Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, adonisGER είπε

Οχι αυτο γίνεται για τον απλουστατο λογο οτι το ΚΑΕΚ ειναι μοναδικό αλλά οι ιδιοκτήτες που ειναι συνδεδεμένοι μαζι του ειναι ένας ή πολλοί. Επομένως μια δήλωση αρκεί ανα ΚΑΕΚ.

Ναι αλλά και πάλι... Μιλάμε για ποινές 2+ χρόνια φυλακή και 10-50χιλιαδες προστιμα. Αλλά κάνει ένας την δήλωση... Και την ευθύνη ψευδούς την τρώνε όλοι... Δηλαδή αν εγώ είμαι χαζός και κάνω λάθος δήλωση θα την πληρώσει ο αδερφός μου ο οποίος δεν έχει καν την δυνατότητα αν κάνω εγώ δήλωση να μπεί και να την διορθώσει αν δε συμφωνεί ή να κάνει δική του δήλωση. 

Με ποια λογική θα βάλει κάποιο δικαστήριο έναν άνθρωπο ΦΥΛΑΚΗ επειδή ο αδερφός του/μάνα του/πατέρας του κάνανε μια "ψευδή" δήλωση (πιθανώς εν αγνοία του και χωρίς την συγκατάθεσή του). Πέρα απ' το κομμάτι που κι εσύ αναφέρεις ότι η όλη δήλωση είναι για τα μπάζα. Τελείως υποκειμενική και ασαφής. 

• Like 2
  • Απαντ. 737
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, Babis_allos είπε

Ναι αλλά και πάλι... Μιλάμε για ποινές 2+ χρόνια φυλακή και 10-50χιλιαδες προστιμα. Αλλά κάνει ένας την δήλωση... Και την ευθύνη ψευδούς την τρώνε όλοι... Δηλαδή αν εγώ είμαι χαζός και κάνω λάθος δήλωση θα την πληρώσει ο αδερφός μου ο οποίος δεν έχει καν την δυνατότητα αν κάνω εγώ δήλωση να μπεί και να την διορθώσει αν δε συμφωνεί ή να κάνει δική του δήλωση. 

Με ποια λογική θα βάλει κάποιο δικαστήριο έναν άνθρωπο ΦΥΛΑΚΗ επειδή ο αδερφός του/μάνα του/πατέρας του κάνανε μια "ψευδή" δήλωση (πιθανώς εν αγνοία του και χωρίς την συγκατάθεσή του). Πέρα απ' το κομμάτι που κι εσύ αναφέρεις ότι η όλη δήλωση είναι για τα μπάζα. Τελείως υποκειμενική και ασαφής. 

Εχεις απόλυτο δικιο σε αυτο που γράφεις. Δεν μπορει να στηριχτει με λογική αυτός ο κανονισμός. 

Δηλαδή και νομικά δεν εχει βάση και αντισυνταγματικό θεωρω οτι θα βγει. Ειναι δυνατον να ριχνεις πρόστιμα για υπευθυνη δήλωση ; Να ριχνεις πρόστιμα για ψευδή δήλωση που έκανε κάποιος άλλος; Να μην γίνεται καν έλεγχος για το εάν το οικόπεδο ειναι καθαρό που ειναι και ο λόγος του προστίμου; και πολλά άλλα....

Και για να μην μιλήσω για την υποχρεωτική έκθεση πυροπροστασίας στα οικήματα εκτος σχεδιου. Ήθελαν απο φέτος να γινει η έκθεση και να βγει εκτίμηση επικυνδινότητας και από του χρόνου να πάρεις ατομικά όσα μέτρα θα γράφει η έκθεση. Δηλαδή υποχρεωτικά να ξεριζώσεις δέντρα, να υψώσεις μάντρες, να αλλάξεις κουφώματα, να βάλεις κρούνους, να φτιάξεις ζώνες πυροπροστασίας κλπ Μιλάμε για κόστος που ανα περιπτωση μπορει να φτάσει τα δεκάδες χιλιάδες ευρώ.   

Θα γινει τρελό πανηγύρι αμα τα ρίξουν τελικά τα πρόστιμα γιατι οπως ειπε και άλλος ένας φιλος πιο πάνω, οι περισσότερες ιδοκτησίες στην Ελλάδα ειναι με κάθετες και υπάρχουν κατα βάση πολλοι συνιδιοκτήτες.  

• Like 1
Δημοσ.
2 hours ago, adonisGER said:

Συμφωνώ αλλά δεν ειναι ετσι ακριβως. Πλέον υπάρχει ΚΑΕΚ που ειναι συνδεδεμένος με κάθε ιδιοκτήτη ειτε εχει ολοκληρωθεί η κτηματογράφιση είτε ειναι σε προανάρτηση. Εαν δεν κάνω λάθος, η κτηματογραφιση γενικά εχει φτάσει πάνω απο 95% δηλαδή ΚΑΕΚ έχουν σχεδον όλοι. Απο ολα τα ανεδαφικά που σκαρφιστηκαν σε αυτην την ΚΥΑ ειναι ίσως το μόνο που μπορει να γινει.

Μια απλή διαστάρωση ΚΑΕΚ με τον αντιστοιχο που δηλώνεται μέσω της υπευθυνης δήλωσης κλπ θα γινει και τα ριχνουν τα πρόστιμα χωρις πολλά πολλά. Ουτε ελεγχους απο δημους ουτε τιποτα. Η σκέψη τους πάντα ξεκινάει εάν μπορούν να ριξουν τα πρόστιμα και να ασκήσουν την τυρρανία τους με πυγμή πάνω μας και οχι εαν να αντιμετωπιστει υπεύθυνα το συγκεκριμένο ζήτημα της πυροπροστασιας που μας αφορά όλους 

Ενας μηχανικος θα μπορουσε να λυσει τις αποριες κατα ποσο τα εκαστοτε κτηματολογικα γραφεια καθε περιοχης ειναι σε κατασταση να δωσουν πληροφοριες σε αλλες υπηρεσιες. Γιατι εχω την υποψια οτι οποιαδηποτε κατασταση εκτος του "λειτουργουν κτηματολογιο" σημαινει απλα ντανες με φακελους που εχουν αιτησεις, συμβολαια και μηχανογραφικα τα οποια καποια στιγμη πρεπει να ψηφιοποιηθουν για να μπορουν να αξιοποιηθουν. Εδω και σε περιοχες με λειτουργουν κτηματολογιο και κανεις κανονικα δηλωσεις στην εφορια χωρις ν' αναγραφεις το ΚΑΕΚ, στο Ε9 δεν μπαινει αυτοματα κοκ.

Ειναι σαν μια ιδεα, ενα πουκαμισο αδειανο, μιαν Ελενη. Υπαρχει για να υπαρχει και προς το παρον δεν χρησιμοποιειται πουθενα.

• Like 2
Δημοσ.
20 hours ago, Clytoceyx said:

Ενας μηχανικος θα μπορουσε να λυσει τις αποριες κατα ποσο τα εκαστοτε κτηματολογικα γραφεια καθε περιοχης ειναι σε κατασταση να δωσουν πληροφοριες σε αλλες υπηρεσιες. Γιατι εχω την υποψια οτι οποιαδηποτε κατασταση εκτος του "λειτουργουν κτηματολογιο" σημαινει απλα ντανες με φακελους που εχουν αιτησεις, συμβολαια και μηχανογραφικα τα οποια καποια στιγμη πρεπει να ψηφιοποιηθουν για να μπορουν να αξιοποιηθουν. Εδω και σε περιοχες με λειτουργουν κτηματολογιο και κανεις κανονικα δηλωσεις στην εφορια χωρις ν' αναγραφεις το ΚΑΕΚ, στο Ε9 δεν μπαινει αυτοματα κοκ.

Ειναι σαν μια ιδεα, ενα πουκαμισο αδειανο, μιαν Ελενη. Υπαρχει για να υπαρχει και προς το παρον δεν χρησιμοποιειται πουθενα.

Νταξει μου αρέσει αυτό που έγραψες στο τέλος , ποιητικό αν μη τι άλλο .

Κοίτα εάν όντως έχουν την δυνατότητα διασταύρωσης κανείς δεν τον γνωρίζει στην πραγματικότητα .

Εμένα τα δικαιώματα που έχω είναι σε περιοχή που ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί το Κτηματολόγιο , το σύστημα μου τα βγάζει κανονικά με ΚΑΕΚ και με αποσπάσματα διαγραμμάτων κλπ .

θα φανούν το προσεχές διάστημα . Πάντως δεν φαίνεται να κάνουν πίσω 

Δημοσ.

Απορώ πόσες απ τις πυρκαγιές που εκτυλίσσονται τώρα είναι για να κάψουν/καθαρίσουν τα χωράφια πριν τις 30 Ιουνίου που παίρνουμε την ευθύνη...

• Like 1
Δημοσ.
10 minutes ago, Babis_allos said:

Απορώ πόσες απ τις πυρκαγιές που εκτυλίσσονται τώρα είναι για να κάψουν/καθαρίσουν τα χωράφια πριν τις 30 Ιουνίου που παίρνουμε την ευθύνη...

Λογικά καμία. Ποιος θα κάτσει να κάψει το χωράφι του για να μην το καθαρίσει; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα σε όλους ,

Ο πομιδα έβγαλε άρθρο που περιγράφει αναλυτικά τις υποχρεώσεις αλλά και τα αντίστοιχα πρόστιμα εδώ

https://www.pomida.gr/newspost.php?nsl=pyroprostasia-oi-prothesmies-kai-oi-kyroseis

Εξηγεί  όλες τις περιπτώσεις οπότε νομίζω γίνεται ξεκάθαρο 

Επεξ/σία από adonisGER
  • Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, adonisGER είπε

Καλημέρα σε όλους ,

Ο πομιδα έβγαλε άρθρο που περιγράφει αναλυτικά τις υποχρεώσεις αλλά και τα αντίστοιχα πρόστιμα εδώ

https://www.pomida.gr/newspost.php?nsl=pyroprostasia-oi-prothesmies-kai-oi-kyroseis

Η δηλωση γίνεται μια φορά? Δηλαδη καθαρίζουμε το οικόπεδο κάνουμε τη δήλωση. Μετά από 1 μήνα έχει αρχίσει πάλι το χόρτο να βγαίνει όπως είναι λογικό. Ξανά κάνουμε δηλωση? Προφανώς θα ξανά καθαριστεί. Και σε πιο σημείο του χόρτου πρέπει να καθαρίζετε? Ας πούμε είναι 5 πόντους ύψος εκεί τι να κόψεις πχ. Στον αέρα τα πάντα και αυθεραιτες δηλώσεις για να κλέψουν τον κοσμο ακόμα μια φορά με αυτά που έχουν γράψει. Μόνο πρόστιμα τίποτα άλλο δεν τους νοιάζει. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 λεπτά πριν, Arkin είπε

Η δηλωση γίνεται μια φορά? Δηλαδη καθαρίζουμε το οικόπεδο κάνουμε τη δήλωση. Μετά από 1 μήνα έχει αρχίσει πάλι το χόρτο να βγαίνει όπως είναι λογικό. Ξανά κάνουμε δηλωση? Προφανώς θα ξανά καθαριστεί. Και σε πιο σημείο του χόρτου πρέπει να καθαρίζετε? Ας πούμε είναι 5 πόντους ύψος εκεί τι να κόψεις πχ. Στον αέρα τα πάντα και αυθεραιτες δηλώσεις για να κλέψουν τον κοσμο ακόμα μια φορά με αυτά που έχουν γράψει. Μόνο πρόστιμα τίποτα άλλο δεν τους νοιάζει. 

Ναι μια φορά τον χρόνο θα γίνεται . Με κάθε επιφύλαξη , γιατί ακόμα δεν έχω κάνει δήλωση οπότε δεν ξέρω τι ακριβώς γράφει , καταλαβαίνω ότι η δήλωση αφορά συνολικά την αντιπυρικη περίοδο από Απρίλιο μέχρι Οκτώβριο. Δηλαδή με άλλα λόγια δεν δηλώνεις ότι καθάρισες μια φορά αλλά ότι κρατάς καθαρό το χωράφι σου όλο αυτό το διάστημα .

Τώρα για το τι σημαίνει καθαρό , έχουν βάλει κάτι κανόνες για το καθάρισμα στο κανονισμό ωστόσο αυτό δεν είναι αντικειμενικό . Γι'αυτό και κάποιοι πάνε με καταστροφείς και τα κάνουν όλα Ίσωμα για να είναι σίγουροι 

Επεξ/σία από adonisGER
  • Thanks 1
Δημοσ.

Η βασική ερώτηση είναι, την κάνουμε την αίτηση ή θα μπλέξουμε χειρότερα; Αφού ούτε το 1/10 δεν θα κάνει και θα πάει άπατος ο νόμος.

• Like 2
Δημοσ.
9 hours ago, adonisGER said:

Απλα επιβεβαιωνεται οτι τα οποια προστιμα, ακομα και μη υποβολης, μπαινουν μονο μετα απο ελεγχο, αν γινει, και οχι αυτοματα. Πραγμα λιγο περιεργο, γιατι οι ελεγχοι υποτιθεται θα γινονταν απο τα δηλωμενα, αρα προβλεπεται να γινουν εντελως τυχαια αλλα και, λογικα, μετα απο καταγγελιες. Αν γινουν ελεγχοι...

Ειναι απολυτως λογικο, τα κτηματολογικα γραφεια δεν εχουν την δυνατοτητα να κανουν αξιολογηση ολων των οικοπεδων της περιφερειας, να δουν ποια πρεπει να κανουν δηλωση και να στειλουν λιστες. Το μονο που μπορουν να κανουν ειναι να παει ο δημος να ρωτησει για ενα μεμονωμενο κτημα και να κατσει ενας καμπουριασμενος υπαλληλος να ψαχνει εναν-εναν τους φακελους για καμια εβδομαδα και στο τελος να μην βρει και τιποτα γιατι πολλοι δεν νοιαστηκαν να τα βαλουν στο κτηματολογιο.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δειτε εδω να καμαρωσετε. Μολις την τραβηξα. Το μερος που εχω σε τριγωνο ειναι κοινωτικο δηλαδη οικοπεδο του δημου. Εχει να καθαριστει χρονια. Και τα αλλα που ειναι αριστερα η πιο μπροστα ακαθαριστα ολα τα χρονια. Μονο το οικοπεδο στο βαθος ειναι καθαρο εγινε καταστροφεα πριν λιγες μερες. Εχουμε τοσο σοβαρη χωρα που θα βαλει προστιμα σε ολο τον κοσμο για μη δηλωση ενος καθαρου οικοπεδου ενω την ιδια ωρα τα οικοπεδα που ειναι των δημων ειναι χαλια μαυρα ολα τα χρονια και ξεροχορτα ετοιμα να παρουν φωτια. 

Και το καλυτερο?

Δεξια στο βουναλακι δεν φαινεται καλα εχει μια στοιβα με χορτα και μπαζα απο τον καθαρισμο του οικοπεδου τα οποια ειναι εκει πανω απο 15 χρονια ποτε δεν περασε κανενας δημος να τα καθαρισει και ας ειναι υποχρεωση του. Ελλαδα ειπαμε κανεις δεν νοιαζεται για τιποτα αλλα προστιμα για να φανε με χρυσα κουταλια ξερουν να βαζουν οι αθεοφοβοι. 

IMG-20240622-205843.jpg

Επεξ/σία από Arkin
  • Like 4
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Arkin είπε

Δειτε εδω να καμαρωσετε. Μολις την τραβηξα. Το μερος που εχω σε τριγωνο ειναι κοινωτικο δηλαδη οικοπεδο του δημου. Εχει να καθαριστει χρονια. Και τα αλλα που ειναι αριστερα η πιο μπροστα ακαθαριστα ολα τα χρονια. Μονο το οικοπεδο στο βαθος ειναι καθαρο εγινε καταστροφεα πριν λιγες μερες. Εχουμε τοσο σοβαρη χωρα που θα βαλει προστιμα σε ολο τον κοσμο για μη δηλωση ενος καθαρου οικοπεδου ενω την ιδια ωρα τα οικοπεδα που ειναι των δημων ειναι χαλια μαυρα ολα τα χρονια και ξεροχορτα ετοιμα να παρουν φωτια. 

Και το καλυτερο?

Δεξια στο βουναλακι δεν φαινεται καλα εχει μια στοιβα με χορτα και μπαζα απο τον καθαρισμο του οικοπεδου τα οποια ειναι εκει πανω απο 15 χρονια ποτε δεν περασε κανενας δημος να τα καθαρισει και ας ειναι υποχρεωση του. Ελλαδα ειπαμε κανεις δεν νοιαζεται για τιποτα αλλα προστιμα για να φανε με χρυσα κουταλια ξερουν να βαζουν οι αθεοφοβοι. 

IMG-20240622-205843.jpg

Αυτά είναι τα χάλια μας θα πω εγώ . 

• Like 2
Δημοσ.
34 λεπτά πριν, adonisGER είπε

Αυτά είναι τα χάλια μας θα πω εγώ . 

Αστα να πανε. Τα χαλια της Ελλαδας ειναι τεραστια και σε παρα παρα πολλα θεματα που δεν ειναι του παροντος. Αλλα με σε περιοχες με κοσμο σπιτια κτλ κτλ και ο δημος απλα δεν νοιαζεται για τιποτα. Παντου χορτα σε κοβουν τιποτα δεν μαζευουν ουτε τα χορτα που κοβει ο κοσμος στα δικα του χορτα ουτε τιποτα. Μετα αν παρει φωτια φταιει ο κοσμος. Κριμα αλλα ειναι ντροπη. Ας βαλουν πρωτα εκατομμυρια προστιμα στους εαυτους τους και ας αφησουν τον κοσμακη σε μια εποχη που προσπαθει να τα βγαλει δυσκολα περα εξαιτιας των χρηματων που μας κλεβουν καθε μηνα με φορους ενφια και ενα σωρο αηδιες.

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...