adonisGER Δημοσ. 23 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2024 8 ώρες πριν, Arkin είπε Αστα να πανε. Τα χαλια της Ελλαδας ειναι τεραστια και σε παρα παρα πολλα θεματα που δεν ειναι του παροντος. Αλλα με σε περιοχες με κοσμο σπιτια κτλ κτλ και ο δημος απλα δεν νοιαζεται για τιποτα. Παντου χορτα σε κοβουν τιποτα δεν μαζευουν ουτε τα χορτα που κοβει ο κοσμος στα δικα του χορτα ουτε τιποτα. Μετα αν παρει φωτια φταιει ο κοσμος. Κριμα αλλα ειναι ντροπη. Ας βαλουν πρωτα εκατομμυρια προστιμα στους εαυτους τους και ας αφησουν τον κοσμακη σε μια εποχη που προσπαθει να τα βγαλει δυσκολα περα εξαιτιας των χρηματων που μας κλεβουν καθε μηνα με φορους ενφια και ενα σωρο αηδιες. Έχω πολλά να πω για αυτα , αλλά καλύτερα να μην βγούμε εκτός θέματος . Αυτό που πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω είναι πως τα περνάνε όλα αυτά σαν φυσιολογικά . Δεν αντιδράει κάνεις 2
SB_1957 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2024 58 minutes ago, adonisGER said: Έχω πολλά να πω για αυτα , αλλά καλύτερα να μην βγούμε εκτός θέματος . Αυτό που πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω είναι πως τα περνάνε όλα αυτά σαν φυσιολογικά . Δεν αντιδράει κάνεις Αντέδρασε ο Συνήγορος του πολίτη, η Πανελλήνια Ένωση δασολόγων, η ΠΟΜΙΔΑ, αλλά και η πλειοψηφία των πολιτών που δεν έχει κάνει δήλωση. 120 με 150 χιλιάδες είναι οσοι έκαναν. Θα βάλουν πρόστιμο σε εκατομμύρια ακίνητα; 2
adonisGER Δημοσ. 23 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2024 20 λεπτά πριν, SB_1957 είπε Αντέδρασε ο Συνήγορος του πολίτη, η Πανελλήνια Ένωση δασολόγων, η ΠΟΜΙΔΑ, αλλά και η πλειοψηφία των πολιτών που δεν έχει κάνει δήλωση. 120 με 150 χιλιάδες είναι οσοι έκαναν. Θα βάλουν πρόστιμο σε εκατομμύρια ακίνητα; Εγώ τους έχω ικανούς πάντως . Εμείς γενικά τους φταίμε και με κάθε ευκαιρία μας τιμωρούν 1
Gatoskylo8 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2024 Ρε παιδιά πείτε μου κάτι σας παρακαλώ, εγώ που κατοικώ σε μία μονοκατοικία στο Χαλάνδρι (Βόρεια Προάστια Αττικής) με ένα πολύ μικρό κηπάκι, οφείλω να κάνω αυτήν τη δήλωση; Χρειάζεται επίσης να υποβάλω κάποιο χαρτί ότι όντως είναι καθαρός ο μικρός μου κήπος;
PedroG Δημοσ. 23 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2024 Παιδιά μπαίνω να κάνω δήλωση που έχω κλαδέψει καθαρίσει ξεχορταρισει σε σπίτι με τεράστια αυλή στο χωριό και το ΚΑΚ δεν αναγνωρίζεται από την εφαρμογή ενω στο εθνικό τιμολόγιο μου δίνει ξεκάθαρα τον αριθμό. Δώστε μου μια μικρή βοήθεια...σας πρκλω
VonLoutsos Δημοσ. 23 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2024 Όπως έχω ξαναπεί, μόνο στην Ελλάδα γίνεται να κάνεις υπεύθυνη δήλωση πως θα τηρείς τον νόμο και αν δεν την κάνεις να τιμωρήσε (και ας εφαρμόζεις τον νόμο). Αλλού είναι η φάκα στην υπόθεση θα επαναλάβω. 3
adonisGER Δημοσ. 24 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2024 (επεξεργασμένο) 9 ώρες πριν, VonLoutsos είπε Όπως έχω ξαναπεί, μόνο στην Ελλάδα γίνεται να κάνεις υπεύθυνη δήλωση πως θα τηρείς τον νόμο και αν δεν την κάνεις να τιμωρήσε (και ας εφαρμόζεις τον νόμο). Αλλού είναι η φάκα στην υπόθεση θα επαναλάβω. Εχουν διαστρέβλωσει πλήρως τις έννοιες με κουτοπόνηριες. Γιατί είναι παράλογο να ζητάς απο κάποιον να κάνει υπεύθυνη δήλωση με εκβιασμό (αν δεν κάνεις θα φας πρόστιμο). Με αυτήν την πρακτικη καταργείται η έννοια της διότι κανεις δεν μπορεί να δηλώσει υπεύθυνα κάτι οταν είναι απειλούμενος . Αντίστοιχα το ίδιο ισχυει και για τα πρόστιμα . Ένα πρόστιμο πρέπει πρώτα να βεβαιωθεί βάσει του λογου της παράβασης και μετά να επιβληθεί προς παραδειγματισμό. Το ποσό μάλιστα θα πρέπει να μπορεί να το πληρώσει ο παραβάτης. Για να βεβαιωθεί ένα πρόστιμο, θα πρέπει ένας δημόσιος λειτουργός να αποδείξει την παράβαση και ύστερα να επιβαλει το καθορισμένο πρόστιμο. Στην περίπτωση με τις δηλώσεις , το συγκεκριμενο πρόστιμο δεν αφορά τον λόγο δηλαδή ενα ακαθάριστο οικόπεδο αλλά την μην συμμόρφωση στην υποβολή δήλωσης. Τώρα για την φάκα που λες , εικάζω ότι την υπεύθυνη δήλωση την ζητάνε για αποποίηση κάθε ευθύνης σε περίπτωση που ξεσπάσει πυρκαγιά . Επεξ/σία 24 Ιουνίου 2024 από adonisGER 3
dtk-386 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2024 (επεξεργασμένο) 18 λεπτά πριν, adonisGER είπε Τώρα για την φάκα που λες , εικάζω ότι την υπεύθυνη δήλωση την ζητάνε για αποποίηση κάθε ευθύνης σε περίπτωση που ξεσπάσει πυρκαγιά . Δεν ξέρω αν τους πάει κάποιος τους πάει στα δικαστήρια αν μπορεί να σταθεί νομικά αυτό. Από την άλλη τι ευθύνη να τους ζητήσει ένας απλός οικοπεδούχος σε σκέτο οικόπεδο ζωρίς οικήματα σε περίπτωση που εκδηλωθεί πυρκαγιά? Να τους ζητήσει ευθύνες γιατί κάηκαν οι τσουκνίδες και τα αγριόχορτα? Επεξ/σία 24 Ιουνίου 2024 από dtk-386 2
adonisGER Δημοσ. 24 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2024 Μόλις τώρα, dtk-386 είπε Δεν ξέρω αν τους πάει κάποιος τους πάει στα δικαστήρια ότι μπορεί να σταθεί νομικά αυτό. Από την άλλη τι ευθύνη να τους ζητήσει ένας απλός οικοπεδούχος σε σκέτο οικόπεδο ζωρίς οικήματα σε περίπτωση που εκδηλωθεί πυρκαγιά? Να τους ζητήσει ευθύνες γιατί κάηκαν οι τσουκνίδες και τα αγριόχορτα? Η αποποίηση της ευθύνης έχει πολλές προεκτάσεις δεν είναι μονοσημαντη. Θα σου δωσω μερικά παραδείγματα ... Εάν πχ γίνει πυρκαγιά και καεί το σπιτι σου το κράτος μπορεί να αρνηθεί οποιασδήποτε αποζημίωσης αφού αποδείξει ότι δεν έκανες όσα υπεύθυνα δήλωσες ότι θα κάνεις. Αντίστοιχα το ίδιο μπορούν να κάνουν και οι ασφαλιστικές , εάν έχεις ασφαλίσει το σπίτι σου κλπ . Αντίστροφα τωρα , εάν πχ ξεσπάσει μια πυρκαγιά από ένα οικόπεδο και επεκταθεί σε χιλιάδες στρέμματα , η ευθύνη θα πάει αποκλειστικά στο ακαθάριστο οικόπεδο εάν είναι ιδιωτικό κλπ . Όλα αυτά είναι υποθέσεις δικές μου , προς αποφυγήν παρεξηγήσεων
dtk-386 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2024 στο σχόλιο απέκλεισα τις περιπτώσεις που έγραψες. μίλησα για σκέτο οικόπεδο. και όταν λέμε οικόπεδο εννοούμε οικόπεδο όχι χωράφι ΧΧ στρεμμάτων που ούτως ή άλλως δύσκολα να υπάρχει εντός σχεδίου.
adonisGER Δημοσ. 24 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2024 (επεξεργασμένο) 12 λεπτά πριν, dtk-386 είπε στο σχόλιο απέκλεισα τις περιπτώσεις που έγραψες. μίλησα για σκέτο οικόπεδο. και όταν λέμε οικόπεδο εννοούμε οικόπεδο όχι χωράφι ΧΧ στρεμμάτων που ούτως ή άλλως δύσκολα να υπάρχει εντός σχεδίου. Ευθύνη δεν θα ζητήσεις εσύ (κατά πάσα πιθανότητα) αυτοι θα την ζητήσουν όπως τους εξυπηρετεί κάθε φορά. Αλλα και να την ζητήσεις εάν πχ καταστροφεί το οικόπεδο από πυρκαγιά που ξέσπασε αλλού , πάλι μπορεί η δήλωση να χρησιμοποιηθεί εναντίον σου Ανέφερα αυτές τις περιπτώσεις αλλά μπορείς να σκεφτείς αντίστοιχα σεναρια με οικόπεδα . Μπορεί πχ η κυβέρνηση να κάνει αργότερα το εξής . Να βγάλει μέτρα "ανακούφισης" των πυροπληκτων με την προϋπόθεση να έχουν κάνει τους καθαρισμούς και τις δηλώσεις . Όσοι δεν έκαναν να μην δικαιούνται βοήθειας κλπ . Δηλαδή εφόσον δεν έκανες τα απαραίτητα , φταις εσύ που καηκε το σπίτι η οικόπεδο κλπ . Κάτι βέβαια που δεν στέκει γιατί όσους καθαρισμούς και να κάνεις άμα η φωτιά έχει πάρει διαστάσεις, όσα μέτρα και να πάρεις θα καεις Έχει πολλές προεκτάσεις Επεξ/σία 24 Ιουνίου 2024 από adonisGER
Titos301 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2024 ρε παιδια εσεις θα το κανετε δηλωση; εγω εχω οικοπεδο εντος πολης καθαρισμενο αλλα δεν ψηνομαι να μπαινω να κανω δηλωσεις, αλλη δουλεια δεν εχουμε.... 1
x69pr Δημοσ. 24 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2024 Τι γινεται σε περιοχες που βρισκονται σε προαναρτηση; Μπαινω να κανω τη δηλωση και δε δεχεται ουτε τον καεκ ουτε τις συντεταγμενες και βγαζει μηνυμα οτι ο καεκ δεν υπαρχει και οτι το οικοπεδο γενικα δεν βρεθηκε. Αμαν πια με τα καραγκιοζιλικια τους.
1comment Δημοσ. 24 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2024 (επεξεργασμένο) Δεν υπάρχει περίπτωση να εφαρμοστεί το πρόστιμο. Ελάχιστοι έχουν κάνει δήλωση, σιγά μην μοιράσουν 1000 πρόστιμο σε όλη την Ελλάδα. Μου θυμίζει την "υποχρέωση" του προσωπικού γιατρού που τελικά έγινε εθελοντικό. Επεξ/σία 24 Ιουνίου 2024 από 1comment 2
Moderators stormrain Δημοσ. 24 Ιουνίου 2024 Moderators Δημοσ. 24 Ιουνίου 2024 18 ώρες πριν, PedroG είπε Παιδιά μπαίνω να κάνω δήλωση που έχω κλαδέψει καθαρίσει ξεχορταρισει σε σπίτι με τεράστια αυλή στο χωριό και το ΚΑΚ δεν αναγνωρίζεται από την εφαρμογή ενω στο εθνικό τιμολόγιο μου δίνει ξεκάθαρα τον αριθμό. Δώστε μου μια μικρή βοήθεια...σας πρκλω Βαλε την επιλογή συντεταγμένων. Στον χάρτη που θα ανοίξει, βρες το οικόπεδο σου και επιλεξε το. Μετα πατα πανω δεξιά το προτελευταίο (?) μπλε κυκλακι που λεει κατι για Εκτύπωσηκατι (δεν το εχω μπροστά μου). Θα σου πεταξει ενα αλλο παράθυρο με συντεταγμένες, copy/paste αυτες και περασε τες στην αίτηση. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα