GREGORYMO Δημοσ. 17 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2024 6 λεπτά πριν, Addicted_21 είπε Καλησπέρα, καθάρισα δύο οικόπεδα που έχω και τα κλαδιά και λοιπά από το ένα δεν έχει περάσει να τα μαζέψει ο δήμος μέχρι τώρα. Να κάνω την δήλωση ή θα έχω κανά θέμα; Υπάρχει κτίσμα στα οικόπεδα?
cinemusic Δημοσ. 17 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2024 43 λεπτά πριν, Addicted_21 είπε Καλησπέρα, καθάρισα δύο οικόπεδα που έχω και τα κλαδιά και λοιπά από το ένα δεν έχει περάσει να τα μαζέψει ο δήμος μέχρι τώρα. Να κάνω την δήλωση ή θα έχω κανά θέμα; Σε ποιο δημο ανήκεις;
GREGORYMO Δημοσ. 17 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2024 1 λεπτό πριν, Addicted_21 είπε Μια αρχαία πλίνθινη βάση, στην ουσία όχι. Δεν ξέρω τι κάνει ο δήμος σου αλλά ΒΑΣΗ της νομοθεσίας ΜΟΝΟ σε οικόπεδο με κτίσμα έρχεται και τα παίρνει ο δήμος. 1
Addicted_21 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2024 5 λεπτά πριν, cinemusic είπε Σε ποιο δημο ανήκεις; Αρτέμιδα. 1 ώρα πριν, GREGORYMO είπε Δεν ξέρω τι κάνει ο δήμος σου αλλά ΒΑΣΗ της νομοθεσίας ΜΟΝΟ σε οικόπεδο με κτίσμα έρχεται και τα παίρνει ο δήμος. Πάντως τα μάζεψαν από το ένα..
megapaixtaras Δημοσ. 18 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2024 εχω διαβασει αρκετα περσυ που βγαλανε ανακοινωση,τυχαια το ακουσα .φετος παλι τυχαια ! οποτε παμε πρωτα απολα για το υπευθυνο κρατος που εχει την απαιτηση να βγαζει τετοια μετρα χωρις να μας πληροφορει,μονο απο τις ειδησεις που εγω δεν παρακολουθω.και αν εμενα στην σουηδια πως εγω θα ηξερα τον νεο νομο? πρεπει οταν γινονται τετοια εκτατα μετρα να μας πληροφορει μεσω μειλ,μεσω τηλεφωνου. ο δημος θα κινηθει μονο σε περιπτωση καταγγελιας απο καποιον.ακομα και τοτε ειδοποιουν και εχεις μετα 1 μηνα να τα μαζεψεις. καλα για εξ αδιαιρετου γινεται ο χαμος.τι να δηλωσεις εκει? καλα τα ειπανε οι προηγουμενοι για μενα η δηλωση ειναι ενα επιπλεον τρομοκρατικο μετρο για να τσιμπησουν οσους δεν μπορεσαν να τσιμπησουν περσυ.σκεφτηκαν κατι και οτι πιασει.απο αυτο φαινεται οτι δνε θεουν να κανουν δουλεια η' οτι απλα γνωριζουν ποσοσ δυσκολο ειναι να βρουν πελατες λογω ανοργανωσιας τους και προσπαθουν με χαζομετρα ημιμετρα απλως να εισπραξουν. δεν τους ενδιαφερει δλδ. η ουσια του θεματος που ειναι σωστη.εχεις κτημα πρεπει να το προσεξεις.αλλα στην ελλαδα ολα γινονται τιμωρητικα.σε κλεβουν στο καταστημα ? κατηγγειλετο εσυ.το κρατος σε θελει ρουφιανο του γιατι ειναι ανικανο να κανει την δουλεια του.ετσι και εδω. 2
james01gr Δημοσ. 18 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2024 Στις 12/6/2024 στις 11:47 ΜΜ, theopan είπε Ξέχνα το ΚΑΕΚ. ΚΑΕΚ υπάρχει μόνο στο λειτουργούν κτηματολόγιο (που εκεί θα το ήξερες ούτως ή άλλως αφού θα είχες κτηματολογικό φύλλο). Αλλά ακόμα και λειτουργούν να έχει η περιοχή σου δεν λειτουργεί σωστά η πλατφόρμα ούτε έχει νόημα να βάλεις ΚΑΕΚ. Με συντεταγμένες αναζήτηση αν "καίγεσαι" τόσο να κάνεις δήλωση. Αυτή ήταν η πρόταση για την οποία σου έβαλα "χαχα" στο ποστ. "Θα το βρουν καθαρό" με το κριτήριο ΤΙΝΟΣ; Το δικό σου πάντως σίγουρα όχι. Κακώς ασχολείστε ακόμα με αυτό το θέμα. Ειδικά μετά την κατραπακιά που έφαγαν προχθές στις εκλογές τοποθετώ την επίσημη ανάκληση όλων αυτών των ανοησιών και του "Νόμου" του ίδιου κάπου εκεί στο φθινόπωρο... δεν θα τον ανακαλέσουν, απλά δεν θα βγάλουν διευκρινιστικές εγκυκλίους ή θα πουν σιωπηρά να μην εφαρμοστεί στην πραγματικότητα. νόμο πίσω δεν πρόκειται να πάρουν, δείχνει ήττα. πόσοι και πόσοι νόμοι στην Ελλάδα υπάρχουν αλλά ουσιαστικά δεν τους εφαρμόζει κανείς γιατί είτε δεν υπάρχει προσωπικό είτε γιατί δεν θέλουν να το κάνουν. Στις 14/6/2024 στις 10:39 ΠΜ, Petros Electron είπε H πιο σωστη απάντηση. Οπως και το 112. Να προειδοποιήσει μεν, αλλα να γινει και αποποίηση ευθυνών δε. Δηλαδή αν δεν εχεις το κινητό μαζι σου, η σου εχει κλείσει απο μπαταριά κλπ, θα σου έλεγαν ας πρόσεχες.. εμείς το στείλαμε.. 🤷♂️ έχεις άδικο σε αυτό. υπάρχει πλέον ένα εργαλείο που δεν υπήρχε πριν. εάν δεν έχεις κινητό μαζί και είσαι σε κάποια απομακρυσμένη περιοχή, πως να σε ενημερώσει αλλιώς; δλδ να στέλνει αστυνομικούς πόρτα πόρτα να λέει πως το βράδυ θα βρέξει και να είσαι προσεκτικός εάν κινηθείς έξω; Στις 14/6/2024 στις 4:55 ΜΜ, mariosnik_ είπε Οι ασφαλιστικές εταιρείες είναι οι μεγαλύτεροι κλέφτες. Σε κάνουν να νοιώθεις ότι δήθεν σου παρέχουν προστασία, αλλά όταν θα έρθει η ώρα να πληρώσουν θα κάνουν ότι μπορούν είτε για να μην πληρώσουν είτε να δώσουν λιγότερα. Θα βρουν ένα σωρό αιτίες περί αμέλειας κτλ. Ούτε cent απο εμενα. Αυτη η ηλιθια κουλτούρα με διάφορες υπηρεσίες ασφαλίσεων από κλοπή και υγεία μέχρι το οτιδήποτε πάει το μυαλό σου πρέπει να σταματήσει με νόμο και οι εταιριεε να κλείσουν . Εννοείτε πως την ευθύνη την έχει το κράτος να πληρώνει και να ανακουφίζει τον κόσμο από φθορες περιουσιας λόγω πυρκαγιάς και φυσικής καταστροφής. Φόρους όλοι πληρώνουμε όχι μόνο οι μεν που θεωρούν ότι δεν πρέπει να πληρώσουν για ιδιωτικές περιουσίες. Αυθαίρετα υπήρχαν πολλά, αλλά τα νομιμοποιησαν μετά για ψηφαλακια, να τσσκιστουν τώρα οι πολιτικοι να πληρώσουν από την περιουσία τους για τον κόσμο που του έκαναν νομιμοποίηση τα αυθαίρετα. Παντού κοροιδαρες γεμίσαμε. Σιγά μην κόψουμε από το φαγητό μας από τις διακοπές και την διασκέδαση και το παιδί μας για να τα τρώνε οι ασφαλιστικές με χρυσά κουταλια. χρησιμοποιείς μία λάθος λέξη. τα αυθαίρετα ''τακτοποιήθηκαν΄΄, δεν νομιμοποιήθηκαν. αυτοί που είναι αυθαίρετοι και εκτός σχεδίου, ΠΑΝΤΑ θα είναι όμηροι του κράτους πλέον. οποιαδήποτε στιγμή, μπορεί να μείνουν χωρίς τακτοποίηση. για τις ασφαλιστικές, προφανώς και πουλάνε αέρα αλλά γνώμη μου υπολογίζεις τα ρίσκα. προφανώς οι ασφαλιστικές είναι εταιρείες, σιγά μην πληρώσουν άμεσα, θα βρουν τρόπο να αποφύγουν την αποζημίωση αλλά έως ένα σημείο, πρέπει να ασφαλίσεις αυτό που δεν μπορείς να αντικαταστήσεις και είναι σε κίνδυνο. 2
physnik Δημοσ. 18 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2024 (επεξεργασμένο) Άλλη μία "επιτυχία" στην πλατφόρμα. Δεν δέχεται ολόκληρο τον ΚΑΕΚ στα εξ αδιαιρέτου με σύσταση κάθετης. Είμαι σ αυτή την περίπτωση, αλλά δεν έχω κάνει ακόμα τη δήλωση, επειδή ψαχνόμαστε να δούμε τι θα κάνουμε με τους υπόλοιπους αλλά και μη γίνει και καμία αλλαγή της τελευταίας στιγμής. Γιατί ενώ καθαρισα, η δήλωση με αγχώνει λίγο έως πολύ. Εν τω μεταξύ, πάω τώρα στην πλατφόρμα να δω τι θα βγάλει. Με τον ΚΑΕΚ (όχι τον εκτεταμένο) και δεν το βρίσκει (είναι σε ανάρτηση). Πάω με συντεταγμένες. Ακολουθώ τις οδηγίες για να βρω συντεταγμένες. Βγάζει το χάρτη ακολουθώ τις οδηγίες και στην εκτύπωση δεν βγάζει συντεταγμένες κεντροειδούς. Μέσα από το ktimatologio.gr λειτουργεί κανονικά και βγάζει τις συντεταγμένες. Επεξ/σία 18 Ιουνίου 2024 από physnik
Menelaos83 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2024 20 ώρες πριν, fmarulezkd είπε Από αυτά που περιγράφεις, σε αυτούς ακούγεται να ανήκεις και εσύ, απλά από την αντίθετη μεριά. Στην πρωτη περιπτωση με τα 700 ειναι οικοπεδο συγγενους που ψαχνει να βρει καποιον να του το καθαρισει και σε μια συζητηση που ειχαμε μου ειπε για το εξωφρενικο ποσο. Στην δευτερη με το 50αρικο ειναι δικο μου οικοπεδο που γειτνιαζει με οικογενειακου φιλου και μου βρηκε εναν εργατη της περιοχης και μου το καθαρισε.
thanosAIAS Δημοσ. 18 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2024 Όταν λέει μετα την υποβολή της δήλωσης αναμένεται έλεγχος τι εννοεί; Θα μας ενημερώσουν κάποια στιγμή ότι το ήλεγξαν απο το δήμο πχ?
kogba Δημοσ. 18 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2024 2 ώρες πριν, physnik είπε Άλλη μία "επιτυχία" στην πλατφόρμα. Δεν δέχεται ολόκληρο τον ΚΑΕΚ στα εξ αδιαιρέτου με σύσταση κάθετης. Είμαι σ αυτή την περίπτωση, αλλά δεν έχω κάνει ακόμα τη δήλωση, επειδή ψαχνόμαστε να δούμε τι θα κάνουμε με τους υπόλοιπους αλλά και μη γίνει και καμία αλλαγή της τελευταίας στιγμής. Γιατί ενώ καθαρισα, η δήλωση με αγχώνει λίγο έως πολύ. Εν τω μεταξύ, πάω τώρα στην πλατφόρμα να δω τι θα βγάλει. Με τον ΚΑΕΚ (όχι τον εκτεταμένο) και δεν το βρίσκει (είναι σε ανάρτηση). Πάω με συντεταγμένες. Ακολουθώ τις οδηγίες για να βρω συντεταγμένες. Βγάζει το χάρτη ακολουθώ τις οδηγίες και στην εκτύπωση δεν βγάζει συντεταγμένες κεντροειδούς. Μέσα από το ktimatologio.gr λειτουργεί κανονικά και βγάζει τις συντεταγμένες. Εγώ έχω οικόπεδο εξ αδιαιρετου, αλλά θα βάλω συντεταγμένες, δεν βρίσκει ΚΑΕΚ. Μου βγάζει κανονικά συντεταγμένες κεντροειδους. Το ερώτημα είναι: Η δήλωση αφορά ΟΛΟ το οικόπεδο, εγώ δηλαδή θα πάρω την ευθύνη και για όλους τους υπόλοιπους, ότι το καθάρισα. Όταν "επιλεγω" το οικοπεδο στον χαρτη , μου βγάζει όλο το οικόπεδο ως σύνολο, ένας ΚΑΕΚ
Ducatista Δημοσ. 18 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2024 Στις 28/5/2024 στις 9:43 ΠΜ, paylidis είπε Κοιταξε, πολλες φορες το οτι διαβαζει καποιος κατι δε σημαινει οτι το καταλαβαινει, ιδιως οταν δε στεκει...οποτε κατανοω την οποια συγχυση. Προσωπικά καταλαβαινω οτι πρακτικα οι πάντες θα πρεπει να κανουν δήλωση, δε ξερω ομως αν και αυτο ειναι το σωστό νοημα... Παραδειγματα: α) Δηλαδη εχεις ενα σπιτι σε χωριο εντος οικισμού απο το παππου, καθαρισμα & δήλωση. β) Εχεις μια μονοκατοικία με αυλή σε πολή, καθαρισμα & δήλωση. γ) Εχεις ενα εκτος σχεδιου εξοχικο, καθαρισμα & δήλωση. δ) Εχεις ενα αγροτεμάχιο με ένα κτισμα, εστω κ ρημαδι, εστω κ 10 τμ, καθαρισμα και δήλωση - ανεξαρτητως εαν συνορευουν με δασικη εκταση κλπ... (εδω βεβαια ερχεται ο παραλογισμος των δασικών χαρτών και τα τραγικα λαθη με τις χορτ/κες κλπ) ΑΝ ΟΜΩΣ τα παραδειγματα α το β και το γ εχουν εναν διαμορφωμένο-συντηρημένο κήπο (ποιος το κρινει αυτο; ποια τα κριτηρια για να μη φας το χαρατσι...; ) τοτε εξαιρείσαι. Οκ δε λεω συμφωνουμε επι της αρχής με το μετρο, αλλα καπου χαθηκε η λογική... Κ δεν υπαρχει κανεις να απαντησει σαφως που εμπιπτει η καθε περιπτωση απο τα παραπανω παραδειγματα, οποτε δε θα επρεπε κ να εφαρμοζεται πρακτικά (βεβαια ειναι γνωστη η τακτική του κρατους οποτε δε πεφτουμε απο τα συννεφα...) Θα αρχίσουμε να στέλνουμε φωτογραφίες με τα κυπαρίσσια σε σχήμα φράχτη το γκαζόν 5-7 πόντους και τον κηπουρό να χαμογελάει με το ψαλιδι 2
Clytoceyx Δημοσ. 18 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2024 (επεξεργασμένο) Καπου στο twitter ειχα δει ενα αποσπασμα απο, κατα πασα πιθανοτητα, εσωτερικες οδηγιες στο οποιο αναφερονταν οτι την δηλωση την κανει αυτος που εχει την "υψηλη κυριοτητα". Τωρα αν εννοουν την ψιλη, την "μεγαλυτερη" ή οτι αλλο σκ*τα ειχε στο μυαλο του το chatgpt, allegedly, δεν θα το μαθουμε. Προσπαθησα να βρω, το επισημο εγγραφο, αλλα δεν εβγαλα ακρη. Τα περισσοτερα sites αναφερουν μονο για δηλωση απο αυτον που εχει την ψιλη κυριοτητα. Μια συμβουλη. Αν το ιδιοκτησιακο ειναι περιπλοκο, το πιο συνηθες για Ελλαδα, και υπαρχουν αποριες, αμφιβολιες κτλ, ρωτηστε και τον δικηγορο σας. Δεν θα σας λυσει τις αποριες, αλλα σιγουρα θα ξερει αν χρειαζεται να παρεις καποιο ρισκο κανοντας μια υπευθυνη δηλωση οταν ολα ειναι τοσο ασαφη. Επειδη γινεται online δεν παυει να ειναι δεσμευτικη και επισημη. Δεν κανεις αιτηση για εκπτωση σε βιβλια. Επεξ/σία 18 Ιουνίου 2024 από Clytoceyx
PLACEBO_89 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2024 1 ώρα πριν, kogba είπε Εγώ έχω οικόπεδο εξ αδιαιρετου, αλλά θα βάλω συντεταγμένες, δεν βρίσκει ΚΑΕΚ. Μου βγάζει κανονικά συντεταγμένες κεντροειδους. Το ερώτημα είναι: Η δήλωση αφορά ΟΛΟ το οικόπεδο, εγώ δηλαδή θα πάρω την ευθύνη και για όλους τους υπόλοιπους, ότι το καθάρισα. Όταν "επιλεγω" το οικοπεδο στον χαρτη , μου βγάζει όλο το οικόπεδο ως σύνολο, ένας ΚΑΕΚ Παιδια αυτο ΑΚΡΙΒΩΣ και μενα! Τα φωτα σας!!!!
WebDevGr Δημοσ. 18 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2024 16 minutes ago, PLACEBO_89 said: Παιδια αυτο ΑΚΡΙΒΩΣ και μενα! Τα φωτα σας!!!! Αυτό ακριβώς η μισή Ελλάδα, τουλάχιστον. Στην περίπτωση μου ο δήμος μου είπε ότι ακόμη κι αν κάνω δήλωση αν έστω κι ένα κομμάτι των υπολοίπων είναι ακαθάριστο, το πρόστιμο πάει σε όλους και μου πρότεινα να κάνω μια υπεύθυνη δήλωση στο δήμο και να πάρω αριθμό πρωτοκόλλου. Επειδή πρόκειται για ΚΑΕΚ με 14 συνδικαιούχους (κάποιοι άγνωστοι ακόμη και για το κράτος), έπαψα να ασχολούμαι. Ας λύσει το κράτος πρώτα όλες αυτές τι παθογένειες. Άφηνε το 1980 & 1990 διάφορους να τεμαχίζουν αγροτεμάχια και να τα πουλάνε ως οικόπεδα και τώρα 40 χρόνια μετά ζητάει τα ρέστα από αυτούς που πλήρωναν τόσα χρόνια φόρους για κάτι που ουσιαστικά δεν τους ανήκει. 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα