι πολιτες που η πλειοψηφία τους δεν γνωριζουν καν το τι πρεπει να κανουν? ΟΧΙ Για να το παω και παρακατω: Η πλειοψηφια των ενεργειων που χρειαζονται για την εφαρμοφή των απαιτουμενων χρειαζεται και πολεοδομική άδεια. Θα εκδιδεται? Θα δοθει εξαιρεση? Θα γινει αλλη ρυθμιση? Ο χρονος εκδοσης της θα μετραει ή οχι στις προθεσμιες? Οταν υπαρχει σε εξελιξη οικοδομικη αδεια στην εγκυκλιο λεει οτι δεν κανεις κατι και δεν εχεις προστιμα. Επισης ποιος ειναι ο αρμοδιος επιστημονας που θα συνταξει την μελετη? Οπως ξεκαθαριζεται δεν μιλαμε για κλασικη μελετη πυρασφαλειας κτιριου. Αλλα πυροπροστασιας. Επισημα δεν υπαρχει καποιος πιστοποιημενος αρμοδιος τεχνικος επιστημονας για κατι τετοιο εκτος απο την Πυροσβεστικη Υπηρεσια. Μονο οι ιδιοι γνωριζουν τους μηχανισμους εξαπλωσης των πυρκαγιων. Προσωπικα θεωρω οτι εαν καποιος πρεπει να το κανει ειναι αυτοι. Σε καθε περιπτωση εμπλεκονται και οι Γεωπονοι με σημαντικοτατο συμβουλευτικο ρολο. Αναφερονται ξεκαθαρα στις επιτροπες ελεγχου. Ο αμεσως πιο κοντινοτερος επιστημονας ειναι οι μηχανολογοι (και οχι οι καθε ειδους μηχανικοι). Δεν εχει αποφασιστει. Ο καθενας θα κανει οτι θελει και ολοι θα υπογραφουν ολα? Μπαχαλο. Εντυπωση μου κανει οτι κανενας φορεας δεν βγηκε να διαμαρτυρηθει μεχρι προσφατως οπου ολοι το ανακαλυψαμε. Πυροπροστασία Ακινήτων: «Μέχρι στιγμής δεν έχουμε ούτε μία δήλωση»... • B2Green Προς υπερασπιση ολων μας θα βαλω ορισμενα σημεια τα οποια κατα την αποψη μου μπορουν να χρησιμοποιηθουν: 1) ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ (dasarxeio.com) "Θέμα : «Εφαρμογή του Κανονισμού Πυροπροστασίας Ακινήτων εντός και πλησίον δασικών εκτάσεων Οι Δήμοι παρακαλούνται: ...... να ενημερώσουν τους δημότες για την ισχύ του κανονισμού καιτις υποχρεώσεις που απορρέουν από αυτόν. Προτείνεται, βάσει των αναρτημένων δασικών χαρτών (https://gis.ktimanet.gr/gis/forestsuspension), να εντοπίσουν τις περιοχές χωρικής τους αρμοδιότητας που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του κανονισμού για να δοθούν ειδικότερες οδηγίες στους δημότες που διαμένουν σε κτίρια εντός αυτών ......" Α) Πως ακριβώς έγινε η ενημερωση των δημοτών για τις υποχρεώσεις τους? - Υποθετω ότι δεν εγινε β) Εγινε ο εντοπισμος των ζωνών και δοθηκαν οδηγιες στους δημοτες που διαμενουν σε κτιρια εντος αυτων? - Υποθετω οχι πουθενα. Αρα η κυρια ευθυνη αυτη την στιγμή ειναι ακόμη στον Δημο σας. Εκτος και εαν αποδείξει ότι εχει κανει τα παραπανω Δεν ξερω τι γινεται παντου αλλα υποθετω μονο ενημερωση για τον καθαρισμο εχει γινει και τιποτε αλλο Υπενθύμιση σχετικά με τον καθαρισμό οικοπέδων και τη σχετική δήλωση | ΔΗΜΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ (acharnes.gr) 2) ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ (dasarxeio.com) Από τα παραπανω μας ενδιαφερουν αμεσα αυτα Οποτε για την συγκεκριμενη περιοδο αυτο που ωφειλει ο καθενας να κανει ειναι να εφαρμοσει τα μετρα προληπτικης πυροπροστασιας. ΚΥΡΩΣΕΙΣ: Μας ενδιαφερουν αυτα τα δυο περισσοτερο Σε αυτο το θεμα θα συνταχθω με ολες τις κραυγες απολυτα. ΜΠΑΧΑΛΟ Σημειωση: Προσωπικα θα ξεκινουσα κανοντας μια αιτηση στον Δημο για να με ενημερωσει επισημα για την ζώνη στην οποία βρίσκεται το ακινητό μου και τις ενεργειες που χρειαζονται και εαν χρειαζονται. Εαν γνωριζουν και απαντησουν εχει καλως. Θα γνωριζετε και εσεις. Εαν δεν απαντησουν ή εαν απαντησουν οτι δεν γνωρίζουν τοτε η οποια ευθύνη μεταβιβαζεται απο εσας σε αυτους αυτοματα. Δικη μου αποψη. Εσεις κανετε οπως θελετε εννοειται. 4 ώρες πριν, leonkoum είπε "........... Η πλατφόρμα δήλωσης και υποβολής αιτήματος καθαρισμού μέχρι στιγμής δεν είναι ανοικτή στο κοινό (!)" Που ειναι βρε παιδια αυτη η πλατφορμα? Δεν την βρισκω. Κανενα link εχουμε?? Ουτε εγω την εχω βρει. Παρολα αυτα ολα τα προηγουμενα χρονια οι Δημοι ειτε ειχαν τις δικες τους πλατφορμες για αυτο το θεμα ειτε τις διαδικασιες με χειρογραφες αιτησεις. Απευθυνθειτε σε αυτους οπως μεχρι σημερα μεχρι να ανοιξουν την πλατφοραμ (εαν την ανοιξουν, οποτε την ανοιξουν). Επεξ/σία 17 Μαϊου από SeNNinhA 2 1
vagos789 Δημοσ. 17 Μαϊου Δημοσ. 17 Μαϊου Προσωπικα δεν ασχολουμαι καθολου,ειναι τελειως αποτυχια αυτη η ιστορια και θα παρει καιρο να στρωσει. Οταν και αν στρωσει,θα ασχοληθω για τα τυπικα.Τα πρακτικα εννοειται τα κανω και μονος μου,δεν περιμενω το κρατος να μου πει να καθαρισω το σπιτι μου για να μην καω ζωντανος και εγω και οι συμπολιτες μου. 1 1
SeNNinhA Δημοσ. 17 Μαϊου Δημοσ. 17 Μαϊου (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, vagos789 είπε Προσωπικα δεν ασχολουμαι καθολου,ειναι τελειως αποτυχια αυτη η ιστορια και θα παρει καιρο να στρωσει. Οταν και αν στρωσει,θα ασχοληθω για τα τυπικα.Τα πρακτικα εννοειται τα κανω και μονος μου,δεν περιμενω το κρατος να μου πει να καθαρισω το σπιτι μου για να μην καω ζωντανος και εγω και οι συμπολιτες μου. Και εγω θεωρω οτι θα επελθουν αρκετες τροποποιησεις και διευκρινησεις οι οποιες ειναι απαραιτητες. Οπως ειπα κι εγω θεωρω οτι κανετε απλά τον καθαρισμο που ουτως ή αλλως πρεπει να κανετε. Εκει βλεπω να καταληγουν και επισημα για φετος απο το υπουργειο. Η μελετη επικινδυνοτητας ειναι ευκολη. Η μελετη εφαρμογης οχι. Αλλα οταν δεν εχει ξεκαθαρισει επισημα ποιος θα την κανει τι να πας να δωσεις? Πολιτικος μηχανικος ειμαι και γνωριζω απο πυρασφαλεια και πυροσβεση και ως διασωστης γνωριζω απο σχεδια εκτακτων αναγκων, διαφυγης κλπ αλλα θεωρω ότι δεν θα επρεπε εγω να παω να την κανω κι ας μην με συμφερει να πληρωσω αλλον να την κανει για εμενα. Σχεδιο προετοιμασιας εκκενωσης.Αλλο θεμα αυτο. Συμπεριλαμβανεται στα ΒΑΣΙΚΑ. Στην προληπτικη προστασια. Ποιος θα το κανει? Και με τι εκπαιδευση? Θα πρεπει κατ ελαχιστον να εισαι εκπαιδευμενος και πιστοποιημενος ΔΙΑΣΩΣΤΗΣ για να πουμε ότι εχεις τα προσοντα να το συνταξεις σωστα και να το υπογραψεις. Και οποιος το υπογραψει παιρνει ευθυνη και για την ορθοτητά του. Που οριζονται οι ευθυνες του συντακτη του σχεδιου και που αρχιζουν και που σταματανε? Συνηθως ειναι σωστο το σχεδιο και κακη η εφαρμογη του. Οταν θα στραβωσει κατι ποιος θελει να ειναι στα δικαστηρια για να αποδειξει οτι το σχεδιο του ηταν σωστο? Ας δουμε τι γραφει: 1. ... περιλαμβανει σε κάθε περίπτωση: 1. τη γνωση του πλανου πολιτικης προστασιας της κοινοτητας και τα σημεια συγκεντρωσης. Αρα για να προχωρησει ο ιδιωτης στην συνταξη του δικου του σχεδιου πρεπει η καθε κοινοτητα να εχει εκπονησει το δικο της και να το εχει διαθεσιμο (κανονικα θα πρεπει να κοινοποιειται και να ανενεώνεται συχνα) σε ολους. Οποτε εαν αυτο δεν υπαρχει (που ειναι και το Νο1 στην λιστα) το πλανο δεν μπορει να ολοκληρωθει συμφωνα με το προτεινομενο παραδειγμα 5. την ενημερωση ολης της οικογενειας για την ενδεδειγμενη αντιδραση σε περιπτωση που τα ρουχα τους πιασουν φωτια. Ποιος θα το κανει και με τι εκπαιδευση. Ποια ειναι η ενδεδειγμενη αντιδραση. Μπορει εγω να την γνωριζω, καποιος αλλος οχι, καποιος να γνωριζει λαθος πραγματα. Ποιος θα κρινει την ορθοτητα των οδηγιων? Δεν θα επρεπε να εχουν επισημα δοθει? Εχει πολλα άλλα σωστα πραγματακια. Αλλα για να εχει το σχεδιο επιτυχια σε περιπτωση αναγκης δεν θα πρεπει να ειναι απλα ενα χαρτι. Θα πρεπει να κανεις drills καθε χρονο για την πληρη εφαρμογή του. Δεν γινεται να διαβαζεις εκεινη την ωρα οδηγιες (εαν και εφοσον ξερεις που ειναι το σχεδιο). Επεξ/σία 17 Μαϊου από SeNNinhA
iml Δημοσ. 17 Μαϊου Δημοσ. 17 Μαϊου (επεξεργασμένο) Οχι, αυτό θα πει "να φροντίζετε και να καθαρίζετε τα οικόπεδά σας." Ιδιωτικοί χώροι είναι, έχουν και υποχρεώσεις. Οι δήμοι να καθαρίζουν τα δημοτικά-δημόσια. Με το καλό δεν πιάνει. Κάποιοι τα καθάριζαν ως τώρα και αυτοί θα συνεχίσουν να το κάνουν. Οι υπόλοιποι που θεωρούν ότι έχουν μόνο δικαιώματα χωρίς καμία υποχρέωση, θα συνεχίσουν να γκρινιάζουν όπως κάνουν με τα πάντα. Επεξ/σία 17 Μαϊου από iml 3
mindreader Δημοσ. 17 Μαϊου Δημοσ. 17 Μαϊου 14 hours ago, theopan said: Ανέκαθεν ήταν υποχρεωτικός ο καθαρισμός! Μόνο σε οικόπεδα (εντός σχεδίου δηλαδή) όμως! Τώρα το επέκτειναν πρακτικά παντού!* Και το κυριότερο δεν υπήρχε υποχρέωση να "εισερχόμαστε σε πλατφόρμες" να υποβάλλουμε ανόητες υπεύθυνες δηλώσεις και να απειλούμαστε με εξωφρενικά πρόστιμα όπως αυτά που σκαρφίστηκαν! * Το επέκτειναν παντού και θέτουν ως ένα από τα κριτήρια αποστάσεις από δασικού χαρακτήρα εκτάσεις! Πως θα εφαρμοστεί αυτό βρε ανόητοι κηφήνες όταν δεν έχετε ΠΟΥΘΕΝΑ ούτε σε μια περιοχή της Ελλάδας ολικά και οριστικά κυρωμένο δασικό χάρτη; Αυτο πρεπει να μπει sticky πανω πανω στο topic. Γιατι καποιοι επιμενουν να τα μπερδευουν ολα μαζι, είτε ειναι μες την πολη, ειτε σε αγροτικους οικισμους. 1
SeNNinhA Δημοσ. 17 Μαϊου Δημοσ. 17 Μαϊου (επεξεργασμένο) 29 λεπτά πριν, mindreader είπε Αυτο θα πει φορομπηχτικη πολιτική. Αυτο θα πει οτι την πατησαμε με το Ματι και τωρα τρεχουμε να πεταξουμε το μπαλακι της ευθυνης απο πανω μας προς τους πολίτες ωστε στην επομενη στραβη που θα κατσει (γιατι με μαθηματικη βεβαιοτητα θα κατσει ξανα η στραβη) να μην μπορουν να μας κατηγορησουν (την κυβερνηση) και χασουμε τις εκλογες αλλα να μπορουμε εμεις να τους κατηγορησουμε για αδιαφορια. Οι Δημαρχαιοι και οι Υπουργοι την ιδια στιγμη θα βγαινουν αλλωβητοι χωρις κοπο και πολιτικο κοστος και κυριως χωρις καμια ποινικη ή αστικη ευθυνη. Δεν εχει σχεση με φορους. Χασαμε την επαφη βεβαιως με το κυριως θεμα που ειναι τα προστιμα απο τον μην καθαρισμο οικοπεδων και οχι τα προστιμα απο μη καταθεση και μη εφαρμογη σχεδιου πυροπροστασιας. Παρεμφερη θεματα αλλα και διαφορετικα μεταξυ τους Επεξ/σία 17 Μαϊου από SeNNinhA 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα