Arkin Δημοσ. 21 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2024 Μόλις τώρα, adonisGER είπε Επειδη ειναι οικόπεδο μέσα σε οικισμό, με κάθε επιφύλαξη στο λέω, εισαι υπόχρεος. Καλύτερα όμως να ρωτήσεις τον δήμο σου. Ένα από τα πολλά φάουλ αυτης της ΚΥΑ ειναι και αυτο ακριβώς: Οτι δεν έχει γίνει ενημέρωση και ουτε υπάρχει συγεκριμένος τρόπος να ξέρεις σίγουρα εάν εισαι υπόχρεος. Τα ηλεκτρονικά μέσα γιατι τα έχουμε; Τοσο δυσκολο ειναι να σταλει μια αυτοματη ειδοποιηση (email η μηνυμα στο κινητό) συγκεκριμένη ανά ΚΑΕΚ και ιδιοκτήτη σε όσους ειναι υπόχρεοι; Ωστοσο για το πρόστιμο μηνυματάκι θα έρθει από την εφορία. Εγώ καθαρό το έχω το θέμα είναι τι να κάνω με τη δήλωση. Δεν νομίζω να στέλνουν έτσι πρόστιμα χωρίς καμία ειδοποίηση η οτιδήποτε. Να στείλουν πρόστιμο αν δεν είναι καθαρό αλλά όχι αν είναι και απλά δεν έχεις κάνει δήλωση. Εκεί μιλαμε για παράνοια και θα φάει πρόστιμο όλος ο κόσμος ελάχιστοι θα κάνουν δήλωση γιατί δεν ξέρουν πρώτα από όλα ότι πρέπει. 2
adonisGER Δημοσ. 21 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2024 (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, Arkin είπε Εγώ καθαρό το έχω το θέμα είναι τι να κάνω με τη δήλωση. Δεν νομίζω να στέλνουν έτσι πρόστιμα χωρίς καμία ειδοποίηση η οτιδήποτε. Να στείλουν πρόστιμο αν δεν είναι καθαρό αλλά όχι αν είναι και απλά δεν έχεις κάνει δήλωση. Εκεί μιλαμε για παράνοια και θα φάει πρόστιμο όλος ο κόσμος ελάχιστοι θα κάνουν δήλωση γιατί δεν ξέρουν πρώτα από όλα ότι πρέπει. Δυστυχως όσο παραλογο και εάν σου φαίνεται (και ναι ειναι) αυτο σκοπεύουν να κάνουν. Τώρα εάν τελικα το πάρουν πίσω τελευταια στιγμή δεν ξέρω τι να σου πω. Τα πρόστιμα δε ειναι τελειως μα τελειως άδικα ...Ουτε αναλογικά πχ αξιας οικοπέδου κλπ ούτε επιμερίζονται. Οποιον πάρει ο χάρος ... Διαβασε εδω αυτο που ανακοινωσε ο ΠΟΜΙΔΑ: Στις 20/6/2024 στις 10:06 ΠΜ, naimore είπε https://www.lawspot.gr/nomika-nea/pomida-paratasi-prothesmion-pyroprostasias-kai-katharismoy-oikopedon-eos-tin-2072024 "Την μη επιβολή του απαράδεκτου προστίμου των 1.000€ ή την άσκηση οποιασδήποτε ποινικής δίωξης χωρίς προηγούμενη έγγραφη ατομική ειδοποίηση του κάθε ιδιοκτήτη οικοπέδου από τον οικείο Δήμο για την υποχρέωση του εντός ρητής προθεσμίας καθαρισμού του οικοπέδου του. " Με άλλα λογια πάνε οπως πάντα στα μουλωχτα να μας υπερχρεώσουν με πρόστιμα.Ενώ πλέον για τις φωτιές θα φταίμε εμείς. Win - Win , Ελλάδα 2.0 Επεξ/σία 21 Ιουνίου 2024 από adonisGER 3
vagos789 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2024 Κατα τη γνωμη μου κακως σπευσανε και οσοι σπευσανε να κανουν δηλωσεις,πιεζοντας μαλιστα ανοργανωτους δημους να δεχονται αιτησεις που δεν εχουν ιδεα τι να τις κανουν,ενας τετοιος νομος μονο χλευη και περιφρονηση αξιζει (Εννοειται οτι πρεπει να καθαριζει καποιος το οικοπεδο του,αυτο δεν το συζηταμε) 4
adonisGER Δημοσ. 21 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2024 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, vagos789 είπε Κατα τη γνωμη μου κακως σπευσανε και οσοι σπευσανε να κανουν δηλωσεις,πιεζοντας μαλιστα ανοργανωτους δημους να δεχονται αιτησεις που δεν εχουν ιδεα τι να τις κανουν,ενας τετοιος νομος μονο χλευη και περιφρονηση αξιζει (Εννοειται οτι πρεπει να καθαριζει καποιος το οικοπεδο του,αυτο δεν το συζηταμε) Συμφωνώ γιατι στο τέλος της ημέρας σου ζητάνε να κάνεις υπεύθυνη δήλωση, ώστε μετά για το οτιδήποτε να εχεις εσυ την ευθύνη. Αλλά τι υπεύθυνη δήλωση να κάνεις για κάτι που δεν ειναι συγκεκριμένο; Για παράδειγμα πάω καθαρίζω το οικόπεδο, φεύγω και μετά απο μερικές μέρες κάποιος πεταει τα σκουπίδια και τα χορτάρια,κλαδια κλπ στο δικό μου. Εαν μου κάνουν καταγγελία και γίνει έλεγχος πως αποδεικνύω οτι εγώ καθάρισα; Εαν βρέξει και μετά απο κάποιες μέρες θεριέψουν τα χορτάρια εγω που καθάρισα , έχω κάνει ψευδη δήλωση; και τελικά ποιο ειναι το αντικειμενικό κριτήριο οτι ένα οικοπεδο ειναι καθαρό; Υπάρχει; Πραγματικά απορώ που κανείς απο την αντιπολιτευση δεν ασχολειται με αυτο ... Επεξ/σία 21 Ιουνίου 2024 από adonisGER 4
ilias78 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2024 Πότε λήγει η προθεσμία ρε παιδιά? Ήξερα για 30/6 κ τώρα διαβάζω ότι λήγει σημερα!!!!
adonisGER Δημοσ. 21 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2024 (επεξεργασμένο) 14 λεπτά πριν, ilias78 είπε Πότε λήγει η προθεσμία ρε παιδιά? Ήξερα για 30/6 κ τώρα διαβάζω ότι λήγει σημερα!!!! 30/06 ειναι για τις υπεθυνες δηλώσεις καθαρισμου. Η άλλη (21/06) ειναι προθεσμία για τις εκθέσεις πυροπροστασίας από ειδικούς και είναι άλλη υποχρέωση αυτη που αφορά για τα εκτός σχεδιου οικηματα που γειτνιάζουν με δασικές εκτάσεις. Και εκει εχει πρόστιμα. Επεξ/σία 21 Ιουνίου 2024 από adonisGER 1
Babis_allos Δημοσ. 21 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2024 58 λεπτά πριν, adonisGER είπε 30/06 ειναι για τις υπεθυνες δηλώσεις καθαρισμου. Η άλλη (21/06) ειναι προθεσμία για τις εκθέσεις πυροπροστασίας από ειδικούς και είναι άλλη υποχρέωση αυτη που αφορά για τα εκτός σχεδιου οικηματα που γειτνιάζουν με δασικές εκτάσεις. Και εκει εχει πρόστιμα. Το 1000ρικο αν εχουν ενα οικοπεδο δυο ιδιοκτητες 50-50 παει 1000 στον ενα και 1000 στον αλλο (δηλαδη 2000); Ή 1000 εξ αδιαιρετου (δηλαδη ειναι και οι δυο υποχρεοι για το συνολικο προστιμο των 1000€);
Clytoceyx Δημοσ. 21 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2024 (επεξεργασμένο) Ακομα δεν εχει διευκρινιστει επισημα πως θα μπαινει το προστιμο της μη δηλωσης. Το κτηματολογιο, μιας και ειναι σχεδον σε αχρηστια ακομα, δεν χρησιμοποιειται σχεδον ποτε απο τις υπηρεσιες για ταυτοποιησεις κτλ. Για κατι τετοιες υποθεσεις υπαρχει κυριως το Ε9 το οποιο ομως δεν περιεχει σημαντικες πληροφοριες απαραιτητες για το συγκεκριμενο εγχειρημα, οπως φαινεται. Χωρις κτηματολογιο πληρως λειτουργικο με ψηφιακες υπηρεσιες, ολα τ' αλλα ειναι λογια του αερα. Και αυτο ειναι μια μονο "τρυπα" απο τις πολλες με μια εβδομαδα και κατι για την ληξη της προθεσμιας. Just now, Babis_allos said: Το 1000ρικο αν εχουν ενα οικοπεδο δυο ιδιοκτητες 50-50 παει 1000 στον ενα και 1000 στον αλλο (δηλαδη 2000); Ή 1000 εξ αδιαιρετου (δηλαδη ειναι και οι δυο υποχρεοι για το συνολικο προστιμο των 1000€); Ελα ντε. Μαλλον σε καποιους εχει ξεφυγει το concept οτι στην Ελλαδα και εξ αδιαιρετου εχουμε, και οριζοντιες και καθετες κοκ. Βασικα, κυριως τετοια εχουμε. Κατσε μην δουμε στο τελος 1000€ για καθε ενα μη αδηλωτο οικοπεδο και γινουν τρελα τζακποτ. Επεξ/σία 21 Ιουνίου 2024 από Clytoceyx 1
adonisGER Δημοσ. 21 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2024 6 λεπτά πριν, Babis_allos είπε Το 1000ρικο αν εχουν ενα οικοπεδο δυο ιδιοκτητες 50-50 παει 1000 στον ενα και 1000 στον αλλο (δηλαδη 2000); Ή 1000 εξ αδιαιρετου (δηλαδη ειναι και οι δυο υποχρεοι για το συνολικο προστιμο των 1000€); 1000 ευρώ ανα ιδιοκτήτη και ανα δικαιωμα, δεν επιμερίζεται. Δηλαδή εαν έχεις ποσοστό σε 3 υπόχρεα οικόπεδα τότε πάει 3 χ 1000 μονο σε εσενα. Αυτά πάντα αφορούν για την μη δήλωση. Εαν δηλώσεις οτι καθάρισες και γίνει πχ καταγγελία και πάει ο δήμος να ελέγξει και βρει το οικόπεδο ακαθάριστο, η ποινή μπορει να φτάσει μέχρι τα 50 χιλιάρικα ανα ιδιοκτήτη και με ποινη διετής φυλάκισης. Διαβάστε την ΚΥΑ τα γράφει μέσα...
Babis_allos Δημοσ. 21 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2024 9 λεπτά πριν, adonisGER είπε 1000 ευρώ ανα ιδιοκτήτη και ανα δικαιωμα, δεν επιμερίζεται. Δηλαδή εαν έχεις ποσοστό σε 3 υπόχρεα οικόπεδα τότε πάει 3 χ 1000 μονο σε εσενα. Αυτά πάντα αφορούν για την μη δήλωση. Εαν δηλώσεις οτι καθάρισες και γίνει πχ καταγγελία και πάει ο δήμος να ελέγξει και βρει το οικόπεδο ακαθάριστο, η ποινή μπορει να φτάσει μέχρι τα 50 χιλιάρικα ανα ιδιοκτήτη και με ποινη διετής φυλάκισης. Διαβάστε την ΚΥΑ τα γράφει μέσα... Μα δεν βγαζει κανενα νοημα αυτο. Δεν ειναι εφαρμοστεο… Δηλαδη αν ειχαν ενα οικοπεδο 10τμ 5 αδερφια θα ετρωγαν 5000€ προστιμο αυτοματα και αν ενας εχει ενα οικοπεδο 120 στρεμματα μονος του θα τρωγε προστιμο 1000€…;
adonisGER Δημοσ. 21 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2024 22 λεπτά πριν, Clytoceyx είπε Χωρις κτηματολογιο πληρως λειτουργικο με ψηφιακες υπηρεσιες, ολα τ' αλλα ειναι λογια του αερα. Και αυτο ειναι μια μονο "τρυπα" απο τις πολλες με μια εβδομαδα και κατι για την ληξη της προθεσμιας. Συμφωνώ αλλά δεν ειναι ετσι ακριβως. Πλέον υπάρχει ΚΑΕΚ που ειναι συνδεδεμένος με κάθε ιδιοκτήτη ειτε εχει ολοκληρωθεί η κτηματογράφιση είτε ειναι σε προανάρτηση. Εαν δεν κάνω λάθος, η κτηματογραφιση γενικά εχει φτάσει πάνω απο 95% δηλαδή ΚΑΕΚ έχουν σχεδον όλοι. Απο ολα τα ανεδαφικά που σκαρφιστηκαν σε αυτην την ΚΥΑ ειναι ίσως το μόνο που μπορει να γινει. Μια απλή διαστάρωση ΚΑΕΚ με τον αντιστοιχο που δηλώνεται μέσω της υπευθυνης δήλωσης κλπ θα γινει και τα ριχνουν τα πρόστιμα χωρις πολλά πολλά. Ουτε ελεγχους απο δημους ουτε τιποτα. Η σκέψη τους πάντα ξεκινάει εάν μπορούν να ριξουν τα πρόστιμα και να ασκήσουν την τυρρανία τους με πυγμή πάνω μας και οχι εαν να αντιμετωπιστει υπεύθυνα το συγκεκριμένο ζήτημα της πυροπροστασιας που μας αφορά όλους Τώρα εάν τελικά το κάνουν ειναι ερώτημα γιατι το πολιτικο ρισκο θα ειναι τεράστιο, θα τους παρουν με τις πετρες. ΥΓ Δεν το γράφω για να σας τρομοκρατήσω κλπ και εγώ το σκέφτομαι για το αν θα δηλώσω .
Babis_allos Δημοσ. 21 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2024 17 λεπτά πριν, adonisGER είπε . Διαβάστε την ΚΥΑ τα γράφει μέσα... Συγνωμη αν δεν βρισκω κατι πολυ απλο. Μηπως μπορεις να μου δωσεις λινκ την ΚΥΑ γιατι μαλλον εγω αλλο πραγμα διαβαζω με λιγοτερη σαφηνεια.
adonisGER Δημοσ. 21 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2024 (επεξεργασμένο) 15 λεπτά πριν, Babis_allos είπε Μα δεν βγαζει κανενα νοημα αυτο. Δεν ειναι εφαρμοστεο… Δηλαδη αν ειχαν ενα οικοπεδο 10τμ 5 αδερφια θα ετρωγαν 5000€ προστιμο αυτοματα και αν ενας εχει ενα οικοπεδο 120 στρεμματα μονος του θα τρωγε προστιμο 1000€…; Ναι τα προστιμα δεν ειναι αναλογικά βάση αξιας ουτε επιμερίζονται στους ιδιοκτήτες, αυτό ομως γράφει Σημειώνεται ότι στους υπόχρεους που δεν υποβάλλουν τη δήλωση, επιβάλλεται πρόστιμο ύψους χιλίων (1.000) ευρώ. Για υποβολή ψευδούς δήλωσης στο Εθνικό Μητρώο, ως προς την τήρηση της σχετικής υποχρέωσης, τιμωρείται με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον δύο (2) ετών και χρηματική ποινή εκατόν ογδόντα (180) έως τριακόσιες εξήντα (360) ημερήσιες μονάδες. Το ύψος της κάθε ημερήσιας μονάδας δεν μπορεί να είναι κατώτερο από εβδομήντα (70) ευρώ, ούτε ανώτερο από εκατό πενήντα (150) ευρώ και το πρόστιμο ανέρχεται έως 54.000 8 λεπτά πριν, Babis_allos είπε Συγνωμη αν δεν βρισκω κατι πολυ απλο. Μηπως μπορεις να μου δωσεις λινκ την ΚΥΑ γιατι μαλλον εγω αλλο πραγμα διαβαζω με λιγοτερη σαφηνεια. Ουτως η άλλως έχει ασάφιες πάντως. Ριξε μια ματια και εδω : https://www.e-forologia.gr/cms/viewContents.aspx?id=233183 Επεξ/σία 21 Ιουνίου 2024 από adonisGER
Babis_allos Δημοσ. 21 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2024 2 λεπτά πριν, adonisGER είπε η επιβολή προστίμου σε αυτές τις περιπτώσεις αφορά ΟΛΟΥΣ τους ιδιοκτήτες και δεν διαμορφώνεται με βάση το ποσοστό ιδιοκτησίας επί του οικοπέδου. Ευχαριστώ, αυτό που παραθέτεις το είχα διαβάσει αλλά εγώ το είχα κατανοήσει διαφορετικά. Ότι δεν πάνε τα 1000 ευρώ να επιμεριστούν 30% ο ένας (ήτοι 300 ευρώ), 70% ο άλλος (700ευρώ) αλλά ότι συνολικά οι δυό τους χρωστάνε 1000 ευρώ και το ποιός θα τα πληρώσει δεν αφορά το κράτος. Δηλαδή αν ο 70% δεν έχει ευρώ πάνω του ο 30% θα πρέπει να πληρώσει τα 1000 ευρώ αν τα έχει. Αλλά καταλαβαίνω τώρα ότι εννοείς ότι χρωστάνε έκαστος 1000 ευρώ στο σύνολο τους. Απαράδεκτο. Πάντως και το κομμάτι του ότι όποιος δεν υποβάλλει δήλωση τρώει 1000 ευρώ αλλά μόνο ένας χρειάζεται να κάνει δήλωση είναι επίσης περίεργο εφόσον όλοι τρώνε πρόστιμα ξεχωριστά.
adonisGER Δημοσ. 21 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2024 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, Babis_allos είπε Πάντως και το κομμάτι του ότι όποιος δεν υποβάλλει δήλωση τρώει 1000 ευρώ αλλά μόνο ένας χρειάζεται να κάνει δήλωση είναι επίσης περίεργο εφόσον όλοι τρώνε πρόστιμα ξεχωριστά. Να σαι καλά φιλε. Οχι αυτο γίνεται για τον απλουστατο λογο οτι το ΚΑΕΚ ειναι μοναδικό αλλά οι ιδιοκτήτες που ειναι συνδεδεμένοι μαζι του ειναι ένας ή πολλοί. Επομένως μια δήλωση αρκεί ανα ΚΑΕΚ. Κατ'ελάσχιστον θα έπρεπε να ισχυε η αναλογικότητα στο πρόστιμα βάσει αντικειμενικής αξίας και ποσοστών οποτε ειναι απολύτως λογικό ετσι όπως το σκέφτηκες. Επεξ/σία 21 Ιουνίου 2024 από adonisGER
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα