SeNNinhA Δημοσ. 16 Μαϊου Δημοσ. 16 Μαϊου 1 ώρα πριν, xp-user είπε Τιποτα δεν θα γινει ...απλα θα την αφησουν να ατονησει Εμενα στο χωριο μου το 80% των εντος σχεδιου ....και μιλαμε για πολλα στρεματα ειμαστε το μεγαλυτερο χωριο σε εκταση στον Δημο ...ειναι παρατημενα και δασωμενα απο τους ιδιοκτητες τους...Εγω πληρωνω 200 ευρω το χρονο για 2 οικοπεδα στο χωριο για 2 φορες καθαρισμα και καψιμο τον χειμωνα... και παλι καλα γιατι ενας εχει μεινει που κανει αυτη τη δουλεια Ακομα και αυτοι που θα κανουν αιτηση στο Δημο ....για να ειναι καλυμενοι...να το καθαρισει το οικοπεδο τους τιποτα δεν θα γινει δεν υπαρχουν τοσοι υπαλληλοι στο Δημο και μιλαμε για καμια 30αρια χωρια που ανηκουν στον Δημο αν θυμαμαι καλα . Εαν δεν καθαριζετε τα οικοπεδα σας μην κλαιγεστε ομως μετα στα καναλια οταν θα καει το σπιτι σας (Δεν το λεω για εσενα.) Οπως ειπες ο Δημος δεν μπορει να ανταποκριθει. Δικα σας τα σπιτια δικη σας και η ευθυνη. Εαν δεν μπορεις να βρεις ατομο πας την Κυριακη με το χορτοκοπτικο και τα τα κοβεις. Πας την επομενη και τα ντανιαζεις. Τιποτε δεν θα γινει μεχρι να γινει κατι σοβαρο. Στο χωριο γιατι δεν βαζετε καποιον με ενα τρακτερακι απλα να τα οργωσει? Ή μια καλή φρέζα. Μια φορα και τελος. Δεν μπορει να μην δεν εχουν στον χωριο. 1
GREGORYMO Δημοσ. 16 Μαϊου Δημοσ. 16 Μαϊου 5 λεπτά πριν, SeNNinhA είπε Εαν δεν καθαριζετε τα οικοπεδα σας μην κλαιγεστε ομως μετα στα καναλια οταν θα καει το σπιτι σας (Δεν το λεω για εσενα.) Οπως ειπες ο Δημος δεν μπορει να ανταποκριθει. Δικα σας τα σπιτια δικη σας και η ευθυνη. Εαν δεν μπορεις να βρεις ατομο πας την Κυριακη με το χορτοκοπτικο και τα τα κοβεις. Πας την επομενη και τα ντανιαζεις. Τιποτε δεν θα γινει μεχρι να γινει κατι σοβαρο. Στο χωριο γιατι δεν βαζετε καποιον με ενα τρακτερακι απλα να τα οργωσει? Ή μια καλή φρέζα. Μια φορα και τελος. Δεν μπορει να μην δεν εχουν στον χωριο. Αρκεί μία φορά?
SeNNinhA Δημοσ. 16 Μαϊου Δημοσ. 16 Μαϊου (επεξεργασμένο) 35 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε Αρκεί μία φορά? Εαν κανεις βαθια αρωση αρκει. Τι θα προλαβει να φυτρωσει. Τα αγριοχορτα που φυτρωνουν, αναπτύσονται απο σπόρους που ήδη υπαρχουν στο επιφανειακο στρωμα του εδαφους (5-10 εκατοστα) και εχουν ερθει είτε με τον αερα ειτε με τα πουλια είτε επεσαν απο τα προηγούμενα αγριοχορτα. Οταν κανεις βαθια αρωση στην πραξη ανακατευεις το χωμα και φερνεις τα πανω κατω (στο περιπου). Το χωμα που βρισκεται πια στην επιφανεια δεν εχει σπορους. Οκ. Καποιοι λιγοι σποροι θα πεσουν στο ενδιαμεσο. Αλλα οτι φυτρώσει θα ειναι αραιο και μικρο. Εαν στο κανει σωστα 2-3 φορες πανω κατω θεωρω οτι δυσκολα θα υπαρχει θεμα νεας βλαστησης. Τουλαχιστον σε βαθμο που να δημιουργει προβλημα. Οτι και να ειναι επισης θα ειναι φρεσκια πρασιναδα χαμηλη. Μην ξεχναμε οτι μιλαμε για ξερη βλαστηση. Επισης με την βαθια αρωση τα ξερα ανακατευονται με το χωμα και θαβονται. Οκ. Εκτος και εαν εχουν προλαβει να γινουν 1,5 μετρο. Ενας καλος ψεκασμος με ζηζανιοκτονα στην αρχη της ανοιξης ειναι πολυ αποτελεσματικος επισης και ευκολος επισης. Επεξ/σία 16 Μαϊου από SeNNinhA
bill999r Δημοσ. 16 Μαϊου Δημοσ. 16 Μαϊου 45 λεπτά πριν, SeNNinhA είπε Εαν δεν καθαριζετε τα οικοπεδα σας μην κλαιγεστε ομως μετα στα καναλια οταν θα καει το σπιτι σας (Δεν το λεω για εσενα.) Θεωρείς ότι στα χωριά τα καθαρισμένα οικόπεδα θα μπορέσουν να σταματήσουν μια φωτιά; Στο δικό μου τουλάχιστον τα δέντρα του δάσους φτάνουν έως τα πρώτα σπίτια και επιπλέον υπάρχουν άπειρα δέντρα σε κάθε αυλή από κάθε σπίτι. Το καλύτερο σε όλα αυτά είναι ότι ο δήμος ποτέ δεν έχει καθαρίσει ποτέ ξεροχορτα - δέντρα ούτε καν από τον βασικό δρόμο του χωριού , όχι ότι θα άλλαζε κάτι αν έπαιρνε φωτιά στο βουνό... Το όλο παραμύθι είναι ακόμα ένα μέτρο - στάχτη στα μάτια- για να πετάξουν την ευθύνη πάλι στον πολίτη ώστε στην επόμενη φωτιά να μην τους ζητάνε ευθύνες. Αντί να κάνουν καμία αντιπυρικη, να αγοράσουν εξοπλισμό κατάσβεσης ή να στελεχώσουν δήμους και πυροσβεστική ώστε να προλάβουν τέτοιες καταστάσεις μας λένε για τα ακαθάριστα οικόπεδα. Λες και οι φωτιές προκαλούνται από ακαθάριστα οικόπεδα και όχι από στοχευμένους εμπρησμούς. Στην Δαδιά πέρυσι που κάηκε ο τόπος και δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα ήταν λόγω των ακαθάριστων οικοπέδων. Ευτυχώς φέτος που σε αυτά τα ακαθάριστα οικόπεδα φύτρωσαν ανεμογεννήτριες κ αποκλείεται να ξαναλαμπαδιασουν 13 2
SeNNinhA Δημοσ. 16 Μαϊου Δημοσ. 16 Μαϊου 13 λεπτά πριν, bill999r είπε Θεωρείς ότι στα χωριά τα καθαρισμένα οικόπεδα θα μπορέσουν να σταματήσουν μια φωτιά; Στο δικό μου τουλάχιστον τα δέντρα του δάσους φτάνουν έως τα πρώτα σπίτια και επιπλέον υπάρχουν άπειρα δέντρα σε κάθε αυλή από κάθε σπίτι. Το καλύτερο σε όλα αυτά είναι ότι ο δήμος ποτέ δεν έχει καθαρίσει ποτέ ξεροχορτα - δέντρα ούτε καν από τον βασικό δρόμο του χωριού , όχι ότι θα άλλαζε κάτι αν έπαιρνε φωτιά στο βουνό... Το όλο παραμύθι είναι ακόμα ένα μέτρο - στάχτη στα μάτια- για να πετάξουν την ευθύνη πάλι στον πολίτη ώστε στην επόμενη φωτιά να μην τους ζητάνε ευθύνες. Αντί να κάνουν καμία αντιπυρικη, να αγοράσουν εξοπλισμό κατάσβεσης ή να στελεχώσουν δήμους και πυροσβεστική ώστε να προλάβουν τέτοιες καταστάσεις μας λένε για τα ακαθάριστα οικόπεδα. Λες και οι φωτιές προκαλούνται από ακαθάριστα οικόπεδα και όχι από στοχευμένους εμπρησμούς. Στην Δαδιά πέρυσι που κάηκε ο τόπος και δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα ήταν λόγω των ακαθάριστων οικοπέδων. Ευτυχώς φέτος που σε αυτά τα ακαθάριστα οικόπεδα φύτρωσαν ανεμογεννήτριες κ αποκλείεται να ξαναλαμπαδιασουν Ο καθένας ας κάνει ότι ο ίδιος κρίνει. Ο κάθε οικισμός είναι διαφορετικός. Σε κάποια χωρια τα σπίτια είναι μέσα σε οικόπεδα των 4-6 στρεμμάτων. Εκεί έχει αποτέλεσμα. Σε κάποια άλλα το ένα σπίτι είναι δίπλα στο άλλο. Εκεί δεν έχει τόσο σημασία. Κάποια ειναι δίπλα σε δάσος. Κάποια στον κάμπο. Δεν έχει σημασία από το που ξεκινάει η φωτιά αλλά το εάν φτάσει δίπλα στο σπίτι σου να έχει πιθανότητες να σταματήσει. Την πυροσβεστική την ενδιαφέρει να μπορέσει να επιβραδυνθει επίσης ώστε να έχουν περισσότερο χρόνο να επέμβουν. Επίσης το ποσο δυνατή θα γίνει έχει σημασία για το ποσο γρήγορα και μακριά προχωράει. Η φωτιά δεν αναπτύσεται μόνο με την φλόγα αλλά και με την θερμοκρασια. Περισσότερα υλικά καύσης σημαίνει μεγαλυτερη θερμοκρασια και μεγαλύτερη φλόγα. Τα παραπάνω σημαίνουν ότι θα αρχίσει να καίγεται το σπίτι στα 50 μέτρα μακριά πριν καν να φτασει σε αυτό η φλόγα αντί να αρχίσει να καίγεται όταν φτασει η φωτιά στα 20 ή στα 10 μέτρα Λιγότερα υλικά προς καύση είναι προς ωφελος όλων. Ενεργηστε όπως νομίζετε Η δική μου εκπαίδευση σε βασική πυροπροστασια λέει ότι τα πάντα ωφελούν 7
bill999r Δημοσ. 16 Μαϊου Δημοσ. 16 Μαϊου 3 λεπτά πριν, SeNNinhA είπε δική μου εκπαίδευση σε βασική πυροπροστασια λέει ότι τα πάντα ωφελούν Εννοείται ότι όλα βοηθούν αλλά αν δεν υπάρξει οργανωμένη πρόληψη το πολύ πολύ να σωθούν τα σπίτια σε αραιοκατοικημένες περιοχές όπως σωστά είπες. Τεσπά το όλο μέτρο μου θυμίζει την ασφάλιση κατοικιών και την μείωση του ενφια... Μόνο αυτό τους νοιάζει. 1
xp-user Δημοσ. 16 Μαϊου Δημοσ. 16 Μαϊου (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, SeNNinhA είπε Εαν δεν καθαριζετε τα οικοπεδα σας μην κλαιγεστε ομως μετα στα καναλια οταν θα καει το σπιτι σας (Δεν το λεω για εσενα.) Οπως ειπες ο Δημος δεν μπορει να ανταποκριθει. Δικα σας τα σπιτια δικη σας και η ευθυνη. Εαν δεν μπορεις να βρεις ατομο πας την Κυριακη με το χορτοκοπτικο και τα τα κοβεις. Πας την επομενη και τα ντανιαζεις. Τιποτε δεν θα γινει μεχρι να γινει κατι σοβαρο. Στο χωριο γιατι δεν βαζετε καποιον με ενα τρακτερακι απλα να τα οργωσει? Ή μια καλή φρέζα. Μια φορα και τελος. Δεν μπορει να μην δεν εχουν στον χωριο. Να υποθεσω οτι δεν εχεις καμια σχεση με χωριο-α Εγω να αφησω τη δουλεια μου και να ξεκινησω να κανω 600 χιλιομετρα 2-3 φορες το χρονο μονο για τα χορτα ; Εμεις ειμαστε τυχεροι που εχουμε εστω και εναν που κανει αυτη τη δουλεια Τα διπλα χωρια ουτε παπα ουτε νεκροθαφτη δεν εχουν .Το να μην μπαινει τρακτερ στο οικοπεδο δεν σου περασε απο το μυαλο σαν πιθανοτητα ετσι; Και ακομα και να μπαινει τρακτερ ποιος σου ειπε εσενα οτι σε ενα μηνα το πολυ δεν θα ξαναβγουν; Για αυτο σου λεω φαινετε απο την απαντηση σου οτι δεν εχεις σχεση με χωριο κλπ΄΄΄΄κλπ Επεξ/σία 16 Μαϊου από xp-user 9
SeNNinhA Δημοσ. 16 Μαϊου Δημοσ. 16 Μαϊου (επεξεργασμένο) 25 λεπτά πριν, xp-user είπε Να υποθεσω οτι δεν εχεις καμια σχεση με χωριο-α Εγω να αφησω τη δουλεια μου και να ξεκινησω να κανω 600 χιλιομετρα 2-3 φορες το χρονο μονο για τα χορτα ; Εμεις ειμαστε τυχεροι που εχουμε εστω και εναν που κανει αυτη τη δουλεια Τα διπλα χωρια ουτε παπα ουτε νεκροθαφτη δεν εχουν .Το να μην μπαινει τρακτερ στο οικοπεδο δεν σου περασε απο το μυαλο σαν πιθανοτητα ετσι; Και ακομα και να μπαινει τρακτερ ποιος σου ειπε εσενα οτι σε ενα μηνα το πολυ δεν θα ξαναβγουν; Για αυτο σου λεω φαινετε απο την απαντηση σου οτι δεν εχεις σχεση με χωριο κλπ΄΄΄΄κλπ Έχω σχέση με χωριά και των δύο τύπων. Και αραια με μεγάλα οικόπεδα το κάθε σπίτι (κάμπος Καρδίτσας) και με σπίτια κολλητά το ένα με το άλλο (Σέρρες). Το οργωμα το έθεσα σαν πιθανή επιλογή. Αλλε φορές εφικτή και άλλωτε όχι. Η φρέζα χειρός πάντα είναι εφικτή αν και δεν έχει τόσο μακροχρονα αποτελέσματα. Πολλές φορές είναι όμως πιο εύκολη και γρήγορη εργασία. Εάν μου λες ότι με βαθύ οργωμα θα ξαναβγούν φυτά σε ένα μήνα τότε μάλλον εσύ δεν έχεις σχέση με το θέμα. Μία πρόταση ήταν δεν σε ανάγκασε κανεις να κάνεις τίποτε Το πόσα χιλιόμετρα θα κάνεις δεν με αφορά. Εάν κάτι πρέπει να γίνει εσύ θα βρεις την λύση. Κι εγω την δουλειά μου αφήνω και καθαρίζω το οικόπεδο του πατέρα μου. Και επειδή το έχω κάνει με διάφορους τρόπους ξέρω τι να περιμένω από τον κάθε ένα. Βασικά δεν καταλαβαίνω τον εκνευρισμό σου μιας και δεν σε κατηγόρησα για κάτι!!! Οπότε be cool man 37 λεπτά πριν, bill999r είπε Εννοείται ότι όλα βοηθούν αλλά αν δεν υπάρξει οργανωμένη πρόληψη το πολύ πολύ να σωθούν τα σπίτια σε αραιοκατοικημένες περιοχές όπως σωστά είπες. Τεσπά το όλο μέτρο μου θυμίζει την ασφάλιση κατοικιών και την μείωση του ενφια... Μόνο αυτό τους νοιάζει. Η οδηγίες πυροπροστασιας βγαίνουν από την Πυροσβεστική. Τι θέλεις να πουν? Καθιστε σπίτια σας όλα καλά? Σωστα εκδίδουν κάθε χρόνο τις εγκυκλίους. Θα έπρεπε να τους κστηγορουσαμε εάν δεν το έκαναν. Θεωρώ εντελώς λάθος την αντιμετώπιση ότι αφού δεν λειτουργούν όλα σωστά ας μην κάνουμε λοιπόν τίποτε. Εάν μπορεί να σωθεί ενα σπίτι και ένα άτομο παραπάνω τότε σαφώς και αξίζει τον κοπο Δικά σας τα σπίτια κάνετε ότι θεωρείτε εσείς σωστό Επεξ/σία 16 Μαϊου από SeNNinhA 1
mindreader Δημοσ. 16 Μαϊου Δημοσ. 16 Μαϊου (επεξεργασμένο) Κατι λετε για υπευθυνες δηλωσεις....τι υποτιθεται πρεπει να κανει, μονο το...80% του ελληνικου πληθυσμου, που καπου εχει ενα ξεροχωραφο στη μεση του πουθενα λοιπον; ---- Για μενα ολα αυτα, δεν μπορει να ειναι ασχετοσυνη, τα μαγαριζουν ολα εσκεμμενα για να αναγκαστει ο κοσμος να πουλησει οπου βρει μπιρ παρα... η μονη εξηγηση που βρισκω, δεν ειναι φυσικα η 'πυροπροστασια' (=ενοχοι ολοι σχεδον οι Ελληνες πολιτες, γιατι οπως ειπωθηκε, δεν πρεπει να κανεις αλλη δουλεια αλλα να ασχολεισαι καθε διμηνο με τα χορτα, αν εισαι κοντα φυσικα...), αλλα να σιχτηρισεις και να το ξεμπηξεις...αιντε, γιατι πολλα μας τα καναν.... σε αυτη τη χωρα, το κρατος ειναι για το γαιδαρο, αλλα 'κοβονται' μονο για ατομικη ευθυνη.... Επεξ/σία 16 Μαϊου από mindreader 6
SeNNinhA Δημοσ. 16 Μαϊου Δημοσ. 16 Μαϊου 7 λεπτά πριν, mindreader είπε Κατι λετε για υπευθυνες δηλωσεις....τι υποτιθεται πρεπει να κανει, μονο το...80% του ελληνικου πληθυσμου, που καπου εχει ενα ξεροχωραφο στη μεση του πουθενα λοιπον; ---- Για μενα ολα αυτα, δεν μπορει να ειναι ασχετοσυνη, τα μαγαριζουν ολα εσκεμμενα για να αναγκαστει ο κοσμος να πουλησει οπου βρει μπιρ παρα... η μονη εξηγηση που βρισκω, δεν ειναι φυσικα η 'πυροπροστασια' (=ενοχοι ολοι σχεδον οι Ελληνες πολιτες, γιατι οπως ειπωθηκε, δεν πρεπει να κανεις αλλη δουλεια αλλα να ασχολεισαι καθε διμηνο με τα χορτα, αν εισαι κοντα φυσικα...), αλλα να σιχτηρισεις και να το ξεμπηξεις...αιντε, γιατι πολλα μας τα καναν.... σε αυτη τη χωρα, το κρατος ειναι για το γαιδαρο, αλλα 'κοβονται' μονο για ατομικη ευθυνη.... Λογικά δεν έκανες το κόπο να διαβάσεις την εγκύκλιο αλλά μόνο για να γράψεις εδώ....
bill999r Δημοσ. 16 Μαϊου Δημοσ. 16 Μαϊου 28 λεπτά πριν, SeNNinhA είπε Λογικά δεν έκανες το κόπο να διαβάσεις την εγκύκλιο αλλά μόνο για να γράψεις εδώ.... Φίλε μου παραπάνω ο φίλος λέει το αυτονόητο. Για εμάς που δυστυχώς δουλεύουμε μακριά από τα πατρικά μας είναι δύσκολο να συντηρήσεις ένα σπίτι σε κάποιο ορεινό χωριό ή ιδιαίτερα κοστοβορο. Για παράδειγμα εγώ συγκεκριμένα που έχω το πατρικό του πατέρα μου σε ορεινό χωριό πάω 3 φορές το χρόνο μόνο κ μόνο για να κόψω τα χόρτα. Οκ εγώ τυχαίνει κ πάω συχνά μια φορά στο δίμηνο στα μέρη μου για να δω τη μάνα μου, αλλά εάν κάποιος δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να κάνει συνέχεια τέτοια έξοδα τότε με το πρώτο πρόστιμο θα αναγκαστεί να πουλήσει όσο όσο ένα τέτοιο κλειστό ουσιαστικά ακίνητο. Ακόμα κ άτομο να πεις ότι θα πληρώσεις για να σου κάνει αυτή τη δουλειά, πλέον ζητάνε ότι θέλει ο καθένας. Στη δική μου περίπτωση που είχα ρωτήσει έναν τυπα που κάνει αυτή τη δουλειά στο χωριό, μου είπε 80 ευρώ τη φορά. Φαντάζομαι πως τώρα θα ανεβάσει την τιμή από τη στιγμή που θα γίνει υποχρεωτικό. Από τη μια σίγουρα μπορείς να προλάβεις πράγματα όπως είπες με τον καθαρισμό των οικοπέδων, από την άλλη όλες οι φωτιές ξεκινούν είτε από εμπρησμό είτε από υπαίθριες χωματερές οπου ο δήμος πετάει χαρταετό. 2
VonLoutsos Δημοσ. 16 Μαϊου Δημοσ. 16 Μαϊου 26 minutes ago, bill999r said: Φίλε μου παραπάνω ο φίλος λέει το αυτονόητο. Για εμάς που δυστυχώς δουλεύουμε μακριά από τα πατρικά μας είναι δύσκολο να συντηρήσεις ένα σπίτι σε κάποιο ορεινό χωριό ή ιδιαίτερα κοστοβορο. Για παράδειγμα εγώ συγκεκριμένα που έχω το πατρικό του πατέρα μου σε ορεινό χωριό πάω 3 φορές το χρόνο μόνο κ μόνο για να κόψω τα χόρτα. Οκ εγώ τυχαίνει κ πάω συχνά μια φορά στο δίμηνο στα μέρη μου για να δω τη μάνα μου, αλλά εάν κάποιος δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να κάνει συνέχεια τέτοια έξοδα τότε με το πρώτο πρόστιμο θα αναγκαστεί να πουλήσει όσο όσο ένα τέτοιο κλειστό ουσιαστικά ακίνητο. Ακόμα κ άτομο να πεις ότι θα πληρώσεις για να σου κάνει αυτή τη δουλειά, πλέον ζητάνε ότι θέλει ο καθένας. Στη δική μου περίπτωση που είχα ρωτήσει έναν τυπα που κάνει αυτή τη δουλειά στο χωριό, μου είπε 80 ευρώ τη φορά. Φαντάζομαι πως τώρα θα ανεβάσει την τιμή από τη στιγμή που θα γίνει υποχρεωτικό. Από τη μια σίγουρα μπορείς να προλάβεις πράγματα όπως είπες με τον καθαρισμό των οικοπέδων, από την άλλη όλες οι φωτιές ξεκινούν είτε από εμπρησμό είτε από υπαίθριες χωματερές οπου ο δήμος πετάει χαρταετό. Ειναι αρκετά χρόνια τώρα υποχρετικός ο καθαρισμός. Πόσα δεν ξέρω, αλλά τουλάχιστον 5 είναι σίγουρα. 1
theopan Δημοσ. 16 Μαϊου Δημοσ. 16 Μαϊου 6 ώρες πριν, SeNNinhA είπε Μα εάν το έχεις καθαρισμένο τέλη Απριλίου για τον Μάιο δεν χρειάζεται να δηλώσεις τίποτε. Και φυσικά δεν μιλάμε ποτέ για ένα καθαρισμό. Πιθανόν να χρειαστούν και 2 και 3 και 4. Όσοι χρειάζονται. Έτσι είναι τα πράγματα. Ρίξε ζιζανιοκτονο εγκαίρως να μην κάνεις κανένα καθαρισμό. Κάνε βαθεια αρρωση να μην ασχοληθείς καθόλου επίσης. Πάρε φρέζα. Δική σας επιλογή. Κάνεις δηλώσεις μέχρι τέλη Απριλίου εάν δεν θέλεις να ασχοληθείς και θα πληρώσεις για τον καθαρισμό του από το συνεργείο του Δήμου σου. Οπότε αφενως χρειάζεται να ξέρουν, αφετέρου να μπορούν να οργανώσουν το πρόγραμμα ανάλογα τις ανάγκες της περιοχής. Δεν βλέπω το πρόβλημα Και όπως είπα. Για αμφιβολίες και διευκρινήσεις πάτε στον Πυραρχο της περιοχής σας. Δική τους ή διάταξη. Αυτοί ορίζουν τους κανόνες. Ότι πουν αυτοί ισχύει και όχι ότι πει ο υπάλληλος του Δήμου Ζητήστε το και με επίσημη αίτηση να πάρετε επίσημη απάντηση να την τρίβετε γελώντας στα μούτρα του υπαλλήλου του Δήμου. Φίλε σωστά και τεκμηριωμένα μάλλον αυτά που γράφεις αλλά θα επαναλάβω ότι είσαι όχι απλά "αισιόδοξος" αλλά έως και "ρομαντικός". Έχεις υπόψη σου προφανώς κάποιες περιπτώσεις που εφαρμόζονται, έχω άλλες 2-3-5-6 όμως εγώ που είναι άκρως προβληματικά και ανεφάρμοστα. Έχω φτάσει σε μια ηλικία που έχω βαρεθεί να έχω προστριβές και αντεγκλήσεις με υπηρεσίες, με "αρχές" ακόμα και με γείτονες, συνιδιοκτήτες, συγκυρίους ή και συγγενείς μου. Με χαλάει πως το λένε. Αλλά το πρόβλημα είναι ότι ταυτόχρονα σε αυτήν την ηλικία έχω βαρεθεί να κάνω συνεχώς και το μ*λάκα και να τους αφήνω να κάνουν ό,τι θέλουν και να μου στέλνουν απλά το "λογαριασμό". Έγραψα σε άλλο τόπικ αν θυμάσαι ότι και επαγγελματικά βαρέθηκα τα ίδια (να διαπραγματεύομαι τα αυτονόητα και να αντιδικώ με τον κάθε τελεμέ) και έχω φτάσει στο "χτίστε μόνοι σας" που έλεγε παλιά κι ένας συνάδελφος. Με αυτά που σκαρφίστηκαν πάλι λοιπόν οι ...ανέπαγγελτοι φωστήρες μου δημιουργούν αντικείμενο για άσκοπη ενασχόληση και αντεγκλήσεις και προστριβές. Και είναι και αχρείαστα τελείως! Μόνο και μόνο για να αποποιηθούν των ευθυνών τους ως κράτος και διοίκηση! 7
SeNNinhA Δημοσ. 16 Μαϊου Δημοσ. 16 Μαϊου 39 λεπτά πριν, bill999r είπε Φίλε μου παραπάνω ο φίλος λέει το αυτονόητο. Για εμάς που δυστυχώς δουλεύουμε μακριά από τα πατρικά μας είναι δύσκολο να συντηρήσεις ένα σπίτι σε κάποιο ορεινό χωριό ή ιδιαίτερα κοστοβορο. Για παράδειγμα εγώ συγκεκριμένα που έχω το πατρικό του πατέρα μου σε ορεινό χωριό πάω 3 φορές το χρόνο μόνο κ μόνο για να κόψω τα χόρτα. Οκ εγώ τυχαίνει κ πάω συχνά μια φορά στο δίμηνο στα μέρη μου για να δω τη μάνα μου, αλλά εάν κάποιος δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να κάνει συνέχεια τέτοια έξοδα τότε με το πρώτο πρόστιμο θα αναγκαστεί να πουλήσει όσο όσο ένα τέτοιο κλειστό ουσιαστικά ακίνητο. Ακόμα κ άτομο να πεις ότι θα πληρώσεις για να σου κάνει αυτή τη δουλειά, πλέον ζητάνε ότι θέλει ο καθένας. Στη δική μου περίπτωση που είχα ρωτήσει έναν τυπα που κάνει αυτή τη δουλειά στο χωριό, μου είπε 80 ευρώ τη φορά. Φαντάζομαι πως τώρα θα ανεβάσει την τιμή από τη στιγμή που θα γίνει υποχρεωτικό. Από τη μια σίγουρα μπορείς να προλάβεις πράγματα όπως είπες με τον καθαρισμό των οικοπέδων, από την άλλη όλες οι φωτιές ξεκινούν είτε από εμπρησμό είτε από υπαίθριες χωματερές οπου ο δήμος πετάει χαρταετό. Εμένα δεν έχω καταλάβει γιατί μου την λέτε? Απάντησα με απόλυτη ακρίβεια στην ερώτηση του θέματος. Έδωσα τα όρια των οικισμών Έδωσα τις ακριβείς ερμηνείες της καυσιμης ύλης που ωφελεί να καθαριστεί Και έδωσα και εναλλακτικές για τον τρόπο καθαρισμού. Εξήγησα επίσης γιατί είναι σημαντικό να κάνουμε ακόμη και τα μικρά ελάχιστα πράγματα που περνάνε από τα χέρια μας. Το μόνο που είπα επανελλημενα είναι ας κάνει ο καθένας ότι νομίζει καλύτερο για την περιουσία του και ότι θεωρώ σωστό ο καθαρισμός να γίνει από τον καθένα μας εφόσον απαιτείται. Το εάν θα το κάνετε μόνοι σας, θα πληρώσετε άλλους να το κάνουν, δεν θα το κάνετε καθόλου ή απλά θα δηλώσετε το ακίνητο σας στο σύστημα των Δήμων για να το κάνουν αυτοί για εσάς (με αντίστοιχη χρέωση σας) είναι δικό σας θέμα. Γιατί από όλα αυτά θα πρέπει να απολογηθώ? Είστε σοβαροί? 7
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα