naimore Δημοσ. 20 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2024 https://www.lawspot.gr/nomika-nea/pomida-paratasi-prothesmion-pyroprostasias-kai-katharismoy-oikopedon-eos-tin-2072024 2
adonisGER Δημοσ. 20 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2024 Καλησπέρα στην κοινότητα, Θα κάνω πρώτα ένα γενικότερο σχόλιο Πραγματικά εάν εφαρμοστεί αυτή η ΚΥΑ (διότι δεν είναι νόμος και πέρασε χωρίς διαβούλευση) κατά γράμμα, θα τρέχει η μισή Ελλάδα και βάλε να κάνει ενστάσεις και να πληρώνει πρόστιμα . Δεν συζητάω καν για το άλλο μέρος με τις εκθέσεις πυροπροστασίας κλπ από ειδικούς ... Αυτό είναι τουλάχιστον αστείο . Το κράτος τα τελευταία χρόνια έχει γίνει υπερβολικά αυταρχικό και πραγματικά δεν γίνεται να μην σκεφτείς ότι όσα αποφασιζουν είναι εκ του πονηρού ( μετακυλιση ευθύνης κλπ) και όχι για την διασφάλιση του κοινού συμφέροντος Χάνεται και η έννοια του προστίμου όταν ρίχνουν πρόστιμα για την μη δήλωση σε μια πλατφόρμα και μάλιστα οριζόντια σε όλους ανά δικαιωμα , λες και τα χιλιάρικα την εποχή που ζούμε μας τρέχουν από τα μπατζακια ... Δηλαδή κάπου καταργείται η κοινή λογική Τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι πολύ απλά ... Ας γίνουν έλεγχοι από τους δήμους και όσα ακαθάριστα οικόπεδα κρίνονται επικίνδυνα , οι ιδιοκτήτες να ενημερώνονται για καθαρισμό . Εάν δεν βρεθούν η δεν συμμορφωθούν η δεν κάνουν τα αναμενόμενα να τρώνε το πρόστιμο και παράλληλα να γίνονται οι εργασίες καθαρισμού αυταπαγγελτα . Αυτό βέβαια προϋποθέτει καλή κρατική οργάνωση και προσωπικό που θα κάνει αυτές τις ενέργειες και προφανώς δεν μπορούν να τις κάνουν . Τι μπορούν να κάνουν ; Μια απλή διασταύρωση στοιχείων με τις δηλώσεις και όσοι δεν δηλώσουν να τρώνε αυτόματα πρόστιμο . Γιατί αυτο πλέον με το κτηματολογιο σε λειτουργια είναι πολύ εύκολο . Απρόσωπα και εκβιαστικά . Τα ζήσαμε και πριν από κάποια χρόνια με την πανδημία και θυμάστε φαντάζομαι τι έγινε και τότε . Τώρα προσωπικά στα οικόπεδα που έχω ιδιοκτησία τα καθαρίζω ούτως η άλλως κάθε χρόνο και σκέφτομαι εδώ και μέρες αν θα κάνω αυτήν την δήλωση . Διότι εάν κανείς την δήλωση υπάρχει πάντα κίνδυνος να σου επιβληθεί οποιαδήποτε στιγμή μέσα στον χρόνο πρόστιμο για ψευδή δήλωση και άντε μετά να ξεμπλέξεις . Καλή υπομονή σε όλους όσους ασχολούνται και ελπίζω κανεις να μην ξεχάσει πως μας αντιμετωπίζουν. 9
lele322 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2024 Απορια: Εαν ειναι καθαρισμενο το οικοπεδο αλλα δεν εχω κανει ονλαην δηλωση, θα φαω προστιμο? Πρεπει οπωςδηποτε να γινει ονλαην δηλωση? Παρολο που εχω καεκ, οταν το βαζω δεν το δεχεται,λεει δεν εχει ολοκληρωθει η κτηματογραφηση στην περιοχη μου.
adonisGER Δημοσ. 21 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2024 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, lele322 είπε Απορια: Εαν ειναι καθαρισμενο το οικοπεδο αλλα δεν εχω κανει ονλαην δηλωση, θα φαω προστιμο? Πρεπει οπωςδηποτε να γινει ονλαην δηλωση? Παρολο που εχω καεκ, οταν το βαζω δεν το δεχεται,λεει δεν εχει ολοκληρωθει η κτηματογραφηση στην περιοχη μου. Ναι, θα το φας εφόσον εμπίπτει στις προϋποθέσεις που έχουν θέσει για τα οικόπεδα η κτίσματα ( δεν αφορά όλα τα καεκ ) διοτι βασει της ΚΥΑ είναι υποχρεωτικο να γινει υπεύθυνη δήλωση. Προφανώς σιγά μην πάνε να ελέγξουν εάν καθάριστηκαν τα οικοπεδα. Ούτε δειγματοληπτικά δεν θα το κάνουν . Μόνο ίσως στις καταγγελίες αν και ούτε εκεί πιστεύω . Μια δήλωση παντως αρκεί για όλους τους ιδιοκτήτες σε περίπτωση που το οικόπεδο , κτίσμα κλπ ανήκει σε πολλούς . Αντίστοιχα , εάν δεν γίνει η υπεύθυνη δήλωση , το πρόστιμο των 1000 ευρώ θα πέσει σε όλους ξεχωριστα, διότι η κυβέρνηση μας δεν κάνει διακρίσεις . Τώρα όσον αφορά την δήλωση, για οσες περιοχές δεν έχει ολοκληρωθεί το Κτηματολόγιο, θα πρέπει να το κάνεις βάσει συντεταγμένων . Πρώτα βρισκεις το οικόπεδο με βάση το καεκ και μετά βάζεις ένα από τα ζευγάρια συνταγμενων Χ και Υ στην φόρμα δήλωσης . Υπάρχουν βιντεάκια που δείχνουν πως να το κάνεις . Με λίγο ψάξιμο θα βγάλεις άκρη . Επεξ/σία 21 Ιουνίου 2024 από adonisGER 1 1
dtk-386 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2024 Τραγωδία στην μπανανία. Βλέπω στοίβες ξερών χόρτων και κλαδιών στα οικόπεδα απέξω σχεδόν παντού. Μιλάμε για τον ορισμό της ανικανότητας να συντονίσει μια διαδικασία το "κράτος" μας.... 1
adonisGER Δημοσ. 21 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2024 2 ώρες πριν, dtk-386 είπε Τραγωδία στην μπανανία. Βλέπω στοίβες ξερών χόρτων και κλαδιών στα οικόπεδα απέξω σχεδόν παντού. Μιλάμε για τον ορισμό της ανικανότητας να συντονίσει μια διαδικασία το "κράτος" μας.... Στρέφονται κατά των πολιτών με εξοντωτικά πρόστιμα την στιγμή που τα "δικά" τους του δημοσίου είναι τα περισσότερα παρατημένα μέσα στα σκουπίδια και τα χόρτα. Οι δήμοι λοιπόν θα φάνε πρόστιμο για ότι είναι δικό τους και είναι ακαθάριστο ; Δεν νομιζω... Εμένα αυτό με ενοχλεί περισσότερο , η υποκρισία και η ανευθυνότητα τους . Ναι χρειάζεται ο καθαρισμός και θα πρέπει όλοι να αναλάβουμε ότι μπορούμε και ότι μας αναλογεί. Αλλά πάντα στα πλαίσια του λογικού. 3
chrisxkar Δημοσ. 21 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2024 (επεξεργασμένο) Τα ελληνικά πολιτικά δαιμόνια προφανώς βρήκαν έναν τρόπο να μεταβιβάσουν την ευθύνη προστασίας από πυρκαγιές στους πολίτες και ταυτόχρονα επειδή ξέρουν ότι υπάρχουν άπειρα ανεκμετάλλευτα ή κληρονομιές με πολλαπλούς αναδόχους οι οποίοι δεν ασχολούνται θα πάρουν ένα κάρο πρόστιμα και γενικότερα το κράτος έχει μπεί σε έναν ρυθμό του να έχει χώσει ένα κάρο καινούργιους νόμους με πρόστιμα φωτιά γιατί δεν έχει μία Από την άλλη βέβαια γενικά είναι ευθύνη του ιδιοκτήτη να καθαρίζει τα οικόπεδα που του ανήκουν και έχω βαρεθεί τρία χρόνια που μετακόμισα να μπαίνω ή να πληρώνω για να καθαρίζω το οικόπεδο του γείτονα που είναι φίσκα στις βατομουριές οι οποίες απλώνουν ανελέητα και έχουν αγκάθια που ξεσκίζουν γιατί αυτός είναι 43 minutes ago, adonisGER said: Στρέφονται κατά των πολιτών με εξοντωτικά πρόστιμα την στιγμή που τα "δικά" τους του δημοσίου είναι τα περισσότερα παρατημένα μέσα στα σκουπίδια και τα χόρτα. Οι δήμοι λοιπόν θα φάνε πρόστιμο για ότι είναι δικό τους και είναι ακαθάριστο ; Δεν νομιζω... Εμένα αυτό με ενοχλεί περισσότερο , η υποκρισία και η ανευθυνότητα τους . Ναι χρειάζεται ο καθαρισμός και θα πρέπει όλοι να αναλάβουμε ότι μπορούμε και ότι μας αναλογεί. Αλλά πάντα στα πλαίσια του λογικού. κάνε καταγγελία για τα ακαθάριστα δημόσια οικόπεδα πως κάνουν ζημιά στο οικόπεδο σου Επεξ/σία 21 Ιουνίου 2024 από chrisxkar 2
warewolf Δημοσ. 21 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2024 Αναφέρθηκε πιο πάνω πως σε περιπτώσεις κάθετης περιουσίας, το σύστημα δεν άφηνε τον συνιδιοκτήτη να κάνει τη δήλωση. Αυτό είναι το ένα. Το άλλο είναι πως αν κάποιος έχει αριθμό ΚΑΕΚ xxxxxxxxxxxx/0/0 (και άρα όχι κάθετη/οριζόντια σύσταση) προφανώς να μπορεί να κάνει δήλωση ως συνιδιοκτήτης.Η ΠΟΜΙΔΑ αναφέρει πως : Spoiler Αν κάποιος συνιδιοκτήτης προσπαθήσει να κάνει δήλωση, ενώ ήδη ένας συνιδιοκτήτης έχει κάνει δήλωση πρώτος, τότε στην πλατφόρμα συμβαίνει αυτό... Spoiler Άρα καταλήγουμε πως αν δύο ή περισσότεροι συνιδιοκτήτες έχουν αριθμό ΚΑΕΚ του τύπου" "XXXXXXXXXXXX /0/0", ανήκουν στην προαναφερόμενη κατηγορία, όπου αν κάνει δήλωση οποιοσδήποτε από τους συνιδιοκτήτες, οι υπόλοιποι δεν χρειάζεται και για αυτό η πλατφόρμα δεν σε αφήνει να κάνεις δήλωση. ? Είναι σωστός ο συλλογισμός μου. ?
elgol Δημοσ. 21 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2024 Δε λεγανε οτι μεσα στην πλατφορμα μπορεις να ζητησεις καθαρισμο απο το Δημο; Που υπαρχει αυτο; 1
Arkin Δημοσ. 21 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2024 Στις 17/6/2024 στις 5:11 ΜΜ, dtk-386 είπε Oντως τα ζητάνε αυτά. Σε οικόπεδα 350m2 στην βόρεια Ελλάδα όχι στην Γλυφάδα ζητάνε 500+ ευρώ. Δεν υπάρχει περίπτωση να επιβραβευθούν τέτοιοι τύποι. Τρελοί είναι τι 500 ευρώ για 350τμ? 600τμ οικόπεδο δικό μου το καθαρίζω με μισινεζα σε 3 ώρες όλο γυαλί όσο χόρτο και να έχει. Ένα 50αρικο είναι οκ πιστεύω για 350τμ με χόρτα μιλάμε για 1 2 ώρες το πολύ δουλειά με καλή μισινεζα.
mindreader Δημοσ. 21 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2024 (επεξεργασμένο) 13 minutes ago, elgol said: Δε λεγανε οτι μεσα στην πλατφορμα μπορεις να ζητησεις καθαρισμο απο το Δημο; Που υπαρχει αυτο; Οι Δημοι δεν προλαβαινουν να καθαρισουν ουτε τα δικα τους, κοινοχρηστοι χωροι των Δημων, οχι να προφτασουν να καθαριζουν και οικοπεδα ιδιωτων....σε καποια παραλληλη πραγματικοτητα ισως.... Σε διπλανο οικοπεδο απο το σπιτι μου, υπαρχει μικρος λοφος με ξεροκλαδα, για να περασει ο Δημος να τα μαψεψει....εχει περασει πανω απο ενας μηνας...μπορει μεχρι το Σεπτεμβρη να περασουν να τα μαζεψουν.... τι να λεμε τωρα....😆 κατα τα λοιπα, θα συγκροτηθουν επιτροπες λεει....και αυτο, σε καποιο αλλο συμπαν.... Επεξ/σία 21 Ιουνίου 2024 από mindreader
Arkin Δημοσ. 21 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2024 11 ώρες πριν, adonisGER είπε Ναι, θα το φας εφόσον εμπίπτει στις προϋποθέσεις που έχουν θέσει για τα οικόπεδα η κτίσματα ( δεν αφορά όλα τα καεκ ) διοτι βασει της ΚΥΑ είναι υποχρεωτικο να γινει υπεύθυνη δήλωση. Προφανώς σιγά μην πάνε να ελέγξουν εάν καθάριστηκαν τα οικοπεδα. Ούτε δειγματοληπτικά δεν θα το κάνουν . Μόνο ίσως στις καταγγελίες αν και ούτε εκεί πιστεύω . Μια δήλωση παντως αρκεί για όλους τους ιδιοκτήτες σε περίπτωση που το οικόπεδο , κτίσμα κλπ ανήκει σε πολλούς . Αντίστοιχα , εάν δεν γίνει η υπεύθυνη δήλωση , το πρόστιμο των 1000 ευρώ θα πέσει σε όλους ξεχωριστα, διότι η κυβέρνηση μας δεν κάνει διακρίσεις . Τώρα όσον αφορά την δήλωση, για οσες περιοχές δεν έχει ολοκληρωθεί το Κτηματολόγιο, θα πρέπει να το κάνεις βάσει συντεταγμένων . Πρώτα βρισκεις το οικόπεδο με βάση το καεκ και μετά βάζεις ένα από τα ζευγάρια συνταγμενων Χ και Υ στην φόρμα δήλωσης . Υπάρχουν βιντεάκια που δείχνουν πως να το κάνεις . Με λίγο ψάξιμο θα βγάλεις άκρη . Πως βλέπουμε αν πρέπει να γίνει δήλωση κάποιο οικόπεδο? Και εγώ το καθαρίζω κάθε μήνα μέσα σε οικισμό αλλά δήλωση δεν ξέρω αν πρέπει να κάνω.
elgol Δημοσ. 21 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2024 Το θεμα ομως ειναι οτι απαιτουν κατι λεγοντας θα γινεται απο τους Δημους αν δεν μπορειτε αλλα δεν συμβαινει αυτο
xp-user Δημοσ. 21 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2024 Εν τω μεταξυ εγω απο το αντιγραφο του Κτηματολογιου που τα εχουμε δηλωσει αντιγραφω τη ΚΑΕ....πως τη λενε η τις συντεταγμενες απο το τοπογραφικο και μου βγαζει οτι δεν υπαρχει τετοιο οικοπεδο η δεν εχει γινει το κτηματολογιο στη περιοχη μου😂Τους εχω στειλει μαιλ με τις ΚΑΕ ακομα δεν μου εχουν απαντησει Αν με γραψουν θα στειλω στο Δημο αντιγραφο του μαιλ και τις ΚΑΕ και θα τους λεω βρητε ακρη εσεις
adonisGER Δημοσ. 21 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2024 5 λεπτά πριν, Arkin είπε Πως βλέπουμε αν πρέπει να γίνει δήλωση κάποιο οικόπεδο? Και εγώ το καθαρίζω κάθε μήνα μέσα σε οικισμό αλλά δήλωση δεν ξέρω αν πρέπει να κάνω. Επειδη ειναι οικόπεδο μέσα σε οικισμό, με κάθε επιφύλαξη στο λέω, εισαι υπόχρεος. Καλύτερα όμως να ρωτήσεις τον δήμο σου. Ένα από τα πολλά φάουλ αυτης της ΚΥΑ ειναι και αυτο ακριβώς: Οτι δεν έχει γίνει ενημέρωση και ουτε υπάρχει συγεκριμένος τρόπος να ξέρεις σίγουρα εάν εισαι υπόχρεος. Τα ηλεκτρονικά μέσα γιατι τα έχουμε; Τοσο δυσκολο ειναι να σταλει μια αυτοματη ειδοποιηση (email η μηνυμα στο κινητό) συγκεκριμένη ανά ΚΑΕΚ και ιδιοκτήτη σε όσους ειναι υπόχρεοι; Ωστοσο για το πρόστιμο μηνυματάκι θα έρθει από την εφορία. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα