Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εμένα το σπίτι που έχει αυλή με πλακάκι και απλά έχει ένα μικρό κηπακι από πίσω που το έχω καθαρίσει, έχω πετάξει όλα τα ξεχόχορτα και ότι άλλο κάνω κάθε χρόνο καλά έκανα που το δήλωσα ή όχι;

Η περιοχή είναι Σαλαμίνα με χωράφια ή άλλα σπίτια γύρω γύρω αν παίζει σημασία.

• Απαντ. 737
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
2 minutes ago, nemesiskp said:

Εμένα το σπίτι που έχει αυλή με πλακάκι και απλά έχει ένα μικρό κηπακι από πίσω που το έχω καθαρίσει, έχω πετάξει όλα τα ξεχόχορτα και ότι άλλο κάνω κάθε χρόνο καλά έκανα που το δήλωσα ή όχι;

Καποιος user ειχε αναφερει οτι εξαιρουνται οι διαμορφωμενοι κηποι ή καπως ετσι τελοσπαντων. Πιστευω οτι για μικρο κηπακι οπως λες, δεν θα επρεπε να το δηλωσεις.

• Like 1
Δημοσ.

Σωστό αυτό που λες αλλά και αυτοί δεν ξεκαθαρίζουν πως το εννοούν για να ξέρει ο κόσμος. Δηλαδή τι διαστάσεις είναι το "κηπακι" που λέμε εμείς εδώ και τι το οικόπεδο χωράφι κλπ Στα 3χ3 δηλαδή είμαστε οκ; στα 5χ5;

Εγώ αν αφήσω απεριποιητο αυτό τον μικρό χώρο γίνεται Αμαζόνιος από τα χόρτα και το καλοκαίρι που ξερενονται είναι επίφοβα. 

Τι να πω, ψευδή δήλωση δεν έκανα, και έλεγχος να γίνει (λέμε τώρα) και δηλωμένο είναι και θα το βρουν καθαρό. 

Δεν νομίζω να μου πει κανείς γιατί δήλωσες το "κηπακι". 

• Haha 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, Clytoceyx είπε

Προσοχη ακολουθει εντελως ανεπιβεβαιωτη πληροφορια.

Ρωτωντας οι γονεις μου κατι ασχετο την προεδρο της κοινοτητας, θυμηθηκαν να την ρωτησουν και για τον εν λογω νομο, την δηλωση κτλ. Εννοειται οτι δεν εχει ασχοληθει, αλλα απ' οτι εχει καταλαβει απο συζητησεις, υποψην οτι ο αντρας της ειναι υψηλο στελεχος της πυροσβεστικης στον νομο, ειναι οτι τα προστιμα, ειτε μη δηλωσης ειτε ψευδους δηλωσης, θα μπαινουν μετα απο ελεγχο.

Οι ελεγχοι θα ειναι μετα απο καταγγελια, εδω θα διαπιστωθει το ποσο ισχυει το "να ψοφησει η κατσικα του γειτονα", ειτε μετα απο τυχαιο δειγματοληπτικο ελεγχο. Οταν θα πηγαινουν στο οικοπεδο για ελεγχο, θα κοιτανε τα στοιχεια του (τρεχα γυρευε δλδ με τις τοσες ασαφειες που εχουν διαπιστωθει σ' αυτο το thread) και ειτε θα δινουν το ΟΚ ειτε θα βαζουν το σχετικο προστιμο.

Η ιδια ξεκαθαρισε οτι ως προεδρος και να ηθελε να ασχοληθει(!) δεν εχει καμια δυνατοτητα (οικονομικη, υλικοτεχνικη, προσωπικου κοκ) να κανει κανενους ειδους ελεγχο. Για διαφορα σημαντικα ζητημα που εχει απευθυνθει κατα καιρους στον δημο, η οποια βοηθεια, αν ηρθε, ηρθε με αρκετη καθυστερηση. Λογικο οταν ο δημο εχεις κοντα στις 50 κοινοτητες.

Ξαναλεω για ανεπιβεβαιωτη πλροφορια. Αυτο ειναι μια πιο λογικη λυση απο το να αρχισουν να βαζουν προστιμα απο τον Ιουλη με αυθαιρετα κριτηρια μιας και το Ε9 εχει ελλιπη στοιχεια και ουσιαστικα δεν υπαρχει κτηματολογιο στην Ελλαδα,

Τέτοιου είδους ανεπιβεβαιωτες πληροφορίες έχω ακούσει κι εγώ. Αλλά αυτό δυστυχώς δεν εξασφαλίζει τίποτα. 

Όπως έχει πει η ΠΟΜΙΔΑ θα πρέπει αφού γίνει έλεγχος από Δήμο και αν διαπιστωθεί ότι απαιτείται καθαρισμός ή ότι δεν έγινε σωστά, να στέλνει ειδοποίηση σχετικά στον υπόχρεο εντός εύλογης προθεσμίας να προβεί στα απαραίτητα. Αν δεν προβεί να γίνονται οι απαραίτητες ενέργειες καθαρισμού και να στέλνεται ο λογαριασμός και το πρόστιμο. Προφανώς το πρόστιμο δε μπορεί να είναι δυσβασταχτο, όπως αυτά που ακούγονται. Γιατί αν διατηρηθούν τα πρόστιμα στο ύψος που ανακοινώθηκε και με τόσες ασάφειες, βλέπω τον περισσότερο κόσμο να τρέχει στα δικαστήρια. 

Με την προϋπόθεση επίσης ότι έχει γίνει επίσημη ενημέρωση των κατοίκων από το δήμο, που νομίζω ότι είναι ελάχιστοι αυτοί που το έκαναν. Και σίγουρα πρόβλεψη από το δήμο για τη συλλογή των προϊόντων καθαρισμού. 

Και μια ερώτηση σχετικά με τους κήπους ή της φυτεμενες και δεν ξέρω πως αλλιώς το λέει :

Έχω ένα στρέμμα και βάζω κήπο (κρεμμύδια, πατάτες ας πούμε) μόνο στα 100τμ. Εξαιρείται από την υποχρέωση δήλωσης και ας είναι ζούγκλα το υπόλοιπο; Τα καρποφόρα δέντρα μετράνε σε αυτή την περιπτωση; Τα λουλουδάκια; πχ τριαντάφυλλιες; 

Δημοσ.
Στις 10/6/2024 στις 9:01 ΠΜ, The_Judas είπε

Το ΚΑΕΚ που μπορώ να το βρώ αν δεν το έχω διαθέσιμο;

Ξέχνα το ΚΑΕΚ. ΚΑΕΚ υπάρχει μόνο στο λειτουργούν κτηματολόγιο (που εκεί θα το ήξερες ούτως ή άλλως αφού θα είχες κτηματολογικό φύλλο). Αλλά ακόμα και λειτουργούν να έχει η περιοχή σου δεν λειτουργεί σωστά η πλατφόρμα ούτε έχει νόημα να βάλεις ΚΑΕΚ. Με συντεταγμένες αναζήτηση αν "καίγεσαι" τόσο να κάνεις δήλωση.

5 ώρες πριν, nemesiskp είπε

Τι να πω, ψευδή δήλωση δεν έκανα, και έλεγχος να γίνει (λέμε τώρα) και δηλωμένο είναι και θα το βρουν καθαρό. 

Αυτή ήταν η πρόταση για την οποία σου έβαλα "χαχα" στο ποστ. "Θα το βρουν καθαρό" με το κριτήριο ΤΙΝΟΣ; Το δικό σου πάντως σίγουρα όχι. 

Κακώς ασχολείστε ακόμα με αυτό το θέμα. Ειδικά μετά την κατραπακιά που έφαγαν προχθές στις εκλογές τοποθετώ την επίσημη ανάκληση όλων αυτών των ανοησιών και του "Νόμου" του ίδιου κάπου εκεί στο φθινόπωρο...

• Like 2
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, theopan είπε

Ξέχνα το ΚΑΕΚ. ΚΑΕΚ υπάρχει μόνο στο λειτουργούν κτηματολόγιο (που εκεί θα το ήξερες ούτως ή άλλως αφού θα είχες κτηματολογικό φύλλο). Αλλά ακόμα και λειτουργούν να έχει η περιοχή σου δεν λειτουργεί σωστά η πλατφόρμα ούτε έχει νόημα να βάλεις ΚΑΕΚ. Με συντεταγμένες αναζήτηση αν "καίγεσαι" τόσο να κάνεις δήλωση.

Αυτή ήταν η πρόταση για την οποία σου έβαλα "χαχα" στο ποστ. "Θα το βρουν καθαρό" με το κριτήριο ΤΙΝΟΣ; Το δικό σου πάντως σίγουρα όχι. 

Κακώς ασχολείστε ακόμα με αυτό το θέμα. Ειδικά μετά την κατραπακιά που έφαγαν προχθές στις εκλογές τοποθετώ την επίσημη ανάκληση όλων αυτών των ανοησιών και του "Νόμου" του ίδιου κάπου εκεί στο φθινόπωρο...

πράγματι πιο εύκολο είναι με συντεταγμένες μεσω του χαρτη.

Ευτυχώς είναι σε εύκολο σημείο το σπίτι και φαίνεται καλά στον χάρτη...

Εν τω μεταξύ βρήκα και το καεκ αλλά δεν το δέχεται επειδή δεν υπάρχει οριστικό κτηματολογιο στην περιοχή!

Τελικά δεν χρειάζεται το κάνουνε όλοι οι ιδιοκτήτες μόνο ένας αρκεί σε περίπτωση συνιδιοκτησίας

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτό εννοούσα παιδιά όταν έλεγα ότι δεν ασχολούμαστε και δεν κάνουμε καμία υπεύθυνη δήλωση που το περιεχόμενό της μπορεί να αμφισβητηθεί από το αορίστο κριτήριο οποιουδήποτε "τρίτου". Θα τα ανακαλέσουν και ματαιώσουν όλα αυτά θέλουν-δεν θέλουν.

Επεξ/σία από theopan
  • Like 3
Δημοσ.

Σε περίπτωση που ο ιδιοκτήτης είναι ανήλικος (ναι υπάρχει κι αυτή η περίπτωση από κληρονομιά από τον παππού) ποιος κάνει υπεύθυνη δήλωση;

Δημοσ.
4 ώρες πριν, physnik είπε

Σε περίπτωση που ο ιδιοκτήτης είναι ανήλικος (ναι υπάρχει κι αυτή η περίπτωση από κληρονομιά από τον παππού) ποιος κάνει υπεύθυνη δήλωση;

Ο γονέας που έχει την κηδεμονία. 

Δημοσ.
9 ώρες πριν, theopan είπε

Αυτό εννοούσα παιδιά όταν έλεγα ότι δεν ασχολούμαστε και δεν κάνουμε καμία υπεύθυνη δήλωση που το περιεχόμενό της μπορεί να αμφισβητηθεί από το αορίστο κριτήριο οποιουδήποτε "τρίτου". Θα τα ανακαλέσουν και ματαιώσουν όλα αυτά θέλουν-δεν θέλουν.

Συμφωνώ. Εγώ τουλάχιστον δεν πρόκειται να κάνω. Δεν θα παίξω το παιχνίδι τους.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το να δηλώσουμε ότι είναι καθαρό το οικόπεδο δεν ξέρω που αποσκοπεί.  Πραγματικά είναι ανούσια αυτή η πλατφόρμα και δημιουργεί περιττή γραφειοκρατεία.

Το να υπάρχει πλατφόρμα καταγγελιών όμως έχει μια λογική. Θα μπορεί να πηγαίνει εκεί ο αρμόδιος υπάλληλος για να δει τι ισχύει και θα έχει πρόσβαση στο κτηματολόγιο για να ελέγξει. Ηδη γνωρίζω πολύ κόσμο που εδώ και πολλά χρόνια αγνοούσε τις εκκλήσεις των γειτόνων για καθαρισμό. Πολλές φορές αναγκάζονται οι ίδιοι οι γείτονες να το καθαρίζουν για να μην κινδυνέψουν.

Αυτό όμως προυποθέτει να υπάρχει και 100% ολοκληρωμένο το κτηματολόγιο. 

Επεξ/σία από The_Judas
Δημοσ.
1 ώρα πριν, The_Judas είπε

Το να δηλώσουμε ότι είναι καθαρό το οικόπεδο δεν ξέρω που αποσκοπεί.  Πραγματικά είναι ανούσια αυτή η πλατφόρμα και δημιουργεί περιττή γραφειοκρατεία.

Το να υπάρχει πλατφόρμα καταγγελιών όμως έχει μια λογική. Θα μπορεί να πηγαίνει εκεί ο αρμόδιος υπάλληλος για να δει τι ισχύει και θα έχει πρόσβαση στο κτηματολόγιο για να ελέγξει. Ηδη γνωρίζω πολύ κόσμο που εδώ και πολλά χρόνια αγνοούσε τις εκκλήσεις των γειτόνων για καθαρισμό. Πολλές φορές αναγκάζονται οι ίδιοι οι γείτονες να το καθαρίζουν για να μην κινδυνέψουν.

Αυτό όμως προυποθέτει να υπάρχει και 100% ολοκληρωμένο το κτηματολόγιο. 

Μα δεν εχεις καταλαβει ακομη ότι ολα αυτα δεν εχουν σκοπο την πυροπροστασια αλλα την αποποιηση ευθυνων απο την ελληνική κυβερνηση?

Ειναι ξεκαθαρα μετρα για να μην διωχθουν, υπουργοι, νομαρχες και δημαρχαιοι στο επομενο Ματι.

• Like 7
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, SeNNinhA είπε

Μα δεν εχεις καταλαβει ακομη ότι ολα αυτα δεν εχουν σκοπο την πυροπροστασια αλλα την αποποιηση ευθυνων απο την ελληνική κυβερνηση?

Ειναι ξεκαθαρα μετρα για να μην διωχθουν, υπουργοι, νομαρχες και δημαρχαιοι στο επομενο Ματι.

H πιο σωστη απάντηση. Οπως και το 112. Να προειδοποιήσει μεν, αλλα να γινει και αποποίηση ευθυνών δε. Δηλαδή αν δεν εχεις το κινητό μαζι σου, η σου εχει κλείσει απο μπαταριά κλπ, θα σου έλεγαν ας πρόσεχες.. εμείς το στείλαμε.. 🤷‍♂️

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...