physnik Δημοσ. 18 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2024 3 ώρες πριν, kogba είπε Εγώ έχω οικόπεδο εξ αδιαιρετου, αλλά θα βάλω συντεταγμένες, δεν βρίσκει ΚΑΕΚ. Μου βγάζει κανονικά συντεταγμένες κεντροειδους. Το ερώτημα είναι: Η δήλωση αφορά ΟΛΟ το οικόπεδο, εγώ δηλαδή θα πάρω την ευθύνη και για όλους τους υπόλοιπους, ότι το καθάρισα. Όταν "επιλεγω" το οικοπεδο στον χαρτη , μου βγάζει όλο το οικόπεδο ως σύνολο, ένας ΚΑΕΚ 2 ώρες πριν, PLACEBO_89 είπε Παιδια αυτο ΑΚΡΙΒΩΣ και μενα! Τα φωτα σας!!!! 1 ώρα πριν, WebDevGr είπε Αυτό ακριβώς η μισή Ελλάδα, τουλάχιστον. Στην περίπτωση μου ο δήμος μου είπε ότι ακόμη κι αν κάνω δήλωση αν έστω κι ένα κομμάτι των υπολοίπων είναι ακαθάριστο, το πρόστιμο πάει σε όλους και μου πρότεινα να κάνω μια υπεύθυνη δήλωση στο δήμο και να πάρω αριθμό πρωτοκόλλου. Επειδή πρόκειται για ΚΑΕΚ με 14 συνδικαιούχους (κάποιοι άγνωστοι ακόμη και για το κράτος), έπαψα να ασχολούμαι. Ας λύσει το κράτος πρώτα όλες αυτές τι παθογένειες. Άφηνε το 1980 & 1990 διάφορους να τεμαχίζουν αγροτεμάχια και να τα πουλάνε ως οικόπεδα και τώρα 40 χρόνια μετά ζητάει τα ρέστα από αυτούς που πλήρωναν τόσα χρόνια φόρους για κάτι που ουσιαστικά δεν τους ανήκει. Κάπου διάβασα σε ερωτήσεις απαντήσεις, που έχουν κυκλοφορήσει, ότι σε περίπτωση συνιδιοκτητων αρκεί δήλωση από τον έναν. Και το πρόστιμο θα το φάνε όλοι. Δεν ξέρω αν ισχύει και για κάθετη. Αν ισχύει, θα πέσει πολλή κολοκυθιά. . Θα λέει ο ένας στον άλλον: κάνε εσύ δήλωση... και γιατί να κάνω εγώ, να κάνει ο άλλος κ.ο.κ. Εγω σκέφτομαι, επειδή έχω φάει το αγγούρι και καθαρίζω, 4η φορά φέτος από τέλος Μάρτη, να πω στους άλλους να κάνουν δήλωση. Να μοιραστεί το άγχος, γιατί βλέπω μια χαλαρότητα... 2
cinemusic Δημοσ. 18 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2024 Παντως με το αδερφό μου αποφασίσαμε να μην προβούμε σε καμια online δήλωση. Χωρια που ειναι γελοιο ως ενέργεια. Θελατε να το καθαρίσουμε το καναμε και τελος Αν θελουν να διαπιστώσουν οτι ειναι καθαρη η έκταση μας ας κανουν έλεγχο. 2
Clytoceyx Δημοσ. 18 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2024 Κανεις αλλος δεν ειναι σε περιοχη με προκαταρκτικα υποβαθρα (με ροζ χρωμα) για να τσεκαρει αν μεσω συντεταγμενων τα οικοπεδα ειναι αυθαιρετα διαιρεμενα και κοβει ενιαια περιουσια σε κομματια ή ακομα χειροτερα βαζει ασχετα διπλανα οικοπεδα ως ενα; Η μιση Κρητη ειναι με ροζ.
gorilas13 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2024 (επεξεργασμένο) Επειδή μένω στο εξωτερικό, μπορεί κάποιος παρακαλώ, να μου εξηγήσει πότε υποχρεούσαι να κάνεις αίτηση και πότε όχι; Έχω χάσει την μπάλα. Ένα οικόπεδο εντός κατοικημένης σε χωριό νησιού έχω και αυτό τυφλό και χωρίς οίκημα και κάτι χωράφια εκτός σχεδίου που μερικά έχουν σταβλάκια πλιθόκτηστα 10τμ που έμπαιναν τα πρόβατα τω καιρώ εκείνω. Πρέπει να πάω να καθαρίσω τα φρύγανα; Χαχαχαχα Επεξ/σία 18 Ιουνίου 2024 από gorilas13
GREGORYMO Δημοσ. 18 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2024 7 λεπτά πριν, gorilas13 είπε Επειδή μένω στο εξωτερικό, μπορεί κάποιος παρακαλώ, να μου εξηγήσει πότε υποχρεούσαι να κάνεις αίτηση και πότε όχι; Έχω χάσει την μπάλα. Ένα οικόπεδο εντός κατοικημένης σε χωριό νησιού έχω και αυτό τυφλό και χωρίς οίκημα και κάτι χωράφια εκτός σχεδίου που μερικά έχουν σταβλάκια πλιθόκτηστα 10τμ που έμπαιναν τα πρόβατα τω καιρώ εκείνω. Πρέπει να πάω να καθαρίσω τα φρύγανα; Χαχαχαχα Μονο στο εντός οικισμού οικόπεδο 1
Krusty Δημοσ. 19 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2024 (επεξεργασμένο) Στις 16/5/2024 στις 3:35 ΜΜ, SeNNinhA είπε Μα εάν το έχεις καθαρισμένο τέλη Απριλίου για τον Μάιο δεν χρειάζεται να δηλώσεις τίποτε. Και φυσικά δεν μιλάμε ποτέ για ένα καθαρισμό. Πιθανόν να χρειαστούν και 2 και 3 και 4. Όσοι χρειάζονται. Έτσι είναι τα πράγματα. Ρίξε ζιζανιοκτονο εγκαίρως να μην κάνεις κανένα καθαρισμό. Κάνε βαθεια αρρωση να μην ασχοληθείς καθόλου επίσης. Πάρε φρέζα. Δική σας επιλογή. Κάνεις δηλώσεις μέχρι τέλη Απριλίου εάν δεν θέλεις να ασχοληθείς και θα πληρώσεις για τον καθαρισμό του από το συνεργείο του Δήμου σου. Οπότε αφενως χρειάζεται να ξέρουν, αφετέρου να μπορούν να οργανώσουν το πρόγραμμα ανάλογα τις ανάγκες της περιοχής. Καλά είδαμε και στα ρεπορτάζ την σκασίλα των Δήμων. Άνθρωποι κόψαν χόρτα και κλαδιά και η Δήμαρχος έλεγε να πληρώσουν φορτηγό για την μεταφορά και να πάρουν σειρά προτεραιότητας οι μόνιμοι κάτοικοι μόνο και αν τους προλάβουν και αυτούς... Με μεγάλη ευκολία πάντως μιλάς για τέσσερις καθαρισμούς τον χρόνο. Για κάτι που αφορά όλη την Ελλάδα να περιμένει η κυβέρνηση να φέρω 4 φορές φορτηγό για μπάζα ατομικά; Επίσης υπάρχουν πολλές ξύλινες κατασκευές, ίσως και σπίτια και καταφύγια, πέργκολες, τεντόπανα, ξύλινες στάνες κά. Στις 16/5/2024 στις 6:29 ΜΜ, SeNNinhA είπε Ενας καλος ψεκασμος με ζηζανιοκτονα στην αρχη της ανοιξης ειναι πολυ αποτελεσματικος επισης και ευκολος επισης. Δεν είναι εύκολος, μπορεί να γίνει επικίνδυνος και πολλά πράγματα απαγορεύονται στον επαγγελματία και στον ερασιτέχνη. https://www.in.gr/2023/03/07/economy/agro-in/zizanioktona-orthi-xrisi-stis-agrotikes-ekmetalleyseis-prosoxi-sto-psekastiko-nefos/ εντός κατοικημένης περιοχής, επιτρέπεται μόνο σε απόσταση τουλάχιστον 50 μέτρων από κατοικίες και 80 μέτρων από σχολεία κ λ π. και 10 μέτρα σε αγροτικές περιοχές. Επεξ/σία 19 Ιουνίου 2024 από Krusty 1
kogba Δημοσ. 19 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2024 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, physnik είπε Κάπου διάβασα σε ερωτήσεις απαντήσεις, που έχουν κυκλοφορήσει, ότι σε περίπτωση συνιδιοκτητων αρκεί δήλωση από τον έναν. Και το πρόστιμο θα το φάνε όλοι. Δεν ξέρω αν ισχύει και για κάθετη. Αν ισχύει, θα πέσει πολλή κολοκυθιά. . Θα λέει ο ένας στον άλλον: κάνε εσύ δήλωση... και γιατί να κάνω εγώ, να κάνει ο άλλος κ.ο.κ. Εγω σκέφτομαι, επειδή έχω φάει το αγγούρι και καθαρίζω, 4η φορά φέτος από τέλος Μάρτη, να πω στους άλλους να κάνουν δήλωση. Να μοιραστεί το άγχος, γιατί βλέπω μια χαλαρότητα... Δεν έχω υποβάλλει ακόμα τίποτα. Σχεδίασα - επέλεξα όμως με το κουμπί "πολύγωνο¨(Δημιουργία Αποσπάσματος) το δικό μου κομμάτι από το οικόπεδο όλο(εξ αδιαιρέτου είπαμε) , και μετά στην εκτύπωση έβγαλε το νέο παράθυρο με τις συντεταγμένες (κετροειδούς και υπόλοιπες) . Δεν ξέρω, αν μπορώ στην φόρμα δήλωσης, εκτός της συντετεγμένης κεντροειδούς, μπορώ σε κάποιο πλαίσιο σημειώσεων, να υποβάλλω και τις υπόλοιπες συντεταγμένες που μου έδωσε, ώστε να είναι ΣΑΦΕΣ ποιό ακριβώς είναι η δική μας ιδιοκτησία. Θα ρωτήσω πάντως λιγάκι, μήπως ξέρει κανείς τελικά τι γίνεται με τις εξ αδιαιρέτου περιπτώσεις, να υποβάλλω δήλαωση ή όχι; Είδωμεν. Επεξεργασία: Ο φίλος από κάτω έβαλε σύνδεσμο που δηλώνει στους αρμοδίους ακριβώς αυτά τα προβλήματα του εξ αδιαιρέτου. Επεξ/σία 19 Ιουνίου 2024 από kogba 1
SeNNinhA Δημοσ. 19 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2024 https://news.b2green.gr/48370/πυροπροστασία-πως-κόβονται-οι-δηλώσε 1
Krusty Δημοσ. 19 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2024 (επεξεργασμένο) Στις 16/5/2024 στις 10:42 ΜΜ, SeNNinhA είπε Υπάρχει ένα γεγονός ανάγκης για ενέργειες πυρασφάλειας στα εγκαταλελημενα οικόπεδα του καθενός. Η υπηρεσία της πυροσβεστικής εξέδωσε τις σωστές οδηγίες ως όφειλε. Το κράτος σας δίνει την δυνατότητα να δηλώσετε επίσημα ότι θέλετε να σας το καθαρίσει αυτό και να μην μπλέξετε να βρίσκετε άτομα ή να το κάνετε εσείς. Δεν είστε υποχρεωμένοι να μπείτε σε καμία πλατφόρμα και να δηλώσετε τίποτε εάν κάνετε τον καθαρισμό μόνοι σας. Η πλατφόρμα υπάρχει για να δηλώσετε στον Δήμο ότι θέλετε να το καθαρίσει αυτός για εσάς. Ποιο το πρόβλημα? Τώρα που γυρνάω πίσω και βλέπω παλιές αναρτήσεις, όπως βλέπεις κι εσύ έχεις αραδιάσει μεγάλες μπαρούφες. Έχεις το νούμερο του κράτους να το πάρω τηλέφωνο να ερθει να μου καθαρίσει το οικόπεδο και να μου στείλει τον λογαριασμό; Το νούμερο του Δήμου έστω; Παίρνεις την ευθύνη ότι δεν θα φάει κανείς πρόστιμο ενώ δεν έκανε την δήλωση, αλλά το καθάρισε; Επεξ/σία 19 Ιουνίου 2024 από Krusty 1
Krusty Δημοσ. 19 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2024 Εδώ λέει ότι χρειάζεται μία δήλωση αν υπάρχει εξ αδιαιρέτου οικόπεδο. https://apantame.gr/content/42/357/el/αν-το-οικόπεδο-έχει-περισσότερους-από-έναν-ιδιοκτήτες-πρέπει-όλοι-να-κάνουν-τη-δήλωση-καθαρισμού-οικοπέδου.html
andreaspA Δημοσ. 19 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2024 3 λεπτά πριν, Krusty είπε Εδώ λέει ότι χρειάζεται μία δήλωση αν υπάρχει εξ αδιαιρέτου οικόπεδο. https://apantame.gr/content/42/357/el/αν-το-οικόπεδο-έχει-περισσότερους-από-έναν-ιδιοκτήτες-πρέπει-όλοι-να-κάνουν-τη-δήλωση-καθαρισμού-οικοπέδου.html Ποιος ειναι αυτος ο σοφος ανθρωπος που απανταει στο apantame.gr ? 1
The_Judas Δημοσ. 19 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2024 (επεξεργασμένο) 20 λεπτά πριν, Krusty είπε Εδώ λέει ότι χρειάζεται μία δήλωση αν υπάρχει εξ αδιαιρέτου οικόπεδο. https://apantame.gr/content/42/357/el/αν-το-οικόπεδο-έχει-περισσότερους-από-έναν-ιδιοκτήτες-πρέπει-όλοι-να-κάνουν-τη-δήλωση-καθαρισμού-οικοπέδου.html Αυτό λέει και στην επίσημη ιστοσελίδα του gov. 14 ώρες πριν, cinemusic είπε Παντως με το αδερφό μου αποφασίσαμε να μην προβούμε σε καμια online δήλωση. Χωρια που ειναι γελοιο ως ενέργεια. Θελατε να το καθαρίσουμε το καναμε και τελος Αν θελουν να διαπιστώσουν οτι ειναι καθαρη η έκταση μας ας κανουν έλεγχο. και εμείς μάλλον δεν θα κάνουμε δήλωση παρόλο που γενικά είμαστε τυπικοί στις υποχρεώσεις μας προς το κράτος. Δεν έχω βγάλει άκρη τι ισχύει παρόλο που έχω μιλήσει με 2 μηχανικούς και 3 λογιστές και ο καθένας μου έλεγε διαφορετικά πράγματα. Το οικόπεδο το καθαρίζω κανονικά κάθε χρόνο. Ήδη υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες οικόπεδα που δεν έχουν δηλωθεί. Αποκλείεται να βάλουν αυτόματα πρόστιμα σε όλους λόγω μη δήλωσης ή να τα ελέγξουν ένα προς ένα. Αν ήθελαν να κινητοποιήσουν τον κόσμο να καθαρίσει τα οικόπεδα -που είναι υπαρκτό ως πρόβλημα- υπήρχαν και λιγότερο γραφειοκρατικοί τρόποι. Μόνο μια πλατφόρμα υποβολής καταγγελιών αλλά και έλεγχοι από τον δήμο κοντά σε επικίνδυνες περιοχές θα αρκούσαν. Επεξ/σία 19 Ιουνίου 2024 από The_Judas 2
Clytoceyx Δημοσ. 19 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2024 (επεξεργασμένο) 19 minutes ago, The_Judas said: Εδώ όμως το κράτος δεν ξέρει ποιοι είναι οι υπόχρεοι για να χρεώσει. Εκει θα κολλησουμε; Κοιτας τα Ε9, βλεπεις ποια ΑΦΜ εχουν καταχωρημενα γηπεδα, τσεκαρεις αν δεν εκαναν δηλωση και βαζεις προστιμα. Τωρα αν το εν λογω γηπεδο δεν θα επρεπε καν να κανει δηλωση... τι να κανουμε ρε παιδια; Τρεξτε να υποβαλετε ενστασεις. Ειναι καλο να ειμαστε συνεχεια υπ' ατμων, να λειτουργει το μυαλο να μην παθουμε αλτσχαιμερ. Στα σοβαρα τωρα, ειχα γραψει αυτο: On 12/06/2024 at 15:35, Clytoceyx said: Προσοχη ακολουθει εντελως ανεπιβεβαιωτη πληροφορια. Ρωτωντας οι γονεις μου κατι ασχετο την προεδρο της κοινοτητας, θυμηθηκαν να την ρωτησουν και για τον εν λογω νομο, την δηλωση κτλ. Εννοειται οτι δεν εχει ασχοληθει, αλλα απ' οτι εχει καταλαβει απο συζητησεις, υποψην οτι ο αντρας της ειναι υψηλο στελεχος της πυροσβεστικης στον νομο, ειναι οτι τα προστιμα, ειτε μη δηλωσης ειτε ψευδους δηλωσης, θα μπαινουν μετα απο ελεγχο. Οι ελεγχοι θα ειναι μετα απο καταγγελια, εδω θα διαπιστωθει το ποσο ισχυει το "να ψοφησει η κατσικα του γειτονα", ειτε μετα απο τυχαιο δειγματοληπτικο ελεγχο. Οταν θα πηγαινουν στο οικοπεδο για ελεγχο, θα κοιτανε τα στοιχεια του (τρεχα γυρευε δλδ με τις τοσες ασαφειες που εχουν διαπιστωθει σ' αυτο το thread) και ειτε θα δινουν το ΟΚ ειτε θα βαζουν το σχετικο προστιμο. Εντωμεταξυ, τωρα θυμηθηκα οτι οι τυχαιοι δειγματοληπτικοι ελεγχοι ειχαν πει, κυβερνητικες πηγες, οτι θα γινουν απο τα δηλωμενα. Αρα λογικα, οσοι δεν κανουν δηλωση θα εχουν μονο τον φοβο της καταγγελιας; Αν βεβαια ισχυουν οσα ειπε η αδιαφορη προεδρος. Επεξ/σία 19 Ιουνίου 2024 από Clytoceyx
The_Judas Δημοσ. 19 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2024 Μέχρι στιγμής γίνει 120.000 δηλώσεις ενώ τα οικόπεδα είναι 2+ εκατομμύρια. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα