adonisGER Δημοσ. 24 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2024 1 ώρα πριν, x69pr είπε Τι γινεται σε περιοχες που βρισκονται σε προαναρτηση; Μπαινω να κανω τη δηλωση και δε δεχεται ουτε τον καεκ ουτε τις συντεταγμενες και βγαζει μηνυμα οτι ο καεκ δεν υπαρχει και οτι το οικοπεδο γενικα δεν βρεθηκε. Αμαν πια με τα καραγκιοζιλικια τους. Το έχουμε γράψει και πιο πάνω στο νήμα... Ας το δει και ο φίλος πιο πάνω που ρώτησε το ίδιο ... υπάρχουν δύο περιπτώσεις είτε το Καεκ ανήκει σε περιοχή που έχει ολοκληρωθεί το Κτηματολόγιο είτε είναι σε προαναρτηση. Για σένα ισχύει το δεύτερο οπότε θα πρέπει να δηλώσεις με βάση τις συντεταγμένες του οικοπέδου. Κανεις πρώτα αναζήτηση με το Καεκ στον χάρτη και μετά υπάρχει επιλογή που σου δίνει ζευγάρια με συντεταγμένες και επιλέγεις να βάλεις ένα στην φόρμα δήλωσης , από εκεί θα το δεχτεί Υπάρχουν βιντεάκια που δείχνουν και τις δυο περιπτώσεις, ψαχτε το λιγο και θα βγάλετε άκρη 1
airtrelomike13 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2024 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουνίου 2024 3 ώρες πριν, dtk-386 είπε μίλησα για σκέτο οικόπεδο. Οταν μιλαμε για μεγαλο οικοπεδο, το οποιο το ενα μερος ειναι Μονοκατοικια και το αλλο αυλη-οικόπεδο, πρέπει να δηλωθεί στο σύστημα? Ή πρέπει να είναι οικόπεδο σκέτο?
adonisGER Δημοσ. 24 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2024 1 ώρα πριν, 1comment είπε Δεν υπάρχει περίπτωση να εφαρμοστεί το πρόστιμο. Ελάχιστοι έχουν κάνει δήλωση, σιγά μην μοιράσουν 1000 πρόστιμο σε όλη την Ελλάδα. Μου θυμίζει την "υποχρέωση" του προσωπικού γιατρού που τελικά έγινε εθελοντικό. Ναι είναι ακραίο αλλά η ΚΥΑ αυτό λέει . Τώρα εδώ θα είμαστε και θα δούμε τι θα γίνει τελικά 1 λεπτό πριν, airtrelomike13 είπε Οταν μιλαμε για μεγαλο οικοπεδο, το οποιο το ενα μερος ειναι Μονοκατοικια και το αλλο αυλη-οικόπεδο, πρέπει να δηλωθεί στο σύστημα? Ή πρέπει να είναι οικόπεδο σκέτο? Αυτό δυστυχώς δεν το γνωριζω . Φαντάζομαι θα πηγαίνει βάσει το πώς είναι δηλωμένα στο κτηματολόγιο . Εάν είναι ενιαίο και εφόσον μιλάμε για εντός οικισμού λογικά δεν είναι υπόχρεο. Ρώτησε καλύτερα τον δημο
thanosAIAS Δημοσ. 24 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2024 Παιδια τα ακαθαριστα οικόπεδα είναι άσχετα με τον κανονισμό πυροπροστασίας δασών που προβλέπει και άλλα πράγματα τρελά; Αν το οικόπεδο είναι σε απόσταση μικρότερη των 300 μέτρων απο δασος εκτός απο τη δήλωση στα ακαθάριστα οικόπεδα πρέπει να κάνεις και τίποτα έξτρα αλλο για φέτος τουλάχιστον;
adonisGER Δημοσ. 24 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2024 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, thanosAIAS είπε Παιδια τα ακαθαριστα οικόπεδα είναι άσχετα με τον κανονισμό πυροπροστασίας δασών που προβλέπει και άλλα πράγματα τρελά; Αν το οικόπεδο είναι σε απόσταση μικρότερη των 300 μέτρων απο δασος εκτός απο τη δήλωση στα ακαθάριστα οικόπεδα πρέπει να κάνεις και τίποτα έξτρα αλλο για φέτος τουλάχιστον; Καλησπέρα φίλε , Ναι είναι δύο διαφορετικά πράγματα . Το ένα που συζητάμε περισσότερο εδώ αφορά την δήλωση καθαρισμού στην πλατφόρμα ακαθάριστα . Το άλλο όπως έγραψες αφορά αποκλειστικά σπίτια ( και όχι οικόπεδα) εκτός σχεδίου πλησίων δασων. Η προθεσμία για το δεύτερο ήταν 21/06 και ζητούσαν να αποσταλεί υποχρεωτικά μέσω μηχανικού τεχνική έκθεση πυροπροστασίας και μελέτη επικινδυνότητας . Από όσο έχω διαβάσει δεν έχουν πει ακριβώς ποια θα είναι τα πρόστιμα οποίος δεν στείλει . Φαίνεται ότι έχουν στείλει ελαχιστοι γιατί απλούστατα δεν κατάλαβαν ότι είναι υπόχρεοι και λογικό . Ζητούσαν επίσης να γίνουν και οι ενέργειες βάση της μελέτης (μάντρες ,δημιουργία αντιπυρικων ζωνων, ενέργειες στο ίδιο το σπίτι, αποψιλωση δέντρων που γειτνιάζουν με το σπίτι κλπ κλπ ) αλλά αυτα τα άφησαν για του χρόνου. Προφανώς οι ενέργειες αυτές σε αρκετές περιπτώσεις μπορεί να κοστίσουν δεκάδες χιλιάδες. Τελος να σημειωσω ότι οταν λένε "δασος", εννοούν οτιδήποτε έχει χαρακτηριστεί ως δασικό από τους δασικούς χάρτες που έχουν αναρτήσει .Μπορεί δηλαδή ακόμα και μια πρασιά ( χόρτα και δέντρα που δεν καθαρίστηκαν ποτέ σε κάποιο χωράφι) μερικων στρεμμάτων να είναι χαρακτηρισμενο ως δασικό. Επομένως θέλει διασταύρωση από τους δασικούς χάρτες για να δει κάποιος εάν το σπίτι του γειτνιάζει και άρα είναι υπόχρεο. Επεξ/σία 24 Ιουνίου 2024 από adonisGER
physnik Δημοσ. 24 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2024 4 ώρες πριν, adonisGER είπε Φαντάζομαι θα πηγαίνει βάσει το πώς είναι δηλωμένα στο κτηματολόγιο . Εάν είναι ενιαίο και εφόσον μιλάμε για εντός οικισμού λογικά δεν είναι υπόχρεο. Ρώτησε καλύτερα τον δημο Δλδ τα εντός οικισμού οικόπεδα, όπου υπάρχει κατοικία, δεν έχουν υποχρέωση δήλωσης;;; Στο κτηματολόγιο (είναι προς αναρτηση) εμείς έχουμε έναν ΚΑΕΚ και υπάρχει και ο εκτεταμένος για την κάθετη, όπου υπάρχει ένα κομμάτι με κατοικία, ένα χωρίς, και ένα εξ αδιαιρετου. Σιγά μην ξέρει ο δήμος. Αρχίζω να μπερδεύομαι όλο και περισσότερο. 1
adonisGER Δημοσ. 24 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2024 (επεξεργασμένο) 12 λεπτά πριν, physnik είπε Δλδ τα εντός οικισμού οικόπεδα, όπου υπάρχει κατοικία, δεν έχουν υποχρέωση δήλωσης;;; Στο κτηματολόγιο (είναι προς αναρτηση) εμείς έχουμε έναν ΚΑΕΚ και υπάρχει και ο εκτεταμένος για την κάθετη, όπου υπάρχει ένα κομμάτι με κατοικία, ένα χωρίς, και ένα εξ αδιαιρετου. Σιγά μην ξέρει ο δήμος. Αρχίζω να μπερδεύομαι όλο και περισσότερο. Προς αποφυγήν παρεξηγήσεων παραθέτω εδώ το κείμενο . Βάσει αυτού ελπίζω να καταλάβεις εάν είσαι υποχρεος . Ποιοι είναι υπόχρεοι υποβολής δήλωσης καθαρισμού; Οι ιδιοκτήτες, νομείς, επικαρπωτές, μισθωτές ή υπομισθωτές οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων που βρίσκονται σε: - περιοχές εντός εγκεκριμένων ρυμοτομικών σχεδίων, - περιοχές εντός ορίων οικισμών χωρίς εγκεκριμένο ρυμοτομικό σχέδιο, - εκτάσεις που βρίσκονται εντός ακτίνας 100 μ. από τα όρια των ανωτέρω περ.(α) και (β), κατόπιν ενημέρωσης της αρμόδιας δασικής υπηρεσίας και - εκτός σχεδίου γήπεδα με κτίσμα, για τις εκτάσεις που δεν υπάγονται στις διατάξεις της δασικής νομοθεσίας, σύμφωνα με τον δασικό χάρτη της περιοχής και κατόπιν ενημέρωσης της αρμόδιας δασικής υπηρεσίας. Πηγή : https://www.oenet.gr/τελευταία-νέα/item/115136-pomida-20-erwtapantiseis-apo-to-ykkpp-gia-ta-akatharista-oikopeda ΥΓ. Βάσει αυτά που μου έγραψες με τον ΚΑΕΚ και την κάθετη , εφόσον φαίνεται καθαρά από αυτό ότι υπάρχει ακάλυπτος οικοπεδικος χώρος , λογικά ( με επιφύλαξη το λέω ) είσαι υποχρεος δήλωσης . Επεξ/σία 24 Ιουνίου 2024 από adonisGER
physnik Δημοσ. 24 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2024 1 ώρα πριν, adonisGER είπε Προς αποφυγήν παρεξηγήσεων παραθέτω εδώ το κείμενο . Βάσει αυτού ελπίζω να καταλάβεις εάν είσαι υποχρεος . Ποιοι είναι υπόχρεοι υποβολής δήλωσης καθαρισμού; Οι ιδιοκτήτες, νομείς, επικαρπωτές, μισθωτές ή υπομισθωτές οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων που βρίσκονται σε: - περιοχές εντός εγκεκριμένων ρυμοτομικών σχεδίων, - περιοχές εντός ορίων οικισμών χωρίς εγκεκριμένο ρυμοτομικό σχέδιο, - εκτάσεις που βρίσκονται εντός ακτίνας 100 μ. από τα όρια των ανωτέρω περ.(α) και (β), κατόπιν ενημέρωσης της αρμόδιας δασικής υπηρεσίας και - εκτός σχεδίου γήπεδα με κτίσμα, για τις εκτάσεις που δεν υπάγονται στις διατάξεις της δασικής νομοθεσίας, σύμφωνα με τον δασικό χάρτη της περιοχής και κατόπιν ενημέρωσης της αρμόδιας δασικής υπηρεσίας. Πηγή : https://www.oenet.gr/τελευταία-νέα/item/115136-pomida-20-erwtapantiseis-apo-to-ykkpp-gia-ta-akatharista-oikopeda ΥΓ. Βάσει αυτά που μου έγραψες με τον ΚΑΕΚ και την κάθετη , εφόσον φαίνεται καθαρά από αυτό ότι υπάρχει ακάλυπτος οικοπεδικος χώρος , λογικά ( με επιφύλαξη το λέω ) είσαι υποχρεος δήλωσης . Αυτά διάβαζα τώρα και προσπαθώ να αποκωδικοποιησω μετά από όσα έγραψες πιο πάνω για τα εντός οικισμού. Σχετικά με το δικό μου. Υπάρχει κάθετη όπου αναγράφεται το εμβαδόν όλου του χώρου, και το εμβαδόν αποκλειστικής χρήσης, αλλά στον χάρτη του κτηματολογίου φαίνεται ενιαίο. Εγώ κατέχω το κομμάτι με την κατοικία. Επομένως υπόχρεος, αν θα είναι, θα είναι ο αδερφός μου που κατέχει το ακάλυπτο κομμάτι; Θα κάτσουν να ψάξουν ποιος έχει ποιο κομμάτι;;; Και κάτι άλλο που με προβληματίζει, και επειδή είναι εκτός θέματος, ζητώ συγγνώμη. Το έγραψα και στο σχετικό τοπικ για το κτηματολόγιο, αλλά επειδή μπορεί να μην είναι τόσο ενεργό, το γράφω κι εδώ κι ας μου πει κάποιος έστω μόνο ένα ναι/όχι. Στον χάρτη, όπου φαίνεται ενιαίο, γράφει ως κύρια χρήση: "Άλλος χώρος", ενώ στα γύρω γράφει ως κύρια χρήση : "κατοικία >=80%". Αυτό συμβαίνει επειδή υπάρχει κάθετη; Και σε άλλο που βρήκα με κάθετη στο χωριό κι εκεί "Άλλος χώρος" γράφει στην κύρια χρήση.
adonisGER Δημοσ. 24 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2024 (επεξεργασμένο) 37 λεπτά πριν, physnik είπε Αυτά διάβαζα τώρα και προσπαθώ να αποκωδικοποιησω μετά από όσα έγραψες πιο πάνω για τα εντός οικισμού. Σχετικά με το δικό μου. Υπάρχει κάθετη όπου αναγράφεται το εμβαδόν όλου του χώρου, και το εμβαδόν αποκλειστικής χρήσης, αλλά στον χάρτη του κτηματολογίου φαίνεται ενιαίο. Εγώ κατέχω το κομμάτι με την κατοικία. Επομένως υπόχρεος, αν θα είναι, θα είναι ο αδερφός μου που κατέχει το ακάλυπτο κομμάτι; Θα κάτσουν να ψάξουν ποιος έχει ποιο κομμάτι;;; Ναι τυπικά υποχρεος είναι ο αδελφός σου αλλά εφόσον μιλάμε για ΚΑΕΚ ενιαίο πιάνει και εσένα . Δεν κάνουν διάκριση στους ιδιοκτήτες . Θα δουν με ποιους ιδιοκτήτες συνδέεται το συγκεκριμένο ΚΑΕΚ, ανεξαρτήτως ποιος έχει τι. Γι'αυτό και τα πρόστιμα πάνε ξεχωριστά σε όλους τους ιδιοκτήτες Για το άλλο που ρώτησες , δυστυχώς δεν γνωρίζω για να σου απαντήσω Επεξ/σία 24 Ιουνίου 2024 από adonisGER
jimsomebody Δημοσ. 24 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2024 Συγνώμη αλλά... Πως βλέπουμε αν ένα οικόπεδο μας είναι εντός σχεδίου χτισίματος?? Έχω ένα στο χωριό που πάντα ήξερα πως είναι ακριβώς έξω από το όριο.... Αλλά τόσες 10ετιες μήπως επεκτάθηκε και το σχέδιο. Πίστευα πως αν ξεκίναγα να κάνω την αίτηση θα μου έλεγε το σύστημα αν το μέρος αυτό πρέπει να δηλωθεί ή όχι αλλά με πάει κατευθείαν στο υποβολή μετά τα στοιχεία.
physnik Δημοσ. 24 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2024 32 λεπτά πριν, adonisGER είπε Ναι τυπικά υποχρεος είναι ο αδελφός σου αλλά εφόσον μιλάμε για ΚΑΕΚ ενιαίο πιάνει και εσένα . Δεν κάνουν διάκριση στους ιδιοκτήτες . Θα δουν με ποιους ιδιοκτήτες συνδέεται το συγκεκριμένο ΚΑΕΚ, ανεξαρτήτως ποιος έχει τι. Γι'αυτό και τα πρόστιμα πάνε ξεχωριστά σε όλους τους ιδιοκτήτες Για το άλλο που ρώτησες , δυστυχώς δεν γνωρίζω για να σου απαντήσω Οπότε υπόχρεος είναι ο αδερφός μου και αν δεν κάνει δήλωση, θα πάρω κι εγώ πρόστιμο παρόλο που δεν είμαι υπόχρεος; Ή μπορώ να κάνω εγώ δήλωση αντί για τον αδερφό μου, αφού είναι κοινό ΚΑΕΚ. Μάλιστα... Γι αυτό όλοι φωνάζουν ότι η πλατφορμα δεν δέχεται τον εκτεταμένο ΚΑΕΚ και το έχουμε επισημάνει και σε προηγούμενα ποστ. Δλδ εμείς θα φάμε πρόστιμο αν δεν κάνουμε δήλωση ή αν κάνουμε και δεν είναι καθαρό όπως πρέπει, ενώ στο διπλανό που είναι κι εκεί κατοικία με τετραπλάσιο οικόπεδο και ουσιαστικά ίδια περίπτωση δεν έχει υποχρέωση σε τίποτα (ούτε καθαρισμό ούτε δήλωση) επειδή δεν έχει κάθετη; Άλλος ένας λόγος να μην κάνω δήλωση. Και έλεγχος από που να έρθει; Θα κοιτάξουν και ούτε κανένα χώρισμα υπάρχει. Ένα ενιαίο είναι. Τα χόρτα είναι κομμένα ούτως ή άλλως, θα δουν και το σπίτι και θα φύγουν. Εκτός του ότι επίσημα δεν έχει ενημερωθεί κανείς στο Δήμο μας. Το έχουμε πει πολλές φορές. Μπάχαλο. 1
Addicted_21 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2024 (επεξεργασμένο) Καθάρισα 2 οικόπεδα που κληρονόμησα φέτος, μπαίνω να κάνω την δήλωση και μου βγάζει μήνυμα στο τέλος ότι δεν αντιστοιχούν στο όνομά μου. Έχω κάνει μόνο την δήλωση φόρου κληρονομιάς, όχι το Ε-9 ακόμη (αν και το έχω πει κανά μήνα στη λογίστρια). Να φταίει που δεν έχει γίνει το Ε-9 ή, και να γίνει, θα χρειαστεί να κάνω κάτι επιπλέον στο κτηματολόγιο; Εντωμεταξύ από το ένα οικόπεδο πέρασε ο δήμος και μάζεψε τα κλαδιά, ενώ από το άλλο όχι (ίδιος δήμος). Τρέχα γύρευε.. Επεξ/σία 24 Ιουνίου 2024 από Addicted_21
adonisGER Δημοσ. 24 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2024 1 ώρα πριν, physnik είπε Οπότε υπόχρεος είναι ο αδερφός μου και αν δεν κάνει δήλωση, θα πάρω κι εγώ πρόστιμο παρόλο που δεν είμαι υπόχρεος; Ή μπορώ να κάνω εγώ δήλωση αντί για τον αδερφό μου, αφού είναι κοινό ΚΑΕΚ. Μάλιστα... Γι αυτό όλοι φωνάζουν ότι η πλατφορμα δεν δέχεται τον εκτεταμένο ΚΑΕΚ και το έχουμε επισημάνει και σε προηγούμενα ποστ. Δλδ εμείς θα φάμε πρόστιμο αν δεν κάνουμε δήλωση ή αν κάνουμε και δεν είναι καθαρό όπως πρέπει, ενώ στο διπλανό που είναι κι εκεί κατοικία με τετραπλάσιο οικόπεδο και ουσιαστικά ίδια περίπτωση δεν έχει υποχρέωση σε τίποτα (ούτε καθαρισμό ούτε δήλωση) επειδή δεν έχει κάθετη; Άλλος ένας λόγος να μην κάνω δήλωση. Και έλεγχος από που να έρθει; Θα κοιτάξουν και ούτε κανένα χώρισμα υπάρχει. Ένα ενιαίο είναι. Τα χόρτα είναι κομμένα ούτως ή άλλως, θα δουν και το σπίτι και θα φύγουν. Εκτός του ότι επίσημα δεν έχει ενημερωθεί κανείς στο Δήμο μας. Το έχουμε πει πολλές φορές. Μπάχαλο. Όπως τα λες είναι φίλε . Ένα μπαχαλο . Πάνε και μας φοβεριζουν με πρόστιμα και τρέχουμε να καθαρίσουμε και να κάνουμε δηλώσεις ενώ ακόμα δεν μπορούμε να καταλάβουμε ποιους τελικά αφορα αυτή η ΚΥΑ . Σε ένα κράτος λιγότερο λούμπεν από το δικό μας , τουλάχιστον θα μας είχαν ειδοποιήσει για το εάν είμαστε η όχι υπόχρεοι . Είναι το ελάχιστο αλλά προφανώς ούτε αυτό δεν μπορούν να κάνουν . Όπως είπαν και κάποιοι αλλοι , αν και έχουν καθαρίσει δεν θα δηλώσουν . Και εγώ το σκέφτομαι εάν θα το κάνω για όλους αυτούς τους λόγους που έχουμε αναλύσει παραπάνω. Ειδικά το θέμα της υπεύθυνης δήλωσης με εκβιασμό με έχει προβληματίσει ιδιαίτερα . 3
thanosAIAS Δημοσ. 25 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2024 15 ώρες πριν, adonisGER είπε Καλησπέρα φίλε , Ναι είναι δύο διαφορετικά πράγματα . Το ένα που συζητάμε περισσότερο εδώ αφορά την δήλωση καθαρισμού στην πλατφόρμα ακαθάριστα . Το άλλο όπως έγραψες αφορά αποκλειστικά σπίτια ( και όχι οικόπεδα) εκτός σχεδίου πλησίων δασων. Η προθεσμία για το δεύτερο ήταν 21/06 και ζητούσαν να αποσταλεί υποχρεωτικά μέσω μηχανικού τεχνική έκθεση πυροπροστασίας και μελέτη επικινδυνότητας . Από όσο έχω διαβάσει δεν έχουν πει ακριβώς ποια θα είναι τα πρόστιμα οποίος δεν στείλει . Φαίνεται ότι έχουν στείλει ελαχιστοι γιατί απλούστατα δεν κατάλαβαν ότι είναι υπόχρεοι και λογικό . Ζητούσαν επίσης να γίνουν και οι ενέργειες βάση της μελέτης (μάντρες ,δημιουργία αντιπυρικων ζωνων, ενέργειες στο ίδιο το σπίτι, αποψιλωση δέντρων που γειτνιάζουν με το σπίτι κλπ κλπ ) αλλά αυτα τα άφησαν για του χρόνου. Προφανώς οι ενέργειες αυτές σε αρκετές περιπτώσεις μπορεί να κοστίσουν δεκάδες χιλιάδες. Τελος να σημειωσω ότι οταν λένε "δασος", εννοούν οτιδήποτε έχει χαρακτηριστεί ως δασικό από τους δασικούς χάρτες που έχουν αναρτήσει .Μπορεί δηλαδή ακόμα και μια πρασιά ( χόρτα και δέντρα που δεν καθαρίστηκαν ποτέ σε κάποιο χωράφι) μερικων στρεμμάτων να είναι χαρακτηρισμενο ως δασικό. Επομένως θέλει διασταύρωση από τους δασικούς χάρτες για να δει κάποιος εάν το σπίτι του γειτνιάζει και άρα είναι υπόχρεο. Ευχαριστώ για την ενδελεχή απάντηση σου. Μια ερώτηση ακόμη. Όταν λες εκτός σχεδίου για τα σπίτια κοντά σε δασικές περιοχές, εννοείς πχ ότι σε ένα χωριό με οικόπεδο και σπίτι κοντά σε δασική περιοχή όπως και όλα τα άλλα γύρω του, είναι υπόχρεο σε αυτές τις διατάξεις; Ή αφορά κατά κάποιο τρόπο σπίτια - βιλίτσες κοντά ή μέσα σε δάση;
adonisGER Δημοσ. 25 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2024 1 ώρα πριν, thanosAIAS είπε Ευχαριστώ για την ενδελεχή απάντηση σου. Μια ερώτηση ακόμη. Όταν λες εκτός σχεδίου για τα σπίτια κοντά σε δασικές περιοχές, εννοείς πχ ότι σε ένα χωριό με οικόπεδο και σπίτι κοντά σε δασική περιοχή όπως και όλα τα άλλα γύρω του, είναι υπόχρεο σε αυτές τις διατάξεις; Ή αφορά κατά κάποιο τρόπο σπίτια - βιλίτσες κοντά ή μέσα σε δάση; Να σαι καλά φίλε . Τα εκτός σχεδίου είναι κατά βάση εκτός κάποιου οικισμού οπότε ισχύει το δεύτερο που λες . Με την υποσημείωση όμως ότι μπορεί να υπάρχουν σπίτια στα όρια του οικισμού , δηλαδή ακριβώς έξω πχ από το χωριό αρα αυτά θα είναι εκτός σχεδίου . Για κάποιο σπίτι που είναι κοντά στο χωριό θα πρέπει να δεις ποια ακριβώς είναι τα όρια γιατί αυτά αλλάζουν . 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα